| נשלח ב-8/2/2009 12:01 |
|
| |
ואם אני לא רוצה!? אז---
בתור בת למשפחה חרדית, במשך כל שנותי בבית הספר היסודי ובסמינר לימדו אותנו שבנות בהגיען לגיל שידוכין קרי- 18-20 בערך פלוס מינוס צריכות להתחתן!
בסמינר בכלל כל הזמן מדברים על זה...... ואים רואים איזו בחורה שטיפטיפה ניראית יותר טוב מאתמול.... כבר כולם אומרים שבטח היא בשידוכים...ורואים את זה עליה!! (בני ברקיות לשמה....)
למה זה צריך להיות כך?? מי אמר שצריך להתחתן בגיל כזה??
למה כל הזמן צריך לדאוג לשידוך???
ואם אני אומרת שאני לא רוצה עכשיו לצאת לפגישות ולהתחתן, אז מרימים גבה....
בסדר, יום אחד אני אתחתן בעז"ה זה פשוט לא בוער לי עכשיו!!!!
מה הלחץ??
אני בטוחה שיש עוד כמה שחושבים כמוני...... !!
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:08 |
|
| |
חומד, זה לא את בוחרת מתי להתחתן זה ה' בוחר לך...
ושתדעי לך בלי קשר לקטע של החברה דאגתי בכמה אשכולות פה להגיד כמה שזה ממש לא מעניין אותי מה החברה חושבת...את יכולה חס וחלילה להפסיד את הזיווג שלך אם יגיע זמנכם להתחתן ואת תדחי אותו מסיבה דבילית של "לא באלי להתחתן עכשיו" את יכולה לפספס אותו... אבל אם את מרגישה ממש לא מוכנה ולא בשלה לנישואים זה משהו אחד..אם סתם פשוט "לא בא לך עכשיו" להתחתן זה כבר בעייה...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:12 |
|
| |
צודקת ב100% אז אני יסביר לך
ישנם בנות שניראה לי שיותר מתחתנות בשביל חברות שלהם..
ויש בנות שמפחדות שחברות שלהם מתחתנות (ואז מתחיל הלחץ מה יהיה איתי ? מתי אני יתחתן? וכדומה.. )
אז לכן כול אחת ישר כשיש שינוי קטן בגיל הזה אז מתחיל לרוץ מחשבות בראשם..
כך ניראה לי ..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:15 |
|
| |
גיל 20 זה גיל מצויין לצאת לשידוכים ! מתחת לגיל 19 זה לא טוב
מה הבעיה
מי אמר שאם את מתחילה לצאת אז תוך חודש ודשיים חצי שנה את מתארסת מי אמר !
מי אמר שזה יהיה בחור ה-1 או ה-3 או -5
אולי -10 15 .......
למה לקחת סיכון ולהתחיל מואחר אחרי גיל 21
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:18 |
|
| |
live את ממש לא צודקת..מי אמר שפחות מגיל 19 זה לא טוב? אם ה' זימן לך את הזיווג שלך לפני הגיל הזה ואתם מוכנים אז זה לא טוב? יש לי כמה חברות שהתחתנו לפני גיל 19 ואפילו טיפה לפני 18 והם הכי מאושרות בעולם ומסודרות נטו.
תפסיקו כבר לחשוב על כוחי ועוצם ידי אני רואה את זה הרבה פה זה לא החלטה שלכם תקלטו כבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:31 |
|
| |
לא אמרתי שאם יש מישהו טוב אז אני אדחה אותו זה ממש לא בא
בחשבון!!! כי בכל זאת, כמו שליאור אומרת, שידוך זה משמיים...
כל הכיתה שלי כמעט נשואות ואלה שלא כל הזמן מדברות על זה....
זה פשוט לא מזיז לי!!! אני רואה אותן עם ילד או אפילו יותר בבית מושכר עם גבר שהוא פחות או יותר בן גילן לא עובדות לא לומדות
פשוט סוג של תיסכול!!!!
אני רואה איך הן העניים שלהן נוצצות שהן מדברות איתי ומספרות לי כמה זה קשה עם החמות והילדים והגיסות.....וכמה טוב לי שעדיין אני לא נשואה. ( הן לא אומרות את זה ככה, זה פשוט משתמע מהדברים)
אם הן בחרו בזה- שיערב להן!!
אני לא!!
החברה לא מוכנה לקבל את זה!! עוד לא מובן לי למה!!
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:35 |
|
| |
ליאורר
פחות מגיל 19 זה מוד מסוכן להתחתן
הבנות חושבות שנישואין זה פנטזיות ודימיונות
נישואין זו אחריות מאוד גדולה צריך גב מאוד מאוד חזק
כדי לשאת את העול בית -ובגיל צעיר כזה הגב חלש מידי !
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:41 |
|
| |
את זה לא חברות שלך... נכון יש כאלו שכן קשה להם אבל יש כאלו שלא קשה..
צריך לקחת את זה בחישוב שיש שני אופציות
החיים זה לא גן של ורודים
תמיד קשה בהתחלה אבל זה עובר כול דבר זה ככה גם בישיבות וגם בסמינרים בהתחלה קשה וכשזה נגמר אז אומרים ואי איזה כיף זה היה למרות הקושי אבל למדתי איך להסתדר אם הקשיים
קשה זה אומר שאפשר
עוד כמה שנים תשאלי את חבירות שלך האם אם היו רוצות לחזור לפעם ניראה מי יגידו לך ..
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:52 |
|
| |
תהילה,
חשבתי כמוך.
היום, כשנה וחצי לאחר צאתי מן החממה שנקראת סמינר,
אני יכולה לומר בפה מלא: להתחתן בתוך החממה זה האידיאל!!
אבל כמו בכל דבר, גם בזה יש פלוסים ומינוסים.
ואני אתמקד בפלוס שעומד כרגע לנגד עיני:
בחורה שיוצאת לעבוד, מתחילים ההתמודדויות והנסיונות,
ואף אחד לא מבטיח שיהיו לה את הכוחות לעמוד בהם. נקודה.
בגיל כזה 20+-, התחושות-רגשות-רצונות לאהבה מתחילים לתת את אותותיהם,
וברגע שיש גבר בסביבה אז המצב מתחיל להיות טיפ טיפה מסוכן, והוא יכול בין רגע להפוך
למסוכן מאד מאד מאד !!!
^^ואת זה^^ הגדולים, אם זה הרבנים-המורות-ההורים, רוצים לחסוך מאיתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 14:02 |
|
| |
אתם מזההה לא צודקות..אם ה' זימן לך את הזיווג שלך בגיל הזה ואת מרגישה מוכנה אז זהו!!!
אף אחת לא חושבת שזה עולם של ורדים ולא יודעת מה הם יודעות בדיוק לאן הם נכנסות או יותר נכון לאן ה' הכניס אותם!
צריך לראות נטו אמונה תמימה שהכל לטובה ואם ה' הכניס אותך תחת חופה אז זה מה שהיה צריך לקרות נקודה.
אף אחד לא יכול להתווכח עם החלטות של ה' אם הוא החליט שכך יהיה אז כך יהיה וזה לטובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 18:13 |
|
| |
אני לא חושבת שמי שמרגישה לא מוכנה לנישואים צריכה להכריח את עצמה לצאת לשידוכים. אם יגיע הזיווג שלה- הקב"ה יגרום לכך שהשידוך יצא לפועל. בנות שמתחתנות בגלל לחץ חברתי זה מתכון לאסון.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 21:33 |
|
| |
חכמה אחת צודקת מאוד.
יש נקודה נוספת, פחות קריטית, אבל אני, ורבים כמותי, מרגישים את זה היטב על בשרם.
ככל שעובר הזמן, ככל שמתבגרים יותר, העסק נעשה מורכב יותר.
בנות צעירות בסמינר, עדיין נלהבות, וגם נותנות להורים להתערב יותר ולנהל את הענינים, מה שאחרת אצל כאלו שסיימו סמינר, ויצאו לחיים. הן כבר ברשות עצמן, יודעות יותר, מבינות יותר, בוררות יותר.
כמובן, הן מאוד רוצות להתחתן אבל זה כבר לא כל כך קל. הן יודעות על החיים הרבה יותר מדבר או שניים ולכן חוששות כפליים. ובודקות ונזהרות הרבה יותר. היהלום והשמלה הלבנה לא מריצים אותן לזה כבנות תשע עשרה, והן עלולות להיתקע זמן ארוך ולהסתבך לגמרי שלא מרצונן.
למרות שלא עשיתי זאת, אני חושבת שמי שרוצה להינשא ביתר קלות ובראש שקט יותר גיל ה- 20 הוא בהחלט אידיאלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 13:37 |
|
| |
גם אני חושבת שיותר קל גם להורים וגם לבחורה עצמה = להתחתן בגיל 20.
אז אין לה כ"כ דרישות, היא גם עדיין ילדה ועושה מה שההורים שלה מציעים לה.
אחרי הגיל הזה כבר יש לבחורה דעה- היא רוצה רק כך וכך... וגם היא כבר רוצה רק להחליט לבד והיא גם לא יודעת מה להחליט... ולא מוכנה שיגידו לה - כי זה שלה...
אני כבר עברתי את הגיל הזה.... ובאמת רואה את זה בעצמי - .. אבל למרות הכל - אני ממליצה להתחיל לשמוע מגיל 19.5 ... כי בכ"א לא אצל כולם זה בא ברגע שמתחילים....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2009 18:19 |
|
| |
תהילה צעירה,
מבינה אותך מאד.
נכון, מה בוער? עוד לא התחלת את החיים בכלל....
מחוץ לסמינר נמצא העולם האמיתי. עולם של תגליות על עצמך ועל החיים.
מתבגרים, מתפתחים. חיים בשביל עצמנו, לא בשביל אחרים.
לומדים להיות עצמאים. לא חייבים חשבון לאף אחד מלבד לאלוקים.
אכן, חיים בתחושת חופש משכרת....
אבל כמו שאמרו חכמים מאיתנו, מוסיף דעת מוסיף מכאוב...
מבינים יותר ת'חיים אז גם חוששים יותר, בוררים יותר, חושבים על כל פסיעה הרבה הרבה יותר.... לא מקל על התהליך באופן מיוחד...
ולמרות מסקנתי האחרונה, אני עדיין חושבת שזה תלוי מאד בבשלות המועמד/ת. לפעמים כן כדאי לחכות, קצת, לצאת לעבוד, להגיע לרצון אישי לנישואים ולא בגלל החברות או התכשיטים... לגדול טיפונת לפני שמתחילים לגדל ילדים...
באופן אישי, למרות שאני עדיין מחפשת, לי הזמן הזה היה ברכה משמיים. זמן לשינויים, לגדילה ולעוד דברים שבלעדיהם לא הייתי מסוגלת לחשוב על להתחתן...
בתכל'ס, הכל משמיים. הוא המכוון והוא יביא את הטוב לא רגע לפני ולא רגע אחרי ממה שמתאים לנו...
תהילה-
נצלי ת'זמן לחיות חיי רווקות עליזים ומשוחררים מעול שדכניות ושאר ירקות, אך אל תתמהמהי מדי כי לא הכי נעים לשקוע בביצה, גם אם היא חמימה ומלטפת...
איחולי לתקופת שידוכים קצרה וקולעת!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2009 01:07 |
|
| |
"לא יקדש אדם את ביתו כשהיא נערה.אלא עד שתגדל ותאמר רוצה אני" תחילת פרק שני במסכת קידושין והעקרון הוא שאם היא אמרה שהיא רוצה אז היא תעמוד מאחורי ההחלטה שלה... כך שזה לא תלוי בגיל אלא במוכנות (אני שונא את המושג "בשלות")...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2009 02:45 |
|
| |
נועה האחת אני חושב שנתת פה היבט כ"כ חכם כ"כ נכון שככל שיותר מתבגרים יש יותר ברגים בראש זה אמר לי הרב שלי וזה לא רק הענין של טרום נישואין זה גם ענין לאחרי הנשואין שאת או אתה יותר עצמיים או יותר בעלי דעות אז קשה להתרכך ולהסכים בכל מיני דברים בשביל להגיע להבנה הדדית אבל ככל שיותר צעירים (לא אמרתי פחות מ18) אז מגבשים יחד מוסכמות הדדיות מחוסר דעה ברורה בכל נושא בחיים ישר כח
|
|
|
|
|