| נשלח ב-5/8/2008 01:08 |
|
| |
הגיהנום יותר טוב....
לפעמים אנו נקלעים למצבים מביכים או מצבים קשים, ואנחנו אומרים לעצמו "הגיהנום היה יותר טוב", אז זהו, שלא!!!
הגהינום לא היה יותר טוב!!! הסבל במימד הרוחני הוא בעוצמות אחרות לחלוטין מכל מה שאנחנו יכולים להעלות על דעתנו כאן בעולם הזה, במימד החומר.
אז תזכרו, הגיהנום אף פעם לא יכול להיות יותר טוב, מהסבל הכי הכי גדול או הבושה שאתם עוברים כאן לפעמים, בעולמנו החולף...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 01:32 |
|
| |
חמש דקות,
אתה צריך פסיכולוג.
ז"א היאוש הורס אותך.
אני לא מכיר אותך, אבל עצת חינם שהרבה פעמים עוזרת. תמצא לך משהו למלא בו את עולמך מלבד הנושא של נישואין. כשתפסיק לחשוב על זה, פתאום תראה שמגיעות הצעות טובות.
נ.ב. אני נישאתי רק אחרי שהחלטתי לקחת פסק זמן ממחשבה על נישואין, להשלמת תואר ראשון באו"פ (זה היה אמור לקחת 3 שנים אבל בסוף זה לקח 5 שנים בגלל הנישואין). קיבלתי משדכנית שתי הצעות והיא הציעה שאני אבחר מבינהן, מכיוון שלא הכרתי את הבנות, הצעתי לה לבחור. התוצאה היתה הנאווה שבבנות (וזה אחרי 30).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 09:57 |
|
| |
מדיכאון הגענו לגיהנום?????????????????????????
איפה הרגעים היפים שלך? ספר לנו קצת על חוויות טובות, מאושרות, שמחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 13:28 |
|
| |
אתם יודעים מה חשבתי? שחמש_דקות פשוט בנה לעצמו תדמית דכאונית כאן בפורום. ואולי קצת קשה לו לצאת ממנה... זה לא מחייב שהוא כזה באמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 13:40 |
|
| |
אחלה דרך להתעודד,תמיד לחשוב שיכול להיות גרוע יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 16:29 |
|
| |
לא ירדתם לסוף דעתו המסר פה הוא בדיוק הפוך.. אל תתיאשו כי שם לא יותר טוב.
וזה מזכיר לי, בחור חכם אמר לי היום כשאני שומע צרות של אחרים אני מבין עד כמה אני מאושר! וזה כל כך נכון.
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 16:56 |
|
| |
שמחה
תעברי על כל מה שהוא כתב בחודש האחרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 20:08 |
|
| |
מה קרה חמש דקות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2008 20:16 |
|
| |
שרפ אני מודעת למה שכתב פה חמש בתקופה האחרונה. אך לפי דבריו היום נראה שהגיע להבנה שכל ה'סבל' שעובר עליו עכשיו עדיף מהגיהנום.
צריך לעבור מספר דברים בחיים כדי להבין זאת.
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 09:36 |
|
| |
חמש_דקות
מה קורה לך?
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 10:05 |
|
| |
אוף, בשביל מה אתם שואלים מה קורה לו? כאילו, באמת נראה לכם שהוא ישב ותחיל לשפוך כאן את כל צפונות ליבו ובעיותיו? תביעו תמיכה, אם כבר. זה בטח יהיה יותר מועיל.
חמש_דקות, תראה איך כולם דואגים לך כאן... :)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2008 10:11 |
|
| |
אני חושבת שאתה רואה הכל בצורה שלילית... תמיד תחשוב שיש מקרים יותר גרועים (אני לא יודעת עד כמה אצלך זה גרוע אבל תמיד יש יותר...)
תראה את ההווה והעתיד בצורה בהירה וחיובית, דברים יכולים להשתנות בין רגע
<<< תמי ביקשה שנביע תמיכה....אז צירפתי מאמר בישבילך חמש_דקות, תפנים...
אולי לא תאמין, אבל האושר שלך קרוב אליך מתמיד. מעולם לא היה דבר קל יותר מאשר להיות מאושר. אתה לא צריך להאמין בישות כלשהי בשביל זה, אתה לא צריך לתרום כסף לשום גורם, אתה לא צריך לשמור דת כל שהיא או כל דבר דומה, אתה בסך הכל צריך להבין איך המנגנון של האושר שלך עובד, איך המנגנון של האושר בכלל בעולם עובד, אתה בסך הכל צריך להיות מודע לעצמך ולנהוג בהתאם על פי המסקנות. זה אומנם ואולי נשמע לך מפתיע ולא ברור, אבל זאת האמת. האושר שלך תלוי רק בך לכן הוא קרוב אליך כל כך. ההיתכנות של דבר תלויה בכמות הדברים שיכולים למנוע אותו. תאמין או לא אבל שום דבר בעולם לא יכול למנוע את האושר שלך. שום דבר בעולם לא יכול לגרום לך להיות לא מאושר. למה ? כי האושר שלך תלוי רק בך.
