| נשלח ב-27/7/2008 13:38 |
|
| |
---אשכול ייעודי להתנגחות בין הציבור החרדי לדתי---
בס"ד
אשכול ללא צנזורה
כיוון שבתקופה האחורנה שמים אנו לב לתופעה בה הפורום שלנו מורכב גם מהציבור החרדי וגם המציבור הדתי.
מה שגורם לפעמים לוויכחוים בנקודות חיכוך.
מן הסתם וויכוחים אלו רווים בכעס זילזול ואי נעימות לשתי הצדדים-
מה שגורם להרגשה לא נעימה בקרב משתתפי הפורום.
אין אנו באים לשפוט אשמים או לזכות זכאים.
באים אנו להפריד בין הניצים, ואולי לקבץ את הוויכוחים למקום מיוחד- ייעודי.
בכך נרוויח שוויכוחים אלו לא יגלשו לשאר אשכולות הפורום וממלא יהרסוהו.
אני מבטיח לא להפעיל באשכול זה צנוזורה.
תגידו מה שבא לכם ומתי שבא לכם.
חוץ מלקלל מותר להגיד הכל.
הבהרה: מכיוון שבאשכול זה לא יבוצע צנזורה נא לא לבוא אלי בתלונות על אימרות כאלו וכאלו.
|
| נשלח ב-27/7/2008 13:55 |
|
| |
בס"ד
אני מזמין אותך את עשני ואת שיש ואת שרפ לדבר פה על הדברים הללו.
אני בטוח שאחרי שכל אחד יוציא את הזעם שלו על הצד השני תרד הלהיטות לדחוף את זה לכל אשכול מזדמן בפורום- כמו שקורה היום.
|
| נשלח ב-27/7/2008 14:13 |
|
| |
אויי אויי, מה היה אומר החפץ חיים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 14:25 |
|
| |
בס"ד
אולי הוא היה אומר: כשהמריבות הללו מסתובבות בכל האשכולות אינך יודע מתי תתקל באחת כזאת.
ולפעמים זה קורה בלי שתרצה.
כשיש אשכול זה אתה יודע ממה להיזהר.
|
| נשלח ב-27/7/2008 21:38 |
|
| |
האמת לפי המצב - אולי באמת כדאי שיהיה אשכול יעודי כזה.
הלל ושמאי חלקו לשם שמיים (וגם אז "ואותו היום היה הלל כפוף ויושב לפני שמאי כאחד מן התלמידים והיה קשה לישראל כיום שנעשה בו העגל שבת,יז.) ואילו תלמידיהם שחלקו אחריהם נכוו במחלוקת. תעשו טובה לעצמכם ותוציאו את עצמכם מהמחלוקות האלה- לשכנע לא תשכנעו - ככה שלא תחזירו אף אחד 'בתשובה' - טוב לא יצא מכל הסיפור הזה גם אם אתם צודקים.
גם הבדלים השקפתיים שנגרמים כפועל יוצא צריכים להיות מותאמים עם המקורות - לאני בטוח שלכל אחד מכם אוצר שלם של פוסקים בכרסו - לכן אני מצפה שדעה תהיה מגובה במקורות האלו.
הבדלים שלדעתכם לא קשורים למקורות אלא לסברות - בבקשה אשכול זה נועד בשביל דברים אלו - רק אל תשכחו שאין שום סיבה שדעה של אדם מסוים חזקה מדעה של אחר משום סיבה. (למעט נסיון וידע מוכחים).
לכן- אני מוסיף על דברי אסיק - יצונזרו פגיעות אישיות. תהנו להתנגח.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 22:00 |
|
| |
עוד הספד?
בעבר כן הטפתי ואולי עשיתי טעות.
אני מקווה שהאשכול יביא תועלת יותר מנזק בפני עצמו. (או לפחות ימזער את הנזק שהיה נעשה לולא הוא)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 22:03 |
|
| |
שמחהה כתבה
סנסאי, אין לי מושג איפה אתה גר וזה גם לא משנה לי.
אני שמצד אחד גרה במקום חילוני ב"ה ומצד שני מתחככת באנשים ובקבוצות חרדיות רואה את השוני בהתנהגות. ואתן דוג' אם אצלי בשכונה אני יכולה לעבור ברחוב ולהנהן לשלום לכל עובר ושב וכן לעצור לשיחה ידידותית. בעיני אף אחד דבר זה לא יראה מוזר או אסור אך אם אעשה את אותו דבר בשכונה חרדית.. מה יחשבו עליי???.
ואתן עוד דוגמא שקרתה לי לא מזמן. אני ואחי טילנו ערב אחד על חוף הים והפלגנו בשיחה וצחוק.. לאחר מספר ימים אני שומעת משהו האומר שראה את אחי ביום זה וזה מטייל בים עם בחורה ביחידות בזמן שהוא עדיין רווק. כל מי שרק מעביר מבט חטוף על שנינו מבין שאחים אנו ולא זוג. אך אנשים אוהבים להתעסק בעיניינים לא להם. אין זה קורה רק אצל החרדים אלא אצל כל בן אנוש אך אצל החרדים זה בהגזמה!
בציבור הכללי הרכילות קיימת לא פחות מאשר בציבור החרדי, עדיין לאמצאתי עיתון חרדי שמצהיר שכל מטרתו היא רכילות, ההבדל שבציבור החילוני אין אסור ומותר, יש מקובל ושאיננו כזה, לכן כל רכילות אשר תהיה לא מוחקת אנשים, כמו בציבור החרדי, ולכן היא יוצרת פחות תלונות. וכנ"ל בציבור הד"ל כיון שגבולות האסור והמותר מטושטשים נוצר פחות ביקורת על הרכילות, וגם הרכילות עצמה פחות ביקורתית. אך בציבור ששואף ליותר מושלמות ודי ברור הגבולות טבעי שהיה ביקורתי יותר והביקורת שתעבור ממילא תהיה קטלנית יותר.
לסיכום אל תאשימי את הרכילות, תאשימי את השאיפה למושלמות.
נ.ב. תבדקי בכל חברה גבוהה את רמת הרכילויות, ואת השפעותיה ותביני שאמנם התופעה שלילית אך מקורותיה בציבור שלפחות שואף למושלמות.
תוקן על ידי סנסאי ב- 27/07/2008 22:06:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 18:51 |
|
| |
הצעה לכל הנפגעים מדברי הבלע של מר שרפ
(שמזכירים את נאומיו של אחד בשם טומי ועוד אחד בשם יוסי ועוד אחת בשם שולמית)
לא צריך להתיחס למה שהוא כותב
נגד רבני ישראל
נגד מנהגי(ם) ישראל
ונגד בנות ישראל
שימשיך לכתוב וימשיך להיתמם וזהו
(ולשימי אם החלטת לצנזר, תכניס מילים חילופיות)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 19:34 |
|
| |
סנסאי לא אמרתי שבציבור הכללי אין רכילות. אך הרכילות שם היא מופנת לכלל ו/או לאנשים ששמים עצמם באור הזרקורים אך לא לאדם מן השורה. להבדיל בציבור החרדי שבו בודקים בזכוכית מגדלת כל אחד ואחת.
שאיפה לשלמות? למדנו שמותר לשנות מעט מן האמת על מנת לשמור על שלום הבית. איפה פה השלמות ללכת לזעזע ביום בהיר שלום בית רק בגלל שראיתה... שמעתה..
אל תשפוט מעשה של אדם עד שתיהיה במקומו. ממש במקומו!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 19:46 |
|
| |
סתם שאלה- ל sihs - האם מישהו מבין הנזכרים התבטא כמו ששרפ התבטא בסמול טוק: -אני לא חושב. ד'א - אם יש איזה דברי בלע שאת מוחה נגדם אנא ממך צייני אותם פה כדי שנוכל לדון בהם ולא לקבוע חד משמעית על פי דעתך בלבד על סמך דוגמא שאיננו מכירים כי אכן דבריו דומים לדברי האנשים שציינת.
למי שצריך - אלו דברי שרפ באשכול הסמול טוק
מנהל הפורום היסב את תשומת ליבי לכך שיש ניקים בפורום שנפגעים מדברי.
לדעת אותם ניקים דברי נושאים בתוכם ריח של זילזול בחרדים.
אני, איני אוחז כך!
מעולם לא זילזלתי, ומעולם לא אזלזל! לא בחרדים ולא באף אדם אחר!!!
למי שחושב עדין שהדברים לעיל נכונים, יכול לשטוח את טענותיו כאן באשכול (נא לא לשלוח הודעות בפרטי)
ופעם אחת ולתמיד נסגור את הסיפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 19:53 |
|
| |
עוצר, אתה לא נמצא פה
לכן אתה לא רואה
לא הגעתי לפורום הזה כדי להתוכח אם מזרוחניק
לכן לא נביא את דברי הבלע לכאן.
תעבור על ההודעות שלו ותחליט לבד. על מה המדובר
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 20:00 |
|
| |
עוצר בשבילך אני מביאה מה שכתבתי בסמול טוק לפני חודש
דעות, השקפות ומה שבינהם
נכון שהנושא לא שייך לשידוכים, אבל הוא בהחלט שייך לשביל המוביל לשידוכים והוא הפורם החשוב דנן
בעקבות חילוקי דעות שהיה לי היום בפורם, ששרידים ממנו עוד נשארו באשכול הסמול טוק, אני פותחת את הנושא
בפורם נמצאים בנוסף לחברים החרדים, גם חברים ששיכים למגזרים אחרים, מאוד מענין לשמוע מה שאומרים,
הם תורמים פה הרבה לפורם, מביאים מקורות מענינים,
אבל מה הרבה פעמים מופיע בתוך דבריהם זילזול עמוק לאורח החיים החרדים,
ולדוגמאות:
היום נפתח אשכול "הזוזים זזים" בנושא מה עושים אם הכסף שמרוויחים, כולם הגיבו לענין
חוץ מאחת ששיכת למגזר אחר, מתוך התגובה שלה הובן ,"מאיפוה יש בכלל הזדמנות לבחורה להרויח כסף
הרי כולם עסוקים בלימודים"
והאמת לצערינו הבחורות החרדיות לומדות מקצוע בצורה חפיפה ופירטית ומשתלבות בשוק עבודה,
הדוגמא הזאת היא קטנה ולא חמורה כל כך, (אבל בהמשך אביא דוגמאות של התבטאיות מזלזלות יותר)
ועוד דוגמא
בתוך איזה דיון
מביא אחד מהם שאלה "איך אתם רוצים שהילדים שלכם יראו
האם ככה .ומביא כמה לינקים של פרשיות לא נעימים בציבור החרדי
עיינו באשכול הזהhttp://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=3&topic_id=2404911&forum_id=17053
בלי שום קשר לנושא המדוברהתקפה מזלזלת על החרדים
יש לי עוד דוגמאות על הזילזול שלהם על אורח החים החרדי אבל נסתפק בזה לבינתים
האשכול לא נפתח כדי להרבות שנאה ומחלוקת התנגחויות וכו'
ולא לפגוע ח"ו באף אחד
אלא להיפך כדי למנוע זאת,
אשמח לשמוע את דעתם של שאר החברים בנושא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 20:44 |
|
| |
את לא חייבת להתווכח עם (או אם) מזרוחניק - את יכולה פשוט להתעלם. המקום מורכב מכל מיני טיפוסים וזה לא משנה אם זה מזרוחניק וזה סתם אדיוט וההוא קנטרן - תתמודדי.
לגבי הדוגמאות שהבאת. הראשונה באמת לא חמורה- זאת ביקורת ואולי גם סטיגמטית - אבל לא מביעה זלזול. השניה - לא הבנתי מה הבעיה בלינק- אני גם יכול לשאול אותך את אותה השאלה - את רוצה שילדייך יראו ככה ? (אני יודע שהשאלה כוונה כלפי הבעיה של המחירים - אבל אני לא חושב שאלו דברי בלע)
ביקורת על אורח חיים של המגזר השני כל אחד נותן - או שתגיבי או שתתעלמי - להגיד שאלו דברי בלע ודומים הדברים לדברי יוסי ושולמית וטומי זה קצת הגזמה. במיוחד כשאלו השלושה לא נתנו במה לתגובה ועשו זאת על גבי התקשורת ואילו כאן את יכולה להגיב כאוות נפשך. (ד'א - השוואתם לאנשים אלה היא לא יותר טובה ממה שהם עושים)
אפשרות נוספת - היא להגיב לוגית על השאלות ועל הדיון במקום להתרתח על כל שאלה או 'זלזול' - סבר פנים יפות לא יהרוג אף אחד.
ולשאר הכותבים -- תשתדלו באמת למעט בנימת הזלזול או השאלות שלכאורה אמורות להיות רטוריות. אם אתם מעוניינים לקבל תשובה מניחה את הדעת תשאלו את השאלה בצורה נורמלית. אם אתם לא מעוניינים לקבל תשובה הרי שאתם סתם מקנטרים (אקסיומה)- זהו פורום חרדי ולכן עליכם להמנע מכך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 07:33 |
|
| |
תוקן על ידי ליטאית ב- 29/07/2008 7:37:08
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 09:04 |
|
| |
| שמחהה כתב: |  | סנסאי לא אמרתי שבציבור הכללי אין רכילות. אך הרכילות שם היא מופנת לכלל ו/או לאנשים ששמים עצמם באור הזרקורים אך לא לאדם מן השורה. להבדיל בציבור החרדי שבו בודקים בזכוכית מגדלת כל אחד ואחת.
שאיפה לשלמות? למדנו שמותר לשנות מעט מן האמת על מנת לשמור על שלום הבית. איפה פה השלמות ללכת לזעזע ביום בהיר שלום בית רק בגלל שראיתה... שמעתה..
אל תשפוט מעשה של אדם עד שתיהיה במקומו. ממש במקומו! |
|
לא שפטתי את המקרה עצמו אם ראוי או לא ראוי, ודעתי לא תשנה דבר במקרה הנ"ל שחוסר ההתחשבות והמחשבה זועקת. תגובתי הייתה אך לגבי הנקודה, שניסו לטעון מס' אנשים שרכילות היא חסרון של הצבה"ח, כאילו הוא זה שייצר את המושג רכילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2008 17:56 |
|
| |
על מה אתם מדברים לכל השדים והרוחות? רכילות זה מנגנון פיקוח חברתי שקיים בכל חברה ע"מ למנוע מהפרטים בה להתנהג בניגוד לנורמות המקובלות וכ"ו.. אני לא חושבת שחילונים למשל לא מרכלים.. ההפך למשל במקום העבודה שלי בנאדם יכול לבוא לדבר אתך וכולם יצחקו איתו וכשהוא רק יפנה את הגב כולם ילכלכו עליו ו.. בקיצור.. פשוט מאנשים שעושים מעצמם
"ה- צדיקים" מצפים להתנהגות שונה ולכן קובלים על הרכילות הזו כי זה באמת מגעיל. שיחה לדוג ששמעתי באוטובוס לא מזמן מפי 4 חסידיות שאפילו לא דיברו בשקט "ראית את החולצה של הבן של זו וזו לבש לחתונה? היא היתה ממש צהובה.. ולא חסר להם כסף.. גם לבת השניה היא לא קנתה נעליים חדשות.." וכו וכו- הקיצר.. (וכולם יודעים מצויין שזה לא מקרה יחיד ולא שכיח..)- העניין הוא שמצפים ממי שמחזיק מעצמו הרים וגבעות להתנהג בצורה שהוא תופס את עצמו לפחות.
|
|
|
|
|