| נשלח ב-11/6/2009 11:44 |
|
| |
איך אתם נערכים לפני השידוך?
1)כמה זמן בדרך כלל לוקח לכם להתארגן לפני השידוך?
2)מה הסגולות שאימצתם לעשות לפני השידוך?
3)האם אתם משתדלים להקדים או מגיעים בזמן?
4)האם אתם מספרים לקרוביכם לפני השידוך? (חברים אחים ?)
5)כמה זמן אתם מבררים על המשודכ/ת?
על עצמי:
1)התארגנות: משהו בין שעה לשעה ורבע.
2)להתוודות על חטאים שעשיתי,אומרים ברגע שבן אדם מתוודה על חטאיו, נמחלים לו. ועל פי זכויותיו עתיד לקבל את זיווגו(במידה וזה זיווגו השני ולא הזיווג הראשון שנקבע לו 40 יום טרם יום הוולדו),אני לא לוקח את הסיכון אם זה הראשון או השני,ומתוודה בלב שלם עד כמה שאפשר וגם זה מוסיף סוג של שלווה ורוגע.
3)בדרך כלל אני משתדל להגיע בזמן,להקדים קשה לי ,אני לא אוהב לחכות הרבה ,בטח כמו כולם.
4)מספר במשפחה כי חייב,מוזר לראות אותי יוצא עם עניבה ביום בהיר אחד ללא שום סיבה.לחברים לא (בפגישה הראשונה).
5)בערך שלושה ימים,אני יודע שחלק יגידו שזה קצת וחלק יגידו שזה הרבה ובכלל לא נדרש לברר.זאת הגישה שאני קיבלתי.
אשמח לשמוע גם ממכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 12:19 |
|
| |
מה הקטע בדיוק..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 17:37 |
|
| |
כל אחד נערך אחרת....מי יותר ומי פחות... זה תלוי מה מעניין אותם בדיוק.....
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 17:48 |
|
| |
ברור
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 18:03 |
|
| |
אל תקשו איתו...תזרמו....
הנה לך:
1
כמה זמן בדרך כלל לוקח לכם להתארגן לפני השידוך?
אתה מודע לזה שאתה מתארגן יותר ממני....?!
2 מה הסגולות שאימצתם לעשות לפני השידוך?
לא נשמע לך קצת אבסורד? רגע לפני היציאה אתה מנסה להתחסד לפני אלוקים... אם אתה רוצה לאמץ סגולה, אתה צריך לתת לה כח וזה משהו שאתה צריך לעשות בשוטף...ללא תנאים. וואלה,אלוקים,סידרת לי דייט- אז אני עושה וידוי, קורא פרק שירה, מכוון בשירת הים, נוסע לעמוקה... וכו'..
שאלה שאי אפשר לענות עליה כל כך...זה תלוי. בתור "אני"-אני טיפוס שגם יקדים, בתור ,בחורה"-אני מכריחה את עצמי לאחר טיפטיפה, כדי לא להביך אותו ולהגיע לפניו..[לוקחת בחשבון דרכים, נסיעות, פקקים וכו'..]
4) האם אתם מספרים לקרוביכם לפני השידוך? (חברים אחים ?)
פעם ראשונה אני זוכרת שנורא התרגשתי, וספרתי לחברות הטובות שלי...אבל זהו.לא יותר. כשזה יצא אל הפועל-הן תדענה. ואני הבכורה ככה שהאחים הקטנים שלי שומעים כל מה שזז- ומרשים לעצמם גם להתערב.." מה זה השם הזה..!? לא כדאי לך לצאת איתו.." [ילדה בת 9..] וכו'.. J
5) כמה זמן אתם מבררים על המשודכ/ת?
טיק-טק. לא חופרת. תוך שלושה ימים בממוצע זה בסדר מבחינתי...גם ככה אני לא מחזיקה מדי ממה שאני שומעת, וסתם ככה יש דברים שאני מעדיפה לגלות לבד... יש כאלה שכבר יודעים יותר מדי, כבר לא נשאר על מה לדבר בפגישות.. חחח
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 18:49 |
|
| |
פשש סוף סוף זורמים..
לגבי וידוי זה נראה לי ממש לא צבוע,יותר מזה ששמעתי את זה מבחור ירא שמיים,שגם הוא כנראה הביא את זה מאיזה מקום,אפשר לברר זאת,זה בכל אופו מכניס את עצמך לפרופרציות.
וידוי בדרך כלל אומרים 3 פעמים ביום (שחרית מנחה וק"ש שעל המיטה),ככה שאני בטח שלא צבוע,זה לא שנזכרתי בזה פתאום,העניין של עמוקה ופרקי שירה גם זה טוב,רק זה קצת רחוק מלהשוות את זה לאמירת הוידוי,כי ברגע שאתה מתוודה ונזכר בכל הדברים הרעים שלך אתה פשוט מחזיר את עצמך לתלם,אומר ,כמה חטאים יש לי,ופשוט באמת לא מגיע לי כלום,אתה מגיע דיי רגוע ודיי שלו לפגישה בלי לצפות ליותר מדי,ומקבל מה שבה באהבה.ממליץ לכם לנסות.
הקטע של האיחור,מבחינתי שבחורה מאחרת זה מראה על זלזול,תגידו מה שתגידו שזה מוסיף לה ועניינים ,מבחינתי האיחור החינני הזה ממש לא חינני,להיפך הוא גורם לחשדות בבחורה אחרי דברים אחרים,זהרק דעתי,יכול להיות שאחרים יחלקו עליי.
בהתחלה אמרת שאני מתארגן יותר ממך,אז אמרתי אז מה ,אם הוא מתארגן פחות ממני,so what רק בסוף הבנתי שאת בחורה :)
תוקן על ידי cohenn ב- 11/06/2009 18:46:47
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 20:13 |
|
| |
| COHENN כתב: |  | 1)כמה זמן בדרך כלל לוקח לכם להתארגן לפני השידוך?
3/4 שעה בערך...
אצלי אין סגולות- מה שיהיה יהיה!
משתדלת להקדים- לא אוהבת לאחר.
מספרת.. קשה לי מאוד לשמור סודות של עצמי. תמיד אומרים הדבר הסמוי מן העין יש בו ברכה...
לא מזיז לי.. ושוב מה שיהיה יהיה..
לא עושה הרבה בירורים אבל מהמעט שאני עושה זה בטלפון אחד שניים..
אני מאמינה שאם ה' רוצה שאפגוש אותו אז אפגוש ואם לאו הוא ימנע זאת ממני לפני..
אשמח לשמוע גם ממכם. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 20:26 |
|
| |
1)כמה זמן בדרך כלל לוקח לכם להתארגן לפני השידוך?
3/4 שעה.
למה צריך סגולות לפני היציאה?!
איחור אלגנטי....
חברים טובים ומשפחה כמובן.
אין זמן מוגדר. עד שאני מסיימת לברר את הדברים החשובים לי..
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 22:36 |
|
| |
בואנה הנשים זריזות...
יש סטיגמה שאומרת שלנשים לוקח הרבה זמן להתארגן.
אז או שהבנות כאן משחקות אותה "לא כאלה מתרגשות",או שהסטיגמה לא נכונה (הייתי הולך על אופציה א')
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 22:40 |
|
| |
הן זריזות לשידוך--- אך כשיש להן בעל זה כבר אחרת!
לא כך בנות?!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 23:02 |
|
| |
האם כחלק מההכנה עם וידוי וכד' אתה גם טובל במקווה כנהוג בערב ר"ה וערב יו"כ.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 23:10 |
|
| |
בנות מה נסגר, רק 3/4 להתארגן?!!?!?!
| COHENN כתב: |  | 1)כמה זמן בדרך כלל לוקח לכם להתארגן לפני השידוך?
שעה +
אין
משתדלת להגיע בזמן. שונאת איחורים.
הורים בד"כ
5)כמה זמן אתם מבררים על המשודכ/ת
3 ימים עד שבוע
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 23:20 |
|
| |
הן כבר מתורגלות.
נ.ב. עם אשתי נפגשתי גם לאחר שהיא חזרה מיום לימודים באוניברסיטה (עם הילקוט על הגב ומחוץ לעיר). זה נחשב שהיא התארגנה כל היום או שבכלל לא התארגנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 23:28 |
|
| |
שהיא לא התארגנה כלל ועיקר :),דבר איתנו פשט ,דווקא במצבים כאלו אתה מכיר את הבן אדם בטבעיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 23:35 |
|
| |
ח"ו לעג?
הרי אצל החסידים מקובל שטובלים כל יום לפני התפילה ויש הרבה יהודים שטובלים לפחות כל ערב שבת לפי הקבלה כמו בתשובה שהבאת. חשבתי שזה מנהג טוב ונכון.
|
|
|
|
|