| נשלח ב-26/10/2009 10:46 |
|
| |
קפידה - חוסר בגרות משווע
עכשיו מתקשרת אלי חברה, לומר לי שחברה אחרת מתחתנת עוד שבוע - אני כמובן לא מוזמנת...
החברה שמתחתנת הייתה בת כיתתי וחברה טובה מאד שלי בסמינר... עד שהרגשתי שזה נהיה תלותי (מצידה) ואפילו מעבר לזה... זה נהיה משהו חולני , חברות לא רגילה ודרישות מוגזמות, דרישות שחברה לא בדיוק יכולה לספק.
אני בהתחלה הייתי מדברת איתה על זה, היא מצידה חסמה אוזניים ורק הייתה מתרגזת שלא הייתי עונה לה על כל הדרישות... שראיתי שאני לא יכולה להתמודד עם זה לבד כמובן שעירבתי את הצוות של הסמינר - הצוות שהיה לצידי אמר לי להפסיק לדבר איתה, הפסקתי לדבר איתה והיא הייתה שולחת לי כל פעם מכתבים ושליחים לומר לי שהיא תשתנה ושאני אמשיך להיות חברה שלה, שהיינו מדברות על חתונה למשל היא ישר הייתה בוכה אם אני אתחתן לפניה ושהיא תישנא את החתן שלי וכו' וכו'...למשל: אני הייתי מאד מקובלת בכיתה.. והיא הייתה מאד מקנאה שכולן חברות שלי ופשוט לא מסכימה לי להסתובב עם בנות אחרות מלבדה ממש חולני...
יש לציין שהיו מקרים שהיא הייתה בוכה לי מול כל הכיתה ולא הייתי יכולה לסבול את זה... וזה שלא הייתי עושה את רצונה ויוצאת לדבר איתה בחוץ היא הייתה קוראת לזה הלבנת פנים ברבים (אני אמרתי לה לבכות מול כולן?!?!)
בקיצור זה נשמע סיפורי סבתא...
אבל האמת...
שעכשיו חברה מתקשרת ואומרת לי, תשמעי את יודעת שעוד שבוע זאת וזאת מתחתנת... והיא לא רוצה שיהיה כעס אחת על השניה וכו'... היא רוצה לשכוח מהעבר... (לפני שנתיים) אז היא ביקשה שתתקשרי אליה ותבקשי סליחה כי היא אמרה שהיא מקפידה עלי (יש לציין שכבר לפני שנתיים היא אמרה לי שהיא מקפידה עלי, מתי שלא רציתי להמשיך את הקשר איתה, והצוות שלי בסמינר אמר שהקפידה הזו לא תופסת בכלל)
אמרתי לחברה שלי שכמובן אני כבר ב"ה שכחתי מזה ואני סולחת לה וגם לא כועסת - הכעס עבר... הכל מאחורי, זאת לא בחורה שאני רואה יום יום אז זהו התבגרנו ובאמת כבר עברו כמה ימי כיפור מאז, וודאי שסלחתי.
אז החברה אומרת שמצד הבחורה ההיא יש קפידה והיא מקפידה עלי וכו'...
היא גם מקפידה עלי על כלום וגם רוצה שאני אתקשר אליה....
יום הכיפורים (החתונה) הוא שלה, לא שלי... היא צריכה לעשות את החשבון נפש ואת התשובה.
מה אתם אומרים?
אני אמורה לפחד מזה??
בחורה גועלית שכל הקפידה שלה הוא על דבר חולני - זה הגיוני?
האם מחובתי להתקשר אליה?
אני מתחילה לרחם על בעלה...
תוקן על ידי missmile ב- 26/10/2009 10:46:58
והדמעות - דמעות של אהבה, דמעות של דאגה, דמעות ששוטפות את החיוך שבלב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 10:52 |
|
| |
אני חייבת להוסיף שכל פעם שאני חושבת על זה שוב ושוב...
להקפיד זה פשוט רוע וחוסר לב...
אם היא מסתדרת ב"ה בחיים ואני מאחלת לה כל טוב והצלחה - העיקר שיהיה לה מישהו והיא רחוקה ממני אז למה לי אסור? למה להקפיד??
רק עכשיו אחרי שכתבתי הכל אני קצת יותר המומה...
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 11:00 |
|
| |
זה מחלת נפש! לדעתי אין פו עינין של קפידה!
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 11:11 |
|
| |
קפידה זה ענין רגיש מאוד. לא אומרת לך לפחד ממה שהיא אומרת.
אבל עצם זה שהיא מעידה על עצמה שהיא מקפידה-מה את צריכה את זה על ראשך??
עזבי את הענין שזה מגעיל, ולמה אנשים לא מסגלים לעצמם מידות טובות יותר.
את נמצאת בבעיה ואין לך שליטה בבן אדם שמולך.
אם את מתעקשת לא להתקשר אליה (כי זה טפשי בעיניך. מצד שני את מתמודדת עם
ב"א לא הכי חכם... ברמה האישית לא תפסידי מזה.) ויש לך צד קטן לחשוש מהקפידה.
כי היא מצהירה על זה... תתיעצי עם אדם גדול.
בן אדם לחברו זה לא פשוט בכלל.
|
| נשלח ב-26/10/2009 11:17 |
|
| |
חשבתי גם על זה משתוקקת...
כי מה זה כבר להתקשר אליה ולומר לה
"מזל טוב ומה שהיה היה ואני סולחת לה על כל מה שהיה ואני גם ב"ה כבר לא זוכרת מה היה כי סלחתי ומחלתי...
ואני מקווה שגם את סולחת כי כאמור בין שתיים חייב ששתינו פגענו אחת בשניה וזה היה הדדי וכו' וכו' וכו'..."
זה קל לי לכתוב את זה... אבל הגאווה.... לא נותנת לי :-(
כאילו היא בטח תלך לפרסם שהתקשרתי ואז יחשבו שאני הלא בסדר...
הסתבכתי...
אני חושבת שאתייעץ עם מישהו גדול באמת.
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 11:45 |
|
| |
עוד לא קראתי את הנאמר כאן לעומק.. אבל אני יודעת שהרבה רווקים ורווקות בשלבי שידוכים כשטיפ טיפה מתחיל להתעכב מתחילים לחפור ולנסות למצוא מישהו שאיפעם פגעו בו או מקפיד עליהם... ויש מלא סיפורים...... שזה באמת היה גורם התקעיות.. (גם לי לפעמים יש פחד כזה...) המלצתי תקשרי אליה תאחלי לה הרבה מזל-טוב.. נסי לשמוח בשמחתה... ותשכחי ממנה!!! תחתמי ת'סיפור. ותשיכי לישון טוב בלילה...

תוקן על ידי חסויה22 ב- 26/10/2009 11:46:56
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 11:46 |
|
| |
אם השיקול שלא להתקשר הוא מצד גאוה, אז כמו שאמרה מיש, עדיף להתקשר.
ברור שזה לא קל, אבל זה כבר עניין אחר. (אולי ע"י מכתב?)
השאלה היא, האם בזה ייגמר הסיפור? היא נשמעת כמו בן אדם מניפולטיבי ושתלטני שניסה בעבר לנהל לך את החיים, בין היתר ע"י משחק במצפונך. אולי גם עכשיו היא מנסה להמשיך, ואז אם לא תשתפי פעולה היא רק "תקפיד" עלייך יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:04 |
|
| |
תרי,
עכשיו שאני חושבת על זה.. אני באמת לא צריכה שאם אתקשר עכשיו, אז היא תתחיל לחדש את הקשר איתי בתור נשואה, והיא מסוגלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 12:10 |
|
| |
| missmile כתב: |  | תרי,
עכשיו שאני חושבת על זה.. אני באמת לא צריכה שאם אתקשר עכשיו, אז היא תתחיל לחדש את הקשר איתי בתור נשואה, והיא מסוגלת. |
|
לא בטוח.
יתכן שהיא תלותית בצורה חולנית ועכשיו בעלה הוא ה'קרבן' התורן...
אגב, שמעתי על תלותיות חולנית כזאת, וממש נדהמתי. אז זה קיים עוד, שלונדע.
לדעתי, עשי את חלקך, תבקשי סליחה, בצורה תמציתית, תאחלי מזל"ט וזהו.
