| נשלח ב-18/2/2010 10:17 |
|
| |
אז למה באמת התחתנו? קצת עידוד
היי לכם אני קוראת ותיקה של הפורום, אבל לכתוב התחלתי רק עכשיו. אתם אולי לא מכירים אותי, אבל אני מכירה אתכם מצויין. ותרשו לי לעודד אתכם – רווקים יקרים. אני עברתי סרטים בשידוכים. ניתן לומר שלא היה בחור שנפגשתי איתו שלא היו לי סיפורים מעניינים איתו. החל מאחד שנרדם כשחיכה לי (טוב זה קצת אשמתי) ותודה לה' שהשיעולים שלי עזרו בסוף, וכלה בבחור שהתקסחתי איתו בקולות רמים כי הוא הרגיז אותי, ועוד ענה בסוף תשובה חיובית. תכירו את בעלי... אז, מלכתחילה לא היה לי ספק שאני "נחטפת" מיד בהתחלה. אני בחורה מה זה מוצלחת. כן אני יודעת את זה. אבל האגו שלי עבר כיפוף יסודי במהלך שידוכי (אני רק בת 21, אבל התחלתי מוקדם ונפגשתי בטרוף). עוד בחור ועוד בחור ועוד בחור ועוד אחד, די נשבר לי בסוף. כשפגשתי את בעלי, היה לי ברור שעוד ערב מתבזבז לי. לא הייתה לי מימיי פגישה גרועה יותר. משום מה לא אהבתי את המראה החיצוני (היה לו חצ'קון חצוף באמצע הלחי הימנית, חוץ מזה הוא יפיוף), לא אהבתי את ההליכה והדיבור. לא אהבתי שהוא יותר חכם ממני. שנינו חמודים מאוד אבל לפעמים פשוט לא הולך. תהרגו אותי שאני לא יודעת למה המשכנו הלאה. ככה ה' רצה. הפגישה השניה הייתה מקסימה. באמת. היה פשוט כיף. אז המשכנו. הפגישה השלישית הייתה מגעילה, והרביעית והחמישית והשישית והשביעית "פ'סדר". אז למה התארסנו? כובע, לוידעת. ואנחנו היום זוג מכייף ומאוהב. כיף לי וטוב לי, לא יכול להיות בעולם מישהו שמתאים לי יותר, אלוקים ידע בדיוק מה אני מחפשת וסידר לי את זה אחד על אחד. ואני מדגישה שלא ראיתי את זה בפגישות כ"כ! ראיתי שהכיוון מתאים אבל חשבתי שיש לי הרבה "עבודה". אז מה? למדתי (ב א ר י כ ו ת) שצריך להתפשר. זה נשמע מקפיץ, אבל אסביר את כוונתי. יצא לי להפגש עם בחורים "אלטערס" רציניים, שאני הייתי מספר 20 ויותר שלהם, והרושם שלי היה שהיותר מידי חכמה ושכל שלהם מכשילים אותם. החברה' האלה בהכרח חכמים יותר מכווווווולם, אבל הם לא מתחתנים. עובדה. וחבל. לדעתי צריך יעני "להתפשר", להיות פחות בררנים ותוקפניים, ואחרי החתונה מקבלים משמיים את הברכה של "רעים אהובים", והאהבה פורחת ועולה, ואתה מגלה שמה שחשבת שזה פשרה מבחינתך, זה הכי טוב והכי מתאים לך. מניסיון. וואו זה היה ארוך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 10:36 |
|
| |
| מאזדה_שש כתב: |  | . לא אהבתי שהוא יותר חכם ממני. והרושם שלי היה שהיותר מידי חכמה ושכל שלהם מכשילים אותם. החברה' האלה בהכרח חכמים יותר מכווווווולם, |
|
את יכולה לנדב לי אחד מהחכמים בבקשה??? (אשה צריכה להיות יפה, הבעל צריך להיות חכם כשזה הפוך זה אסון..)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 10:39 |
|
| |
קודם כל ברוכה הבאה/ (הנמצאת?)
