בית פורומים שידוכי חרדים

איך אתם מתמודדים עם איסור הרבנים על אינטרנט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/1/2010 23:55 לינק ישיר 
איך אתם מתמודדים עם איסור הרבנים על אינטרנט

צדיקי הדור יצאו לאחרונה נגד האתרים מהסוג הזה בפרט. איך כולכם חיים עם זה בשלום?
הייתי בטוחה שזה יפגע בכמות הצפיות והתגובות... אבל כלום! כולכם כאן בפורום חרדים, לא? אז איך זה?
השאלה תקפה גם לגביי.

לאשכול אישור חד-פעמי עקב הרלוונטיות העקיפה לשידוכים

תוקן על ידי אסיק_good ב- 10/01/2010 07:30:35

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2010 23:58 לינק ישיר 

קשור לשידוכים?

כל עוד העניין לא סגור באופן סופי
אני עדיין כאן.......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 00:00 לינק ישיר 

האשכול הזה ימחק אלא אם נקשר אותו איכשהו לשידוכים...
אז ככה..
מה עם החשש שזה "יקלקל בשידוכים"..?

לעצם השאלה..
זה אחד הדברים לדעתי שבצורה הכי ברורה הציבור משוכנע שלא "צדיקי הדור יצאו נגד" אלא שלל סיבות וגורמים..
אחרת לא היו צריכים לשכנע את הציבור כל הזמן במודעות ובעיתונים שהמאבק מצליח ביתר עוז ושאת..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2010 00:03 לינק ישיר 

מה ההבדל לפני שיצאו לאחרי?
הסיבות הן אותן הסיבות, שום דבר לא השתנה
ובכנות, נכון, זה לא המקום הכי טוב בעולם
וצריך להזהר..
התכנון בעז"ה כשאתארס לעזוב פה ועד אז, המקום הזה עוזר לפעמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 00:05 לינק ישיר 

אוקיי, בוא נעשה את ההקשר לשידוכין:

אני באופן אישי בתקופה של השידוכין משתדלת למצוא חן בעיני בורא עולם. לא שאני חוששת משם שיצא לי. רוצה להיות נקייה כלפי שמיים. אני בעיקרון לא מרבה לגלוש באינטרנט. מדי פעם באתר הזה. השאלה שלי, האם ייתכן שאני עושה כאן מעשה לא בסד מבחינת שמים? האם צריך להפסיק להיכנס לאתר הזה כגזרת הרבנים שיצאה לאחרונה? שמעתי את הבקשה שלהם ונחרדתי. הייתכן שאנחנו חוטאים כלפי שמים בגלישה בפורום זה? איך אפשר באותה נשימה להתחנן בפני בורא עולם למציאת הזיווג שלך ומצד שני לגלוש בפורום שהרבנים אסרו?

תוקן על ידי רוחלה2 ב- 10/01/2010 00:08:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 02:10 לינק ישיר 

יש גם רבנים שחתמו עכשיו שאליאור חן זכאי וצדיק.
לי יש שולחן ערוך, 613 מצוות, וזה מה שמנחה אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 02:53 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:

לי יש שולחן ערוך, 613 מצוות, וזה מה שמנחה אותי.

אם הייתי יודע בעצמי את כל השו"ע וה-613 על כל פרטיהם אז הייתי מסכים איתך.
כיוון שדרכי לשם עוד ארוכה.. אז אני משתדל להיעזר מדי פעם באלו שכן יודעים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2010 07:30 לינק ישיר 

אם אדם ירא שמים מקבל את הרושם שדבריהם של תלמידי חכמים מתבססים על מידע חלקי או שגוי, הוא רשאי בהחלט שלא לאמץ את מסקנתם ולברר עם עצמו את הסוגיה באופן אישי.

בנוסף, רק לבית דין של סמוכים (גדולי תורה שנסמכו איש מפי איש עד משה רבנו) או לסנהדרין (שאף היא סמוכה) יש הכוח על פי התורה לקבוע הלכות חדשות וגזירות המחייבות את כלל הציבור. אלא שעם הסמכות באה האחריות, המאלצת את הסמוכים לפעול בהתאם לרשימה קפדנית של כללי פסיקה.

בכל מקרה אחר, עומדת בפני הרבנים האפשרות להביע את דעתם בהתאם לידיעותיהם, אך כאמור ייתכן בהחלט שרב גדול בתורה יהיה בה בעת חסר הבנה לחלוטין בעניין שאליו הוא נדרש. במקרה כזה אין מנוס מלהפעיל שיקול דעת עצמאי.