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 13:45 |
|
| |
את לא צריכה לחשוש מהקפידא שלה, כי קפידא פוגעת רק אם היא נכונה מבחינה הלכתית ובמקרה הזה נראה שהבעיה היא שלה וממש לא שלך אבל כמו שאני מכיר את העולם המסובך של ימינו את צריכה לחשוש מאיך את תרגישי בואי נאמר אחרי עוד תקופה מייאשת של שידוכים או משהו דומה, האם לא יהיו לך רגשות אשם שבכל זאת היית צריכה לפייס אותה, ולכן העיצה הטובה מבחינתך זה פשוט לסגור את הפינה הזו [אלא אם כן את טיפוס רציונלי ולא נוטה להכנע לשטויות שמצויות כל כך בדורינו העני בדעת]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 13:58 |
|
| |
מכירה סיפור דומה רק הרבה יותר מורכב
מסכימה עם זאב אבל בכולופן הפחד הלא הגיוני אומר לבקש סליחה
אבל זהו! מבחינתי לא עוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 15:16 |
|
| |
אויייי, סיפורי תיסבוכים.. מוכר למדי..
לעניות דעתי, תתקשרי אליה.
מקסימום..
היא תתחיל הכל שוב, כנראה, אבל מתישהו הבחורה הזו תקלוט מה זה חתונה ומה זה בעל והיא תעזוב אותך לנפשך.
היא תתחיל להציק לבעלה, לא לך.
נקווה בשביל שניהם ולמען הזוגית שתהיה להם שהוא אחד כזה שיהנה מזה.
כמו שיש תלותיות , יש כאלה שאוהבים שנתלים בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 23:16 |
|
| |
במקרה שבן אדם לא עשה לזולת משהו רע, איום בקפידא הוא כקליפת האגוז ואין לייחס לו חשיבות
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 09:18 |
|
| |
לא לא לא
אל תתקשרי אליה!
זה משהו מניפולטיבי, היא תראה בזה הכנעה מצידך, וכך התחיל המשחק מחדש!
בחיים לא!
בתור אחת שמכירה הרבה את הקטעים הללו, ככה כל עוד היא כאילו מקפידה עליך - העניין עדיין איכשהו סגור, בשניה, אבל ממש בשניה שתתקשרי ותראי טיפה הכנעה - המשחק מתחיל שוב.
אני מצרפת לך פסוק שירגיע אותך:
משלי כו2: " כצפור לנוד, כדרור לעוף - כן קללת חנם לו/לא תבא ":
לפי הקרי "לו": כציפור לנוד... - כן קללת חנם לו תבוא : ציפורים נודדות הן משל לחזרת דבר אל מוצאו: כמו ציפור, שנודדת מהארץ בחורף אך חוזרת אליה באביב - כך גם קללת חנם - קללה שאינה מוצדקת - תחזור בסופו של דבר אל המקלל עצמו, ותבוא לו על ראשו (ע"פ רש"י); גם אם הדבר ייקח זמן רב - בסופו של דבר המקלל ייפגע מהקללה של עצמו. וכן נאמר, בפרט, על עם ישראל:
- בראשית כז29: "
יעבדוך עמים וישתחו לך לאמים, הוה גביר לאחיך וישתחוו לך בני אמך, ארריך ארור ומברכיך ברוך ".
- במדבר כד9: "
כרע שכב כארי וכלביא מי יקימנו, מברכיך ברוך וארריך ארור ".
2. לפי הכתיב "לא": ... כדרור לעוף - כן קללת חנם לא תבוא : דרור היא ציפור חופשיה שאי אפשר לשלוט בה: כמו דרור, שעפה בחופשיות, כך גם קללת חנם - קללה שאינה מוצדקת - אי-אפשר לכוון ולהפנות אותה אל מטרתה, כי היא לא תבוא ולא תפגע במי שרוצים לקלל. לדיון במקרים שבהם, לכאורה, קללה שאינה מוצדקת כן גרמה נזק.
אוקיי? היא היחידה שתסבול מהעזות מצח והחוצפה שלה שהיא דורשת ממך לבקש את סליחתה,
ותסלחי לי אם אומר שאין לה הרבה שכל, ויש לה הרבה חסר.
ואם כולכם תשאלו מה המצב רוח הלוחמני הזה שחטפתי - הבינו לבד כי ראיתי כזה סיפור מקרוב וזה חורה לי מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 10:00 |
|
| |
מיס הקשיבי לאחת! אין חכם כבעל הניסיון!
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 11:30 |
|
| |
יש קפידא, שזה או עם סיבה רצינית או בנאדם רציני שמקפיד, ויש אנשים עם כל מיני בעיות כפי שהזכירו כבר...תעשי את החשבון באיזו אחת מהשתיים מדובר, אם זו לא האופציה הראשונה, אז תעשי לעצמך טוב אם תתרחקי מכאלה בלב שקט...
|
|
|
|
|