אז אני רק יכולה להעיד מנסיון אישי שיש דברים שלא מתפשרים עליהם, כי אני עשיתי את הטעות הזאת ובנס ניצלתי ממנה. *בחיים לא מתפשרים על רמה דתית! (אם באוטו הוא שומע באופן קבוע גלגל"צ ואת לא- אל תתפשרי על זה אם יוצא לו מידי פעם לראות סרטים ואת לא רואה- אל תתפשרי על זה) *גם על יופי אסור להתפשר (את הולכת לחיות איתו עוד 100 שנה וזה מה שאת הולכת לראות כשקומי בבוקר) *וחכמה אסור להתפשר את צריכה מישו שיהיה חכם ממך, או ברמה שלך, אחרת יהיו מצבים שהוא יצא דביל ולא יבין בכלל למה.. בקיצור יוצא שאי אפשר כ"כ להתפשר ולהתארס כי בסדר לנו בפגישות. לדעתי צריך להיות WOW בפגישות ואז להתארס. ולהתפשר על חצ'קון בלחי הימנית זה הדבר היחיד בערך שאפשר להתפשר עליו ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 10:40 |
|
| |
1. בעלי פשוט היה מסתלבט עלי, ומכניס אותי לדיונים מזה מתישים. טוב שהוא הפסיק עם זה היום. 2. אני מתכוונת לכאלה שאפ'אחד לא מספיק חכם בשבילם. וגם השנים צריכות להיות גברים בעיניהם. וזה מתאים למה שאמרת שאשה צריכה להיות יפה ולא חכמה. פשוט לא הייתי חכמה מספיק.
(רק יפה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 10:43 |
|
| |
| מאזדה_שש כתב: |  | (רק יפה...) |
|
איזה צניעות..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 10:46 |
|
| |
שירה את צודקת. אבל נפגשתי עם בחורים שהיה פשוט כיף איתם, וכל הפרמטרים שציינת היו מצויינים והם הורידו. למה? מן הסתם כי אולי יש אפילו יותר טוב. אם לא התארסו עם מס' ארבע, למה דווקא עם עשרים? אולי לאלטערס האלה יש פשוט פחד מנישואין והם מסתירים את זה בתרוצים שכליים להפליא. חבל. זה לא רציני ככה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 10:59 |
|
| |
שירה88
צר לי לבשר לך, אבל את מהזן של ה"רווקה הזקנה". אני לא רוצה לפגוע בך, אבל תדעי לך שגם אם (ואני בספק) תמצאי את אביר חלומותיך שיהיה גם יפה וגם חכם וגם דתי יותר ממך וגם לא יאכל אגודת ישראל כמו שאת לא אוכלת וגם יהיה וואו בפגישות וגם.. ירצה אותך..
אז.. מחכה לך התנפצות לא קלה אחרי החתונה, והתמודדות מול האמת בפרצוף שאני מקווה שיהיה לך מספיק אופי להתמודד עם זה .
תדעי לך.. פרפקציוניזם זה תמיד בא מנחיתות אדם בריא בנפשו יכול להתגמש , לאהוב ולכונן חיי נישואין טובים גם עם מישהו שהוא לא בדיוק הוא.
מקווה בשבילך שתתבגרי ותפתחי את העיניים לפני שהחיים יאלצו אותך לעשות את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 11:05 |
|
| |
| מאזדה_שש כתב:
|  |
|
(רק יפה...) |
איזה צניעות..
