בית פורומים שידוכי חרדים

לא העכבר גנב - האם לבחורות יהיה אומץ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2009 14:51 לינק ישיר 
לא העכבר גנב - האם לבחורות יהיה אומץ?

כולם מכירים את הנושא של "לתת דירה" או חצי מה שלא יהיה. למרות שכבר דובר כאן רבות בנושא, רציתי ברשותכן להציע משהו קטן.

אם כבר שמתם לב, דעתי היא שאין לדרוש או אפילו לבקש כסף בעד דירה, אא"כ ההורים יש להם ורוצים לתת.
כולם מתייחסים בעיקר לבחור ומשפחתו. כמה ומה הם דורשים מהנערה ומשפחתה.

ברם, יש פתגם בגמרא שאומר: "לאו עכברא גנב אלא חורא גנב". הפירוש הוא שהחור שהעכבר נמלט אליו עם האוכל שלקח, כדי להתחבאות בו, הוא הוא הגנב האמיתי, כי אילולי הוא העכבר לא היה מעז לגנוב אוכל.
רוב הבנות כיום מבינות שאם לא יתנו סכום רציני אין להם סיכוי לקבל בחור טוב. זה לכשעצמו עומד בסתירה לאמונה בבורא עולם ולעובדה שהזיווג נקבע מראש בלי קשר לכסף.

אלא שיש כאן ניסיון גדול לנערות שלא לדרוש מהוריהן שיתנו כסף. מי שעומדת בניסיון ומאמינה שהשידוך יצא לפועל גם בלי לסחוט את הוריה, ברור שתתחתן בסוף עם המיועד לה בכל מקרה.  

הייתי עד לסיפור שהיה עם בחורה שלא היה למשפחתה כסף לתת, והורי הבחור סירבו בתוקף להמשיך, אבל אז קם הבחור והודיע שהוא רוצה אותה וזהו. וכך הם התחתנו וחיים באושר.
בחורה טובה קמה ואומרת להורים שלה שהיא לא מעוניינת שיכנסו לחובות והתחייבויות בשבילה, אלא מאמינה באמונה שלימה שהקב"ה מזווג זיווגים ולא החשבון בנק.

מי בעד?

אם תרצו, אין זו אגדה

תוקן על ידי אסיק_good ב- 01/05/2009 14:59:40

תוקן על ידי אסיק_good ב- 01/05/2009 15:02:55

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2009 16:06 לינק ישיר 

בשביל זה צריכה הכבשה להיות אמיצה בכדי לשבור את המוסכמה העדרית....

אוי לו לבעל שאישתו שולטת בו ואוי לה לאישה ששולטת בבעלה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2009 16:09 לינק ישיר 

אני בעד.
אבל גם בעד שהבחורים ירגעו, ומהר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2009 17:11 לינק ישיר 

נורא נחמד להפיל את האשמה על הבחורות.....

אני גם מכירה כמה אמיצות שלא משנה מאיזו סיבה לא נתנו דירה ואפילו לא חצי,
אבל מה, הם קבלו בחור יתום או משו בסגנון.....

לדעתי, בחורות שיקבלו על עצמן 'לתקן את העולם' ימצאו את עצמן יושבות בבית וסופרות את שערותיהן המלבינות או מתפשרות על משו.

היום המצב הוא שדבר ראשון מציעים בחורה שנותנת כך וכך כסף ורק אחרי זה אם מתקבל אישור אומרים את השם.

רוצה דירה?!
כך כספומט, תלביש עליו שמלת כלה ותתחתנו....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2009 17:47 לינק ישיר 

אני בעד שבחורים  לומדים יקבלו דירה
אבל רק כאלה שעבורים את המבחן שלי.

פעם למדן - תמיד למדן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2009 17:56 לינק ישיר 

כן ליטאי?!

ומה תעשה בחורה שאין לאביה כסף לדירה, קרי- כמעט כל בחורה ממוצעת היום?
תתחתן עם בחור בלתי למדן...?

