בית פורומים שידוכי חרדים

סיכום לסקר. האם אתם מסכימים עם צורת ההכרות דרך שידוך?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2008 21:12 לינק ישיר 
סיכום לסקר. האם אתם מסכימים עם צורת ההכרות דרך שידוך?

בס"ד

שאלה מעניינת. אולי אפילו מאד מעניינת.

דווקא בגלל ששואלים אותנו לדעתנו, במקום בו אף 1 מעולם לא חשב לשאול. זה בערך כמו לשאול חסיד אם הוא מסכים עם הנוהג לחבוש שטריימל. משהו בסגנון.

כמו לשאול בחורי ישיבה אם הם מסכימים לנוהג ללמוד 3 סדרים ביום. או לחבוש מגבעת שחורה, או לא יודעת מה.

יש איזה משפט כזה שאומר, שמנהגם של ישראל- תורה היא. לא בטוח שמפורש בכתוב שחייבים להנשא דרך שידוך, בדרך לא מפורשת כתוב:  הרי זה כבר מה שעשה אברהם אבינו לבנו יצחק, וזו רק דוגמא אחת. כך או כך זה כבר טבוע לנו בדם, במנהג הבלתי מעורער להפגש בשידוך.

מנהגים, (בשונה ממוסכמות חברתיות)- יצאו מבית מדרשם של גדולי ישראל. ככה שאין עליהם ערעור, ועלינו להתיחס אליהם כמו אל תורה מסיני.

דורות על גבי דורות נבנו כך, רובנו נולדנו כך. ההורים שודכו והסבים והסבתות שודכו. וכך למעלה, אל כל הדורות הקודמים.

מי יודע איפה היינו אם זה לא היה כך. אם אנשים היום מכירים ברחוב, באיזו מסעדה, בעבודה או בלימודים, בחתונה או בלא יודעת איפה.

אם ההורים לא היו בודקים, בשכל הישר שלהם, בהכרות העמוקה שלהם איתנו, ובלי חוסר האובייקטיביות המשווע שלנו..

לכו תנסו לחיות כל החיים עם אדם שהתאהבתם בו לגמרי במקרה, וקפצתם יחד למחרת לחופה בלי הרבה ברורים..

אולי לכן, רק 3% מתוך 58 המצביעים בחרו ב"לא". וגם הם ודאי לא עשו זאת בלב הכי שלם. או שהם לא חרדים. איך אמר איזה ניק? "אני מסכים עם הצורה להכיר בשידוך, אבל רק שיתנו לי גם להזמין לכוס קפה איזו בחורה שתמצא חן בעיני ברחוב" וזו מספיק בדיחה  טובה גם בלי שאוסיף פרשנויות..

24%  הצביעו "כן". ללא עוררין. הם מסכימים שההורים יבררו בשבילם, שיחליטו בשבילם אם להפגש או לא, ומתי, וכמה. ההחלטה להנשא, אחרי הכל- תהיה שלהם.

אפשר לדון אותם לכף חובה ולקטלג אותם בזן האנשים חסרי הדעה העצמאית, שחיים חיים מוכתבים. האמת? עם אותו משפט אפשר לדון אותם לכף זכות. הם זכו להיות מאלו שמבטלים את דעתם בפני דעת גדולים, והולכים ישר, בדרך שסללו לנו- בלי לחפש אבנים שאפשר להתקע בהם בדרך.

36% ועוד 36%  תיקו. אלו שמסכימים, רק עם כמה שינויים. ואלו שמסכימים, מחוסר ברירה.

ויש שוני.

36% מחוסר ברירה, זה אומר שהם היו ששים ושמחים להצביע "לא". למה? ככה. לא מתאים לנו. אבל מה? הם נמצאים בחברה הזו, שככה זה אצלינו. מה לעשות, אין ברירה. אם תלך קצת אחרת, לא רק שיסתכלו עליך כמו על משוגע ופורק עול, גם יתיחסו אליך בהתאם.

והם לא מוכנים לקחת סיכונים, אז הם מתנהגים כמו ילדים טובים ירושלים, או בני ברק, מה שתרצו.

האמת? חבל לי עליהם. סתם מכריחים את עצמם. לא ממולץ לחיות כמו שאתה לא רוצה לחיות. מתישהו יגיע זמן בו תאלצו להחליט לכאן או לכאן.

בינתים, הם נפגשים בשידוך.

36% מסכימים, רק עם כמה שינויים. היו מעט מאד שנידבו לי, את המשאלה הכמוסה שמפריעה להם לומר "כן" ודי.

הקטע עם הטלפון, אבל לא רק.

שיתנו לי את מספר הנייד שלא הבחור כדי שאוכל לברר למה הוא מאחר. שאם נמצא חן 1 בעיני ה2 נוכל להתקשר ופשוט לקבוע פגישה יחד. אם אנחנו ממשיכים למצוא חן, אז להעיף את השדכן לגמרי מהעסק ולתקשר בינינו לבד.

נחמד.

חוץ מהחלק שלא.

טוב, מי אני שאדבר, כן? אבל גם בקטנותי אני מוצאת פה את החור ההוא, שבגללו מן הסתם השידוך לא מתנהל בצורה שתיארנו לעיל.

הקירבה.

הסבירו לי את זה פעם. השידוך זו פגישה עסקית. במיוחד הפגישה הראשונה.

אתם חבר'ה לא מוכרים, מלבד מה שביררתם אתם לא יודעים כלום (וכלום זה בדר"כ הרוב) ובתכלס גם אין בינכם שום קשר. אתם פשוט מנסים לברר אם יתכן שיהיה.

מאד נזהרים בקטע הזה. שלא לנסוע יחד באוטו שלו. שלא לצחוק יחד יותר מדי. לשמור על דיסטנס. לא יותר מדי, אבל גם לא פחות מדי.

תמיד לזכור שאתם עוד לא מאורסים, קל וחומר שלא נשואים.

השדכן הוא הקיר שעומד ביניכם. החשאיות החלקית שלכם 1 כלפי ה2 היא חלק מהלבנים. אם נפרק את החומה הזו, נזיז קצת ממה שהיה תמיד- מי ערב לנו שהכל לא יפול על ראשינו?!

בדור שלנו, עם כל ההפקרות החוגגות והנלווה אליה, כמה טוב לדעת שיש מי שדאג שלא נתאכזב. שלא ניקשר אל מי שאנחנו לא אמורים להקשר אליו. שלא יהיה "פרווה".

תראו מה קורה ברחוב. יצר הרע גורם לאנשים לכזו טיפשות עד שהם מוכנים לשבור לעצמם את הלב שוב ושוב, לרמוס את טיפת הכבוד שעוד נשאר להם, את מעט האגו הטבוע- בלעשות שטויות, בלחטוף הנאות רגעיות.

ואח"כ הם בוכים. ובסוף הם גם לא מסוגלים להקים בית נורמלי. הם חיים תן לי ואתן לך. שמור לי ואשמור לך.

וזה כל כך רחוק ממה שאנחנו מחפשים. כל כך רחוק.

אבל לפעמים אנחנו פוזלים קצת החוצה. היצר מאיר לנו אז את הצד היפיפה כביכול, ואנחנו שבויים בקסמה של ההכרות החופשית..

נשאר לנו, רק להאמין במה שקבעו לנו, ולא לנסות על בשרינו את נוראיותה של הדרך ההפוכה.

גם לא לקמצוץ של שינוי. גם לא בלהוריד אבן אחת מהחומה.

הרפורמים והקונסרבטיבים חשבו גם כן, שהם משנים "רק קצת". תזכירו לי לאן הם בדיור הגיעו?

* זה מתחיל קצת להפריע, אתם לא חושבים?

הסיכום לסקר הוא כל כך סובייקטיבי וחד צדדי.

כל זה רק בגלל שהתשובות כל כך קצרות ואי אפשר ממש לדעת מה חשבתם כשעניתם כך או כך.

החל מהסקר הבא, (כלומר, הנוכחי- זה שרץ כרגע) אפתח בע"ה אשכול לדיונים בנושא.

כדי לתפוס לפחות איזה קצה חוט למחשבה שעמדה לכם מאחורי הבחירה, ומשם לסיכום-סקר שקולע יותר למה שבאתם לומר.

שבוע טוב :)

תמי.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2008 21:15 לינק ישיר 

עוד לא קראתי , אבל תודה רבה ויישר כוח !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2008 21:37 לינק ישיר 

הסיכום ממש מצוין !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2008 21:52 לינק ישיר 

בס"ד

מקסים.
תודה רבה תמי.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2008 22:10 לינק ישיר 

שלא יהיה פרווה...אכן .
תודה תמי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/11/2008 23:14 לינק ישיר 

תמי -
 חן חן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2008 00:32 לינק ישיר 

יפה מאוד, תמי.
תודה!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2008 00:44 לינק ישיר 

היה שוה לחכות!!

תמי:)
כמו תמיד,
נהדר!!

שבוע מצויין!

ה' אלוקים רוב טובות הוא שולח-וודאי,
אין סיבה לדאגה, רק לשמוח תמיד,
עד בלי די!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2008 15:35 לינק ישיר 

תודה לכל המחמיאים/ות.

אבל אני מחפשת גם משהו אחר.
יש איזה מישהו שיכתוב הערות שליליות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2008 18:14 לינק ישיר 

בס"ד

מה לעשות שאין?
לפחות לי.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2008 23:35 לינק ישיר 

תמי,
משעמם לך שאת מסכמת סקרים?
יש ארגוני חסד להתנדב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2008 23:59 לינק ישיר 

אסיק ביקש ממנה ,והיא עושה את זה מצוין !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2008 20:40 לינק ישיר 

בקראית פרשנות הסקר ברור לכול שדעת הפרשנית נוטה לכיון האיסור ולהגיד לא לשינוי בשיטה .
הרי אם כל הבירורים מה אנו יודעים על המשודך (יעידו ששת חברי הגרושים)
אז גם כשמפרשים סקר נאל לא להרוס אותו בנטיה חד צדדית ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2008 21:15 לינק ישיר 

לא קראת את הכוכבית למטה, אחרי הסיכום, אה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2008 20:55 לינק ישיר 

טוב אני מתנדב לומר הערות שליליות..

זה שקוף שאת הצבעת "כן", או מקסימום "כן, עם שינויים". אבל אני בהחלט חושב שאלה שאמרו "לא" אמרו זאת בלב שלם. ואלה שאמרו "כן, מחוסר ברירה", היו מאד רוצים דרך אחרת רק שהם לא רוצים להחשב מקולקלים...

אגב, אם את כבר מדברת על הדרך בזמן התורה. הגמ' בסוף מס' תענית כותבת בדיוק כיצד היו בוחרים כלה בזמנם, בט"ו באב. זה לא כ"כ היה בדרך שידוך... וד"ל.

בכל אופן אני לא הייתי בזמן הסקר, ואני גם לא מתבייש לומר את דעותי בגלוי ולאו דווקא בסקר אנונימי. אני בהחלט חושב שיש הרבה צדדים חיוביים בלהכיר דרך שידוך, אבל אני גם חושב שלא צריך להיות לגמרי מקובעים בנושא. לדוגמא: אני לא רואה שום סיבה שבעולם, אם את/ה עובד/ת אם מישהו/י תקופה ארוכה ומכירים די טוב ונראה מתאים, למה לא לומר לו/ה בצורה עדינה ומכובדת נראה לי שאנו מתאימים, היית רוצה לצאת איתי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2008 21:01 לינק ישיר 

בקשר לט"ו באב, ראה את תגובתו של משגיחשליטא, כאן .

לגבי השאר, אני עדיין חולקת על דעתך. ברוב המקרים (ותלוי גם מה המצב הנפשי וכל זה) יש אפשרות סבירה שתהפוך להיות חבר של זאת שעובדת איתך והצעת לה לצאת. גם אם המניעים היו טהורים למדי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סיכום לסקר. האם אתם מסכימים עם צורת ההכרות דרך שידוך?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext