| נשלח ב-23/11/2008 19:45 |
|
| |
למה עדיין יש הפרדה בין אשכנזים לספרדים בשידוכים?
יש לי שאלה שאולי כבר דנו בה המון אבל לי היא עדיין מאוד מאוד מציקה
למה היום יש עדיין בציבור בחרדי את הענין אשכנזים ספרדים למה אשכנזי לא יכול להתחתן עם ספרדיה
הרי רוב רובנו ילדי ישראל למדנו באותם מוסדות חינוך למה צריך עדיין להמשיך עם השינאת חינם הזאת
אני שומעת על בחורים מאוד מאוד מודרנים אפילו כאלה חצי עובדים חצי לומדים אבל לצאת עם ספרדיה זה לא זה האיסור הכי הכי גדול שיש !זה ככ מעצבן המצב הזה כי אני רואה ליפעמים בחור אשכנזי שמאוד מאוד מתאים לו איזה בחורה ספרדיה מסוימת אבל הוא בחיים לא יהיה מוכן לישמוע
לא הגיע הזמן לעשות לדבר הזה סוף ולהתקדם הלאה הרי תכלס מזה אמור לעניין אותך איפה הסבא והסבתא של המיועדת נולדו?!
ואל תענו לי כי יש שינויים במנהגים וכו כי הרי בחורה צריכה לקבל על עצמה את מינהגי בעלה !
למה בדבר הזה אי אפשר לילמוד מהדתיים לאומיים שאלהם זה ממש לא משנה למה דווקא אצלנו בחברה החרדית שמנסה להיות החברה הכי טובה ממשיכה בדבר כזה פרימטיבי ושינאת חינם!
תוקן על ידי אסיק_good ב- 23/11/2008 19:50:46
חדש! מאורסים בעדכון יומי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 20:27 |
|
| |
מעניין שכתבת רק על מצב בו הבחור אשכנזי.. ולא ההפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 21:05 |
|
| |
זה לא ממש קשור לשינאת חינם(למרות שלצערי,ברב המקרים כן). זה יותר קשור למנטליות וביחוד מנהגים שמאד שונים בין הספרדים לאשכנזים.ולכן,אם שמת לב,זה דוקא אצל החרדים ההפרדות האלה בנישואין.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 21:07 |
|
| |
אגב, שירה מותק, את ספרדיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 21:14 |
|
| |
שירה8000, אני אענה לך מנקודת מבט של בחורה אשכנזיה.
אך לפני הכל חשוב שתדעי שזה ממש לא מגיע משינאת חינם או קיטלוג/מיתוג/הפרדה/התנשאות כלשהי.
יש לי הרבה חברות בנות עדות המזרח (הכינוי ספרדי הוא כינוי שגוי-יש לאמר עדות המזרח.) ואנחנו חברות קרובות ויצא לנו לדון בענין כמה פעמים והתשובה העיקרית היא שזה לא בריא.
-עד כמה שזה נשמע הזוי-אני משערת שאת שמעת על בדיקת "דור ישרים". אצל עדות המזרח הנישאים בינם לבין עצמם אין צורך לבצע בדיקה זו מאחר והם לא נושאים בגופם גנים של תורשה שיכולים לייצר ילדים פגומים או חולים במחלות סופניות חשוכו מרפא מה שלא כן אצל האשכנזים-שלפני שסוגרים ווארט ויש כאלה שלפני שניפגשים בודקים.
לאחרונה שמעתי על ילד שנולד להורים שהאחד אשכנזי והאחד מעדות המיזרח שחלה ל"ע בסרטן. הבעיה הכי גדולה היתה למצוא לו תורם מתאים למח עצם ולמגינת לב הוריו ומשפחתו הוא נפטר.-מסתבר שנישואים מעורבים יוצרים סוגי דם חדשים וגנטיקה נדירה ובעייתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2008 21:46 |
|
| |
זה באמת נושא שטוען בתכו הרבה אי הבנות...
אני אישית (אשכנזיה) מאד מתחברת למרוקאים. החברה הטובה שלי היא מרוקאית ולא הייתי מתנגדת להנשא לאחד כזה אבל אני יודעת שזה לא יקרה כי משפחתי שהיא אשכנזיה מהשורשים לא רואים עניניין להתערבב עם עדות המזרח (למרות שיש לי כמה בני דודים שכן עשו את הצעד הזה)וכמו שאמרו פה נכון יש את הבעיות של סוגי דם וכד' ומנטליות.
אז יהודי המזרח היקרים נא לא לקחת קשה מידי את העניין למרות שגם יש ספרדים שלא ששים לקחת שכנזיה...(אז לא רק אנחנו ה"גזענים")!
