בית פורומים שידוכי חרדים

דעתכם/ן בבקשה:

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2009 23:03 לינק ישיר 
דעתכם/ן בבקשה:

מאחר ומה שכתבתי באשכול הסמוך (מאחורי הקלעים או כל אדם הוא פנינה) גלש מחוץ לנושא התבקשתי ע"י המנהל לפתוח אשכול ולהעביא אליו את הנאמר לעיל:

הכל התחיל לפני שבועיים, הציעו לי בחור מסוים ממשפחה טובה, אבל, והאבל הוא ענק, הבחור, חצי יום לומד וחצי יום עובד-מה גם שציינו בהערת אגב שהבחור לא מתכוון ללמוד אחרי החתונה-הוא ייצא ישר לעבוד.
השדכנית אמרה שהיא לא מציעה לצד השני עד שהיא לא תשמע את דעתי ותהיה תשובה חיובית מהוריי.
אני, שעברתי לאחרונה תקופה לא קלה מבחינת שידוכים מצאתי את עצמי לגמגם שאם הבחור הוא יר"ש ובעל מידות טובות אז אני מוכנה!

אחרי הכל זה מה שרחל ראתה (ברבי) עקיבא: בסיס -היא ראתה בו את הפוטנציאל.

אני (לעניות דעתי) מאמינה שבחור שיש לו יר"ש ומידות טובות-אז יש לו פוטנציאל!
נכון, אני לא רחל, ואני לא מסוגלת (ביודעין) להקריב את ההקרבה שהיא עשתה, מה גם שלימוד דיי תלוי באישה מהבחינה של לרומם ולעודד את הבעל ללמוד (ח"ו לא להיות משגיח!!!!!) , מצאתי את עצמי משכנעת את עצמי שאין כל פסול-ובעמ"י יש גם את שבט זבולון, ואולי אני לא ראויה ומסוגלת להחזיק ת"ח וכו' וכו' וכו'

עברתי שבועיים קשים מנשוא-ההתלבטות נגסה בי בכל עוזה....דיברתי עם הוריי וחברות....שוחחתי עם רבש"ע וביקשתי ממנו שיאיר את עיניי באורח מישור....

ובשבת ירד לי האסימון-והיכה אותי כבמכת ברק.....

מישהו מציע לי הצעה; הוא יעבוד ואני אקבל את תלוש המשכורת....
ואני מוותרת על ההצעה במחי פה, מוותרת על חיי עולם תמורת חיי שעה?!

נכון, אולי מבחינה כלכלית לימוד תורה דורש הקרבות, אולי מבחינת נוחות אישית גם כאן אני אצטרך לוותר-אבל על העוה"ב שלי, על כל שעות הלימוד האלו שירשמו לזכותי ויתהוו להררי זכויות ...

מה ע(ו)בר עליי?!?!?!

הייתי ממש בושה בעצמי שבכלל חשבתי על הכיוון ומאידך קיבלתי עוצמה שלא חשתי אף פעם-פתאום, נהייתי נחושה בדעתי-אני אנשא לבן תורה, אני רוצה את בעלי בתוך לימוד!!!-וגם אם הוא יצטרך לצאת ולעבוד, זה יהיה במסגרת תורנית בלבד!!!

אני לא יודעת אם יש לי זכות ואם אני ראויה, אבל דבר אחד ברור לי-אל זה אני לא אתפשר!!!

בלב קל ובהחלטה סופית-הורדתי את השידוך מעל הפרק...

אני רוצה לאחל לכולנו (הרווקים והרווקות כאחד) שבע"ה בקרוב נמצא כל אחד ואחת את בן/בת זווגו וניזכה להקים בנין עדי עד-בית של תורה על אדני התורה והמצוות!!!

"שנשמע וניתבשר בשורות טובות, ישועות ונחמות" 

&&&

וההמשך...

אתם וודאי שואלים את עצמכם מה גרם לי לשתף אתכם/ן בכל הנ"ל-

ובכן, דבר ראשון אין ספק שהפורום על אשכולותיו הרבים שדנים בין השאר גם בכל הקשור לבית של תורה היווה גורם משפיע בקבלת ההחלטה.
אז כל אחד ואחת מכן יכולים לתפוח לעצמם על השכם, והמנהל המיוחד, אסיק, אתה מקבל הצדעה (מכולנו)!!!

שנית, משיחה עם כמה מבנות הפורום נוצר אצלי הרושם שאני לא היחידה שמתלבטת ושוקלת ובודקת.... לכן, ראיתי לנכון לשתף ולהחזיק אצבעות.

ההחלטה עם מי להינשא ואיזה סוג בית להקים היא בין ההחלטות אם לא ה-החלטה הכי משמעותית בחיים!
אני מאמינה שכל אחד ואחד שנמצא כאן חווה (עבר-הווה-עתיד) את הדברים על בשרו ממש, לכן גם חשוב לי לשמוע את דעתכם (מניסיון) בענין.

&&&

את התגובה הבאה קיבלתי מבחורה נחמדה בשם שרונת:

קרן!!

וואוו... מה שהכמה מילים שלך עשו לי...
מקווה שאצליח להבהיר את עצמי-
כשהייתי בסמינר, הייתי בטוחה שאני מתחתנת רק עם בחור שיושב ולומד כל היום.
אח"כ יצאתי לאויר העולם, פתחתי עיינים, וראיתי שזה לא כזה פשוט. במיוחד שלאחרונה- במלחמה, אירחתי חברה מהדרום, ואנחנו משפחה די נורמלית, אבל בשבילה כל דבר קטן בבית שלנו היה אטרקציה. אנחנו לא מהעשירון העליון. אבל ב"ה חיים מצוין!! לה בטוח יהיה יותר קל לבית של תורה, כי היא רגילה אחרת. ומה איתי?? (המחשבות האלו היו קודם, והיא רק חיזקה אותן..) אני שואלת את עצמי אם אני אוכל להסתדר אח"כ בחיים עם משכורת של 4000 ש"ח ועוד כמה גרושים מהכולל...
כמו"כ, כל המשפחה שלא חרדים לוחצים, וכו'.
והשוק לא מעודד במיוחד. (למרות שאני רק בת 20...) רוב הבחורים הטובים דורשים דירות (רוב- לא כולם), ולאבא שלי אין... אז ההורים שלי לוחצים עלי שאני ארד מזה...

ואז יצאתי עם בחור חוצניק, שלא ידעתי שהוא עובד. טוב הוא היה מבוגר, אז זה שונה... והוא סיפר לי שהוא עובד, והרבה דברים היו בו טובים, ואני חשבתי להוריד על פגישה ראשונה, וההורים לחצו. ואז בדיוק נפל עלי גם מה שאת אמרת.... למה לי להרוס לעצמי את חיי העוה"ב בשביל נוחות רגעית?? לא שווה לי להשקיע קצת הרבה בשביל לזכות בשכר שא"א למדוד בכלל???

אבל בכל זאת... זה קשה.. אני צריכה כל הזמן לחזק את זה- וזה קשההההההה כי אני בטוחה שעם הזמן שעובר (-ויגמר מהר בעז"ה!!!) והמשפחה שלוחצת, אז נהיים לחוצים...

&&&

וזה מה שעניתי לה:

שרונת יקרה;

ובכן, זה לא קל!!!

אם שמת לב לא כתבתי שבן זוגי יישב וילמד כל חייו מסיבה אחת פשוטה-אני חיה את המציאות ואולי חיה אותה מעבר...
אני גרה בחו"ל-רמת החיים פה היא רמה של העשירון העליון לעומת רמת החיים הנורמאלית בארץ!

הנקודה של דבריי היתה פשוט לבוא ולאמר; היי, בית של תורה זה זכות-זה פיס, נכון, זה דורש הרבה אבל שווה כל דרישה!

ועדיין ובגלל המציאות השארתי לעצמי פתח לבוא ולאמר שכשבעלי ייצא לעבוד זה יהיה רק במיסגרת תורנית!
(ואני אגלה לך סוד-סביר להניח שזה מה שיקרה!!!)

בשנים הראשונות של החתונה-שההוצאות הן עדיין בגודל סביר-אני מאמינה שאם חישוב נכון של כל הכנסה והוצאה אפשר להסתדר...אח"כ ירחם המרחם....

אגב, מי אמר שאברך צריך לשבת וללמוד דווקא במסגרת של כולל-יש לי אח נשוי שלומד חברותא עם כמה בחורים במסגרת של ישיבה ומרוויח קצת יותר ממה שמרוויחים בכולל, יש היום הרבה אפשרויות....הסכמי יששכר וזבולון וכו'

מקווה שחיזקתי אותך ועניתי על שאלותייך.

שלך, מתי שתיצטרכי

קרן

&&&

ההמשך יבוא...ובינתיים כולם מוזמנים/ות להגיב!

תוקן על ידי אסיק_good ב- 02/02/2009 23:07:56

תוקן על ידי אסיק_good ב- 02/02/2009 23:09:44

תוקן על ידי keren_ohr ב- 02/02/2009 23:40:24

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2009 23:13 לינק ישיר 

דאיייייייייייייייייי למה כולם סובלים??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2009 23:17 לינק ישיר 

בס"ד

קרן, כל הכבוד.
החלטה אמיצה.

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2009 23:43 לינק ישיר 

orn135 כתב:
דאיייייייייייייייייי למה כולם סובלים??

orn-מי סובל....מאיפה הגעת למסקנה הזו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2009 00:22 לינק ישיר 

אני מצדיע לך! מאחל לך שתהי חזקה בהחלטתך גם כשזה יהא קשה: כשהבית יהיה מלא בילדים. וכסף מצוי בדוחק את עובדת קשה בבית ובחוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2009 00:27 לינק ישיר 

Keren_Ohr כתב:

נהייתי נחושה בדעתי-אני אנשא לבן תורה, אני רוצה את בעלי בתוך לימוד!!!-וגם אם הוא יצטרך לצאת ולעבוד, זה יהיה במסגרת תורנית בלבד!!!

כאן המבחן שלך! מהי ההגדרה לעבודה תורנית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2009 00:37 לינק ישיר 

מה שיש לי להגיד לך...אשרייךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך אשרייך אחותי על ההחלטה הכי נכונה שיכולה ליהיות!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שבע"ה בזכות ההחלטה הזו ה' יתברך יזכה אותך לבן תורה אמיתי!! לאדם ירא שמיים שילמד תורה מבוקר עד ערבבב ואתת תזכי ליהיות אשת אברךךך ותזכי לחיי העולם הבא הכי טובים שיש בזכות ההקרבה שלך שיפתחו לך שערי שמיים אחותי !!!!

אין עוד מלבדו!
הקב"ה אנחנו אוהבים אותך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2009 00:56 לינק ישיר 

דעהזוגר-עבודה תורנית היא עבודה שעיסוקה המרכזי סובב סביב לימוד כמו, רב'ה בחיידר, משגיח/ר"מ בישיבה וכן הלאה....

ליאורר-תודה!!, המברכת-תבורך!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2009 02:57 לינק ישיר 

אכן לזו היתה כוונתי!

יש בנות שחושבות על עבודה תורנית כוונתן למשהו שאינו פחות ממגיד שיעור וכדו'. ובעצם הם מרמות את עצמן. כי הרי רוב סיכויים שהבעל לא יוכל לעבוד / ללמוד בעבודה כזאת. 

את בדבריך מוכיחה שהעיקרון של חיים שהם סביב תורה חשובים לך באמת גם במחיר שהבעל יהיה מלמד למשל, ולכן אני מאחל לך שוב שתיזכי לבעל למדן אמיתי ושתיזכי לגדל בית של תורה תמיד.

תוקן על ידי דעהזוגר ב- 03/02/2009 2:59:42

תוקן על ידי דעהזוגר ב- 03/02/2009 3:01:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2009 11:51 לינק ישיר 

כל הכבוד זה מה שיש לי לאמר.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2009 11:57 לינק ישיר 

החיים לא תמיד לפי בחירתינו לפעמים יש אילוצים שונים בעיות פרנסה וכדומה
אין מה לעשות רק פשוט ללכת עם החיים ולא להתנגד
יש המון סיכויים שהבעל יצא לעבוד מתי שהוא אחרי 5 שנים או אחרי 15 שנה
לפעמיים אין מה לעשות !!
אז לא להיבהל עם בחור אומר שיצא לעבוד אחרי 4-5 שנים !
אם החיים היו מנוהלים על ידינו הכל היה אחרת לגמרי!!!!!

!! JUST GO FOR IT

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2009 12:44 לינק ישיר 

קרן אור,
חזקי ואימצי בדרך בה את בוחרת!
כשרנחנו בוחרים מתוך מחשבה, הבנה והקרבה הדרך שלנו יותר יציבה.
יש לנו יותר נחישות לעמוד במשימה. ובשביל בחירה שכזו צריך המון כח.
לא רק בבחירה אלא בעיקר אח"כ במסע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2009 22:21 לינק ישיר 

קרן,

אני גאה בך חבל על הזמן.