למרבה הצער, במקרים רבים של פסיקה ציבורית בימינו לא נשמרים כללי הפסק (אין דיאלוג ישיר בין הפוסקים אלא שליח עובר ביניהם ומחתימם על כרוזים שונים; חלקם אינם בקיאים בחומר הנדון; לא שותפו כל גדולי התורה שבדור; חלק מהחתימות זויפו או הושגו במרמה ועוד). זאת אפילו אם נתעלם מהעובדה שכלל לא מדובר בבית דין של סמוכים כאמור.

לאור כל זאת, פסק הרבנים בנושא האינטרנט אינו יכול להיחשב אפילו כהמלצה ברת תוקף, וכמו כן נדמה כי הוא מתייחס בעיקר למפעילי האתרים ולא לגולשיהם.

הטוויסט: באופן אישי אני משוכנע שקיימת בעייתיות מובהקת בגלישה באינטרנט, אף כי לא בהכרח מטעמים דתיים. מי שאורח חייו מאפשר לו להסתדר בלעדי זאת, ייטיב לנפשו אם יבכר ספרות יפה או מוזיקה קלאסית.

אממה, במקרים רבים האינטרנט מביא בכנפיו ברכה רבה, לפעמים הרבה מעבר לתועלת הטכנית (בנקים ומידע): הוא מפיג הבדידות האולטימטיבי, מרחיב אופקים, מבדר (גם זה חשוב), משכיל ומהווה תעסוקה לגיטימית לשעות הפנאי.

לכן, ירא השם ושומר מצוותיו השואל את עצמו מהי, כביכול, עמדת הקב"ה ביחס למקרה האינדיבידואלי שלו, צריך להקדיש מחשבה ומודעות לדפוסי השימוש האישיים שלו באינטרנט ועל פיהם לענות לעצמו באומץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 10:09 לינק ישיר 

הכל נכון. אבל ברגע שיש בקשה כזאת מגדולי הדור, שרבים נעתרו לה. אין זה כפורש מהציבור מי שכביכול 'מצפצף' על הבקשה הזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 10:14 לינק ישיר 

רוחלה2 כתב:
הכל נכון. אבל ברגע שיש בקשה כזאת מגדולי הדור, שרבים נעתרו לה. אין זה כפורש מהציבור מי שכביכול 'מצפצף' על הבקשה הזאת?

כן אה...
אנחנו נראה לי החרדים האחרונים שעדיין מחזיקים באינטרנט, ועדיין חושבים שאליאור חן לא זכאי.
י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 11:15 לינק ישיר 

ליטאי, תיזהר ממני........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 17:15 לינק ישיר 

אני חושבת שעצם אי השמיעה לגדולי הדור היא חטא... בבחינת: "ועשית ככל אשר יורוך"...
אלא אם כן, אתם ספרדים.. כי הרבנים הספרדים העדיפו לא לחתום נגד הנט, כל עוד אפשר להכשיר אותו..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2010 23:47 לינק ישיר 

1. הגדרת 'פורש מן הציבור' מתייחסת, למיטב הבנתי, למקרה של קהילה מלוכדת שאחד או בודדים מחבריה מגלים עצמאות שאינה במקומה. בכל מקרה ודאי אין מדובר בהלכה המופיעה במקום כלשהו בשו"ע או ברמב"ם.

צריך לזכור שבמדינת ישראל אחרי השואה התרכזו שומרי מצוות מקהילות רבות ושונות, אשר אינן מהוות ציבור אחד כי אם מקבץ של מיעוטים הממשיכים לשמור על מנהגים ישנים. כמו כן ציבורים אלה חלוקים כמעט בכל נושא אפשרי. במקרה כזה, טוב אמנם יעשה היחיד אם יאמץ לו קהילה או ימשיך במסורת אבותיו, אך הרשות בידו לפלס את דרכו בהתאם להלכה מבלי שייחשב כפורש מן הציבור.

2. הפסוק 'ועשית ככל אשר יורוך' איבד כיום את משמעותו המקורית והוא משמש כסיסמה תועמלנית בפי מפלגות שונות המסלפות את כוונתו, בעיקר לצרכים פוליטיים. למעשה, הוא עוסק (לדעת רוב הראשונים, מלבד בעל 'ספר החינוך') בבית הדין הגדול שבירושלים שחבריו סמוכים, דבר שאינו בנמצא כיום.

