שימשיכו לדרוש, וימשיכו לתהות למה הם נשארים רווקים....
@ הכל שטויות! הזוג גר בבית באותה מידה-אין סיבה שאישה תביא יותר.
@ הבחור לא נכנס לחובות- כי הוא לומד! אם כבר הבחורה נופלת עם החובות.
@ משפחה לא "דורשת" ממשפחה שניה כסף, היא שואלת "אם זה אפשרי.."
@ לא מורידים שידוך מוצלח כאשר יש אופציה יפה וטובה למגורים נוחים וטובים.[בחיים תמיד מתפתחים הלאה..זו רק נקודתת זינוק]
@ משפחה של כמה ילדים למול משפחה של מעט ילדים-צריכים לבוא זה לקראת זה.
@ אין מושג כזה של"בן תורה מגיע..."- מהסיבה הפשוטה- המימון של הדירה הוא של ההורים ואין כל קשר לבחור. הדבר היחיד שמגיע לו- זה שכר מן השמים. לא מההורים של הבחורה.
@ לא מספיק שהאישה נקרעת ולומדת מקצוע, ומפרנסת את הבחור?! היא גם צריכה להגיע עם 3 מפתחות... לכל המתייפיפים על ישיבת הלימוד- שאחרי שנתיים כבר "מיצו" את עצמם...
@ ואת זה מזמן אמרתי- זוגייות מודל 2009 מזמן מזמן רחוקה ממה שהיא אמורה להיות. הכל מתבסס על המשולש שלא ינתק במהרה- כסף- יופי- ייחוס.
שאלוקים ירחם עלינו, ויסלח לנו על השטויות, המחלוקות ועל שינאת החינם שבנו,
על האף הגבוה, על סטנדרטיים שבועטים בכל המושג שנקרא:"חייםש ל תורה"[ואני לא מדברת על עוני ודחקות!!]
ושיטע בנו- קצת מידות, קצת דרך ארץ, קצת לב ורגש, קצת אנושייות ומוסרייות, קצת!!
אני חייבת לומר שככל שעובר הזמן אני מתאכזבת יותר ויותר מהציבור שלנו...
וזה לא רק, זה לא ההתחלה וזה גם לא הסוף... זה הכל חלק מדופלם ומוסווה היטב מהצורך להתרחק מהקב"ה... וזה נשמע מוקצן-אני יכולה להוכיח את זה בקלות...
צניעות- שנהייתה רחוקה מני ים ממה שצריך להיות.
לימוד תורה- שהיום הולך ודועך, ועושים טובה, ורק בשביל השם, ומתקבלים בגלל פרוטקציות, בגלל מוצא, ונמצאים בחדר כל היום, והופכים את ה"דף היומי" לנחלת הכלל...
חיי פאר- במקום שתהא דירה יפה ונוחה ומרווחת- צריך פתאום שתי קומות מעלית בבית ובריכה, חצר רחבה ושני רכבים..איך שכסף הפך להיות המוטיב המרכזי בחיינו-ארוך חיינו ושנותינו..
חייבים לטוס פעמיים בשנה לחו"ל, חייבים 7 פאות לכל מקרה, לפקוד את הקניון 3 פעמים בשבוע, לצאת למסעדה 8 פעמים בחודש, להצגות, סרט- פעם בחודש..
חינוך- מה רע בטלוזיה בחופש? ויש אינטרנט כשר.... ועם העיתון הזה אין בעיה, והוא חייב שתהיה לו השכלה מינימלית, ואח|"כ הוא חייב שתהיה לו בגרות, ולנו ההורים הכל מותר ולילדים הכל אסור. ופתאום חצי ציבור נושר, ואם לא בפומבי אז נושר מאחורי סורג ובריח...
ומה רע בלעשן? ומה רע בלשתות? ומה הבעיה בלנהוג? ומה רע באיי פוד? ומי צריך פלא כשר? ושחור-לבן זה כבר נמאס... וגרביים-זה חם בקיץ, ומה ההבדל 10 ס"מ אחרי הברך או חמש...
דרך ארץ-מוסרייות- איך שאנשים מדברים על אחרים בשידוכים-בירורים, איך שבחורים מדברים על בחורות בחדרים, מעבירים תמונות, איך שבחורות לועגות על הבחורים בסמינרים, איך שאשכנזי לא מתחתן עם ספרדי, איך שאם הורים גרושים/ילד מאומץ/אח ירד מן הדרך וכו'- אז הם סוג ג'.. איך שמתחזקים, חוזרים בתשובה-לא נותנים להם להגיע במגע עם גרעין הציבור. איך זה שאפשר לסגור את הכפתור האחרון בחולצה אבל לשבת מהבוקר עד הלילה ולטחון לשון הרע על כולם.. איך שתוך שניות בקו 400 יש קללות וצעקות ומריבות....
וזה לא שיש בעיה עם כל נקודה שכתבתי, זה רק שכשזה מגיע ביחד הכל ביחד, אז נוצר-
א גאנצר מישמש!!
אני לא אמשיך, כואב לי מדי,
עצוב לי. מדכא.
והכי הכי- פשוט לא נתפס...............
נ.ב- הדברים אינם אמורים לכל הציבור, אלא לכלל הציבור...
 |
|
|