| נשלח ב-9/6/2009 19:32 |
|
| |
לבטים כאלה ואחרים אודות חיפוש האחת
אז ככה אני בחור חרדי,קנאי נורא לספרדים,מתחברים לכל פלגי החברה (נשמע כאילו אני מציג את עצמי בפני השידוך שלי).
בחיים שלי יצאתי מספר לא רב של פגישות (הכל יחסי כן) ,אם זאת הייתה בחורת סמינר,אם זאת הייתה בחורה ממדרשיה,ואם זאת הייתה בחורה דתיה לאומית,ואם זה מתחזקת שחזרה לפני מספר שנים בתשובה.
אז יצאו לי כמה סטיגמות בראש,בואו תתקנו אותי אם אני טועה,(דרך אגב אני חרדי שמת ללמוד בישיבה אבל התחלתי לפני מספר שנים במכללה ואני בינתיים כלוא שם ,סתם כדרך אגב)
אז ככה:
בחורת סמינר:בחורה שנורא חשוב לה חיצוניות(לא רק של הגבר אלא גם של עצמה),בדרך כלל רוצות פאות,אם זה ספרדיות ועל אחת כמה וכמה אשכנזיות,שלא נדבר על חב"ד,ואם היא גם מעוניית במטפחות וכיוצא בזה,אז אין לה שום בעיות עם פאות,הגישה שלה היא חרדי זה טוב זה אורח חיים מעולה,לא תתעקש איתך על שיעורי תורה,אפילו שבתוך תוכה חינכו אותה בחייה שזה החשוב ביותר,מבחינתה התורה בידיים שלך,והיא גורם שמפרנס והיא בחורה מתקדמת היא לא סתם תהייה עקרת בית (לא שזה רע),אלא היא תהיה אישה מכובדת. ע"כ סמינריונית.
מדרשיה-בחורה שההתחזקות חשובה לה,יראת שמיים אמיתית,אולי אפילו יותר מדי,מרוב שהיא מרגישה שהיא חזקה יכול לגבול בהתנשאות עליך,אף על פי שאתה חזק ממנה בכמה וכמה דברים,מברכת כמו הרב פלוני אלמוני ...ברוך אתה ה' (אדון הכל היה הווה ויהיה )ושאר הכוונות,הלבוש שלה צנוע יותר שלב יותר לא צועק יותר מדי,יודעת שהתורה זה החיים רוצה להקים בית שילך תמיד בדעת ובדרך של תורה,בד בבד קרירות לא מוסברת.
חוזרת בתשובה-לבוש נאה עד מאוד,אין מה לדבר איתה על פיאות מבחינתה זה יהרג ואל יעבור,יש דברים שהיא עושה שמבחינתך זה יהרג ואל יעבור רק שהיא לא מודעת לזה,אך אם היא תהיה מודעת רוב הסיכויים שתצא מן העבירה,תמימות יפה של רצון להתקדם בחיים,להיות אשת רב,זה החלום שלה,אומנם היא מתקדמת הרב בלבוש ויש לה המון חצאיות בארון מכל החברות ומכל הסוגים הצבעים והגוונים,ומקווה שדרך שינוי החיצוניות הפנימיות גם כן תשתנה,דרך טובה ומועילה,רק צריך המון סבלנות.
זה פחות או יותר מה שאני חושב עליהן,אני בטוח ולא ב99 ואחוז אלא ב100 אחוז שיש כאלה שממש יעריכו את הדברים שאמרתי כאן,מנגד יהיו את האנשים/נשים מאותן מקומות שציינתי ,אך הן לא כוללות את עצמן בהגדרות שלי,אשמח לשמוע מכל אחד מה נראה לו ואפילו לאן הוא משייך/ת את עצמו/ה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 20:43 |
|
| |
בונ'ה ערבבת את הצורה...........
הכל מסביב לשקל וחצי?
ככה מגדירים ?
ככה מכלילים?
אני יודע שהפורום הזה נורא רגישה
אבל אני רק פועל מההתחיבות לשכל ולראש הגדול........
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 21:17 |
|
| |
ערב טוב,
אתה חדש כמדומני(לפי הניק, אז ברוך בואך..) ונשמע כאילו אתה בין הוותיקים(לפי הנאום פתיחה..)
קשה להתחבר לדבריך. כי זה מידיי הכללה.. זה בלתי אפשרי להגדיר בכמה משפטים את הזרם ה'חרדי'- שהוא בעצמו מסתעף לזרמים שונים.............
ובכ"ז היטבת לתאר כיוונים שונים..
מה הרקע שלך? עד כדי 'לא מוגדר'?? או שכ"כ 'פתוח' לקבל את השונה..?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 22:21 |
|
| |
הכל מסביב לשקל וחצי,לא הבנתי את המושג,אשמח אם תפשט לי אותו.
פתוח לקבל את השונה,זה אומר ,שאני לומד עם חילונים (יותר נכון ,לא שומרי תורה ומצוות) לכן לשמחתי או לצערי דיי התרגלתי למצב שלא כלום דתיים כמונו ,אין מה לעשות,עדיין צריך לקבל את זה,בערב אני לומד בכולל ,חרדי לכל דבר,חוץ מזה שאני רואה שיש לי אינטרנט וזה קצת בעייתי כי הגדולים אוסרים.
בכל אופן לגבי נושא האשכול,חדש אני לא ,הייתי פה פעם עזבתי לתקופה וחזרתי לעת עתה,ברור לי ב100 אחוז שהכללתי ,חשוב לי שתוציאו את הסטיגמות ,שתראו לי דברים שלא ראיתי באותן נשים ,אולי תציגו לי מי שאתם מכירים,וככה לשלול לי הסטיגמות,אולי אותן בחורות היה סתם מקרה קיצוני ולא שייך,אין עניין להגיד ,אתה טועה או צודק,סתם בסה"כ מסתקרן לדעת האם פשוט כולן ככה,ואם גדלתם איתן אז על אחת כמה וכמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 22:39 |
|
| |
לפי דבריך נשמע
מצד אחד שאתה נטול סטיגמות- פתוח לקבל את השונה.. ומכיר בזה שלא כולם דתיים כמוך..
מצד שני- אתה שופט את הבנות ומקטלג לפי רקע עליהן הן גדלו.. וזה מה שמפריע לי קצת.. כי בסה"כ יש אמת בדבריך אבל ברוווווור שתוכל למצוא צדקניות גדולות שהן 'סמינריות' שלא חשוב להן חיצוניות ברמה שאתה מתאר.. וכן בנות מדרשיה-שמעסיק אותן דברים גשמיים כאלה ואחרים.. וכן הלאה..
אני לא באה לנטרל ממך את הסטיגמות. לעניות דעתי, אתה צריך לנתח עם כל אחת מה באמת יותר חשוב לה.. ז"א אם אתה בפגישה עם סמינרית ואתה רואה שהחיצוניות מאד מדבר אליה, אולי תפתח איתה את הנושא.. ותחתור עד כמה זה חשוב לה אם בכלל........
ו..-בעצם, לפי הרקע שלך, קשה לי להאמין שנפגשת עם סמינריות אוטנטיות. כי הן כן שופטות לפי סטיגמות.. ולא מכירות כ"כ בשונה כמו שאתה גדלת ולמדת להכיר..
אגב, לפי דבריך שלעיל- נשמע שסגנון החוזרת בתשובה הכי מדבר אליך.. אז למה לך להתבחבש בכל הסגנונות השונים.. כוון למטרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2009 22:45 |
|
| |
קוטבית,אסכם זאת במילה אחת ,לא.
את הבת שלי בעזר השם אשלח לסמינר,אין כל ספק בכלל.
לא הכללתי אף בחורת סמינר,סיפרתי על איזה מקרה,זה הכל,והמטרה הייתה לשמוע באמת שיש בחורות סמינר שהן לא רצות אחרי כסף,והנה אני שומע את זה,באמת מעניין אותי לדעת,האם להבא שיציאו לי בחורה חרדית מלידה צדיקה,מסמינר,האם באמת זה הדבר האידאלי עבורי?
לגבי חוזרות בתשובה,הלוואי ואנחנו נחזור בתשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 00:24 |
|
| |
מה הכוונה "קנאי מאוד לספרדים?". נראה לי תנסה לצאת עם מישהי לא דתיה בכלל. לא יהיה לה את כל התסבוכים הנ"ל שציינת בדבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 01:11 |
|
| |
אני מאמינה שאתה מאמין שאת הדבר האידיאלי עבורך, ישלחו לך רק משמים.
תנקה את הראש מסטיגמות, ותבדוק כל דבר לגופו. ויש דברים שאתה יכול לבדוק גם לפני פגישה..כמו סגנון הבחורה.. העיקר זה שתכוונן למטרה ותדע מה אתה רוצה.. איזה כיוון וסגנון יותר מתאים לך.. וכו'
בהצלחה!
לגבי חוזרות/ים בתשובה- כבודם במקומם מונח. ואף אחד לא מערער על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 02:04 |
|
| |
כהן יש צדק בדבריך.
ואל תצפה שהרבה אנשים יגידו לך אתזה .
בשביל להבין אתמה שאתה אומר צריך להסתכל ממש לעומק, ולראות דברים מהצד.
בתור אחת שיוצאת לשידוכים עם בחורי ישיבה מישיבות מוכרות בארץ.
כולם אבל כולם מחפשים חיצוניות. ( יופי, ייחוס, כסף וכד')
וכן הבנות בכיתתי בסמינר כולן או רובן שמות דגש על ביגוד אופנה, לבוש,
וחולמות על הפאה שהן תחבושנה.
מדקלמות בלי בכלל להבין שהן רוצות בחור בן תורה שלומד בכויילל, תשאל אותן למה?
מבטיחה לך שרובן לא תדענה לענות לך תשובה שנכנסת ללב!
אלא ישירו לך את ההרצאה של המורה נחמה בשיעור יהדות, כמה שמי שמתחתנת עם בן תורה היא האישה המאושרת.
(לא שאני לא חושבת כך, אבל יש אנשים שחיים אתזה, ויש שמדקלמים ו... כולם עושים?.. אז גם הם..)
הכל חיצוני ברמות.
אני רואה בזה רדידות. וחברה שמחשבנת רק מה יגידו...
ורוצים דוג' ממש חם מהתנור?
אז הנה:
הציעו לי בחור מאחת הישיבות הטובות,
ונתתי להם ת'טלפון של אחת החברות שלי לברר עליי,
במקרה..
הבחורה הייתה לידי כשהתקשרו לברר,
אז אני שומעת את הקרוב משפ' (ברמקול) של הבחור
שואל את חברה שלי תתארי לי איך היא ניראת,
חברה שלי מתארת אותי, אז הוא שואל היא יפה?? היא עונה שכן.
במשך 7 דקות הוא חוקר בדיוק מה מידת היופי!!
ומבקש עוד ועוד תיאורים... ועל הלבוש שלי.... פירוט מלא.
אתה קולט?
לא עניין אותו רמת המשכל שלי, המידות שלי, המשפ',----(או שבעצם כן הוא שאל יש איזה ייחוס?.....)
הייתי כזאת עצבנית שאין לי חשק להחזיר בכלל תשובה לשדכנית!
זה ממש רדידות בשבילי....
בקיצור
אין מצב שהרבה יבינו, או יסכימו
אבל חרדים מלידה-זו חברה מאוד חיצונית.
שחושבת 24 ש' מה אומרים עליה,
ויכולים לעבור על עבירות אבל ששש...... הכל בשושו.
חוזרים בתשובה- ב"אורות" מדיי, חשים כל אחד אדמו"ר. והם משולים לקפה עירבוב אחד וכל הליכלוך יוצא...
העבר... חטאים..
מזרחיסיטים-חכמים, עמוקים, לעניין, לא מחשבנים לאףאחד,
אבל..... זו דרך אחרת...
למצוא בחור ישיבה חריף...
קשה קשה מאוד.
בתקווה שאולי...
מישהו הבין.
נ.ב
ברור שזה לא הכללה של 100%
אבל של 80% לפחות..
אלו הם הנתונים שהוצאתי מהמערכת.
ואני כותבת לא מתוך לשון הרע, או סתם..
אני כותבת כי כואב לי הלב שאני לא מוצאת אף בחור ישיבה שאני יעריך אותו ואת התורה שבו.....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 02:23 |
|
| |
חסויה22 דברייך מובנים. ככה זה בחורי ישיבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 07:58 |
|
| |
חסויה
כתוב שאסור לאדם לשאת אשה עד שיראנה, שמא תתגנה עליו. מכיוון שכך יופי זה דבר חשוב.
לכן ראוי לברר זאת מראש, בכדי שלא לבזבז לבחור זמן לימוד יקר על פגישה עם בחורות שאינן רלוונטיות לנושא.
אם את רוצה לשפר את המצב, אולי ראוי שיעשו תחרות מיס בית יעקב (כמובן ברמה כיתתית, בית ספרית, עירונית, מחוזית, ארצית ועולמית), כך יקל על בני התורה האמיתיים למצוא את בת זוגם המיועדת.
ואם כבר, אולי ראוי שכל אב יכין הצהרת הון על הדרך לנכסיו, כך ניתן יהא לדעת כמה מקבלים מיד, במהלך החיים ובירושה.