לכן זה בסוגריים עניין של טעם
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 11:08 |
|
| |
ליטאית שירה העלתה נקודות נכונות אבל הפרפקציוניזם בתור דרך חיים זה באמת בעיה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 11:13 |
|
| |
מאזדה 6 (הלוואי עלי),
שירה העלתה נקודות שגויות מאד, נקודות שגויות שבחורות ובחורים שמפחדים בתת מודע מלהתחתן נאחזים בהם כבקרנות המזבח. אני מצפה ממך בתור אשה נשואה להבין שלא על סרט זה או אחר תקום הזוגיות, ובטח שלא על השרמנטיות שלו בפגישות
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 11:28 |
|
| |
| shira88 כתב: |  | קודם כל ברוכה הבאה/ (הנמצאת?)
אז אני רק יכולה להעיד מנסיון אישי שיש דברים שלא מתפשרים עליהם, כי אני עשיתי את הטעות הזאת ובנס ניצלתי ממנה. *בחיים לא מתפשרים על רמה דתית! (אם באוטו הוא שומע באופן קבוע גלגל"צ ואת לא- אל תתפשרי על זה אם יוצא לו מידי פעם לראות סרטים ואת לא רואה- אל תתפשרי על זה)
ואם זה הפוך?? ואם את שומעת גלגלצ באוטו, והוא רואה סרטים? דעתי שמטופש להכנס ככה לפרטים, צריך רק לדעת שהכיוון הוא אותו כיוון... *גם על יופי אסור להתפשר (את הולכת לחיות איתו עוד 100 שנה וזה מה שאת הולכת לראות כשקומי בבוקר)
על שרק אני לא אתפשר אבל צריך להיות מישהו שהמראה שלו לא דוחה אותך לא חייב להיות יפיוף... (תכלס את לא יכולה לדעת איך הוא יראה בעוד כמה שנים...) *וחכמה אסור להתפשר את צריכה מישו שיהיה חכם ממך, או ברמה שלך, אחרת יהיו מצבים שהוא יצא דביל ולא יבין בכלל למה..
זה דבר שבאמת חשוב לי שיהיה יותר חכם... קשה לי להעריך מישהו פחות חכם ולקבל את דבריו... נורא נורא חשוב לי להעריך אותו! בקיצור יוצא שאי אפשר כ"כ להתפשר ולהתארס כי בסדר לנו בפגישות. לדעתי צריך להיות WOW בפגישות ואז להתארס.
לא מאמינה בWOW, צריך בסיס מתאים לבנות עליו, התלהבות היא דבר ששוכך מהר. ולהתפשר על חצ'קון בלחי הימנית זה הדבר היחיד בערך שאפשר להתפשר עליו ;) |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 11:34 |
|
| |
| מאזדה_שש כתב: |  | 1. בעלי פשוט היה מסתלבט עלי, ומכניס אותי לדיונים מזה מתישים. טוב שהוא הפסיק עם זה היום. אני מתה על הדיונים האלה... 2. אני מתכוונת לכאלה שאפ'אחד לא מספיק חכם בשבילם. וגם השנים צריכות להיות גברים בעיניהם. וזה מתאים למה שאמרת שאשה צריכה להיות יפה ולא חכמה. לפעמים זה ההיפך, נשים שיודעות מידי הרבה מלחיצות אותם... פשוט לא הייתי חכמה מספיק.
(רק יפה...) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 12:22 |
|
| |
| ליטאית כתב: |  | שירה88
צר לי לבשר לך, אבל את מהזן של ה"רווקה הזקנה".
אני לא רוצה לפגוע בך, אבל תדעי לך שגם אם (ואני בספק) תמצאי את אביר חלומותיך שיהיה גם יפה וגם חכם וגם דתי יותר ממך וגם לא יאכל אגודת ישראל כמו שאת לא אוכלת וגם יהיה וואו בפגישות וגם.. ירצה אותך..
אז.. מחכה לך התנפצות לא קלה אחרי החתונה, והתמודדות מול האמת בפרצוף שאני מקווה שיהיה לך מספיק אופי להתמודד עם זה .
תדעי לך.. פרפקציוניזם זה תמיד בא מנחיתות
אדם בריא בנפשו יכול להתגמש , לאהוב ולכונן חיי נישואין טובים גם עם מישהו שהוא לא בדיוק הוא.
