| נשלח ב-5/2/2009 23:37 |
|
| |
מה הם הפרמטרים החשובים והאמיתיים לבחירת בן-בת זוג ????
בנות ובנים יקרים משתתפי הפורום החשוב זה. כבר זמן רב אני עוקבת אחרי מה שנכתב בפורום חשוב זה. הפעם החלטתי להגיב פעם נגש אב אחד לאחד מראשי הישיבות ושאל אותו על בחור מסויים . האם הוא עילויי. איך הלימוד שלו.ועוד שאלות דומות . ענה ראש הישיבה אתה צריך לשאול על המידות שלו. מה מעניין את הבחורה על הלימוד שלו??? תשאל על המידות שלו .על היחס לחברים .על יחס לזולת בכלל. זה הבסיס לנישואין מאושרים . שאני קוראת את מה שאתן כותבות על בית של תורה .האם אתן מודעות באיזה חיים מדובר?? נראה לכן שבן תורה אזי הוא מלאך משמים .ובחור עובד זה ממש הרוע בהתגלמותו. אני אישה נשואה שנים רבות . בנות תחשבו על אדם עם מידות והתאמה של אופי . בנות אתן צריכות לחפש חבר לחיים. צאו מהמנטרות של המורות בסמינרים . אני מכירה בחורה בת 45+שעדין נשארה רווקה כי עד היום יש לה את השיגעון של בחור . שישב וילמד.כל חייו .ולא מוכנה להתפשר על בחור שאפילו עובד חצי יום. הבחורה הזאת יצרה במוחה בחור דימיוני וכל בחור שהיא נפגשת איתו היא משווה לבחור הדימיוני . וזה לא רק אצלה אלא אצל הרבה בחורות או בחורים .רבים . יראת שמיים יש גם לבחור עובד .ואפשר לעבוד לקבוע עיתים לתורה. לפני שנים יצא לשוחח עם בחור דל"י שאמר לי שהוא רוצה בחורה שתהיה דומה למגישת חדשות בחדשות בטלויזיה .ורק אחת כזאת ולא משהו אחר. איפה יש בחורה שהיא כפילה של מגישת החדשות ?? ועוד דוגמאות . ולכם בחורים יקרים אל תחפשו מלכת יופי ואל תורידו בחורה על חיצוניות [זה גם לבנות]. ברור שחיצוניות זה דבר חשוב אבל אנחנו לא בתחרות מלכת היופי. ולכן אל תורידו הצעות על שטות תבדקו טוב טוב. תחפשו אדם שיש לכם שפה משותפת ונעים לכם בחברתו . והצלחה ובשורות טובות
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2009 01:17 |
|
| |
כשאני מבררת על בחור והחבר שלו אומר לי-
"הוא מתמיד.."
"הוא לומד קשה"...
"הוא עילוי.."
"הוא ידען גדול בתורה.."
הלאה. הלאה. הלאה. אני אומרת לו.
הכל טוב ויפה, דבר איתי בשפה הנכונה-
* ספר לי על המידות שלו- הוא טוב לב?
הוא מפרגן לחברים?
הוא אוהב לעזור?
חברים מתייעצים איתו?
אפשר לדבר איתו פתוח ועל הכל?
הוא מכבד מבוגרים ממנו? הורים?מורים?
הוא וותרן? הוא מחייך?
* איך האמונה שלו? היראת שמים? הבטחון?השמחה?
כמה פעמים בשבוע אתה שומע אותו אומר:"הכל לטובה..?"
*האם הוא קשוב? סבלני? כעסן? מה הנקודת תורפה שלו? במה הוא חלש?
איך הוא מסתדר בסביבה שזרה לו-כלומר סביב חילוניים, דתיים...
כשמזדמן לו בחור מתחזק או חוזר בתשובה-האם הוא סומך על אותו בחור שימצא את הדרך...או שהוא רץ לעזור לו?
לא משנה שחברים זה לא אינדיקציה לשום דבר, אבל לפעמים נימת הקול-אומרת הכל.
- שכשגבר אומר :"אני רוצה ללמוד כל החיים!!רק ורק!!!לא מוכן לשמוע על שום דבר אחר!!!- דווקא זה מדליק לי נורה אדומה...
