| נשלח ב-2/8/2009 13:09 |
|
| |
בקשת עצה
בס"ד
בתור משתתפת בפורום הזה, ראיתי לנכון לשתף או בעצם להתייעץ.
אני בת למשפחה חרדית (פתוחה במקצת) אך בהרבה תחומים אני חזקה יותר (מהסגנון המשפחתי). אוחזים ממני כבת טובה (בלש' המעטה, ותסלחו לי אם נשמעת כאן גאווה. לא זו הכוונה) אך..
ישנו דבר שמפריע לי. אני שומעת הצעות, ועד היום כולן הצעות שפשוט לא מתאימות לי מבחינה רוחנית.
לפי השאיפות ברוחניות... הצורך הוא בצו"ל ממש. שיעסוק בתורה (בלבד..), שראשו ורובו יהיה בד' אמות של הלכה. אבל מצד שני, מכיוון (לצערי) שנפתחתי במידה מסויימת.. חשוב לי אחד שלא יהיה 'ראש בקיר', שיבין עניין. בקיצור די תרתי דסתרי.
אני לא יודעת מה לעשות. כי קודם כל חשוב לי הרוחניות. וההצעות הן (די) לפי הרצון הגשמי (ברוב הפעמים גם מהבחינה הזו זה לא התאים..).. וזה באמת לא מתאים לי. כי יש לי השקפות חזקות ועקרונות.. אני נחשבת 'דוסית' (וגם נראית כזו..)
אוף. זה תסבוכת נוראה.
יש למישהו עצה / דעה? אשמח לשמוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 15:03 |
|
| |
כצעד ראשון, את צריכה לקבל הצעות שיותר מתאימות לך. אם עד היום ההצעות הם בלי קשר אז את צריכה לעדכן את ההורים, חברים, ושדכנים שהכיוון שאת מחפשת הוא קצת שונה. לא מדובר בצעד מרעיש עולמות - העסק הוא לא שחור לבן ויש מדרגות שונות במצב הרוחני עם צירופים שונים של 'פתיחות'. אז לפחות שיהיה בכיוון.
החלק היותר קשה הוא שאת צריכה להיות כנה עם עצמך והוגנת עם הבחור.
למה חשוב לך שיהיה עם ראש פתוח? כדי שיוכל להבין אותך?
נגיד שמצבך כיום הוא שאת עושה דברים מסוימים שלא טוב לך איתם (למשל, נט, סרטים, מוזיקה) אבל שואפת למשהו טוב יותר ואת מחפשת אחד שלא יהיה ראש בקיר שמיד יפסול אותך אלא יעריך אותך גם על השאיפות. האם את מוכנה לפרגן את אותה הערכה לבחור ולקחת בחשבון את השאיפות שלו? או שאת דורשת שיקבל את החסרונות שלך אבל יהיה מושלם בעצמו?
(ייתכן שתמצאי כזה אבל יהיה יותר קשה.)
או שאולי את מחפשת מישהו שיוכל לדבר איתך בענייני דעלמא אז נראה לי שתוכלי בהחלט למצוא כאלה. רק אל תצפי למצוא אחד שמבין בדיוק בכל מה שאת מבינה (וזה נכון תמיד) תמיד יהיו כמה הבדלים בתחומי עניין ולא צריך לתלות את זה בראש סגור. וגם אם הוא לא פתוח כמוך, האם זה באמת מה שיפריע? אם הוא מוכן להסתדר עם ה'פתיחות' שלך, לא תוכלי להסתדר עם ה'סגירות' שלו?
ומה הפירוש "הרצון הגשמי"? האם חוץ מהשאיפות הרוחניות יש לך גם ציפיות אחרות, למשל רמת חיים מסוימת? אם את רוצה בחור שיישב וילמד אבל לא רוצה לחיות חיים של אשת כולל אז שוב, את מגבילה את עצמך להצעות מאוד מסוימות. זה גם דרך לומר שהשאיפות הרוחניות לא כל כך חשובות, בכל אופן, לא יותר מרמת חיים מסוימת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 16:32 |
|
| |
אני כ"כ מבין
בעצם לכל אחד מאיתנו יש פער מסוים בין האשה שהוא רוצה לחברה לחיים לביןם אם ילדיו
מטבע הדברים אתה רוצה אשה נחמדה וטובה ולא קשוחה
אבל אמא עם עקרונות.......
מה אני יגיד לך זה באמת שאלה ואני חושב שאני מחפש אשה
ואחר כך אמא ולא הפוך.
תנסי לחשוב בכיוון......
תלוי בך
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 17:16 |
|
| |
בס"ד
טוב. קודם ל תודה על ההיענות.
הזכרת כאן הרבה נקודות. אשתדל לנגוע בהן, כדי שיותר אהיה מובנת.
| תרי_זוזי כתב: |  | כצעד ראשון, את צריכה לקבל הצעות שיותר מתאימות לך. אם עד היום ההצעות הם בלי קשר אז את צריכה לעדכן את ההורים, חברים, ושדכנים שהכיוון שאת מחפשת הוא קצת שונה. לא מדובר בצעד מרעיש עולמות - העסק הוא לא שחור לבן ויש מדרגות שונות במצב הרוחני עם צירופים שונים של 'פתיחות'. אז לפחות שיהיה בכיוון.
העניין שזה לא הולך. ההורים והמשפחה מחפשים משהו בסגנון ש ל ה ם. לא שלי. מי שהצי קיבל תמונה, רק כנראה שבשבילו היא לא מספיק ברורה (זתומרת, כן, אבל זה לא אמור לשנות כלפי ההיצע).
החלק היותר קשה הוא שאת צריכה להיות כנה עם עצמך והוגנת עם הבחור.
למה חשוב לך שיהיה עם ראש פתוח? כדי שיוכל להבין אותך?
ראש פתוח (לא בכיוון של מודרני!!! בכלל לא!) זה אכן. בשביל (נראה לי..) שיבין אותי. אני אישית די 'מקובעת'. לא רשא פתוח בכלל. אבל אני חושבת שחניוק זה יהיה בית קיצוני. וחשוב לי בית נורמלי. אני רואה קרובי משפחה ששם דווקא האישה היא הקיצונית (אני גם.. אבל היא הרבה יותר) ואני קצת חוששת על הילדים. בינתיים הם קטנים.. אבל...
נגיד שמצבך כיום הוא שאת עושה דברים מסוימים שלא טוב לך איתם (למשל, נט, סרטים, מוזיקה) אבל שואפת למשהו טוב יותר ואת מחפשת אחד שלא יהיה ראש בקיר שמיד יפסול אותך אלא יעריך אותך גם על השאיפות. האם את מוכנה לפרגן את אותה הערכה לבחור ולקחת בחשבון את השאיפות שלו? או שאת דורשת שיקבל את החסרונות שלך אבל יהיה מושלם בעצמו?
(ייתכן שתמצאי כזה אבל יהיה יותר קשה.)
מאז שאני זוכרת את עצמי, היה לי קשה לקבל אנשים עם 'חסרונות', מכיוון שגם מעצמי דרשתי (ועדיין דורשת) המון. כך, שגם אם אני נכשלת - אני עם ביקורת עצמית. ומכיוון שאני מודעת לביקורת כלפי הסובב - אני עובדת על כך שזה יהיה במינון מוגבל מאוד. זה קשה. אבל עם הצלחה (ב"ה). כוונתי בכך, שכיום, אני לא שופטת מישהו (לפחות משתדלת) בגלל מעשיו. אלא רק ובעיקר, לפי שאיפותיו, רצונותיו. אני יודעת שיש נסיונות והתמודדיות. ובהחלט מקבלת אדם כמות שהוא - בתנאי: שיהיה עם רצון להשתנות. (וזה עוד עניין שחשוב לי. שלא יהיה עם דעה שאני כמות שאני וזהו. אלא עם מטרה להתקדם. להתעלות. מה שנקרא להתעלות 'ביחד') .