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 01:03 |
|
| |
| שירה8000 כתב: |  |
למה היום יש עדיין בציבור בחרדי את הענין אשכנזים ספרדים למה אשכנזי לא יכול להתחתן עם ספרדיה
הרי רוב רובנו ילדי ישראל למדנו באותם מוסדות חינוך למה צריך עדיין להמשיך עם השינאת חינם הזאת
למה בדבר הזה אי אפשר לילמוד מהדתיים לאומיים שאלהם זה ממש לא משנה למה דווקא אצלנו בחברה החרדית שמנסה להיות החברה הכי טובה ממשיכה בדבר כזה פרימטיבי ושינאת חינם!
|
|
הסיבה היא מאד פשוטה.
בעולם המודרני הדגשים הם על האדם כאדם (כי הוא נזר הבריאה) אנו בוחנים לגופו של אדם כי הדגשים שלנו בחיים (החוויות שאנו חווים ושאנו מצפים לחוות), קשורים למי שאנו ולמי שאנו עמו.
לעומת זאת בציבור החרדי, האדם מקבל תפקיד של חלק מקבוצה. כאשר אתה חלק מקבוצה, דרך החשיבה שלך שונה. כדוגמת מי שהולך לראות עם אוהדים משחק כדורגל, גם אם הוא אדם שקול, ההשתלהבות שלו כחלק מהקבוצה גוררת עשיית מעשים שהוא לא היה עושה לבדו (צרחות, אלימות, לבוש וכד').
בהתאם החשיבה השבטית יוצרת בציבור החרדי משמעות השונה להרבה נושאים, ביחס למשמעות שלהם בחשיבה אינדיבידואלית. (רק דוגמה כיצד קבוצה שלחמה בעד השבת ובעד צניעות, מעבר למה שההלכה דרשה, נכשלה ברגע האמת ללכת ולהצביע לראש עיר חילוני שבודאי יפגע במטרות הקבוצה, כי הם חשבו שפגעו בכבוד השבטי של הקבוצה).
לכן ככל שבציבור זה ניתן יותר לפלג וליצור שבט קטן יותר, זה עדיף ומגביר את תחושת השייכות.
כמובן שלנישואין ולמוסדות חינוך, נקל ביותר ליצור הפרדה ראשונית על רקע מוצא שונה, כי זה שייך לאחד מיוצרי השבטיות המובהקים, המפלח ציבור גדול דיו, בכדי שמחד יהא מספיק בשביל למצוא בני זוג ומאידך להרגיש עדיין שייך לשבט המיוחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 01:07 |
|
| |
אני חושבת שזה קשור מאוד לעיניין של מנטליות.
אלא אם כן הבחורה הספרדיה גדלה בארץ אשכנזית או להיפך.
לא דומה בחור ספרדי לבחור אשכנזי ממליון בחינות.
אישית, אין לי בעיה להיפגש עם "בן הגזע השני".
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 01:26 |
|
| |
הבדלי מנטליות כאילו דא...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 01:51 |
|
| |
אני עם ליטאי!!!וזה לא קשור לשנאת חינם בכלל!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 12:23 |
|
| |
היום, לאחר שעוד קצת התבגרתי,
אני יכולה להסכים עם זה שברוב הזמן זה עניין של מנטליות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 13:15 |
|
| |
| חכמה_אחת כתב: |  | היום, לאחר שעוד קצת התבגרתי,
אני יכולה להסכים עם זה שברוב הזמן זה עניין של מנטליות. |
|
נשוי בנישואי תערובת (ספרדי, עם אשכנזיה).
מעולם לא הייתה בעיה של מנטליות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 13:17 |
|
| |
בס"ד
הבעיה קיימת אך ורק אצל חרדים!
לא אצל מזרחוניקים.
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 14:02 |
|
| |
נכון. בציבור החילוני מחקו במידה רבה הבדלי מנטליות (אם כי גם שם קיימת גזענות לא מעטה),
בציבור הדל"י גם
ואצלינו.. עוד רחוקה הדרך
וגם לא עושה רושם שיש לאי מי מהצדדים עניין לשנות
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 14:21 |
|
| |
בס"ד
דבריי היו בציניות.
הבדלי מנטליות לא מוחקים, לא כי לא רוצים אלא כי א"א.
הם לא מחקו את ההבדלים, הם פשוט לא מתייחסים אליהם.
האם זה טוב? לא.
להבהרה: אני לא בעד הבדל גזעי.
אך מי שמרגיש שמנטליות מסויימת לא מתאימה לו, שלא יתחתן רק כדי לרצות את "שרפ" ו- "ליטאית"
|
|
|