נסה שניה לחשוב מה גורם לך להיות מאושר ומתי אתה מאושר. אתה מאושר בכל סיטואציה שבה אתה מרוצה מהמציאות שלך , כאשר אין שום דבר של התנגדות בין הרצון שלך לבין המציאות שיש לך. אולי תופתע אבל יותר מזה, כל מקרה בעולם של אושר של כל אדם, עונה לקריטריון הנ"ל. וכן להפך כמובן, כל מקרה בעולם של חוסר אושר נובע אך ורק בגלל התנגדות בין הרצון של האדם לבין המציאות שלו. האושר לא תלוי בשום אירוע, סיטואציה או חפץ. האושר תלוי אך ורק בצורה שבה האדם מקבל את הסיטואציה והאירוע שקורה לו.
כפי שכבר התבאר במספר מקומות באפשרותך לשלוט במחשבות שלך בכל רגע נתון, יש לך את הבחירה בכל רגע לבחור מה אתה רוצה להרגיש ולחוש. אומנם אין לך את האפשרות לשנות בכוח המחשבה והרצון שלך את הבוס/האישה/הילדים/הבריאות שלך אבל יש לך אפשרות לבחור כיצד להתמודד ולקבל אותם. בכל רגע אתה בוחר בחירה חופשית כיצד לקבל את המציאות שלך וזאת בגלל מהות הבחירה החופשית שלך כאדם. עכשיו אתה יכול להבין בעצם שהאושר שלך תלוי רק בך, לכן הוא הדבר שהכי קל להשיג, כי באפשרותך בכל רגע נתון להחליט כיצד אתה רוצה להרגיש. אכן אין צורך בהתאמצות מיוחדת כדי להיות מאושר, מעולם זה לא היה קל יותר.
אתה לא חייב להיות מאושר, אף אחד לא מכריח אותך להיות מאושר. אם לא תהיה מאושר אף אחד כמובן לא יפסיד מזה חוץ ממך. אם תבחר להיות מאושר מחר ולא היום, אם תבחר להיות מאושר רק וכאשר או רק אם יקרה דבר מסוים זו בחירה אישית שלך, באמת שאף אחד לא יושפע מזה חוץ ממך, היחיד שמפסיד מכך שאינך מאושר זה אתה. כדאי שתדע שאתה הוא זה שבוחר בכך, אתה הוא זה שבוחר לא להיות מאושר כרגע אלא רק אם יקרה דבר כזה או אחר. בסופו של דבר אם תהיה מאושר בשיטתך זה בכל מקרה יהיה רק כאשר תיישם את הנ"ל. לא תאמין, אתה לא תמצא שום פטנט אחר או דרך אחרת להיות מאושר. אין שום דבר בעולם שיכול להביא לך אושר חוץ מהניווט של המחשבה שלך לחשיבה חיובית ולהסתכלות על חצי הכוס המלאה. אין מה לעשות זו המציאות. לכן כנ"ל חשוב שתדע לפחות מהי המציאות גם אם תעשה אחרת. כדאי שתהיה מודע לכך שזה לא הגיוני לא להיות מאושר, כדאי שתבין שאתה יכול לבחור להיות מאושר ממש כרגע. אולי ההסבר הנ"ל נראה לך פשטני מידי, אולי מוזר מידי, אולי קיצוני מידי, אבל אין מה לעשות הוא נכון. לוגית ושכלית הוא נכון. למה הוא נכון ? כי הוא אמיתי. זאת האמת על כל עניין האושר שאתה מחפש כל הזמן. האושר ניתן להשגה על ידך בלבד ולא תלוי בשום גורם אחר.
כל מה שקרה שקורה ושיקרה לך אלו רק מאורעות ואירועים שונים. אתה הוא זה שבוחר בכל רגע נתון כיצד להתמודד ולקבל אותם. נכון שאת מה שקורה לך לא אתה בוחר, נכון שאתה לא יכול לשנות את המציאות שסביבך פיזית, אבל הצורה שבה אתה מקבל את המציאות שסביבך תלויה רק בך. אין מה לעשות זו המציאות. האושר המושלם והשלם שלך תלוי רק בך ונמצא בהישג ידך כאן ועכשיו. תהיה בטוח שאם יום אחד תהיה מאושר באמת אתה תראה שהדברים האלו אכן נכונים כנ"ל.
שאלות על כל הנ"ל בטוח יהיו, כגון האם ניתן להיות מאושר מידי ? אם אני אקבל כל דבר שקורה לי אז האם אני לא אסבול יותר ? אז למה לרצות לעשות דברים ? האם אכן יכול להיות שרוב ככל העולם עד כדי כך לא חכמים ? איך יראו חיי אם אני אקבל אותם בלי להלחם בהם ? ועוד ועוד שאלות כנ"ל. דע כי לכל השאלות הנ"ל תשובות מפורטות ולוגיות. תשובות לרוב ככל השאלות תמצא כאן באתר. אבל כרגע מה שעליך לשאול את עצמך זה האם הנ"ל נכון ואם הוא נכון אז כדאי מאוד שתיישם את הדברים החל מעכשיו עבור עצמך. שאלות של מה יהיה אם אני אהיה מאושר לגמרי, איך יראו חיי לאחר מכן, השאלות נכונות. כאשר תהיה מאושר מובטח לך שתבין מה יקרה אחר כך. פחות טוב זה בטוח לא יהיה. מה שכן עליך להתעניין כרגע כיצד אתה מגשים את הרצון שאליו אתה שואף כל הזמן להיות מאושר. לכן אל תתמקד בבעיות ובשאלות, תתמקד בפתרונות. קיבלת על מגש של כסף את האושר שלך, נצל זאת בחכמה. אם תסתכל בעין האמת בהגיון ובשכל על הנ"ל בוודאי שתעשה זאת.
בהצלחה.
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 18:08 |
|
| |
חמש דקות, יש לי שאלה אליך. האם חוץ מלהיות בשידוכים אתה לא עושה שום דבר? בכלל כולכם, אתם לו חושבים שהעיסוק בענין תופס לכולנו כל תא במח לבלתי השאר ס"מ לדברים אחרים? האם חוץ מ"להיות בשידוכים" אנחנו לא גם לומדים או עובדים ומבלים ויכולים להיות עוד הרבה דברים? אולי כדאי לעבוד על זה, אנחנו מבזבזים תקופה שיכולה להיות יפה, ומתנהגים כמו בתור לרופא שיניים. שלא תבינו, אני בעסק חזק. אבל בשביל לשמור על שארית השפיות שנותרה לי הבנתי שכדאי לשים גדרות ולהתנהג בפרופורציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 18:17 |
|
| |
| באסה20 כתב: |  | | חמש דקות, יש לי שאלה אליך. האם חוץ מלהיות בשידוכים אתה לא עושה שום דבר? בכלל כולכם, אתם לו חושבים שהעיסוק בענין תופס לכולנו כל תא במח לבלתי השאר ס"מ לדברים אחרים? האם חוץ מ"להיות בשידוכים" אנחנו לא גם לומדים או עובדים ומבלים ויכולים להיות עוד הרבה דברים? אולי כדאי לעבוד על זה, אנחנו מבזבזים תקופה שיכולה להיות יפה, ומתנהגים כמו בתור לרופא שיניים. שלא תבינו, אני בעסק חזק. אבל בשביל לשמור על שארית השפיות שנותרה לי הבנתי שכדאי לשים גדרות ולהתנהג בפרופורציה. |
|
אמת.
את טובה את. מחמאה שניה היום.
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 23:08 |
|
| |
ואם לחזור לנושא האשכול- שבכלל לא דיבר על דכאון משידוכים, אם איני טועה..
בכל מקרה, תמיד חשבתי: מה זה גהינום בכלל, איך סובלים שם? עד שמישהו האיר את עיני בכך שמשהו מן הסבל ההוא ניתן להרגיש גם כאן, בעולם שלנו. סוג של סבל נפשי, של יסורים אחרי שפגעת, או שפגעו בך, רגשות אשם, תחושה שבגדו בך, בדידות, עצב.. כל דבר. רק שכאן יש דברים מסביב ואפשר לפקוח עיינים ולחזור לשגרה, ללמוד אמונה ולראות שהכל לטובה. אבל שם? שם מי שפגעת בו, זה מלך מלכי המלכים ויסורי הנפש בהתאם. ובנוסף.. שם אתה לגמרי לבד, עם החרטה שלך, והבכי שלך, והצער.
אז באמת אפשר לומר, שיתכן וגם פה מרגישים "גהנום", אבל כאן זה עוד עדיף...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 01:29 |
|
| |
תמי, אי אפשר להרגיש בעולם הזה שום סבל, אבל שום סבל, מהסבל של הגיהנום.
זה מימד אחר, מציאות אחרת ששונה מכל מה שרק ניתן לדמיין, או לנסות לדמיין.
ככה כתוב בספרים.
שבוע טוב...
|
|
|
|
|