חכה עד שיהיו לך בנות בשידוכים ואז תדבר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2009 18:06 לינק ישיר 

אני בעד לעזור לבחור רציני שלומד תורה להקים בית, בכל דרך שהיא, ואבין את הבחור שרוצה להשקיע בתורתו - על שהוא רוצה לקבל עזרה בכך. זה דבר נורמאלי, הבעיה מתחילה רק עם אלה שאין להם כסף ורוצים בכל זאת לתת בשביל הבת שלהם... הרי בדרך כלל אלה שלא יכולים לתת זה בגלל שהאבא הוא גם אברך או עוסק בתחום תורני כזה או אחר שלא מכניס מספיק בשביל לעזור, אז הוא צריך להבין שאם הוא בוחר בחיים כאלה, זה יכול לבא על חשבון הבנות שלו שיצטרכו להתחתן עם בחור שיפרנס בעצמו, קרי - לא עילוי שדורש דירה..
אנשים מתחייבים לתת דירות וכספים וכו' כשלמעשה אין להם דרך לעשות זאת, והם מוכרים את הדירה שלהם, ולוקחים משכנתא וכו', מה שגורם גם לצרות בשבילהם, וגם להמשך ועידוד התהליך של הבחורים 'לדרוש' כסף.
אבל עצם זה שבחור שבאמת באמת רוצה להשקיע את כל כולו בתורה - רוצה לקבל מהורי אשתו לעתיד תמיכה, זה אידיאלי!
לצערינו להרבה בחורים יש דרישה כספית, ובסוף הם יוצאים לעבוד.. זהו סוג של צביעות, וזה צריך להתחיל להפסק קודם כל מהצד של הבנות, ע"י כך שמי שאין לו, פשוט לא ייתן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2009 18:22 לינק ישיר 

הבנות שלי (בהנחה שאתחתן יום אחד ויהיה לי ילדים)
יתחתנו עם אנשים נורמטיבים שמבינים שצריך לעבוד בשביל כסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2009 21:12 לינק ישיר 

אישה_כושית כתב:
כן ליטאי?!

ומה תעשה בחורה שאין לאביה כסף לדירה, קרי- כמעט כל בחורה ממוצעת היום?
תתחתן עם בחור בלתי למדן...?

חכה עד שיהיו לך בנות בשידוכים ואז תדבר...

יש שתי אפשרויות:
1. תרוויח כסף בעצמה (וזה בכלל לא קשה, תואר במחשבים עבודה מספר שנים וכבר המשכורת מתקרבת ל- 20,000 ש"ח).
2. תתחתן עם בחור שיפרנס אותה (שהרי נאמר גדול המתפרנס מיגיע כפיו יותר מירא שמיים), כנראה שזו העבודה שלה בעולם. את החשבונות שתואיל להשאיר לקב"ה. התפקיד שלה בעולם זה להיות אשה יראת שמיים ולגדל את משפחתה בהתאם ולא לנהל לבעלה חשבונות האם הוא למד או לא.

נ.ב. אם לךימוד תורה חשוב לה, אז שתדאג שהלמדנים יתחתנו עם בחורות שיורידו מהן את בעיות הפרנסה ולא עם כאלה שתעמסנה עליהן את בעיות הפרנסה.

נ.ב. נ.ב. אולי היא תוכל לדאוג לבנים ת"ח שתוכל לסייע להם או לחתנים ת"ח, אם תדאג לפרנסה בכבוד ולאי בזבוז הכסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2009 22:23 לינק ישיר 

שרפ,
אני בת 23 ומרוויחה מספיק (כך לדעתי..) בחודש וחשוב לי מאד להתחתן עם בחור לומד ולא שמפרנס את עצמו.
אבי כמובן לא מביא לי דירה ואפילו לא חצי.
והמצב הוא שבחורים מעדיפים בחורה בת 19 שלא יודעת מה זה החיים ומה זה לפרנס בית אבל העיקר שהיא מביאה דירה.
ואז היא תשב לו בבית ותבכה שאין לה כסף ואין לה עבודה אבל העיקר דירה יש לו..!

אור לגויים,
אם לדעתך בחור שבאמת רוצה ללמוד, אידיאלי שידרוש מהורי אישתו דירה, מה יעשה בעוד 20 שנה שירצה להשיא את ביתו לתלמיד חכם? גם אז זה יהיה אידיאלי???

