| נשלח ב-27/7/2008 19:18 |
|
| |
דמיון מפותח של אנשים
לא יודעת אם זה קשור לפה, אבל הנה הסיפור,
ישבתי לפני שבועיים עם "ידיד" - אין לי את ההגדרה החרדית המדויקת לקשר ידידותי שנוצר בעקבות עבודה משותפת ארוכת טווח.
בכל מקרה, ישבנו באיזו מסעדת בית קפה ופטפטנו וצחקנו הרבה והיה כיף ונחמד. עד הערב.....
בערב קיבלתי טלפון והוכתי בתדהמה, מישהו ראה אותנו בבית קפה, חשב מה שחשב והרים טלפון לאישתו של ה"ידיד", וסיפר לה את אשר רואות עיניו וגם כמה דברים שעיניו לא ראו כי זה פשוט לא קרה.
כשהוא אמר לאישתו שהאישה איתה "בילה" היא אני היא נרגעה, אבל אני לא נרגעתי.
מה זה עסק שלו? ולמה צריך לפתח דברים ולדמיין, ואז להלחיץ את אותה אישה? מה היה קורה אילו זו היתה מישהי אחרת שעליה היא לא ממש סומכת? עכשיו כל פעם שאני נפגשת עם גברים חרדים לצרכי עבודה אני מפחדת לצחוק מהבדיחות שלהם שמה מישהו רוא הויספר לאישה ולך תדעי מה יקרה.....
מה זה אמור להביע??
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 19:29 |
|
| |
חוצפה של אנשים.... נקודה זו היא אחת החסרונות הגדולות של הציבור החרדי.
אנשים לא שמעתם על חיה ותן לחיות לא כל מה שנשקף למרחק נראה כן מקרוב
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 19:44 |
|
| |
אנחנו עובדים עם אותם אנשים וצריך מפעם לפעם לעשות תאום עמדות, אני הייתי בעיר בה הוא מתגורר ולכן הפשוט ביותר היה להפגש בבית קפה,
אנחנו בני אדם וצחקנו על מה שהצחיק אותנו. אשתו לא ריססה אותנו בסנט מוריץ, להיפך הייתי אצלם השבוע והכל בסדר מבחינתה.
אני זו שלא מבינה מה הקטע של אנשים לרוץ לספר דברים שלא קרו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 19:46 |
|
| |
מדבריכם נושבת אווירת תקיפה על השקפה והסתכלות הצבה"ח.
אחד התופעות שממש בלתי נסבלת היא תופעת ההכללות, קרה לך מקרה שיתכן ובציבור אחר לא היה לו בסיס לקרות, עכשיו לבוא ולהאשים בגלל מקרה מסוים חמור ככל שיהיה ציבור שלם ולהכניסו תחת אותה קטגוריה ולקרוא לזה חסרון גדול של הציבור החרדי, נראה לי שחסרון גדול יותר זה לחפש חסרונות במי שלא כמוני, כל אחד ודרכו ושיטתו.
את רוצה את יכולה לפתוח דיון בצורה יפה להעמיד את המקרה ולכעוס על חומרת המעשה, ולשאול ראוי לא ראוי כדאי ליזהר בפעם הבאה. וכו' וכו'.
אבל אם לדון בבעיות הציבור החרדי, או אני ינדב לך הגדרה, הבעיות שנוצרו עקב קביעת מסגרת חברתית ליהדות. מקומה באשכול החדש ששימי פתח היום אשכול ייעודי להתנגחות בין הציבור החרדי לדתי---ואני הייתי משנה בין הציבור הדתי לחרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 19:54 |
|
| |
ההתקפה אינה על חרדים וצר לי שהבנת זאת כך, אני חרדית מחורדת, השאלה מה מביא אדם כפרט להתנהג כך בלי לחשוב.
נניח שאכן זה היה לא בסדר, האם הדרך היא להתקשר לאישה ולספר לה על כך? וק"ו כשהוא מספר מה שלא היה וכו'.
למה זה לא קורה?אני נפגשת בממוצע שבועי עם מעל ל10 גברים בשבוע כולם חרדים מכל תתי הזרמים וחלקן נעשה מחוץ למשרד ומעולם לא אמר לי מישהו שיש לו בעיה עם זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 19:57 |
|
| |
סנסאי, אין לי מושג איפה אתה גר וזה גם לא משנה לי.
