| נשלח ב-25/12/2008 20:33 |
|
| |
-----פניני קריסטל-----
בס"ד
הי חברים,
משהי יקרה מאוד מכאן לחצה עלי לפתוח כאן את הגיגיי, בהתחלה הסתייגתי ואחר כך אמרתי-בעצם, למה לא.
האשכול הזה הוא הרהורי מחשבתי האישיים, איני באה לחנך או להטיף לאף אחד, אשתדל כמובן לנווט אותם תמיד תחת אותו רעיון של "שידוכין" אבל כמובן שהרעיונות הם כלליים יותר וניתן יהיה לתקוף אותם מכמה כיוונים.
אני מתירה או יותר נכון מבקשת, שהאשכול הזה לא יהיה אישי אלא צבורי, כל הערה, תגובה, חיזוק, סתירה, מחשבה, רעיון... כל דבר יתקבל בברכה שלימה! אל תהססו לרגע !
אני כן מרגישה לנכון "לבזבז" על זה הרבה אנרגיה, זמן וכתיבה ולילות ארוכים במיטה במחשבה ארוכה ודוממת, כי ראיתי את נושא השידוכין כתחנה האחרונה לפני התחלת המסע- נישואים.
אני חושבת שככל שנשקיע עכשיו, נפתח נשאל ונרד לשורש הענין, כך תקל בעינינו העבודה ויתרה מכך- נהיה שלמים עם עצמינו! נפסיק לרצות להקים בית "כמו של שלומית בדיוק", ולרצות בעל "כמו של רחל בדיוק.."
ונפסיק להתבכיין ולהתפנק שאנחנו מחפשים "משהו שבכלל לא נמצא.."
כי הדברים שלנו-נמצאים מתחת לאף שלנו, ואנחנו לפעמים הולכים עיוורים.
אל תשכחו דבר חשוב- שכל זמן שאנחנו רווקים-זה בדיוק הזמן להוסיף עוד משהו לשק שלנו, עוד התחזקות, עוד חידוד רעיון שאני רוצה שיהיה בביתי, עוד הלכה, עוד אמונה, עוד השלמה, עוד חיזוק בתפילה וכו'.
זה הזמן, כי אחר כך לפעמים צריך להפוך עולמות כדי לשנות את עצמינו וקל וחומר אחרים...
אז חברים וחברות,
תרגישו חופשי לדבר, זה הזמן. זה המקום. חיזקו ואימצו.
נ.ב- הרעיון של השם "פניני קריסטל" הוא של "חנושנוש.."
קריסטל.
פנינים שנכתבו עד עתה:
פנינה שנכתבה בסמול
פנינה בנושא פאה נוכרית
שיהיה בהצלחה לכולנו...
יוצאים לדרך.
תוקן על ידי חנושנוש ב- 29/12/2008 11:59:51
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 21:05 |
|
| |
ישבתי אתמול במיטה, הרהרתי לי כהרגלי, לא שמתי לב שחצות לילה כבר הרבה מאחורי,
שקעתי עמוק בשוקו החם שהיה בידיי, וחימם אותי, כי היה לי קר. כל כך קר.
הגושים בשוקו רק הזכירו לי את הגושים שיש לי בגרון,
חשבתי שעוד רגע השוקו יהיה מלוח. אבל לא. הבטחתי לעצמי שהפעם אני לא אוריד אותן.
"מה את עושה סיפור", לחשתי לעצמי, "תזרמי, כמו כולם.."
אבל אני לא כמו כולם. אף פעם לא היתי.
את מאמינה באלוקים?- כן.עניתי לעצמי.כמובן.
את מאמינה בעולם הבא? בטח.
את מאמינה בשכר ועונש?- ללא ספק.
אז לכאורה כל הבעיות שלנו היו צריכות להיפטר. בשלוש שאלות קטנות ומובנות מאליהן.[כביכול].
אז מדוע אם כך, שאלתי את עצמי, זה כל כך קשה.
מדוע אני נותנת לעצמי "להתפשר"?
מדוע אם אצא עם מישהו חרדי במיוחד[המכונה בימינו-"דוס"] אני אבהל ומיד אומר- הוא לא בשבילי.
מה זאת אומרת לא בשבילי? סופסוף מישהו חזק שעושה את רצון ה' ולא רכיכה מסכנה כמוך, שבקושי עושה...ועד שעושה... סופסוף את רואה שניצה לנגד עינייך בחור רציני, מלא יראת שמים, ואמונה ואת מסרבת לו. למה לא?
"הוא חזק מדי, הוא דוס מדי.."- מה זה "מדי"?
מי מודד מזה מדי?? מי יודע כמה צריך? זה שהוא מקיים את כל השולחן ערוך-עושה אותו דוס?
או עושה אותי- "חלשה"? עקומה, לא סגורה, מזגזת...
אני זו שלא בסדר! אני זו שמוצאת היתרים בסיבוב להרשות לעצמי לעשות דברים שאיני צריכה, ומה אני מחפשת בעצם, אחד מזוגזג כמוני?
למה פה בענין הרוחנייות אנחנו מרשים לעצמינו להתפשר??
אנחנו חכמים לומר: שאנחנו מתפשריםב כל! ביופי, בכסף, בייחוס, במשפחה, בנתונים קטנים אנחנו חכמים.. וברוחנייות? שם אנחנו הכי מתפשרים....למה?
למה זה לא חשוב לנו מספיק?
כשאני הולכת לקנות נעליים לחתונה של חברה, אני חורשת את הקניון, ואת העיר, וגולשת לבני ברק ופתח תקווה, ומחר החתונה!ואני חייבת נעליים!זה פריט חשוב עם השימלה...חברה מתחתנת!חברה טובה! אין זמן, איפה אני אמצא נעליים...!?!? אפילו בכיכר המדינה כבר עשיתי סיבוב, נעליים, איפה אתן שובבות..!!??!
האם אני אתפשר ואקנה נעליים שכל השפיץ שלהן משופשף ודרוס?
אין מצב. אני משלמת מחיר הוגן, אני רוצה סחורה במיטבה.
וחוץ מזה, זה לא ראוי לאחת כמוני להסתובב בחתונה עם נעלייםכ אלו...אין מצב.
למה אנחנו מרשים לעצמינו ורוצים ואדרבה, מחפשים[!!] מישהו דרוס, אכול, חלש,
מישהו שעובד את ה' [אולי כמונו] ע"פ "קטעים נבחרים",
שבת-מתאים לי. כסוי ראש מלא- הוא כבר דוס.
כשרות- מתאים לי. ללמוד תורה- הוא חרדי מדי.
להיפך- שכוויח לאותו בחור, שאינו טבול בתאוות כמונו, שאינו רואה שטויות מול עיניו, שרוצה עבודת ה' מקסימלית ושואף גבוה... אז ניחא אני איני חזקה עד כשי כך...אבל האלוקים שולח לי פרטנר חמוד משהו, שאיתו יחד עם כוחות משותפים-נצליח יחד לרומם אותי לדרגתו, למה לברוח? למה לא לראות בזה הזדמנות?
למען בעלי! למעני! למען האלוקים!למען הילדים!למען העולם הבא!
מה קרה, לאן נעלמה האמונה שלנו? הרי אנחנו יודעים מה התכלית. מה התפקיד. כסוי ראש צנוע-אנחנו חייבים, זה לא לפנים משורת הדין, זה אנחנו שלא בסדר, חלשים, זה לא שהוא דוס...
למה אנחנו מחפשים את זה שהוא יפה וחכם ויושב טוב עם משפחה טובה...אה ו...שישמור תורה ומצוות. בודקים כמה מידות פה ושם,אבל שכחנו מן העיקר!
למה אנחנו מתחתנים בכלל??- אנחנו מחפשים "פרטנר"-להעביר איתו שמונים שנה.
ומה יקרה אחר כך..?
למה אם הוא ידרוש ממני בפגישה מקסימום צניעות, הכי צניעות, רק צניעות, אני אשתחל לאט לאט לכיוון השירותים ואעלם כאילו מעולם לא הייתי...
"אמאל'ה, אמא, את לא קולטת איזה יצור דוס, מי שידך לי אותו..?"
אני!אני הלא בסדר.
את מאמינה בצניעות?-כן.
את מאמינה בעונש ושכר?-כן.
אז מה הבעיה?
- למה אנחנו מתפשרים בשידוכין על בני זוג שעושים את הדבר הנכון,האמתי?
[שתיתי את הלגימה האחרונה, הרגשתי את הצריבה המתוקה בגרון של הריכוז הגבוה של הסוכר.
וזה רק חיזק אצלי את התיאוריה, שכל הדברים ה"מתוקים" שאני רודפת אחריהם, גם אחריהם צריך בסוף כוס מים... ואין מים-אלא תורה.]

|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 21:49 |
|
| |
בס"ד
יש לך כתיבה יפה מאוד, ורעיון מאחורי כל דבר.
את מצחיקה אותי, מהרהרת אותי, ומעניינת אותי.
יישר כוח על האשכול החדש, שיהיה זה לתועלת הרבים.
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 23:01 |
|
| |
כותבת יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 23:33 |
|
| |
קריסטל, איזה הישג, אוהההההה.
תראי מה ליטאי כתב...
אני לא מאמינה למקרא עיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 23:39 |
|
| |
דברים ממש אמיתיים ונכונים ..
תודה קריסטל ,את כותבת יפה מאוד ולעניין !
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2008 23:48 |
|
| |
בס"ד
קריסטלי וואוהו...
את מדהימה,
כושר הכתיבה, הניתוח מכמה כיוונים,
את מיוחדת!!
מחכים לעוווווד....
מזל"ט על האשכול
|
| נשלח ב-26/12/2008 01:14 |
|
| |
וואלה אני פשוט בהלם.
קריסטל אל תשכחי מי הציע את זה ראשון!!!
בכל מקרה סוף כל סוף מישהי שמפיחה רוח חיים חדשה בפורום.
קריסטל תודה. אני רק רוצה להגיד לך שהשארת אותי פשוט בהלם. אני קראתי את דבריך כמה וכמה פעמים ואני פשוט רואה שאת פשוט צודקת מהתחלה ועד הסוף. אין לי מילים. כל ההתחמקיות שלו נעלמו כלא היו ופשוט נשארתי בלי מילים. אני נראה לי מתחיל לחשוב אחרת על החיים.
תודה רבה לך שנתת לי את האופציה לעצור רגע ולחשוב. בכל מקרה אני רק מקווה שתשבחי כמה שיותר ולא חלילה תברחי לנו ום אחד ולנו ישאר רק להריח את הריח של האגזוז.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2008 03:01 |
|
| |
קריסטל ממש נהדר ! אשרייך !!! את לא משערת עד כמה את צודקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2008 15:00 |
|
| |
אני בדר"כ לא קוראת כתבות ארוכות.. אבל פה ממש נשאבתי!!!
כל הכבוד!!
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2008 19:03 |
|
| |
האמת ניבטת בכל שורה.
וזהו היופי הגדול ביותר.
תודה לך קריסטל.
|
| נשלח ב-27/12/2008 19:15 |
|
| |
בס"ד
קדימה קריסטל, אנו מחכים לפנינה הבאה.
|
|
| נשלח ב-27/12/2008 19:19 |
|
| |
אבל אסיק,
אני לא באתי לכתב דברים בשביל לקבל מחמאות על הכתיבה או הרעיון,
המטרה היא שנפתח ונדון ושנאל ונחקור ונעמיק ונתחזק....
כל המחמאות שובות לב ממש, בחיי, כל השבת אני עם חיוך מאוזן לאוזן...
איך אתה מסביר את זה שרובם מעדיפים לענות על האשכול הזה בתיבה האישית?
אין לך מושג איזה פלפולים ותשובות יפות ושאלות עמוקות כולם שואלים,
אבל חברים, ממה אתם מתביישים? למה בצורה אישית?
קריסטל, שבוע טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2008 19:38 |
|
| |
בס"ד
אוי כמה שאני מכיר את הבעיה הזאת...
על כל אשכול ממוצע שאני פותח אני מקבל תגובות מחברים בפורום וגם לא מהם.
אין מה לעשות קריסטל יש אנשים שעדיין מפחדים וקשה להביע את עצמם למול כולם למרות שזה עדיין ניק בנט.
יש לי רעיון לפנינה נוספת: תכתבי על הדילמה שיש לאנשים לכתוב בנט על נשוא השידוכים או להגיב על הנושא.
נראה לי כפנינה מצולחת, תנסי. אולי כך תוכלי לעשות משהו בשינוי התנהגות זו שציינת של הגולשים.
אני כבר ניסיתי ולא הצלחתי, כנראה שעכשיו תורך.
לאולוקים פתרונים.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/12/2008 19:38:10
חדש! מאורסים בעדכון יומי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2008 20:16 |
|
| |
ב"ה אצלי הבעיה לא קיימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2008 20:23 |
|
| |
רק כי אתה ביקשת...
הקמטים מאחורי המסיכה
הרבה מאוד מאיתנו מפחדים לחשוף אצמם לכלל הציבור.
בצדק? אולי. אולי אם מדובר בחברה החרדית שלנו, אז הצדק אתכם.
בחברה שכולה נגיסות של סטיגמות, ופטפוטים של פה לאוזן וחוזר חלילה, אף אחד לא רוצה למצוא את עצמו זה שנפל בין הכסאות רק בגלל שהוא "העז"[איך העזת?!] להיות כן ואמתי וישר,
או "חלילה" להעלות מחשבה קצת בלתי שגרתית...
סיפרה לי משהי חרדית במיוחד, שבסמינר שלהם אין שאלות על אמונה ויהדות, הכל אמור להיות מובן מאליו, להיולד לתוך זה אוטומטית...
רק מה לעשותחברים, שהתורה הזהירה ש"לא הביישן למד"...
אבל הרבה מחנכים בימינו מדלגים על הסעיף הזה ואז, כשהנוער גודל עם שאלות, הוא בטוח שהוא כופר ושאין תשובות ואז הוא מגיע למסקנה - שהוא חי עד היום על שטיפות מח, ובלע אוכל בלי ללעוס...חבל!פשוט חבל! זה בדיוק המתכון לחנק!
מה גם- שהפסדתם את הטעם הנהפלא של האוכל בדרכו, עד למשכנו-בבטן התופחת.
אני, כמו חברותיי, ואולי יותר מכולן, תמיד הייתי שואלת, כמה נעים לקבל טעם על דברים, ליישב את הדבר בנחת בדעת, אתם כמה שאלות שאלתי על אמונה, על מי זה אלוקים, על בטחון, על שכר ועונש, ותוכיחו, ותראו, ותירוצים, וקבוצות דיון...זו לא בושה. להיפך. זו הקרקע ששתלתי לעצמי, עכשיו כל המצוות מתקבלות בברכה, בקלות, בנעימות...
אז, הייתי מסמיקה כשהייתי שואלת, חברות שלי היו חושבות שנפלתי מהשמים, מה זאת אומרת לשאול "למה אישה צריכה כסוי ראש..?"- איזו שאלה זו!? חשבוני לכופרת... שיחשבו.
היום אני זאת ששוקלת מטפחת, בזמן שהן בזמן רווקותן צתארות במילים גבוהות את הפאה הבלונדינית שהן מתכננות לעשות, עם שוונצים בחוץ וגוונים ופוני מקדימה, ואחד ליום חול ואחד לשבת ואחד לאירוגעים ואחד עם סרט...
אני מחניקה צחוק בלוע...
פה, זה המקום שלנו כבחורים ובחורות וסוף ימיי הנערות לשאול כל העולה על רוחינו, למלא את החללים הריקים שנוצרו עם הזמן, או לחזק את אמות הסיפין הנרעדים... ומותר להם לרעוד, רוח עזה נושבת בחוץ...
אנחנו תחת כנויים סמויים, אף אחד לא ידפוק לך בדלת, ולהיפך- כולנו מעריכים את אילו ששואלים ולא מתחבאים מאחורי הזקן של אבא...
אנחנו לא מחנכים ולא רבנים, אנחנו בגילאים שלכם, בהתלבטויות שלכם, באותו קו מחזבה, עם אותה שאיפה זכה-לעשות את הדבר הנכון!
אנחנו אחד למען השני, רובנו עברנו הרבה גשרים והרבה מכשולים, יש לנו הרבה לתת לכם, בתור חברים, חברות, כי בינינו- כל מי שנמצא כאן יש דברים בגו, זה לא שהוא סתם מחפד "קבוצת תמיכה לעידוד"- הוא מחפש יותר מזה.
אם נגדל ונתחתן עם זרעים קטנים של תשובות בלתי פתורות, או היסוסים קלים,
אחר כך זה עצי עד שאיש אינו יכול לכרות, והילדים אוכלים את הפירות שלו... [בלי ברכה..]
מנסיון, לאיש לא ירד ה"מדביקה" שהוא שם לך על המצח, להיפך תשתבח בעיניו, על הכנות והאומץ, אם אתם מנסים להיות טובים-זה אומר שאתם מנסים למצוא חן בעיניי הקב"ה, ותסמכו עליו, הוא כבר יסדר שתמצאו חן בעיניי מי שאתם צריכים...
חברים,לפני שיהיה מאוחר, לפני שהזיווג יותיר עלינו חותמו,
בואו נסגור פינות, ונהיה שלמים יותר עם עצמינו.
טיפ: מי שבכל זאת מתבייש כיוון שהוא כבר הסטוירה ארוכה פה, יכול לפתוח ניק נוסף, ניק של שאלות, ואז לחזור לניק המקובל.
אבל חבל שפורום מדהים כזה ירד לטמיון בגלל קצת בושה-שאין לה בסיס ותכלית.
[ היו כמה בנות שביקשו תשובה אישית בתיבה, שמדברת ספציפית על הנתונים שלהן בחיים, אין לי בעיה, אבל תעלו את השאלה לפחות, ואני מבטיחה בלי נדר, לענות בתיבה *גם* בצורה אישית. זה לא יהיה במקום.]
 |
|
|
|
|
|