זה ממש נכון מה שכתבת. כל בחורה שנמצאת הרבה זמן בשידוכים נופלת שלא מרצונה לרגעים של יאוש, חוסר תקווה ואפילו השלמה עם דברים שממש לא רוצה בהם.
וההשלמה הזו מסוכנת. עלולה לעלות ביוקר.
מי שבאמת חולמת, שואפת, מתפללת, יכולה לזכות. לא ברור מתי, אבל בהחלט יכולה. אין שום סיבה להרים ידיים ולוותר על מטרות החיים שלנו.
מכירה את התחושה הזו היטב. גם לי קרה שתהיתי לעצמי, שמה לעשות, אולי נגזר עלי אחרת, ואני מחכה כ"כ הרבה זמן, החיים מתקדמים סביבי ואני עדיין תקועה, אולי צריך להתפשר על זה, וכו'...
וב"ה שתפסתי את עצמי מהר מאוד. על החלום הזה אני לא מוכנה לוותר!!!!!!!
בחורים שמדברים מלכתחילה על יציאה לעבודה קשה להאמין שהם בעלי פוטנציאל. רחל ראתה אצל עקיבא , משהו אחר. כימהה לדברים אחרים. כבר עבד, הכיר את העולם... בשונה ממנו אחרים ששרצו בישיבה ומחכים להימלט ממנה. להם בד"כ אין עתיד תורני. אז מה לי ולהם???

יהודים, אל יאוש!!!!!!

פשרות? בדברים אחרים. לא בעתיד הרוחני והתורני!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2009 00:02 לינק ישיר 

22live כתב:

החיים לא תמיד לפי בחירתינו לפעמים יש אילוצים שונים בעיות פרנסה וכדומה
אין מה לעשות רק פשוט ללכת עם החיים ולא להתנגד
יש המון סיכויים שהבעל יצא לעבוד מתי שהוא אחרי 5 שנים או אחרי 15 שנה
לפעמיים אין מה לעשות !!
אז לא להיבהל עם בחור אומר שיצא לעבוד אחרי 4-5 שנים !
אם החיים היו מנוהלים על ידינו הכל היה אחרת לגמרי!!!!!

!! JUST GO FOR IT

LIVE22-יפה אמרת! (הכוונה למילים המודגשות...), רק שבמקרה שלי הבחור לא התכונן ללמוד בכלל!
אני הערכתי את זה שהוא כנה...אבל לא מעבר!

את המיכתב הבא קיבלתי באישי ממישהו שאינו מאושר כתיבה;

&&&

אין לי אישור כתיבה בפורום, אך רציתי להגיב לך על האשכול שלך,

שאת טועה ובגדול,

אני מכיר הרבה חברים טובים שלי, שנשותיהם בטוחות שהם לומדים כל היום בכולל, ובמציאות הם מעבירים שם את זמנם לריק, (אני רציני בכל מילה) וכן במידות הם לא הכי...

ומצד שני יש לי חברים שעובדים כל היום קשה, אך בערב הם לומדים סה"כ שעה, אבל שעה תמימה לשם שמים ורצינית ביותר.
והמידות שלהם, והיחס לנשותיהם מרקיע שחקים.
לידיעתך,

כך שבמחי אף לבטל שידוך זה לא פשוט, ובפרט שיכול להיות שזה השידוך שלך משמים, שזאת השליחות שלך לחזק אותו,

ידוע אצל צדיקים, שלפעמים נותנים לאישה בעל כזה בשביל שבזכותה הבית יהיה קדוש וטהור, (חכמת נשים בנתה ביתה)

(סליחה על הבלגן בסדר הדברים, פשוט הכל נכתב מתוך סערת רגשות, אצלי כמעט היה כך, שאישתי לא כ"כ רצתה, אך כיום אנחנו זוג הכי מאושר עלי האדמות, ואישתי לא גומרת לצחוק על עצמה, איך היא כמעט פיספסה את זה - כדבריה.)

&&&

ת'אמת, יש הרבה מאוד צדק בדבריו....

אבל אני מעדיפה להדחיק את המחשבות הללו...

ומה איתכן?, איך אתן מתמודדות עם הידיעה של חוסר הוודאות הזו???

(תוקן בגלל שגיאת כתיב.)

תוקן על ידי keren_ohr ב- 04/02/2009 0:01:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2009 08:32 לינק ישיר 

Keren or ,

אותו אחד ששלח באישי צודק ב-100%  !
אני מכירה מקרים מקרוב !
מעטים האברכים שהם ריציניים ויושבים ולומדים בכולל ושמים "שטייגען " 
וגם מכבדים את הנשים שלהם  והמדות שלהם טובות !
אין כמעט כאלה היום
וחבל לפספס בחורים טובים עם מדות נפלאות עם כאישות טובה בגלל שאחרי כמה שנים יצא לעבוד !

!! JUST GO FOR IT

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/2/2009 08:52 לינק ישיר 

22live-אין לי בעיה אם אחד שיצא לעבוד אחרי כמה שנים-אני פשוט לא רוצה לפספס את הכמה שנים שבהן הוא כן ילמד-הבנת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > דעתכם/ן בבקשה:
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext