| נשלח ב-1/3/2009 01:16 |
|
| |
לא אוהבת שידוכים... מה לעשות?
הייי
קודם כל אני מצערת אם אולי הדברים ישמעו (או יותר נכון יכתבו)בצורה קצת מבולבל פשוט קצת קשה לי להחליט מאיפה ואיך להתחיל!
אז ככה אני בחורה חרדית די רגילה (לא אוהבת תמוסג מודרני...)והבעיה שלי בשידוכים מתחלקת לשניים.
הבעיה הראשונה היא שאני מחפשת בחור לא רגיל (מבחינה של בחור ישיבה )ולכן אני מצמצמת לי את ההצעות למשו כמו 10 אחוז!אבל זה עוד הבעיה הפחות בעיתית שלי כי אני מאמינה בסופו של דבר שכל אחד מוצא את מה שהוא מחפש ואלוקים דואג לכל אחד ואחד אפילו שהחברה מנסה פעם אחרי פעם לדכאות אותך ולהגיד אין מצב שיש מה שאת רוצה ושתקבלי מה שאת רוצה ..אבל לא התכוונתי לדבר אל זה ניסחפתי קצת..(הזהרתי מלכתחילה שזה יהיה קצת מבולבל)
אז ניפנה לבעיה השניה שלי והיא כזאת:(ובבקשה לפני שאתם שופטים תחשבו שניה)
אני פשוט לא רואה את עצמי מיתחתנת בשידוך פשוט לא!!!
מאוד קשה לי עם כל הרשמיות הזאת שיש בשידוך הפגישות והלחץ של לסגור מהר מהר פשוט לא יכולה זה לא אני !
אני צריכה את הרגש את הפירפור בלב את הכיף של לצאת ביחד את הרומנטיקה של ההצעת נישואין!פשוט לא מיתחברת לכל הרשמיות שיש בשידוך לא יכולה לחשוב על זה שאני יתארס עם בחור אחרי 4 -5 פגישות בלי לאהוווווווווווווווווווב אותו כמו שקיים אצלהחרדים שמתארסים כי התאמנו שיכלית והוא לא דחה אותה והיה להם נחמד!
אבל 99 אחוז מהבחורים נחמדים לא דוחים ויכולים קצת להתאים לי בדעות אבל זה לא הופך את זה שאני ירצה שהנ''ל יהיה בעלי!
בכ'א אני יוצאת בנתיים בשידוך כי אין לי ברירה (למרות שבבתי מלון אין מצב שאני ניפגשת עשיתי את זה כמה פעמים והרגשתי בהצגה אחת גדולה)אבל אני בנ'א שחי לפי אינטואיציה וכל פעם שמציעים לי בחור אני פשוט יודעת שאני הולכת במטרה להגיד לא וזה מתסכל אותי !אבל בנתיים אין דרך אחרת ואני נאלצת לסבול כן כן ז ממש סבל בשבילי!
ועוד דבר שמוסיפים לי להרגשת סבל הזאת שהחברות הכי טובות שלי התחתנו ואף אחת לא בשידוך!(זה לא שהם פרחות או משו פשוט סיגנון אמריקאי יותר ).
בקיצער אני לא יודעת מה לעשות האם להמשיך לפי הרגשות והתחושות שלי או פשוט לשתוק ולסבול?
תודה על ההקשבה !
שירה
תוקן על ידי אסיק_good ב- 01/03/2009 1:14:12
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 01:21 |
|
| |
שירה, אני ממש מבינה את הבעיה של "אני לא מתאימה לשידוכים"
האמת, ששמעתי ש-70% מבחורי הישיבות חושבים ככה [!]
אבל, נו,
אני לא בדיוק הבנאדם להסביר למה עדיף בשידוך,
לכן, רק באתי לכתוב שאני מזדהה איתך מאוד,
ומשאירה לבאים אחריי את הבמה להסברים
:)
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 01:32 |
|
| |
גם אני מזדהה, והזדהיתי ובכיתי יומן ולילה, עד שהתארסתי השבוע, ובשידוך........
אין לי הרבה מה לומר, רק שתאמיני באבא שלנו בשמים שברא אותך ומכיר את הנפש שלך וידאג לך.....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 01:33 |
|
| |
קודם כל תודה על ההזדהות
דבר שני אני לא מחפשת שיסבירו לי למה טוב שידוך כי אני מבינה תדברים הטובים שיש בשידוך ומבינה גם תדברים הלא טובים שיש (ויש שלא יגידו שאין).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 01:37 |
|
| |
פואלינה מזזזזזזזזזזזזל טוווווווווווווווווווווב!
אני פשוט לא רואה את זה קורה לי כי גם כמו שכתבתי למעלה אני מחפשת סיגנון מאוווד מסויים שמכל הבחורים שיצאתי איתם (15 )רק 1!!!!!!!!!!!!!!היה לזה סיכוי וזה ג''כ לה היה בשידוך ככ רגיל (יצאנו 3 שבועות ואח''כ זה ניגמר)
בקיצור מה שאני מנסה לומר זה שאם הייתי לפחות ניפגשת עם סיגנון הבחוריםשאני רוצה עוד הייתי בולעת תגלולה אבל אף אחד חוץ מ1 כמו שהיזכרתי לא היה אפילו הכיוון ...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 07:31 |
|
| |
וואי בוקר טוב, ברוכה הבאה, קמתי יותר מוקדם ויש לי זמן אז אגיב(:
תראי, בעקרון את לא אוהבת, לשכנע זה בעיה כשאת נעולה על משהו מסויים.
רק אגיד לך משהו, הבנתי שאת חרדית מודרנית או איך שלא קוראים לזה... בקיצור מחפפת קצת? אל תפגעי או משהו זה מה שאני הבנתי... אז את בטח רואה סרטים וכל זה נכון? אז כל הרומנטיקה שאת מדיימנת..זה רק בסרטים, לא מעבר.
לא אגיד לך שאין את זה בחיים של החרדים, יש את זה, פחות, אבל אמיתי, כי מה שיש בסרטים זו המצאה.
אני יודעת מה את רוצה ואני מכירה את הרומנטיקה שאת מחפשת, הייתי שם, זה שקר.
זה לא באמת רומנטיקה והרגשות הם לא אמיתיים את צריכה להבין את זה, אהבה היא תולדת הנתינה והשאר זה אשליה, את לא יכולה לאהוב באמת עד שלא תתני מעצמך לבן זוג וזה יקרה אחרי הנישואים.
הייתי מפרטת לך אבל יש דברים שלא שייך לפרט, אם תרצי..בפרטי אשמח לדבר איתך.
אני יודעת שזה קשה כל הרעיון של כמה פגישות ואז חתונה, זה הזוי, ואני שרק התחלתי לחזור בתשובה ושאלו אותי אם אתחתן בשידוך הדבר הראשון שאמרתי זה .. "לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
כי זה היה נשמע לי הזוי, אבל תאמיני לי שכשה' מזווג זיווג שהוא אמיתי, לא צריך יותר מכמה פגישות כדי להבין שזה זה... כשנפגשים יותר ומורחים את זה, זה נהרס, מניסיון תאמיני לי..אין דבר יותר גרוע מלמרוח קשר לפני החתונה הורסים אותו מכל הבחינות, ואז אחרי החתונה, אין ריגושים אין כלום, הוא התרגל אליך ואת אליו ונגמר הסיפור נכנסים לשגרה משעממת.
אל תחפשי "סגנון אמריקאי כזה" אוף כמה שטויות שתיהי בריאה, זה א-ש-ל-י-ה את לא יכולה לדעת איך חיי הנישואים של חברות שלך, את מחפשת את הריגושים לפני החתונה שהכל לא שגרתי ומגניב, אני לא רוצה להגיד לך מה יהיה אחרי החתונה, אל תחפשי אחד שגם מחפש טיפה לפרוץ גבולות לפני החתונה ולצאת בדרך של "חברים" בשביל בחור חרדי זה פריצת גבולות אםילו שאתם שומרים נגיעה, ואת נותנת לו פתח, ואם נתת לו פתח לפני החתונה, נתת לו גם אחרי, תחפשי לך אדם ירא שמיים, וזה לא רק קשור לזה שבינו לבין ה'. זה גם בינו לבינך, אין יראת שמים, היחסים לא שווים יריקה.
ומי שרוצה להגיד שאנ י טועה תגידו כמה שאתם רוצים, תסמכו עלי שאני יודעת מה קורה שם בחוץ ואל תגידו לי מגזימה כי היא עדין חרדיה זה חרטה כשנותנים ליצר הרע פתח קטן הוא ישר מתלבש עליך, בעלייה על הר אין לעמוד במקום או לתת צעד אחורה ולהשאר יציבים צריך להתקדם אם לא מתדרדרים אחורה.
בקיצור אם את רוצה כמו שאמרתי אני יכולה לייעץ לך יותר נורמלי בפרטי אחד על אחד ואז אבין בדיוק מה את רוצה מעצמך ואנסה לעזור לך.
שיהיה לכולם המשך יום נעיםםם(: ושבוע טוב1!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 09:18 |
|
| |
shira 8000,
קודם כל ברוכה הבאה!!!
אם את לא מעניינת בדרך הכרות של שידוך אז באיזה דרך ?
בדרך של "לחטוף" בחור מהרחוב ולהגיד לו בו נצא ביחד !!
הדרך של השידוך זו הדרך הכי טובה להיכרות וזה מה שיש לנו
וזה לא משנה מי זה ה"שדכן " ושדכנית" יכול להיות חברה ,דודה בת דודה קרובת משפחה
שכנים וכדומה ...
צורת הפגישות את יכולה להגדיר שאת רוצה בין 5 ל15 פגישות מינימום כל עד שזה רציני !
תלוי מה את מחפשת ואיזה סגנון ורמה רוחנית את מחפשת כי בחרי ישבות לא סתם יצאו ל-10 15 פגישות כי משעמם להם !
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 12:29 |
|
| |
שירה
את מכירה את הפרפרים בבטן כשמאוהבים?
מי אמר לך איך הם נראים?
בכל מקרה הרי בחורים חרדים שמחפשים להתחתן, לא יתחילו איתך בתחנת האוטובוס בדרך לסימנר (או למכללה).
מכיוון שאני הייתי שם והלכתי לכיוון אחר (שמבחינתי הוא יותר שפוי), אני רק יכול להגיד לך שגם אצל המזרוחניקים חלק ניכר מהנישואין המסתיימים עם פרפרים בבטן, באים משידוך.
נכון שלא מדובר בשידוך עם שדכנית ופגישה אצל ההורים של הבחורה אולם מדובר בטלפון שנמסר ממישהו שמכיר לפחות את אחד הצדדים ומנסה לעזור. מי שרוצה להתחתן מקבל את העזרה ברצון רב (ואפילו מפרסם שהוא מחפש, בכדי שיציעו לו). הקטע הוא שמשקיעים פחות בבירורים (עם המעלות והחסרונות של הדבר), לי הציעה אשה של מרצה שתי בנות ואני שאלתי אותה עם מי היא מעדיפה שאפגש.
הקץ' אולי הוא פגישות לא רשמיות אלא לשבת בגינה, לטייל ביחד ברגל (כמובן במקומות שמותר) וכד'. בכדי שצבירת החוויות ביחד תכיר לך את האדם, חוץ מאשר לשוחח עמו.
ולגבי הצעת נישואין, אל תבני לך יותר מדאי דמיונות. אצלנו אשתי זו שהציעה נישואין. בפגישה השביעית (היו פגישות גם של שש שעות) היא פשוט אמרה לי שהיא כבר החליטה, לשמחתי הבנתי מה היא החליטה ושאלתי אותה איזו יד של בחורה מבקשים, כאשר מבקשים יד של בחורה והוף התחילו לי פרפרים בבטן. מכיוון שזה היה שבת המתנו עוד מספר שעות עד שהלכנו לבית של ההורים שלה לסעודה שלישית.
דרך אגב עד היום יש לי פרפרים בבטן ממנה וזה לאחר הרבה יותר מעשר שנים שאנו מכירים.
אז בבקשה, קחי מעט פרופורציות בחיים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 12:33 |
|
| |
ליאור קודם כל אני ממש לא מודרנית שמחפפת בדת ממש ממש לא!!!!!!!!!!!!!
ואני לא מיתכוונת לעשות ולעבור על איסור נגיעה בשום אופן ככה כל מה שאמרת לא ממש רלונטי אלי אולי זה מתאים יותר לסיגנון הבנות הפרחי אני יודעת שיהיה לך קשה אולי להבין את הסיגנון שלי ואל תיפגעי אבל זה בגגל שאת חוזרת בתשובה ועם כל המעלות שיש לך בתור חוזרת בתשובה אתם לוקחים את החיים מקיצוניות לקיצוניות ומה שניראה לכם שקצת הגיע משם כבר לא פסדר!
סורי אם אני פוגעת זאת לא המטרה אבל זאת המציאות!
live זה בדיוק הבעיה שלי שאני לא יקח איזה בחור מהרחוב ואתחיל איתו ולכן אני ממשיכה לצאת בשידוך רק אמרתי שאני ממש ממשלא אוהבת את הדרך הזאת ולא מסכימה עם הרבה דברים שלה שאני לא בדיוק יכולה לפרט כאן איזה !
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 12:41 |
|
| |
שרפ למה כל דבר אתם לוקחים או לחרדי או למיזרחיסטי אין שום דבר באמצע???
ואם אתה כבר רוצה לדעת אז כן אני יודעת מזה פרפרים בבטן מאהבה ודוקא עם בחור חרדי(אולי לא מפונביז' אבל חרדי)..
ועם כל הכבוד זה שאשתך הציעה את הנישואין לדעתי זה פוגע בתפקיד הגברי שלך זה התפקיד שלך לעשות את זה לא שלה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 12:53 |
|
| |
אז שירה תסבירי למה את בדיוק מתכונת ומה בדיוק את מחפשת !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 13:33 |
|
| |
שירה
אני באמצע לא חרדי ולא מזרוחניק (מה שמכונה בעגה חרד"ל).
לגבי תפקיד הגבר ראי את הכתבה הבאה:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/747/476.html
מה לעשות שגברים ונשים "זמן התגובה" שלהם שונה במרבית המקרים?
ואם את מכירה כבר את הפרפרים (בדרך לחופה ולא כמים גנובים ימתקו), אז תאמיני לי שאם תמצאי מישהו מתאים בשכל ועם פרפרים, אם תרמזי לו שאת מוכנה להתקדם לכיוון של חתונה, הוא יעשה את הצעד הבא (יבקש את ידך או יברח).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 16:24 |
|
| |
שירה,
מצאתי ת'צמי מסכימה עם כמה מדברייך. גם אני מלא זמן בשידוכים. גם אצלי אחוז זעום ביותר היה אולי קשור. גם אני לא רואה את עצמי עושה את זה בשידוך. (למרות שאם תראי אותי ברחוב לא תחשבי לרגע שאני משו אפילו טיפה שונה מהסטנדרט...)
מה שלא הבנתי הוא מה בעצם מפריע לך?
הרי אם את לא מתכוונת להתחיל עם כל עלם מזדמן, איזו עוד אופציה יש?
מה את מציעה? איזו אלטרנטיבה יש לדרך הזו שהיא פחות או יותר הכי בטוחה?
אני לא שואלת כדי לקנטר אלא פשוט נראה לי שלא מספיק הבהרת את עצמך.
האם מפריעה לך הרשמיות, הכללים, דרך ההכרות? איזה שלב מטריד או חוסם אותך?
אולי אם תפרטי יותר, יוכלו אנשים מנוסים לתת לך עצות, להבין את הקושי ואולי גם לתת חומר למחשבה לעוד כאלה המתמודדים עם אותן התהיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 16:43 |
|
| |
"מקיצוניות לקיצוניות.."
נו...ו?
יש בזה משהו רע? עדיף לקחת מקיצוניות של טומאה לקיצוניות של קדושה במקום לחפש פתחים...
אני לא אמרתי שתפסיקי לשמור נגיעה תקראי שוב, אני דיברת על קשר של "חברים" שאפשרי גם עם שמירת נגיעה, קיצור יש לי הרבה מה להגיד בנושא, אבל אין לי כח, זה ארוך ומורכב ואת לא יורדת לסוף דעתי כך שזה מיותר, בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 19:50 |
|
| |
היי
אני רוצה לומר שאני ממש מבינה ומסכימה עם מה ששירה כותבת.. גם אני נמצאת בבוץ הזה שניקרא שידוכים ומחכה ליראות את האור בקצה המנהרה....
אני לא רוצה בחור סטנדרטי כי אני לא בחורה כזו אני איפה שהוא באמצע לא יכולה לקורא לעצמי חרדית רגילה אבל גם ממש לא מזרוחניקית...
בכול אופן מה שרציתי לומר ולהבין זה לפי התגובות שכתבתם כאן מה שנורמה ומקובל זה להפגש עם הבחו/ה 5 6 פגישות ולסגור... אני לא מצליחה להבין איך אפשר???? בקושי מכירים את הצד השני, שהרי מה שבודקים זה את ההתאמה השכלית ואם היא קיימת אז ממשיכים מה עם הרגש מה עם איזה פרפר בלב כם לפני שתארסים?? אני מכירה מחברות שלי שיום אחרי שסגרו וורט הלכו עם פרפים ולבבות בעניים אבל יום קודש לא היה להם כלום!!! בדוק מחברות קרובות... איך זה הגיוני ??? בגלל שהתארסתם התאהבתם מכורך המציאות???? אני לא מליחה לראות את עצמי מתארסת עם בחור לפני שיש לי רגשות אליו.. משהוא יכול לעשות לי סדר בראש האם אני חריגה מהנורמה אוו שזה אצל כולם אבל כי ככה כולם עושים אז גם אני?!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 21:09 |
|
| |
מי כן אוהב שידוכים ? זה שלב מהחיים שצריך לעבור עם או בלי שרוצים.
|
|
|
|
|