או שאולי את מחפשת מישהו שיוכל לדבר איתך בענייני דעלמא אז נראה לי שתוכלי בהחלט למצוא כאלה. רק אל תצפי למצוא אחד שמבין בדיוק בכל מה שאת מבינה (וזה נכון תמיד) תמיד יהיו כמה הבדלים בתחומי עניין ולא צריך לתלות את זה בראש סגור. וגם אם הוא לא פתוח כמוך, האם זה באמת מה שיפריע? אם הוא מוכן להסתדר עם ה'פתיחות' שלך, לא תוכלי להסתדר עם ה'סגירות' שלו?
לא. 'החיפוש' הוא לא - סתם לדבר וכו'. חשוב לי שיראה אותי - את פנימיותי(!). לגבי ההבנה - זה ברור. כשם שפרצופיהם שונים וכו'. מעוניינת באחד שכשיש נושא לדבר ולדון - ישב על זה (כמובן כשצריך) ולא יעביר הלאה.. 'כי אין לו כוח' (אני מדברת על קביעות ולא על פעם ב.. כי זה גם קורה)
ומה הפירוש "הרצון הגשמי"? האם חוץ מהשאיפות הרוחניות יש לך גם ציפיות אחרות, למשל רמת חיים מסוימת? אם את רוצה בחור שיישב וילמד אבל לא רוצה לחיות חיים של אשת כולל אז שוב, את מגבילה את עצמך להצעות מאוד מסוימות. זה גם דרך לומר שהשאיפות הרוחניות לא כל כך חשובות, בכל אופן, לא יותר מרמת חיים מסוימת.
היות ורצוני הוא אך ורק בבית של תורה ממילא הציפיות לרמת חיים הן בהתאם. כוונתי ברצון גשמי - מבחינת מראה, שלא יראה 'מוזנח'.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 17:23 |
|
| |
את יוצאת מתוך הנחה שזה 'תרתי דסתרי', אולי לא? אולי יש צדיקים שהם לא בדיוק'ראש בקיר'?! אבל בגדול הייתי אומר שתלכי עם העיקרון שלך, אם יותר עקרוני לך ת"ח יר"ש אז על תתפשרי על זה , מצד שני גם אל תתפשרי על אחד שלא יבין אותך, האמת? תיסבוך...:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 17:56 |
|
| |
בס"ד
כתבתי מראש...
| הרווקים כתב: |  | |
אוף. זה תסבוכת נוראה.
|
|
אני יודעת בברור שיש כאלה. אני גם כזו.. ;-) אבל זה לא מצוי. ואני לא מעוניינת להשאר רווקה עד גיל... ה"י. הלא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 19:29 |
|
| |
גברים, אני מוכרחה לומר
דיברתם לעניין!
אני לא חושבת שאני בתיסבוכת הזו (יש לי אחרות)
אך נגעתם גם לי, ואני מאמינה שלעוד כמה,
בכמה נקודות חשובות מאד!
(ייתכן שתמצאי כזה אבל יהיה יותר קשה.) (דברי תרי)
בעצם לכל אחד מאיתנו יש פער מסוים בין האשה שהוא רוצה לחברה לחיים לביןם אם ילדיו
מטבע הדברים אתה רוצה אשה נחמדה וטובה ולא קשוחה
אבל אמא עם עקרונות.......
מה אני יגיד לך זה באמת שאלה ואני חושב שאני מחפש אשה
ואחר כך אמא ולא הפוך (דברי פיראט)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 00:58 |
|
| |
"המצוי לא רצוי, והרצוי לא מצוי"
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 01:14 |
|
| |
שירה, הבעיה מתחילה כשלא רצוי רק בגלל שהוא מצוי.
ואם נחזור לנושא האשכול:
אני לא רואה למה יש כאן תסבוכת.
נראה לי שעיקר הבעיה הוא שלא מציעים הצעות מתאימות. ההשקפה שהרווקה מצהירה עליה, נשמעת מאד ברורה ואם כן היא צריכה לצאת עם בחורים בעלי השקפה דומה, רק שהיא אומרת שלא מציעים לה כאלה.
אז בבקשה, שתעבוד על זה. לא נראה לי שההורים (למשל) לא יכולים להבין שהכיוון שלה הוא קצת שונה. זה לא שהיא מחפשת משהו שנמצא מחוץ לעולם המושגים שלהם. אפשר להסביר, לשכנע, להתעקש וכו. אם נושא ההשקפה הוא כל כך מרכזי אז שתנסה לכתחילה למצוא שם התאמה מראש.
והיה אם היא תצא עם כמה כאלה ואז תראה שמפריע לה שהם יותר מדי חניוקים כולם ועם 'ראש סגור' אז נגיע לתסבוכת שבה בכל סוג בחורים מפריע לה צד אחר, אבל בינתיים, אולי יש סוג שמתאים לה רק שלא נפגשה איתו עדיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 01:23 |
|
| |
אני לא מסכימה איתך, הדמיון שלנו פורה מאוד ואנחנו מדמיינות, רוצות מישהו באופן מסויים (אני מדברת בכ"א על עצמי)
אבל המצוי זה לא הבחור הרצוי.
חוצמזה שתוך כדי זה שמתחילים להיפגש מתגבשת הדעה מה אנחנו לא רוצות.
יומיבוא ובע"ה כולנו נקבל בדיוק את מה שמתאים עבורנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 01:39 |
|
| |
טוב קודם שלום לכולם הרבה זמן שלא הופעתי פה.
אבל הפעם הצלחת להוציא אותי מרבצי.
העניין שאת רוצה קיים אך לא בהישג יד. היום כל בחור נורמלי שיהיה חניוק הכי שיכול להיות הוא בד"כ גם ראש פתוח. אלא אם כן את חסידת גור ושם יש כאלה שהם חניוקים בקמות מטורפות. אפילו שזה קצת קשה היום להשגה כי אלו בד"כ בגילאי 18 כבר נשואים.
בחור נורמלי ולפי סגנון הכתיבה שלך אני מבין שאת בחורה חסידית קיימים. הבעיה שהם ירצו משפחה טובה וכ'ו וכ'ו. שוב אני לא מכיר אותך ולא את משפחתך.
אני למשל יכול להעיד על עצמי שאני בחור טוב מאוד אם ראש פתוח אבל אני לא בחור ממסוגר שנמצא במסגרת וכ'ו. נו אז מה? זה עוזר לי במשהו? אני חושב שהלוואי וכל הבחורים יהיו בראש כמו שלי והמצב שלנו בדור יהיה טוב. (פעם ראשונה בחיי שאני משתחצן על עצמי).
הבעיה היא גדולה מאוד. בחור שהוא טוב ואפילו קצת חניוק והוא ראש פתוח אפילו שזה מאוד נוגד אחד את השני אבל יש כזה דבר, הפ מתארסים בגילאים מוקדמים מאוד. ועוד יותר הם מחפשים משפחות בסגנון שלהם והם לא ינסו להכניס את עצמם לגוב האריות אפילו שהקרן ובמקרה הזה זו את היא מצוינת.
מה שאני חושב שאת צריכה לקרוא להורים שלך לשיחה או שתשבי איתם לשיחה ותגידי להם זה מה אני מחפשת ולא שום דבר אחר. ותסבירי להם את השאיפות שלך ואת הרצונות שלך אני לא מכיר הורים שיגידו לבת שלהם שרוצה להתחזק או בת שרוצה להקים בית של תורה. לא!!!
מה שכן את צריכה לבדוק איך את יכולה לחיות אם הפיצול אישיות של מצד אחד בחורה שרוצה להקים בית של תורה ואולי קצת חניוקי ומצד שני הבחורה גולשת בנט, הבחורה מכירה סרטים ורואה עולם, בד"כ זה מתנגש מאוד אחד אם השני. ובד"כ קשה גם להקים בית שבנוי על פיצול כי א"א להתחמק ממה שראינו עולם בתור בחורים/ות.
בכל מקרה אני מתפלל בשבילך שתמצאי את הזיווג הנכון והראוי לך כמה שיותר מהר. כדי שלא תצטרכי לחיות הרבה זמן אם השאלה אלא שזה יפתר לך במהרה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 09:32 |
|
| |
| הרווקים כתב: |  | בס"ד
כתבתי מראש...
אוף. זה תסבוכת נוראה.
אני יודעת בברור שיש כאלה. אני גם כזו.. ;-) אבל זה לא מצוי. ואני לא מעוניינת להשאר רווקה עד גיל... ה"י. הלא כן? |
|
הגזמת.
מצוי. בטח שמצוי.
והוא ימצא אותך בע"ה,
אל תדאגי.
זו ממש ממש לא תסבוכת;-)
כולנו באותה סירה,
מחכים לגואל שיפציע.
|
| נשלח ב-3/8/2009 15:05 |
|
| |
בס"ד
לפני שאכתוב, קודם אתקן, אני לא חסידית.
| אברימלהה כתב: |  | טוב קודם שלום לכולם הרבה זמן שלא הופעתי פה.
אבל הפעם הצלחת להוציא אותי מרבצי.
העניין שאת רוצה קיים אך לא בהישג יד. היום כל בחור נורמלי שיהיה חניוק הכי שיכול להיות הוא בד"כ גם ראש פתוח. אלא אם כן את חסידת גור ושם יש כאלה שהם חניוקים בקמות מטורפות. אפילו שזה קצת קשה היום להשגה כי אלו בד"כ בגילאי 18 כבר נשואים.
בחור נורמלי ולפי סגנון הכתיבה שלך אני מבין שאת בחורה חסידית קיימים. הבעיה שהם ירצו משפחה טובה וכ'ו וכ'ו. שוב אני לא מכיר אותך ולא את משפחתך.
אין שום עניין במשפחה "טובה" במיוחד (ייחוס וכו') אלא סה"כ ש ה ב ח ו ר יהיה בסדר.
אני למשל יכול להעיד על עצמי שאני בחור טוב מאוד אם ראש פתוח אבל אני לא בחור ממסוגר שנמצא במסגרת וכ'ו. נו אז מה? זה עוזר לי במשהו? אני חושב שהלוואי וכל הבחורים יהיו בראש כמו שלי והמצב שלנו בדור יהיה טוב. (פעם ראשונה בחיי שאני משתחצן על עצמי).
זה עוד בעיה.. כי אני גם נעולה על זה שיהיה במסגרת (או לפחות בשאיפה....)
הבעיה היא גדולה מאוד. בחור שהוא טוב ואפילו קצת חניוק והוא ראש פתוח אפילו שזה מאוד נוגד אחד את השני אבל יש כזה דבר, הפ מתארסים בגילאים מוקדמים מאוד. ועוד יותר הם מחפשים משפחות בסגנון שלהם והם לא ינסו להכניס את עצמם לגוב האריות אפילו שהקרן ובמקרה הזה זו את היא מצוינת.
טוב. אני צעירה. לדעת רבים - מאוד. ולכן הרצון הוא עכשיו (פלוס מינוס..) להקים בית..
מה שאני חושב שאת צריכה לקרוא להורים שלך לשיחה או שתשבי איתם לשיחה ותגידי להם זה מה אני מחפשת ולא שום דבר אחר. ותסבירי להם את השאיפות שלך ואת הרצונות שלך אני לא מכיר הורים שיגידו לבת שלהם שרוצה להתחזק או בת שרוצה להקים בית של תורה. לא!!!
הסברתי. הבהרתי. זה לא עניין של קושי בהבנה.. אלא מנטליות אחרת. הם גדלו באווירה אחרת (טובבב אגלה קצת.. בעלי תשובה.. {הא.. אז הכל מובן...}) ואני לא כזו!
מה שכן את צריכה לבדוק איך את יכולה לחיות אם הפיצול אישיות של מצד אחד בחורה שרוצה להקים בית של תורה ואולי קצת חניוקי ומצד שני הבחורה גולשת בנט, הבחורה מכירה סרטים ורואה עולם, בד"כ זה מתנגש מאוד אחד אם השני. ובד"כ קשה גם להקים בית שבנוי על פיצול כי א"א להתחמק ממה שראינו עולם בתור בחורים/ות.
זה נכון. ועלוה הרבה במחשבתי. אך מה אומר... די מחפשת מישהו שגם עבר את זה, ובכל זאת שמר על עצמו.. זתומרת ברור שעדיף אחד 'שמור' אך גם אם 'פתח עיניים' - והוא עדיין שמר על תדמיתו האמיתית - לא אפסול.
בכל מקרה אני מתפלל בשבילך שתמצאי את הזיווג הנכון והראוי לך כמה שיותר מהר. כדי שלא תצטרכי לחיות הרבה זמן אם השאלה אלא שזה יפתר לך במהרה.
אמן!
|
|
תודה על ההיענות!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 15:09 |
|
| |
| תרי_זוזי כתב: |  | |
שירה, הבעיה מתחילה כשלא רצוי רק בגלל שהוא מצוי.
ואם נחזור לנושא האשכול:
אני לא רואה למה יש כאן תסבוכת.
נראה לי שעיקר הבעיה הוא שלא מציעים הצעות מתאימות. ההשקפה שהרווקה מצהירה עליה, נשמעת מאד ברורה ואם כן היא צריכה לצאת עם בחורים בעלי השקפה דומה, רק שהיא אומרת שלא מציעים לה כאלה.
זה נכון. השאלה אם לא מציעים כי עוד לא הגיעו אלי.. או כי זה כמעט לא קיים?!
אז בבקשה, שתעבוד על זה. לא נראה לי שההורים (למשל) לא יכולים להבין שהכיוון שלה הוא קצת שונה. זה לא שהיא מחפשת משהו שנמצא מחוץ לעולם המושגים שלהם. אפשר להסביר, לשכנע, להתעקש וכו. אם נושא ההשקפה הוא כל כך מרכזי אז שתנסה לכתחילה למצוא שם התאמה מראש.
כפי שכתבי בתגובה קודמת - ההורים בעניין זה (ספציפית) לא מבינים. הם מסכימים איתי (יותר אמא..) אבל למעיישה - גורנישט.
והיה אם היא תצא עם כמה כאלה ואז תראה שמפריע לה שהם יותר מדי חניוקים כולם ועם 'ראש סגור' אז נגיע לתסבוכת שבה בכל סוג בחורים מפריע לה צד אחר, אבל בינתיים, אולי יש סוג שמתאים לה רק שלא נפגשה איתו עדיין.
אכן.. חניוק לא יפריע לי.. אך בכל זאת - לסגנון משפחה כשלי - לא מציעים את הסוג הזה.. (בלי לבדוק את המועמדת...)
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 15:13 |
|
| |
הרווקים
אני בכלל לא מבינה למה את רואה את ההגדרות שלך והדרישות שלך כבעיה, כמשהו נדיר
לא חסרים כאלה בחורים בכלל.
את מחפשת שאיפות אם הבנתי נכון, גרייט!
מה שכן בעיה- זה חוסר התיאום עם הורייך. אם נפגשת כבר בעבר מן הסתם היו דברים שהפריעו לך פעם אחר פעם, ההורים צריכם לדעת כדי שיעבירו את החכה לים אחר בציד הדגים שלהם :)
עשי משהו בקשר לזה, את חייבת לתפוס איתם דיבור רציני...
תוקן על ידי אופק20 ב- 03/08/2009 15:10:34
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 15:15 |
|
| |
זה בדיוק הקונץ.. ההורים...
איך אפשר לדבר עם מישהו שלא בראש שלך??
אני מדברת. המון. והם מקובעים על עובד.. העיקר המידות... (זה נכון.. אבל מה עם תיירה???)
א'קיצער... ה' יעזור..
|
|
|
|
|