חברה, אתם לא חושבים שיש פה מצב אבסורד שחיב להשתנות?!
והלוואי שזה היה בידיים של הבחורות!!
אולי אז כבר הייתי מאורסת/ נשואה.... (סתם אשליה מתוקה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2009 22:54 לינק ישיר 

אישה_כושית כתב:
שרפ,
אני בת 23 ומרוויחה מספיק (כך לדעתי..) בחודש וחשוב לי מאד להתחתן עם בחור לומד ולא שמפרנס את עצמו.
מעניין למה? את רוצה לדאוג לו או לדאוג לעצמך?
אבי כמובן לא מביא לי דירה ואפילו לא חצי.
והמצב הוא שבחורים מעדיפים בחורה בת 19 שלא יודעת מה זה החיים ומה זה לפרנס בית אבל העיקר שהיא מביאה דירה.
לפי התגובה שלך אני מניח שבגיל 19 לא נפגשת עם בחורים. התחלת רק כאשר הבנת מה זה החיים ומה זה לפרנס.
ואז היא תשב לו בבית ותבכה שאין לה כסף ואין לה עבודה אבל העיקר דירה יש לו..!
אל תדאגי. היום כבר מבקשים רשת בטחון שאם הגב' לא תפרנס, ההורים שלה ידאגו לפרנסה.

לגופם של דברים, האם יש לך תוכנית מבוססת לגבי בחור שלומד ולפיו תצליחי להכניס יותר כסף לבית מאשר ערך הדירה שהוא מקבל + מה שהבחורה בת 19 תציע. אם כן, תענייני בה את השדכנים, שיסבירו ללמדנים שאיתך הם ירוויחו יותר.

רק אל תשכחי שהעתיד צופן סיכונים, ז.א. את הדירה רואים היום, אבל תוכניות לעשות כסף רבות מהן לא יוצאות לפועל. ז.א. שאת צריכה להציג תוכנית ממש יותר רווחית, עם בטחונות לכסף (נניח שאם יתחתנו איתך יש סיכוי סביר שתוך 5 שנים יהיו לכם 2 דירות ומעל לסביר שתהא דירה אחת).

בכל מקרה שיהא לך בהצלחה והקב"ה ימלא משאלות ליבך לטובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2009 23:36 לינק ישיר 

לפני בעד
ותמיד בעד

ולכל המתנגדים -get a life!

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2009 10:19 לינק ישיר 

גם אם ההורים שלי היו מסכימים לתת דירה, לא הייתי נותנת להם!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/5/2009 21:33 לינק ישיר 

איזה יופי!
עוד עניין שהאישה אשמה בו.
ברצינות, לא נשמע מגוחך???

לי יש רעיון אחר.
שהבנות יתחילו לדרוש דירה.
שהגברים יואילו בטובם לתת קורת גג לנשים אשר הולכות לדאוג להם לכל צרכיהם כל חייהם. להאכיל אותם, לכבס בגדיהם, ללדת להם ילדים, לגדל ולחנך אותם...
מי בעד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2009 00:23 לינק ישיר 

נועה_האחת כתב:

לי יש רעיון אחר.
שהגברים יואילו בטובם לתת קורת גג לנשים אשר הולכות לדאוג להם לכל צרכיהם כל חייהם. להאכיל אותם, לכבס בגדיהם, ללדת להם ילדים, לגדל ולחנך אותם...
מי בעד?

הקב"ה בעד. זה הרי טבעו של עולם שהגבר מפרנס ודואג לכל אלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2009 10:26 לינק ישיר 

שרפ כתב:

נועה_האחת כתב:

לי יש רעיון אחר.
מי בעד?

הקב"ה בעד. זה הרי טבעו של עולם שהגבר מפרנס ודואג לכל אלה.

נכון.
אבל הוא גם בעד שנעשה יותר מכפי טבענו, אם זה למענו...

תוקן על ידי אופק20 ב- 04/05/2009 10:23:53

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לא העכבר גנב - האם לבחורות יהיה אומץ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext