איך מרגיעים את הלמות הלב, הפחד, שאם לא עד עכשיו אולי זה לא יקרה כל כך מהר?
איך משקיטים את הבהלה כשהמצב באמת לא מרנין ומעורר תקווה?
איך משתיקים את הקולות הפנימיים שמבעיתים אותי במחשבה שיתכן וכבר "הקדימני אחר בתפילתו"?
איך???
נשלח ב-18/2/2009 14:26
פשוט מאמינים שהכל לטובה !!!! ושאנחנו לא ה- "מזכירים " או ה- " מנהלי משרד" של בורא עולם , שמתכנן עד סוף כל הדורות , ויודע דברים , שקצרה בינתנו מלהבין.
נשלח ב-18/2/2009 14:33
השאלה איך מגעים לזה ?
מה צריך לעשות כדי להגיע להכרה " שהכל לטובה "
ולהיות מאושרים
נשלח ב-18/2/2009 14:33
ישיבאיש,
אתה צודק. רק שהבעיה שלי היא להפוך את הידיעה השכלית הזו לתחושה פנימית עמוקה שתשרה עלי קצת שלווה.
יש כאלו שהעסק מכניס אותם לדיכאון.
אותי ממש לא.
הימים שלי מלאים עשייה, פריחה ושגשוג.
אבל אני בהחלט מפחדת. מבוהלת מהמצב.
ולא רוצה להיות כזו קטנת אמונה...
נשלח ב-18/2/2009 14:37
live37 ו-נועה_השניה פשוט זה בדיוק הרעיון של אמונה !! תסמכו על הקב"ה ותנסו להפנים שהשכל שלנו מוגבל ולא הכל אנחנו מבינים , ובגלל שהקב"ה הוא מושלם וטוב , אז חייב להיות שהכל זה טוב !! מקווה שעזרתי גם אם זה נשמע איזה רעיון מופשט וגבוה ולא ישים , זה ממש פשוט לענ"ד .
נשלח ב-18/2/2009 14:55
ישיבאיש כתב:
live37 ו-נועה_השניה
חחח... אהבתי.
שמע, זה לא עניין של עניות דעת שלך, כזו או אחרת.
זה נכון, זה צודק, וכאן שואל הבן - איך למעיישה???
נשלח ב-18/2/2009 14:58
אני קראתי מכתב של הרבי מלובביץ שהוא כותב לאחת כמוך שכתבה לו על הייאוש שלה ועל העגמת נפש הרבה שיש לה שלא יצא כלום עד עכשיו והיא מתחילה לחשוב שאולי היא לא תתחתן לעולם.אז הרבי ענה לה:שאחד הסיבות שהקב"ה מעקב את השידוך,כי הקב"ה מחכה לך שתחליטי בעומק נפשך שהבית שאת רוצה להקים יהיה רק ע"פ דרך התורה והמצוות.וכמו שהשו"ע רוצה מאיתנו.
אני אמנם לא מכיר אותך אבל תחשבי על הענין,אני מכיר כמה שזה עבד להם.
ובכלל תדעי שהקב"ה לא נותן לבני אדם נסיונות שא"א לעמוד בהם,אם הקב"ה נותן ניסיון כמו אצלך,הוא בוודאי נותן כוח להתמדד אם הניסיון.ובעז"ה עוד תיזכי לומר "אודך ה' כי אנפת בי"בתקופה הקשה הזו תוכלי לגלות כוחות שלא ידעת שקיימים בך,וזה בעז"ה יעזור לך ולמשפחתך לכל החיים.
תהי ברוכה.ובשורות טובות בקרוב בעז"ה.
נשלח ב-18/2/2009 15:03
הקב"ה נתן לי ניסיון ונתן לי כלים וכחות להתמודד איתו !
לזה אין ספק ! ואני רואה זאת בחיים.
נשלח ב-18/2/2009 15:03
זה מה שהסברתי...שזה נשמע תאורטי וגבוה , אב ל ההבנה של זה וההחדרה לראש זב ה- למעיישה !! אין פיתרון קסם...זה לא סגולה מעשית או משהו כזה , זה לא יעזור אם תעשי יוגה ...חחחח פשוט זה משהו שכלי והשקפתי ואם קשה להאמין אז כתוב : והיו הדברים האלה על לבבך " - ופרשו שבהתחלה אדם שם את הדברים רק על הלב , וזה לאט לאט מחלחל גם פנימה . { וחוץ מזה : " כאן שואל הבן ?? " בהתחלה חשבתי שאת בת.... ( סתם ..זה לא מצחיק...) }. טוב בהצלחה והמון יראת שמיים ומצוות בע"ה . { אולי בעצם כן יש משהו פרקטי : לימוד בספרי מוסר ... }
נשלח ב-18/2/2009 15:04
בס"ד
יוסל וישיבאיש, תודה לכם, אתם מחזקים גם אותי.
ישר כוח, עשו חיל.
ישיבאיש, העניין של לימוד יומי בספרי מוסר/חיזוק באמונה נותנים מזון רוחני לנשמה, ממליצה בכל ליבי לכולם לנסות.
יוסל,
יפה הסיפור שהבאת...
והאמת, יש מצב שזה ככה גם אצלי. מעניין, אבל עם הזמן מתחדדת בי השאיפה לבית רציני הרבה יותר מזה שהייתי אולי מקימה לפני ארבע שנים... לא שהשתניתי או משהו כזה. ככל שעובר הזמן אני מבינה שאני פשוט רוצה להפיק מהחיים הללו יותר.
ולגבי הכח לעמוד בניסיון- כתוב "נותן שלג כצמר", שה' נותן לנו שלג וקור בהתאם לכמות הצמר שיש לנו...
מקווה לא רק לדעת, אלא גם לחוש...
ישיבאיש,
זה בדיוק מה שאני צריכה, יש לך המלצות על פרקים מסוימים בספרי מוסר?
נשלח ב-18/2/2009 15:19
נועה האחת.
אני לא חושב שיש צורך 'להרגיע' את הפחדים,
'להשקיט' את החששות..
אלו תחושות חיוביות ביותר, (כל עוד שאינן גורמות למעשים לא מחושבים)
אם תחשבי על זה, תביני שברגע שיעלמו התחושות האלו,
קרוב לוודאי שנכנסת לייאוש, לאדישות, לאי איכפתיות או רצון להגיע למטרה..
זה חיובי לרצות, לדאוג, ולעבוד בכיוון ולמען המטרה..
וכמו שאמרו קודמיי: לא אנחנו הם המחליטים.
האמיני בעצמך, ודעי שיבוא היום שבו תהיי מוכנה,
והקב"ה ישלח לך את הטוב ביותר בשבילך..
איחוליי..
בקרוב ובנחת..
בהצלחה..
נשלח ב-18/2/2009 17:45
נועה ה-1 אין לי משהו ספציפי , אבל אני אנסה לחפש בלנ"ד , רק אל תכעסי אם לא כי אני ממש עסוק .ותזכירי לי מדי פעם ...
נשלח ב-18/2/2009 17:47
{ התכוונתי תזכירי לי דרך האשכולות ולא בפרטי בבקשה..}
נשלח ב-18/2/2009 22:39
ישיבאיש, תודה מראש. גם אם לא יהיה לך זמן... ( ובקשר להודעות בפרטי, אין לי זמן ולא מתעסקת בזה... )
הכוונה, תודה רבה על המילים המעודדות כל כך. אולי יש אמת בכך שהפחדים והדאגות מעידים על רצון עז לחיים. יכול להיות שהם הסימן לכך שעוד לא הרמנו ידיים. אבל קשה לי להסכים עם זה שאלו תחושות חיוביות. קשה מאוד לחיות בכיף ובשמחה עם המתח המתמיד הזה, עם דפיקות לב שמואצות כל פעם כשנזכרים במצב, עם המועקה המכבידה עד כדי מחנק שעולה כשמביטים למציאות בעיניים...
נשלח ב-18/2/2009 22:45
אם נגזר שתהיי רווקה, את תישארי רווקה.
אם נגזר שתמצאי את זיווגך, תמצאי אותו.
זה כבר נגזר 40 יום לפני יצירת הוולד ככתוב במסכת נדה.