אבל כשבחור אומר-אני רוצה ואוהב ללמוד כל החיים, אם יהיו קשיים באמת בפרנסה, ברגע שתחליטי-אני אצא לעבוד....- זה מידות! זה בנאדם! זה אחד שמבין את העול ולא נותן לך-האישה לשבור את הראש...
מידות!!זה הדבר הראשון!!בלי מידות אין תורה.דרך ארץ קדמה לתורה...
או כמו שהחזון איש אמר- אם האישה לא צנועה-לא התורה של הבעל הולכת לסטרא אחרא, אז אני מעדיף שיסגרו את כל הכוללים... איך שהאישה נראית-זה גם מידות והשקפה.
בקיצור זוגייות זה להדביק שברים של כלי חרסינה, אם לא נדביק נכון אפילו רסיס קטן לא במקום-הכלי שבור וסדוק-והוא לעולם לא יוכל להתמלא...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2009 04:56 |
|
| |
| קריסטל77 כתב: |  |
אבל כשבחור אומר-אני רוצה ואוהב ללמוד כל החיים, אם יהיו קשיים באמת בפרנסה, ברגע שתחליטי-אני אצא לעבוד....- זה מידות! זה בנאדם! זה אחד שמבין את העול ולא נותן לך-האישה לשבור את הראש...
|
|
זה כבר נשמע נורא.
את אמורה לנהל לו את החיים ולהחליט האם הוא ילמד או יצא לעבוד?
(ואם הוא ירצה לצאת לעבוד לאחר חמש שנים בכולל או ללמוד מקצוע מכובד, קצת לפני שממש קשה לך והוא צריך ללכת לעבוד, בכדי שלא יאלץ לעבוד בסבלות מחוסר השכלה, תרשי לו?).
עכשיו זו בהחלט דוגמה טובה למה לשאת בוגרת בית יעקב זה בעייתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2009 14:25 |
|
| |
מה שבעייתי פה, לדעתי, זו העובדה שאנשים חושבים שהם מחליטים מה יקרה איתם, הם יודעים טוב טוב מה יהיה איתם בעוד שנה ושנתיים ועשר. אנחנו יכולים לשאוף, להביע רצונות, אבל רק ימים יגידו מה באמת יהיה. כל אחת שיוצאת מהסמינר חושבת שהחיים בידיה- היא תעשה, תקריב, תגרום לו ללמוד או לא ללמוד... שטויות. רק הקב"ה והחיים יגידו מה יהיה איתכם. לכו תדעו באיזה מצב תהיו? באיזה מצב ורמה יהיה בן זוגכן? אפשר להתפלל ולשאוף. השאר- לא בידנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 11:41 |
|
| |
שרית 560 ,
את צודקת ב-10000000%
מה שחשוב בבחור זה המידות שלו הלב טוב האוזן קשבת הנתינה
והאופי אם זה חיים וזהו .!!!!!!!
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:09 |
|
| |
| פוליאנה20 כתב: |  | | מה שבעייתי פה, לדעתי, זו העובדה שאנשים חושבים שהם מחליטים מה יקרה איתם, הם יודעים טוב טוב מה יהיה איתם בעוד שנה ושנתיים ועשר. אנחנו יכולים לשאוף, להביע רצונות, אבל רק ימים יגידו מה באמת יהיה. כל אחת שיוצאת מהסמינר חושבת שהחיים בידיה- היא תעשה, תקריב, תגרום לו ללמוד או לא ללמוד... שטויות. רק הקב"ה והחיים יגידו מה יהיה איתכם. לכו תדעו באיזה מצב תהיו? באיזה מצב ורמה יהיה בן זוגכן? אפשר להתפלל ולשאוף. השאר- לא בידנו. |
|
ממתי נותנים לרכב לנסוע בלי להחזיק בהגה??
ממתי נותנים לספינה להפליג לאן שתוביל אותה הרוח??
את מתכוונת אולי לעורר את המודעות למצבים לא מתוכננים ולדרך הפעולה שתבחר וכאן נקודת
הבחינה של המתמודד.
אנחנו יכולים הרבה מעבר ללשאוף. השאלה היא עד כמה זו באמת שאיפתינו. עד כמה זה רצונינו-
רצונינו שלנו!! וכאן נוכיח כיצד נקריב למען האידיאל הקדוש בחרנו.
אישה יכולה לגרום לו ללמוד. כן! היא בוחרת לנתק את בעלה מהעול והיא נושאת בזה.
וזהו שאומרים-מאחורי כל אדם גדול עומדת אישה גדולה!!!!
קחי לך לך לדוג את נשותיהם של כל גדו"י שפרשו ללימוד תורה ותגלי שזה עמלה של האישה.
אולי א"א לנבא אבל אפשר לרצות, לבחור ולפעול לפי אותו הרצון.
מהם הפרמטרים לבחירת בן זוג זהו נושא נוסף. אבל אם מישהי מבקשת להקריב את חייה למען לימוד
תורה של בעלה-לא בשמים היא ולא מעבר לים!
תוקן על ידי משתוקקת ב- 08/02/2009 12:06:53
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 13:24 |
|
| |
לא בשמים היא ?!
את בטוחה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 13:31 |
|
| |
כולכן פה משתמשות באינטרנט למרות שזה נגד דעת הרבנים, עבורי יש בזה סוג של פרדוקס
צאו מהסרט
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 13:53 |
|
| |
bat
נראלי את צריכה לעבור קורס הכשרה לכתוב תגובות.
קצת סדר, נקודות ופסיקים ממש לא יזיקו, להיפך.
-------
שרית,
דברים כדורבנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 14:37 |
|
| |
שרית , כל מילה פנינה
במילים אחרות: לא חוכמה להיות אשת רבי עקיבא
החוכמה היא להיות רחל !
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 21:41 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | בנות אתן צריכות לחפש חבר לחיים.
|
|
אהמממ... לא ממש.
ואני דווקא כן אחת שקצת מחפשת משהו כזה.
אבל יודעת שזה אמור להיות איכשהו אחרת. ובעל אמור להיות לא רק ברמה של חבר אלא הדמות התורנית בבית, זו שמובילה את הקו הרוחני, זה קצת יותר מחבר. הוא צריך להיות דמות המעוררת כבוד.
וצר לי לאכזבך. יש המון בחורות בוגרות שבהחלט מעניין אותן הרמה הלימודית של הבחור. כן, הן רוצות תלמיד חכם. הן רוצות אחד שמשרת ביחידה העילילת והמובחרת של צבא ה'. זכותן.
וזה לא סותר את זה שרוצות שיהיה גם בעל מידות טובות. כמו שיש בנות שרוצות גם גבוה, וגם חכם, להבדיל, הן מחפשות בבעלן לעתיד שתי תכונות... ויש כאלו. זה שלא זכית אולי להכיר, זה עצוב, אבל יש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 13:24 |
|
| |
אני חושבת שחובה על כל אחת להיות עם שאיפות.
לפתח אותן, להאמין בהן, להתפלל שתצליח להגשימן.
אך חשוב לא פחות-
כל אחת חייבת להיות מודעת לצרכים וליכולות שלה.
לא כל חלום ושאיפה שווים לכולן. לא כל מה שכולן לכאורה מצהירות שהן רוצות ומחפשות ראוי גם לכל השאר.
דרושה בגרות, הבנה ואומץ כדי להבין שצריך לחפש את מה שמתאים וטוב לי גם אם זה קצת שונה ממה שלימדו אותי או מצפים ממני. גם אם זה שונה מהמקובל והלכאורה ברור מאליו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2009 01:35 |
|
| |
שרית ואי איך שאת צודקת המשיכי כך
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2009 02:04 |
|
| |
נחמד לשמוע דברים ממבט של נשואה שנים, מרגיש שאת צודקת במה שאת אומרת. אף על פי כן כנראה שקשה לרדת מעולם החלומות לעולם המעשה בקלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2009 19:48 |
|
| |
אני יגיד מה שהסטייפלר אמר לחפש
בבחור הוא אמר שצריך לחפש את ר"ת של משה - מ מידות ש שכל הישר ה התמדה
בבחורה לחפש את ר"ת של כץ - כ כיבוד ( הורים, חברים, מורים וכו' ) ץ צניעות
בקיצור , משה כץ .
|