מובן שאין זה רצוי להפוך לחריג, להתמרד או לפרוק עול. מצד שני, ההתנהלות הציבורית בארץ כיום היא מעוותת וחולנית. במצב זה קשה לצפות מאדם הגיוני לציית באורח עיוור לכל גחמה פיראטית של אנשים הרותמים את חכמי התורה לצרכיהם. בשאלות מסוימות אין אפילו דרך להחמיר: הצבעה בבחירות - מצווה או עבירה? גזענות עדתית - האין דווקא מחמירים למיניהם נגועים בה באופן מביש? המחלוקת בפוניבז' - האם לא פילגה את גדולי התורה באופן שאינו מאפשר הכרעה ברורה?

עוד יש לדעת כי החמרה כאסטרטגיה קבועה אינה דרך התורה ואינה יעילה. גבולות ההלכה הם מוגדרים וברורים. "את אשר התרת אסרתי" הוא חטא כמו הפכו. "אל תהי צדיק הרבה", ו"מן הזהירות שלא תרבה להיזהר" הם כללים נבונים שמשום מה נשכחו בימינו.

ובכל זאת אני שב על עמדתי האישית (אשר אינני מתיימר להציגה כ'דעת תורה'), לפיה האינטרנט הוא כלי בעייתי מאד שמומלץ להתנזר ממנו במידת האפשר, או להשתמש בו בהגבלות חכמות כדי להפיק תועלת מבלי להינזק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2010 15:45 לינק ישיר 

אשראי כתב:
1. הגדרת 'פורש מן הציבור' מתייחסת, למיטב הבנתי, למקרה של קהילה מלוכדת שאחד או בודדים מחבריה מגלים עצמאות שאינה במקומה. בכל מקרה ודאי אין מדובר בהלכה המופיעה במקום כלשהו בשו"ע או ברמב"ם.

צריך לזכור שבמדינת ישראל אחרי השואה התרכזו שומרי מצוות מקהילות רבות ושונות, אשר אינן מהוות ציבור אחד כי אם מקבץ של מיעוטים הממשיכים לשמור על מנהגים ישנים. כמו כן ציבורים אלה חלוקים כמעט בכל נושא אפשרי. במקרה כזה, טוב אמנם יעשה היחיד אם יאמץ לו קהילה או ימשיך במסורת אבותיו, אך הרשות בידו לפלס את דרכו בהתאם להלכה מבלי שייחשב כפורש מן הציבור.

2. הפסוק 'ועשית ככל אשר יורוך' איבד כיום את משמעותו המקורית והוא משמש כסיסמה תועמלנית בפי מפלגות שונות המסלפות את כוונתו, בעיקר לצרכים פוליטיים. למעשה, הוא עוסק (לדעת רוב הראשונים, מלבד בעל 'ספר החינוך') בבית הדין הגדול שבירושלים שחבריו סמוכים, דבר שאינו בנמצא כיום.

מובן שאין זה רצוי להפוך לחריג, להתמרד או לפרוק עול. מצד שני, ההתנהלות הציבורית בארץ כיום היא מעוותת וחולנית. במצב זה קשה לצפות מאדם הגיוני לציית באורח עיוור לכל גחמה פיראטית של אנשים הרותמים את חכמי התורה לצרכיהם. בשאלות מסוימות אין אפילו דרך להחמיר: הצבעה בבחירות - מצווה או עבירה? גזענות עדתית - האין דווקא מחמירים למיניהם נגועים בה באופן מביש? המחלוקת בפוניבז' - האם לא פילגה את גדולי התורה באופן שאינו מאפשר הכרעה ברורה?

עוד יש לדעת כי החמרה כאסטרטגיה קבועה אינה דרך התורה ואינה יעילה. גבולות ההלכה הם מוגדרים וברורים. "את אשר התרת אסרתי" הוא חטא כמו הפכו. "אל תהי צדיק הרבה", ו"מן הזהירות שלא תרבה להיזהר" הם כללים נבונים שמשום מה נשכחו בימינו.

ובכל זאת אני שב על עמדתי האישית (אשר אינני מתיימר להציגה כ'דעת תורה'), לפיה האינטרנט הוא כלי בעייתי מאד שמומלץ להתנזר ממנו במידת האפשר, או להשתמש בו בהגבלות חכמות כדי להפיק תועלת מבלי להינזק.

גם אני מיצטרף להנ"ל    ובשביל זה נאמר  עשה לך רב שמכיר את מקומך רק היום סילפו את המושגים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > איך אתם מתמודדים עם איסור הרבנים על אינטרנט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext