| נשלח ב-27/7/2008 15:13 |
|
| |
חברה שלי התארסה......
ביום ה' חברה שלי התארסה
דיברנו פיטפטנו בשבת המון זמן
היא שאלה אותי שאלה והצעתי לה שאני יעלה את השאלה בפורום מסויים
להלן השאלה
חברתי בחורה מאד מאד חברותית יש לה עדיין חברות מהיסודי מהשכונה מאיפה לא
היא מדברת המון בטלפון עם חברות פוגשת חברות היא רוויה עם הסביבה
היא בקרוב תתחתן האם עליה לנתק את הקשרים עם סביבתה שזה מאד מאד קשה ולהקדיש את כל מירצה בקשר עם בעלה
או שכמובן תשקיע את כל כוחה בקשר עם חתנה בעלה לעתיד ובמקביל תשמור על הקשר עם החברות
או אולי זה יפריע לבעלה!?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 15:20 |
|
| |
בס"ד
שאלה מאוד קשה לתשובה.
ברור שבכדי להגיע להרמוניה מושלמת עם בעלה היא תצטרך למעט קצת בקשר עם החברות.
ממש לא לנתק את הקשר אלא למעט.
אפשר לומר גם שהקשר התמעט לבד- אם היא תרצה מאוד להיות עם בעלה.
והדבר הכי חשוב הוא (אם כל הקושי) לפתוח את זה מול חתנה לעתיד..
|
| נשלח ב-27/7/2008 15:57 |
|
| |
אני יודע שלי היתה בעיה כשהתארסתי עם כך שאשתי מדבר הרבה עם חברותיה, בעיקר עם חברה אחת.
שוחחנו על כך. האמת שפעם אפילו רגזתי כי באתי לארוחה איתה והיא פטפטה עם החברה במקום שנשב לאכול.
היא למדה להקפיד יותר על זה.
בכל מקרה אחרי החתונה, בית וכד' הנושא פחת באופן משמעותי.
כיום זה יותר משולב, כאשר באמצע שיחה עימה יכולה גם לי להיכנס שיחת טלפון מהעבודה וכד'. מה שלא היה קיים בימים בהם לא היו טלפונים.
לדעתי, צריך להשתדל שלא ליזום שיחות או לקצר שיחות כשנמצאים עם הארוס/הבעל.
את השיחות ניתן להעביר לזמן בו הוא לא לידה.
בכל מקרה בהמשך יש בעל, בית, ילדים וכד' ולא יהא הרבה זמן לשיחות הטלפון.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 16:04 |
|
| |
אין לי תגובה ישירה לעניין. עדיין לא התנסיתי. יש לי הארה קטנה שאני שמחה על ההזדמנות להעלות אותה כאן. מניסיוני עם חברות נשואות, הן מהר מאוד מתנתקות. זה טבעי זה מוכר זה בלתי מכוון, אבל אני רוצה בתור חברה שנשארת קצת לבדה לומר לכם שזה קשה! זה לפעמים אפילו נורא.
ייתכן שראוי שחברתך תמעט בקשר עם חברותיך למען מיסוד הקשר החדש עם בן זוגה. רציתי רק להעיר לתשומת לב את מה שקורה מהעבר השני של המתרס, שהיה שותף נאמן וטוב עד לרגע המאושר הזה. ואולי ההערה הקטנה הזו תעזור שלא נשכח לגמרי ולא נתנתק פתאום בבום אחד גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 16:14 |
|
| |
| משתוקקת כתב: |  | |
אין לי תגובה ישירה לעניין. עדיין לא התנסיתי. יש לי הארה קטנה שאני שמחה על ההזדמנות להעלות אותה כאן. מניסיוני עם חברות נשואות, הן מהר מאוד מתנתקות. זה טבעי זה מוכר זה בלתי מכוון, אבל אני רוצה בתור חברה שנשארת קצת לבדה לומר לכם שזה קשה! זה לפעמים אפילו נורא.
ייתכן שראוי שחברתך תמעט בקשר עם חברותיך למען מיסוד הקשר החדש עם בן זוגה. רציתי רק להעיר לתשומת לב את מה שקורה מהעבר השני של המתרס, שהיה שותף נאמן וטוב עד לרגע המאושר הזה. ואולי ההערה הקטנה הזו תעזור שלא נשכח לגמרי ולא נתנתק פתאום בבום אחד גדול.
|
|
אני מצטרף גם לדבריה של משתוקקת, כמו כן צר לי בשבילך.. - משתוקקת.
|
| נשלח ב-27/7/2008 16:34 |
|
| |
זה קורה לכולן.. אל תדאגי.
יהיו לה עכשיו עוד עיסוקים על הראש בין אם תרצה ובין אם לא תרצה..
ויהיו לה עכשיו חברות חדשות, מה לעשות לפעמים חוג החברות מתרחב עם השנים
ועכשיו היא תדבר עם החברות הנשואות על כמות הכביסות או על איך מסירים כתמים ושומנים מבגדים וסירים...ושאר שטויות שרק בנות יכולות לדבר עליהם כ"כ הרבה, (בנות זה עם פטפטן.. צרה צרורה, ב"ה אני לא כזו).
היא לא צריכה לנתק אבל לפעמים זה קורה מאליו.
מזל טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 19:36 |
|
| |
מבחינה כמותית באופן טבעי תרד.. אך אפשר (ורצוי) לשלב ולהקדיש לכל אחד זמן משלו. כמו שלפני היא לא הייתה עם כל החברות ביחד בו זמנית כך גם עכשיו בזמן שהבעל בסביבה- היא איתו וכשהו לא בסביבה היא יכולה לנצל זאת לחברות ותחביבים אחרים.
לי אישית יש חברה טובה שאנו כמו אחיות אחת לשניה. היא כיום רעיהה ואמא למופת. אך גם חברותינו לא נפגמה. ואנו בקשר יומיומי של טלפונים ומפגשים. זה תלוי גם המון בבעל עד כמה הוא פתוח בנושא זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 19:43 |
|
| |
אני אמנם בחור ולא נשוי...
אבל ההרגשה האישית שלי שזה עוד דילמה מני הרבה דילמות שקמות וניצבות למאורסים/מאורסות, כמו בכל שינוי תקופה בחיים.
זה מסתדר לבד, אם לא מתייחסים לזה יותר מדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 00:40 |
|
| |
| משתוקקת כתב: |  | |
|
|
אין לי אלא לחתום על כל מילה שלך...
את ענית כמו שצריך וגם אני מרגיש בדיוק כמו שתיארת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 09:39 |
|
| |
| אברימלהה כתב: |  | |
אין לי אלא לחתום על כל מילה שלך...
את ענית כמו שצריך וגם אני מרגיש בדיוק כמו שתיארת. |
|
מצטרפת גם כפגועה...מקווה שיבינו ויפנימו.
למרות שברור שמטבע הדברים המצב לא ימשיך כמו לפני החתונה אבל עד להגיע לכדי קוצוניות....כדאי להיזהר, יש אנשים גם מעבר למיתרס.
ואלי תגידו רק כשתהיי בסיטואציה תביני, ייתכן!?!??!
ימים יגידו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 23:05 |
|
| |
משתוקקת,אברימלהה,חנושנוש-מנסיון אישי של רווקה שרוב חברותיה (הטובות ביותר) נשואות, זה תלוי מאוד באופי של החברה ובדרך בה היא מסתגלת למצבים חדשים.
היתה לי חברה בכיתה שהיתה שיא החמודה-וכבר ביום אירושיה הרגשנו קירור מסוים שהתבטא בניתוק טוטאלי לאחר החתונה-היום אחרי כמה שנים "היא נחתה,נרגעה,התאפסה-וזה עבר לה......."
רוב חברותיי לקחו את ענין הנישואים בפורפורציה-העולם לא מת אחרי שמתחתנים! אפשר להמשיך קשרים ישנים ואף ליצור קשרים חדשים בלי שום קשר לבניית הזוגיות-כמובן שצריך להציב סדר עדיפויות מסוים-כשבעל מגיע לסעוד ארוחת ערב אחרי שלא היה בבית כל/רוב היום -האישה צריכה להקדיש את תשומת ליבה אליו-אני גם הייתי מצפה מהחברה לקצת טקט-שעות הערב והלילה אינם זמן נכון/ראוי לשיחה או בילוי אם אישה נשואה-אפשר לשאול בעדינות אם היא פנויה או שזה בא מיוזמתה.....מכל מקום-אין מקום להיפגע-ההפסד כולו שלה/שלו!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2008 18:50 |
|
| |
בשנה הראשונה
צריך להפחית את הקשר עם החברים/חברות למינימום
זה הזמן שבני הזוג בונים את הקשר אחר כך אפשר להחזיר את הקשר בהדרגה אך לא על חשבון הבית
|
|
| נשלח ב-4/8/2008 01:05 |
|
| |
זה מאוד תלוי באופי של החברה
במשך השנים חתנתי מלא חברות ואני יכולה לתת 2 דוג של חברות מאוד טובות
אחת שאני עוד זוכרת איך שהייתי בהלם איך בסוף החתונה היא לוותה אותי והיה לה קשה להפרד
וזה לא נגמר בזה כבר בשבע ברכות היא דאגה להרים טל ולדבר כאילו כלום לא קרה ועד היום היא נשואה כבר 7 שנים הקשר בנינו לא השתנה אלא ההפך רק התחזק
לעומת חברה אחרת שמהאירוסים הרגשתי שאני מדברת אתה אבל היא לא איתי ואחרי החתונה כשהיא הרימה טל
היא הייתה מתקשרת שואלת יש לך מה לחדש כי לי אין הייתי אומרת לה לא ואז היא הייתה אומרת טוב אז חבל על הזמן נדבר פעם אחרת כמובן שהיא נחתה לאט לאט עד היום היא מתקשרת המון אבל זה תמיד כי היא צריכה טובות
|
|
|
|
|