| נשלח ב-24/7/2008 22:22 |
|
| |
האם זה הוגן/נכון לבקש.....
דבר ראשון,שלום לכולם-אני דיי חדשה ומאוד מאוד שמחה לדעת שקיימת כזו במה מקסימה לבחורים ובחורות בשידוכים.
ועכשיו לשאלתי; הציעו לי בחור שמעשן על קופסא ו1/2 על בסיס יומי,אאני לא סובלת עישון ולא מוכנה להתפשר ע"כ, אבל אני ממש דלוקה עליו ואני יודעת שזה הדדי-האם זה יהיה הוגן מצידי להתנות את השידוך בהפסקה טוטאלית....בכלל,איך מעלים את הנושא לדיון?
תודה מראש
קרן.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 22:31 |
|
| |
שיתחיל תהליך גמילה. אם הוא יראה נכונות להפסיק, רק בשבילך, זה גם ילמד אותך משהו על כוונותיו לגבייך. אהמ... נראה לי :)
ו-כן, ברוכה הבאה!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 22:44 |
|
| |
תדברי איתו על זה
ואם הוא ממש רוצה אותך הוא יפסיק
אני אומרת לך את זה מניסיון, גם לאחי היה את אותו הסיפור
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 23:26 |
|
| |
שלום לך קרן.
אני הייתי אומר לך לא להתנות איתו או לדבר איתו ע"כ. אלא רק לרמוז לו שדעתך לא נוחה מכך ואז תראי אם הוא רוצה אותך וכמה הוא רוצה אותך.
וזה הרבה יותר עדיף מאשר להציב אולטימטום. כי מה שקורה אח"כ את תבקשי ממנו משהו הוא יגיד לך אני הקרבתי את הסיגריות מה את הקרבת למעני? ועכשיו תורך וכ'ו.
עדיף לך לרמוז לפעמים בצורה גסה ולפעמים בצורה עדינה את יכולה להגיד לו כשאתה איתי או שאתה מתכונן לבוא לפגישה איתי אל תעשן בחמש שעות לפני וכ'ו.
תני לו להרגיש שהוא גיבור והוא עשה את זה למענך מאשר שהוא יעשה את זה מתוך אולטימטום.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 01:01 |
|
| |
בתור אחד שמכיר מעשנים שהתחייבו רובם לא החזיקו מעמד אחרי החתונה אולי צמצמו את הכמות אבל אני בהחלט מציע לך לדבר איתו על זה, אולי לא להגיד לו בפרצוף אני לא רוצה בחור מעשן אלא יותר בכיוון של שאלה מה היית עושה אם בחורה שאתה מעוניין בה היתה אומרת לך שהיא לא רוצה בחור מעשן זה אמנם רמז גס אבל זה לא אולטימטום.
אני לא מאמין שאולטימטום יעזורהרי אחרי החתונה לא תתגרשי ממנו כי הוא מעשן נכון?? מה ישאר מהאולטימטום שלך אז? שתגידי לו הבטחת? הוא יתחמק ממך ויעשן כשלא תראי וכל זה לא יוסיף בריאות לקשר.
אברימלה הסיבה שהבאת נגד האולטימטום היא בסיס נוראי לקשר קוראים לזה פנקסאות- להחזיק רשימות של מה אני עשית בשבלך ומה את עשית בשבילי. מסכן הזוג שחי ככה (כבר עדיף שיעשן!!)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 01:03 |
|
| |
ליטסיד-
מאשרת את תגובתך!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 04:32 |
|
| |
יש חיבור הדדי, צריך להיות אמון הדדי, ולכן תהיה פשרה.
את מתפשרת על תהליך גמילה.
הוא מתפשר על תהליך גמילה.
זו האפשרות היחידה, אם אין לך את האופציה להוריד אותו.
בהצלחה...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 12:45 |
|
| |
אם הוא רוצה אותך מאוד הוא יעשה את המאמץ להפסיק לעשן למרות שזה קשה מאוד ,
מי שרוצה משהי באמת ואוהב ומעריך אותה באמת , מוותר על הרבה דברים יותר חושבים בשביל להיות איתה ,
היה לי חבר שהיה מעשן ,ובפגישות דיברה איתו הבחורה על זה שרוצה שיפסיק לעשן בהדרגה
וסיפר לי על זה ואמר לי שהוא מוכן לוותר על עישון בשביל להרוויח אותו כי היא מיוחדת מאוד
נכון להיום עבר 7 שנים הם נישואים הוא לא מעשן אפילו לא סגריה אחת
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 12:53 |
|
| |
אני מכירה מעשן שנגמל- צריך רק כוח רצון ואת זה קשה להשיג ממעשן. כל הטיפולים למינהם- אם האדם לא רוצה- לא יעזרו- הוא יחזור לזה במוקדם או מאוחר.
מה שלא יהיה- אל תוותרי בקטע הזה. גם בריאות וגם פשוט מסריח. את תצרכי לחיות עם דבר כזה וזה נדבק בבגדים. בריח פה נורא.זה מפריע מאוד. זה יזיק לילדים ולך וזה פשוט מחלה. שימי לב מה כתוב על קופסת הסיגריות- ותהיי בטוחה שחברות הטבק עשו הכל כדי לנסח את זה בצורה כמה שיותר מעודנת.. זה לא נשמע טוב ולא מריח טוב. זה הורג.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 13:28 |
|
| |
ראשית אנקדוטה מצחיקה,
לאחר שאשתי החליטה להתחתן הביאה אותי לבית ההורים וכד', היא שאלה אותי האם אני מעשן. שאליתי אותה הרי זה כבר מאוחר והיא השיבה שתמיד הקפידה שהבחור לא יעשן אבל היא החליטה להתחתן מהר מדאי ולא הספיקה לשאול (ובסדר אני לא עישנתי ולא מעשן).
שנית, היום זה ברור 100% שעישון מזיק רק אנשים נסחפים וכד'. כולם מחפשים סיבה לברוח מהעישון. אם בחורה היא הסיבה הגבר רק יודה לה על מה שעשתה למענו ולא יראה זאת כעול. אם הוא יכשל הוא יצטער ואז הבחורה צריכה להיות חכמה ולהתנהל עימו בדרכי נעם (שתביא זאת בחשבון).
נ.ב. אני בעד עישון של אחרים. זה טוב לכלכלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2008 15:17 |
|
| |
שלום לך קרן וברוכה הבאה.
כמו שכתב ליטסיד, וכמו שבוודאי ידוע, הפסקת עישון (כמו גמילה מכל הרגל אחר) היא מאוד קשה. ולבחור שמעשן קופסא וחצי ביום, יהיה קשה כפליים.
לעניות דעתי, ראש וראשון לכל, עליך לשבת בינך לבין עצמך ולשקול מהי החומרה שאת מייחסת לעישון. אם הבחור לא יגמל, האם תורידי את האפשרות, או שאת מוכנה להתפשר. עלייך לברר זאת בינך לבין עצמך בצורה חדה ומוחלטת, ולהחליט על כך בלב שלם. מומלץ לך מאוד שתפני לדמות מבוגרת כלשהי, כמחנכת וכד', איתה תוכלי להתייעץ, ולברר יותר טוב את עמדתך.
לאחר מכן, ראוי שתשימי את העניינים על השולחן ותציגי לו את התלבטותך. הדבר הזה נכון בכל מישור של הסתפקות, שהרי סוף סוף האדם שמולך יכול להיות זה שאיתו תחיי לאורך ימים ושנים, וחשובה מאוד הפתיחות הזו, רק כמו שכתב ליטסיד, יש להציג את העניין בתבונה, שכן באופן ישיר מידיי, הבחור עלול להפגע ולהלחץ, מה שעלול לגרור תגובה שלא תהיה תואמת את המציאות לגמרי (ולמשל: הוא עלול לומר שהוא יגמל ויבטיח הבטחות בלי כיסוי, או גרוע מכך להפך שאף שהוא יוכל לעמוד בגמילה, הוא יסרב להמשיך מכורח העלבון).
ושוב, חשוב מאוד מאוד שתבררי את עמדך בעניין, באופן מוחלט. דעי לך, קשה מאוד לשנות אדם, ולעקור הרגל אחד מהרגליו, גם אם הוא מגונה, כמותה ככריתת אבר מן הבשר החי.
כך שאם תוכלי לגלות הבנה בקושי שלו, ואצלך הדבר לא בבחינת יהרג ואל יעבור, תוכלי לתת לזה צ'אנס תוך בירור כוונותיו. אם לא, אז יש לבדוק היטב את נכונותו ויכולתו לשינוי כ"כ משמעותי בחייו (ובזמן קצר כ"כ), שכן סוף מעשה במחשבה תחילה וחבל להצטער על כך אח"כ.
בברכת שבת שלום
ובהצלחה לך,
ושהקב"ה ינחה אותך בעצה טובה.
משגיחשליטא
ואני אנצל את הבמה בקריאה למעשנים. גם אם אתה מעשן 2-3 סיגריות ליום. להפסיק זה קשה, אבל אפשרי! הנה לכן עוד אחד (בין הרבה אחרים) מנזקי העישון.
הסרחון, הצבע, הכסף... לא רוצות מעשן!
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 25/07/2008 15:23:36
בכל עניין, בכל שאלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2008 18:57 |
|
| |
הפתרון
לעבור לסיגריה האלקטרונית...
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 00:24 |
|
| |
אם זה החסרון היחיד שלו, זה בעיה שאפשר לפתור.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 01:10 |
|
| |
בהתחלה תבקשי ממנו שיוריד רק סיגריה אחת ליום....
אחרי שנה שנתיים הוא ישאר רק עם סיגריה אחת ליום, וזה כנראה לא יפריע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 03:06 |
|
| |
אני לא מאמינה בשינוי.. רק אם הוא באמת רוצה להפסיק עם זה וישמח לשמוע שאת לא מעודדת.. זה יגבה אותו להפסיק. אבל שינוי שבא מכיוון לרצות את השני ולא בא ממנו עצמו- אני לא נותנת לזה הרבה סיכויים שזה יחזיק מעמד.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2009 23:02 |
|
| |
וואו, עבר כ"כ הרבה זמן-הבחור כבר נשוי באושר-ולא, לא איתי!
אבל היום, כשאני מסתכלת אחורנית, אני שמה לב לאיזשהו שינוי ממש מהותי שחל בי.
ובכן, היום עישון לא ממש מפריע לי. לא שאני רוצה בחור מעשן, אבל אני לא אוריד ע"ז שידוך, אני גם לא אעלה את זה לדיון. אני כן אבקש ממנו לא לעשן בתוך תחומי הבית.
מה דעתכם?
האם זהו וויתור מידיי גדול-כי אני לא חשה שאני מוותרת על משהו...אם כי במחשבה שניה לא ממש נוח לי עם בזבוז הכסף המשווע...אבל אני יכולה להבין שיש בחורים שעישון נחוץ להם כדי לפרוק עצבים, מתחים, רעב...
ואולי בגלל שגדלתי ואני רואה את הדברים ממקום אחר...ולא, אני ממש לא נואשת, פשוט יצא ל להכיר דיי הרבה בחורים מקסימים שבמקרה גם מעשנים....
מה אתן חושבות?
מה אתם חושבים?
תוקן על ידי keren_ohr ב- 14/09/2009 22:59:40
|
|
|
|
|