ניתן יהא לנקד את הדרישות, ז"א לדומה בחור מבית עשיר ירצה בחורה עם יופי 90 נקודות ויסתפק בכסף ברמה של 50 נקודות, לעומת זאת בחור מבית עם פחות אמצעים יסתפק בבחורה עם יופי ברמה של 50 נקודות אולם עם כסף ברמה של 80 נקודות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 10:56 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | חסויה22
דברייך מובנים. ככה זה בחורי ישיבות.
|
|
סליחה ליטאי ,אתה חושב שזה טוב ?!
חסויה ,רואים שמה שעניין את הבחור זה רק דברים חיצוניים ,זה מראה מה בדיוק חשוב לו ,
מיילא לשאול אם היא יפה ,אבל לחפור בנושא ?! זה כבר מוגזם ....
לעניין האשכול ,זו ממש הכללה ,אני מכירה הרבה בנות ( חוזרות בתשובה ,בנות סמינר וכו' )
שהן ממש לא כפי שהצגת אותם .
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 13:08 |
|
| |
| COHENN כתב: |  |
חוזרת בתשובה-לבוש נאה עד מאוד,אין מה לדבר איתה על פיאות מבחינתה זה יהרג ואל יעבור,יש דברים שהיא עושה שמבחינתך זה יהרג ואל יעבור רק שהיא לא מודעת לזה,אך אם היא תהיה מודעת רוב הסיכויים שתצא מן העבירה,תמימות יפה של רצון להתקדם בחיים,להיות אשת רב,זה החלום שלה,אומנם היא מתקדמת הרב בלבוש ויש לה המון חצאיות בארון מכל החברות ומכל הסוגים הצבעים והגוונים,ומקווה שדרך שינוי החיצוניות הפנימיות גם כן תשתנה,דרך טובה ומועילה,רק צריך המון סבלנות.
זה פחות או יותר מה שאני חושב עליהן,אני בטוח ולא ב99 ואחוז אלא ב100 אחוז שיש כאלה שממש יעריכו את הדברים שאמרתי כאן,מנגד יהיו את האנשים/נשים מאותן מקומות שציינתי ,אך הן לא כוללות את עצמן בהגדרות שלי,אשמח לשמוע מכל אחד מה נראה לו ואפילו לאן הוא משייך/ת את עצמו/ה?
|
|
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ענק!!!
תראה בתכלס אתה לא יכול לתייג זה בעייתי וזה לא נכון לעשות את זה, על כל בן אדם אפשר ליצור סטיגמא השאלה מזה נותן לך בחיים? זה מועיל? לא, זה סתם מזיק. ורוב הפעמים זה לא נכון, אתה יכול לתייג מישהי לפי החברה בה היא נמצאת אבל בתכלס זה בכלל לא קשור אלייה כי זה לא היא, לתייג תמיד קל יותר מאשר לחפור באישיות של האדם ולמצוא את האני האמיתי שלו...
תכלס לא הבנתי כל כך מה האשכול הזה מועיל? כדי שיסכימו איתך על התיוגים? ונגיד וכן, זה נתן לך משוה? לא זה סתם יצר לך דעה כוללנית על זרם מסוים שרוב הסכיויים שהיא פסולה...
זה כמו שאני אבוא ואגיד שכל החרדים מבית מקולקלים, אבל זה לא נכון, זה שיש הרבה כאלה לא אומר שהחרדים מבית כולם מקולקלים, וזה סתם סטיגמא פסולה שלא חסר אנשיעם שאני רואה שמתייגים חרדים מבית כאנשים שפוזלים החוצה לחברה החילונית כי זה הרבה יותר קל לתייג אותם וליצור עליהם סטיגמא לפי הרוב או לפי אלה שבולטים יותר במקום לנסות ולראות מי הם באמת...
נקודה למחשבה(:
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 13:13 |
|
| |
| חסויה22 כתב: |  | כהן יש צדק בדבריך.
ואל תצפה שהרבה אנשים יגידו לך אתזה .
בשביל להבין אתמה שאתה אומר צריך להסתכל ממש לעומק, ולראות דברים מהצד.
בתור אחת שיוצאת לשידוכים עם בחורי ישיבה מישיבות מוכרות בארץ.
כולם אבל כולם מחפשים חיצוניות. ( יופי, ייחוס, כסף וכד')
וכן הבנות בכיתתי בסמינר כולן או רובן שמות דגש על ביגוד אופנה, לבוש,
וחולמות על הפאה שהן תחבושנה.
מדקלמות בלי בכלל להבין שהן רוצות בחור בן תורה שלומד בכויילל, תשאל אותן למה?
מבטיחה לך שרובן לא תדענה לענות לך תשובה שנכנסת ללב!
אלא ישירו לך את ההרצאה של המורה נחמה בשיעור יהדות, כמה שמי שמתחתנת עם בן תורה היא האישה המאושרת.
(לא שאני לא חושבת כך, אבל יש אנשים שחיים אתזה, ויש שמדקלמים ו... כולם עושים?.. אז גם הם..)
הכל חיצוני ברמות.
אני רואה בזה רדידות. וחברה שמחשבנת רק מה יגידו...
ורוצים דוג' ממש חם מהתנור?
אז הנה:
הציעו לי בחור מאחת הישיבות הטובות,
ונתתי להם ת'טלפון של אחת החברות שלי לברר עליי,
במקרה..
הבחורה הייתה לידי כשהתקשרו לברר,
אז אני שומעת את הקרוב משפ' (ברמקול) של הבחור
שואל את חברה שלי תתארי לי איך היא ניראת,
חברה שלי מתארת אותי, אז הוא שואל היא יפה?? היא עונה שכן.
במשך 7 דקות הוא חוקר בדיוק מה מידת היופי!!
ומבקש עוד ועוד תיאורים... ועל הלבוש שלי.... פירוט מלא.
אתה קולט?
לא עניין אותו רמת המשכל שלי, המידות שלי, המשפ',----(או שבעצם כן הוא שאל יש איזה ייחוס?.....)
הייתי כזאת עצבנית שאין לי חשק להחזיר בכלל תשובה לשדכנית!
זה ממש רדידות בשבילי....
בקיצור
אין מצב שהרבה יבינו, או יסכימו
אבל חרדים מלידה-זו חברה מאוד חיצונית.
שחושבת 24 ש' מה אומרים עליה,
ויכולים לעבור על עבירות אבל ששש...... הכל בשושו.
חוזרים בתשובה- ב"אורות" מדיי, חשים כל אחד אדמו"ר. והם משולים לקפה עירבוב אחד וכל הליכלוך יוצא...
העבר... חטאים..
מזרחיסיטים-חכמים, עמוקים, לעניין, לא מחשבנים לאףאחד,
אבל..... זו דרך אחרת...
למצוא בחור ישיבה חריף...
קשה קשה מאוד.
בתקווה שאולי...
מישהו הבין.
נ.ב
ברור שזה לא הכללה של 100%
אבל של 80% לפחות..
אלו הם הנתונים שהוצאתי מהמערכת.
ואני כותבת לא מתוך לשון הרע, או סתם..
אני כותבת כי כואב לי הלב שאני לא מוצאת אף בחור ישיבה שאני יעריך אותו ואת התורה שבו.....
|
|
חסויה- כתבת יפה ולעיניין!!
בגלל זה לא היה לי פשוט לזרום עם הזרם החרדי..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 13:16 |
|
| |
"חוזרים בתשובה- ב"אורות" מדיי, חשים כל אחד אדמו"ר. והם משולים לקפה עירבוב אחד וכל הליכלוך יוצא...
העבר... חטאים.. "
מה את אומרת? ברצינות?
אחת השטויות הכי גדולות ששמעתי..זה מה שנקרא תיוג לא נכון,
אם הייתי יכולה הייתי מביאה אותך למדרשה שלי והיית נאכלת מהצדיקות ומהתמימות של הבנות, לא משנה מה עברו ואיפה היו, אני יכולה להגיד על עצמי שאני עברתי המוןןן כל הלכלוך שאמרת בנים בנות מועדונים פאבים .
אבל הכל היה ואני לא מרגישה שזו אני עשיתי את זה בכלל , ותערבבי אותי כמה שאת רוצה שום לכלוך לא יצא כי הלכלוך הזה היה! הקב"ה מחק לי אותו כי עשיתי תשובה..
חחח חשים אדמורים...זה לא להרגיש אדמור, זה לשאוף! זה לנסות לכפר על כל העבר, זה ליהיות צמאים להשם צמא של שנים ורק עכשיו את יכולה להרוות את הצמא אז את לא תשתי בכל הכח עד שתרגעי?
את יודעת למה יש לנו אורות בהתחלה? כי בלי אורות אנחנו לא נוכל להתקדם כי היינו בחושך גדול מידי והאורות האלה זה סיאתא דשמייא מיוחדת שהשם נותן לנו כדי להתקדם כי בלי זה אנחנו נישאר בבוץ ולא נקום ונתנער ממנו, יש מבין?
בקשה תיוגים, אתם מקשקשים הרבה.
"סטראוטיפים ודעות קדומות"
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2009 13:52 |
|
| |
וואו חסויה, דברי טעם כתבת!!!
|
|