| נשלח ב-23/1/2009 13:43 |
|
| |
על מה מדברים בפגישה ראשונה?
על מה דיברתם?
ועל מה רצוי שלא...
תוקן על ידי אסיק_good ב- 23/01/2009 13:45:28
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 13:55 |
|
| |
ר' דוב בערל יקירי,
מה שהרבנים מיעצים בפגישה ראשונה זה... לא לייעץ...(הרב וולבה...)
פגישה ראשונה הולכים לראות שיש התאמה ראשונית, שיש על מה לדבר...
הפגישה לא צריכה להארך יותר משעתיים (גם אם מאוד רוצים להמשיך... וגם שעה זה טוב...)
כדאי לבחון אם מוצאים יחד נושאי שיחה, וככלל השיחה זורמת. אין מה לצפות ליותר מידיי, לזיקוקים וניצוצות. מטבע הדברים בפגישה ראשונה יהיו קצת תקיעות, שהרי שני הצדדים נרגשים ונבוכים. גם בשיחה סתמית שכזו אפשר לבחון את האדם שמולך, את מידותיו, את היראת שמים שלו, והכי חשוב את נועם אישיותו, לפחות בקווים כלליים.
מה שחשוב ביותר בפגישה ובכל דבר, הוא "להיות בן אדם". גם אם מי שמולך לא מוצא חן, בכל זאת תהיה נעים ואדיב, וקדש את ה' בכל דרכך (אפשר למשוך את השיחה מעט ולסיים בנועם).
בפגישות שאחרי כבר יש מקום ליותר ייעוץ והדרכה, שם צריך לשים יותר דגש על עניינים שבהשקפה וברים מהותיים כשאיפות רמת יראת שמים וכו', אבל לזה תצטרך לפנות לרב קרוב שיוכל להדריך אותך בהתאם לתכונותיך.
שיהיה הקב"ה בעזרך בכל אשר תפנה!
שבת שלום.
משגיחשליטא
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 13:56 |
|
| |
על הא ודא.
שם פרטי ומשפחה.
הין לומדת היכן עובדת.
איך במשפחה.
תחומי עניין.
לאן שהשיחה זורמת.
אבל זה סתם פטפטת על פרטים בסיסיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 14:15 |
|
| |
ואם אני קולטת הדקות הראשונות שזה ממש לא זה...על מה בדיוק מדברים שעתיים??
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 14:26 |
|
| |
וואי, דווקא יפה המלון פה..... ואז מתחילים לסקור את הלובי מסביב ומקווים שמהשמיים יצניחו עליכם נושאי שיחה....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 14:41 |
|
| |
על מה מדברים? על מה שרוצים. סהכ לא תגיעו לרמה עמוקה בפגישה ראשונה גם אם תרצו זה כמו לראות בחור בתחנה שנתקעת איתו לשעתיים. עכשיו דברו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 14:47 |
|
| |
יש לכם רעיונות שימושים....
כשאני אהיה במצב כזה כבר נאלתר..
ו..ISEEK שעתיים זה הרבה בשביל לדבר עם בחור בפגישה של שידוך...
זה ממש לא כמו בחור בתחנת אוטובוס שברור שלא תספרי לו יותר מדי על עצמך,אם בכלל..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2009 20:05 |
|
| |
| אנונימית19 כתב: |  | |
ואם אני קולטת הדקות הראשונות שזה ממש לא זה...על מה בדיוק מדברים שעתיים??
|
|
פגישה ראשונה זה שעה. לא שעתיים.
ולבחורה זה ממש לא בעיה. פשוט תשאלי אותו על עצמו, בחורים אוהבים לספר על עצמם.
הבעיה בדרך כלל הפוכה, שהבחורה מצד אחד יבשה כמו צנון ממלחמת העצמאות, אך מאידך גיסא שום דבר לא מעניין אותה. או לפחות לא מראה שמעניין אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2009 20:59 |
|
| |
משגיח יקר/ה!!!
שבוע טוב.
נעמת לי מאד...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2009 23:32 |
|
| |
אשכול שימושי.
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 00:10 |
|
| |
אם אתה שואל אותי, אל תקשקש איתה על המשפחה...
לא חסרים נושאים בעולם שמעניינים יותר מהגיס שגר פה והבן דוד שלומד שם והשכן של הסבא ש...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 13:24 |
|
| |
זורמים, מדברים על מה שמענין אותך ואותה. זה מתאזן מתישהו. ואם לא, לא נורא. פגישה ראשונה זה נסלח בדכ.
ואגב, בחורה יבשה כמו צנון זו בחורה שלא מוצאת ענין והמידות שלה בעייתיות עד כדי כך שהיא מראה את זה
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 16:04 |
|
| |
רציתי לפתוח אשכול בעניין הזה, אך כיוון שברל הקדימני אני מצרף אליו. אמנם אני ותיק בשידוכים אך אתמול היתה לי פדיחה אם בחורה יבשה כנגב שענתה בשחור לבן . ובנק הנושאים הקלאסיים כמשפחה, וסמינר, ומה את עושה, וכו', אזלו במהירות ולא נשאר לי על מה לדבר איתה. לכן רציתי לבקש ממכם כל מי שיש לו רעיון על איזה נושאים אפשר לדבר שיעלה אותו כאן לטובת כולנו.
תוקן על ידי דעהזוגר ב- 25/01/2009 16:59:16
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 16:29 |
|
| |
בס"ד
תמיד טוב לעיין באשכולות ישנים.
תראה מה מצאתי כאן
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 18:30 |
|
| |
אנ'לא מבינה על מה העניין?? חסרים נושאי שיחה? משפחה, חברים/ות, סמינר, ישיבה, תחביבים, וכו'. ואם הבחור/ה אנשים לעניין, מהר מאד אפשר להגיע לנושאים עמוקים ויותר מעניינים.
אגב, מישהי אמרה לי שהיא רצתה להוריד בחור בגלל שהם דיברו על סתם דברים, ולא הגיעו לנושאים רוחניים יותר. אז רק שתדעו, שיש הרבה בחורים שעדיין טירונים, והם נשארים צמודים לכללים, בלי לזוז ס"מ אחד... הם מתייעצים עם הרבנים או החברים, ומה שאומרים להם, זה לדבר רק על סתם דברים- שיחה סתמית. אז יכול להיות שהבחור באמת עמוק וכו', אבל הוא פשוט נשאר צמוד לכללים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2009 21:36 |
|
| |
לא הבנתם אותי נכון..ברור שלא חסרים נושאי שיחה ואין בעיה לדבר על סתם נושאים כללים שעות..
אבל כשאת יוצאת ב"שידוך" הבחור מן הסתם מצפה לשמוע על עליך ולא על מצב-החסה-בשטחים וכו'.....
|
|
|
|
|