אני שמצד אחד גרה במקום חילוני ב"ה ומצד שני מתחככת באנשים ובקבוצות חרדיות רואה את השוני בהתנהגות. ואתן דוג' אם אצלי בשכונה אני יכולה לעבור ברחוב ולהנהן לשלום לכל עובר ושב וכן לעצור לשיחה ידידותית. בעיני אף אחד דבר זה לא יראה מוזר או אסור אך אם אעשה את אותו דבר בשכונה חרדית.. מה יחשבו עליי???.
ואתן עוד דוגמא שקרתה לי לא מזמן. אני ואחי טילנו ערב אחד על חוף הים והפלגנו בשיחה וצחוק.. לאחר מספר ימים אני שומעת משהו האומר שראה את אחי ביום זה וזה מטייל בים עם בחורה ביחידות בזמן שהוא עדיין רווק. כל מי שרק מעביר מבט חטוף על שנינו מבין שאחים אנו ולא זוג. אך אנשים אוהבים להתעסק בעיניינים לא להם. אין זה קורה רק אצל החרדים אלא אצל כל בן אנוש אך אצל החרדים זה בהגזמה!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 20:05 |
|
| |
יש לך נס
שההוא לא רץ לספר לבעלך (אם אני לא טועה את נשואה,)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 20:19 |
|
| |
נכון, אבל בעלי יודע במה כרוכה העבודה שלי ומכיר את רוב האנשים הקבועים שאני עובדת איתם, וחוץ מזה מה יש שיקנא קצת......
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 20:34 |
|
| |
חח אני מתארת לעצמי שהייתי רואה את בעלי (לעתיד בעז"ה) יושב בבית קפה עם מישהי מהעבודה שלו... אאאחחח זה לא היה טוב.. בלשון המעטה. מה איכפת לי שזה בענייני עבודה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 21:21 |
|
| |
אולי אפשר לחלק את זה ל 3 שאלות.
1. האם אישה צריכה להלחץ מזה שבעלה מבלה וצוחק עם אשה אחרת על כוס קפה ? 2. האם נכון מצד אחד מבני הזוג לעשות כזה מעשה? 3.האם עשה נכון אותו אחד שראה ומיד התקשר ?
לדעתי בלבד, -לגבי השאלה הראשונה - תלוי באורח החיים ובמקום ובשלל נתונים אחרים - לפי המסופר במקרה הזה אולי לא הייתה סיבה מיוחדת להלחץ. (עבודה,שנים וכו' וכו' - אולי דווקא בגלל זה כן?)
-לגבי השאלה השניה- שוב, בהתחשב בנתונים סביבתיים יש לקבוע את המינון הנכון ואת מה שנקרא "גבול הטעם הטוב" - ולנסות לראות איך זה יראה בעיני הצד השני של אותו שותף למקרה. (או בן הזוג שלך)
-לגבי השאלה השלישית, לא מתערב בהחלטות נמהרות של אחרים- אני לא הייתי רץ מיד אלא'כ ברור לי מעל כל ספק שיש סיבה להתקשר - מדובר בחיים של אנשים ושלום בית של משפחות - לא רצים להתקשר על סמך מראה עיניים בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 21:32 |
|
| |
| CC3076יעל כתב: |  | | נכון, אבל בעלי יודע במה כרוכה העבודה שלי ומכיר את רוב האנשים הקבועים שאני עובדת איתם, וחוץ מזה מה יש שיקנא קצת...... |
|
יעל.
מה שאת כותבת כאן אינו נכון. זה פורום על שידוכים. אם את כועסת על פלוני או אלמוני אז תפני לבחדרי חרדים.
כאן את מכניסה דמיונות לילדות קטנות, שומעים מה עושים אצל המרוקאים בסיטואציות כאלו וכד'.
הם לא נמצאים במצב שלך ויש להם דמיונות איך נראים חיי נישואין (למשל איך היא מסבירה הנתינה של הרב דסלר בקונטרס החסד אחרי שהיא תראה את בעלה בבית הקפה צוחק עם עמיתה לעבודה, הרי אם האהבה היא נתינה היא צריכה לשמוח בשבילו).
בכל מקרה לעזור לא יוכלו לעזור לך.
נ.ב. מהו המונח חרדית מחורדת?
עד היום שמעתי על שלושה סוגים של חרדים:
חרדים לדבר ה'.
חולים בחרדה.
חרדים לאומיים.
אז זהו סוג רביעי?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 21:51 |
|
| |
אני.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 22:10 |
|
| |
באמת זו בעיה.
הסיטואציה חוזרת על עצמה, על פי רוב, אני עונה לבחורה תשובה (יעל או עשני) ופתאום קופץ/ת הנעלב/ת התורן ומסביר/ה שיש פה בעיית שפיות/פגיעה בחרדיות וכד'.
אז מראש כפי שאמרתי תמיד אני לא מעוניין לפגוע באף אחד/ת. אבל מי שמרגיש/ה שהוא נפגע/ת או עומד/ת להיפגע ילך/תלך לפורום המיועד ויבכה/תבכה שם ולי יתן לענות תשובות לפי מיטב הבנתי מתוך רצון לעזור.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 22:11 |
|
| |
| שמחהה כתב: |  | סנסאי, אין לי מושג איפה אתה גר וזה גם לא משנה לי.
אני שמצד אחד גרה במקום חילוני ב"ה ומצד שני מתחככת באנשים ובקבוצות חרדיות רואה את השוני בהתנהגות. ואתן דוג' אם אצלי בשכונה אני יכולה לעבור ברחוב ולהנהן לשלום לכל עובר ושב וכן לעצור לשיחה ידידותית. בעיני אף אחד דבר זה לא יראה מוזר או אסור אך אם אעשה את אותו דבר בשכונה חרדית.. מה יחשבו עליי???.
ואתן עוד דוגמא שקרתה לי לא מזמן. אני ואחי טילנו ערב אחד על חוף הים והפלגנו בשיחה וצחוק.. לאחר מספר ימים אני שומעת משהו האומר שראה את אחי ביום זה וזה מטייל בים עם בחורה ביחידות בזמן שהוא עדיין רווק. כל מי שרק מעביר מבט חטוף על שנינו מבין שאחים אנו ולא זוג. אך אנשים אוהבים להתעסק בעיניינים לא להם. אין זה קורה רק אצל החרדים אלא אצל כל בן אנוש אך אצל החרדים זה בהגזמה! |
|
כדי לא להפריע למהלך הדיון התגובה ב-אשכול ייעודי להתנגחות בין הציבור החרדי לדתי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 22:38 |
|
| |
שרפ - לא ראיתי חרד"לניקיות שמצחקקות עם גברים זרים בבתי קפה, רובן מורות או רועות צאן וכדומה.
לא ראיתי חרד"לניקים שכך מזלזלים בצניעות וברבנים, אלא אם כן הם חרדים מודרניים לשעבר, שנהפכו לחרד"ליים בעקבות הרצון להינשא, ולאחר שלא מצאו זיווגם בחברה החרדית.
אצלי חרד"לניק זה אחד שהתחנך במוסדות של מרכז הרב, ולא חדשים מקרוב באו, שמנסים לייצג מה שהם לא.
לא חושבת שזה נכון להלשין כאשר רואים מקרה כזה, לכל היותר צריך להתייעץ עם רב, אולי רצוי להעיר לבעל אבל שהאישה לא תדע, כדי למנוע בעייה בשלום-בית.
דעתי (כפי שהבנתם) שהסיטואציה הנ"ל גובלת בחוסר צניעות, חושבת שכדאי לכם להיפגש אצלו במשרד או בבית או אצלך ולא במקום של בילוי שגורם לקלות דעת כפי שסיפרת.
שרפ - האהבה שקיבל הגבר הזר, ושאשתו צריכה לשמוח בה (כפי שהערת בשולי דבריך), היא בדיוק כמו שקית במבה במקום ארוחת ערב, שהילד שמח בה מאד.
לא כל מה שנראה שמיייח או אכן כך..
יש אהבה השמורה לבעליו לרעתו..
וחזקה על הקב"ה,שהוא היצרן, שיידע לתת הוראות למכונה איך לפעול בצורה הטובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 22:58 |
|
| |
| 2be_happy כתב: |  | |
שרפ - לא ראיתי חרד"לניקיות שמצחקקות עם גברים זרים בבתי קפה, רובן מורות או רועות צאן וכדומה.
לא ראיתי חרד"לניקים שכך מזלזלים בצניעות וברבנים, אלא אם כן הם חרדים מודרניים לשעבר, שנהפכו לחרד"ליים בעקבות הרצון להינשא, ולאחר שלא מצאו זיווגם בחברה החרדית.
אצלי חרד"לניק זה אחד שהתחנך במוסדות של מרכז הרב, ולא חדשים מקרוב באו, שמנסים לייצג מה שהם לא.
שרפ - האהבה שקיבל הגבר הזר, ושאשתו צריכה לשמוח בה (כפי שהערת בשולי דבריך), היא בדיוק כמו שקית במבה במקום ארוחת ערב, שהילד שמח בה מאד.
לא כל מה שנראה שמיייח או אכן כך..
יש אהבה השמורה לבעליו לרעתו..
וחזקה על הקב"ה,שהוא היצרן, שיידע לתת הוראות למכונה איך לפעול בצורה הטובה.
|
|
לחלק הראשון אני מסכים חלקית. חרד"לניק זה מי שהתחנך במוסדות הקשורים למרכז הרב. היתרה שהנשים הן מורות או רועות צאן סליחה על האמירה אבל זו חוסר ידיעה גמורה של המצב.
לחלק השני הוא הרי ברור. אולם לצערי היו כאלו שבעבר הרחוק כפרו במונח אהבה וניפנפו בקונטרס החסד של הרב דסלר בנושא, להן היה המשפט מכוון. אכן חזקה על הקב"ה שיצר את עולמו בשלמות ונתן לאדם יצרים בריאים בכדי לשמר את עצמו ואת משפחתו. אני מסכים איתך שתלוי בסיטואציה.
להלן המדרש רבה בפרשת נשא:
תני בשם רבי מאיר: כשם שיש דעות במאכל ומשתה, כך יש דעות באנשים.
יש אדם, שיורד זבוב בכוסו וזורקו ושותהו, זה בשאר כל אדם, שהוא רואה את אשתו מדברת עם שכניה ועם קרוביה ומניחה.
יש לך אדם, זבוב פורח על גב כוסו והוא נוטלו ושופכו ולא טועמו, זה חלק רע באנשים, שנתן את עיניו בה לגרשה.
יש לך אדם, זבוב שכן על גב כוסו והוא נוטלו ומניחו כמות שהוא, זה יהודה בן פפוס, שנעל את הדלת בפני אשתו.
אמרין ליה: נהיגין הוין אהבתך עבדין כן?!
יש לך אדם, זבוב מת נופל לתוך כוסו והוא נוטלו ומוצצו ושותהו, זה הרשע, שהוא רואה את אשתו, לבה גס בעבדיה, יוצאה לשוק וראשה פרוע, ופרומה משני צדדיה, ורוחצת במקום שבני אדם רוחצין, זו, מצוה מן התורה לגרשה, שנאמר (דברים כד): כי מצא בה ערות דבר וכתב לה ספר כריתות ונתן בידה ושלחה מביתו.
והירושלמי במסכת סוטה:
תני בשם רבי מאיר כשם שיש דיעות במאכל ובמשתה כך יש דיעות באנשים. יש לך אדם זבוב נופל לתוך כוסו והוא נוטלו וזורקו ושותהו זה כשאר כל אדם שהוא רואה את אשתו מדברת עם שכיניה ועם קרוביה. או יש לך אדם שפורח זבוב על גבי כוסו והוא נוטלו ושופכו ואינו טעמו זה הוא חלק רע באנשים שנתן עיניו בה לגרשה. ויש לך אדם זבוב שוכן על כוסו והיא נוטלו ומניחו כמות שהוא זה פפוס בן יהודה שנעל את הדלת בפני אשתו. אמרין לית נהיגין הוון אבהתך עבדין כן. יש לך אדם זבוב מת לתוך כוסו והוא נוטלו ומוצצו ושותיהו. זה הרשע שהוא רואה את אשתו לבה גס בעבדי' ליבה גס בשפחותיה והוא מצוה עליה לגרשה שנאמר (דברים כד) ויצאה מביתו והלכה והיתה לאיש אחר. הכתוב קראה אחר שאינו בן זוג של ראשון שהוא הוציא את אשתו משום ערוה והלה נכשל בה. אם זכה הוא לשמים הרי הוא מגרשה. ואם לאו סוף שהיא קוברתו שנאמר (דברים כד) או כי ימות האיש האחרון.
|
|
|
|
|