מקווה בשבילך שתתבגרי ותפתחי את העיניים לפני שהחיים יאלצו אותך לעשות את זה.
|
|
ליטאית אני ממש לא מהזן הזה, אני פשוט יודעת עכשיו שיש דברים שעליהם אני לא אתפשר.
ואני לא באה להתקטנן פה על קטנות,
סרטים ולשמוע מוזיקה לועזית בדרך קבע זה מראה על סגנון חיים מסויים (לא הסגנון שלי) ואני יכולה להגיד לך את זה בוודאות!
אני אולי פרפקציוניסטית בדברים מסויימים אבל בנושא הזה אני יודעת שהחתן שלי לא יהיה מושלם, כי גם אני לא כזאת ואני לא מחפשת אחד כזה. אבל כן יש דברים שאסור להתפשר עליהם ודת זה אחד מהם.
חמודה, אני התבגרתי כשביטלתי שידוך על דברים שהפריעו לי וחשבתי שאני אוכל להתמודד איתם.
הרבה הצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 12:32 |
|
| |
| SevenUp86 כתב: |  | קודם כל ברוכה הבאה/ (הנמצאת?)
אז אני רק יכולה להעיד מנסיון אישי שיש דברים שלא מתפשרים עליהם, כי אני עשיתי את הטעות הזאת ובנס ניצלתי ממנה.
*בחיים לא מתפשרים על רמה דתית!
(אם באוטו הוא שומע באופן קבוע גלגל"צ ואת לא- אל תתפשרי על זה
אם יוצא לו מידי פעם לראות סרטים ואת לא רואה- אל תתפשרי על זה)
ואם זה הפוך?? ואם את שומעת גלגלצ באוטו, והוא רואה סרטים? דעתי שמטופש להכנס ככה לפרטים, צריך רק לדעת שהכיוון הוא אותו כיוון... -
ואם זה הפוך אז זה גם לא מתאים לא אמורים להיות פערים משמעותיים מאוד. זה אורח חיים.
זה הבית שהולכים להקים יחד ואם כך את רוצה שהבית יראה וזה מה שהילדים יספגו, שיבושם לך.
*גם על יופי אסור להתפשר (את הולכת לחיות איתו עוד 100 שנה וזה מה שאת הולכת לראות כשקומי בבוקר)
על שרק אני לא אתפשר אבל צריך להיות מישהו שהמראה שלו לא דוחה אותך לא חייב להיות יפיוף... (תכלס את לא יכולה לדעת איך הוא יראה בעוד כמה שנים...)
כוונתי לא היתה לדוגמן על, אלא למישו שלא דוחה ושנראה נורמלי.
נכון את לא יודעת איך הוא יראה ואיזה כרס תיהיה לו אבל את תדעי שאת אוהבת אותו למרות איך שהוא נראה.
*וחכמה אסור להתפשר את צריכה מישו שיהיה חכם ממך, או ברמה שלך, אחרת יהיו מצבים שהוא יצא דביל ולא יבין בכלל למה.. זה דבר שבאמת חשוב לי שיהיה יותר חכם... קשה לי להעריך מישהו פחות חכם ולקבל את דבריו... נורא נורא חשוב לי להעריך אותו!
לפחות עלזה הסכמנו
בקיצור יוצא שאי אפשר כ"כ להתפשר ולהתארס כי בסדר לנו בפגישות.
לדעתי צריך להיות WOW בפגישות ואז להתארס.
לא מאמינה בWOW, צריך בסיס מתאים לבנות עליו, התלהבות היא דבר ששוכך מהר.
צריך אפקט WOW או שתיהיה אזשהי צפייה לפגישה הבאה או משו כזה
ולהתפשר על חצ'קון בלחי הימנית זה הדבר היחיד בערך שאפשר להתפשר עליו ;) |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 12:33 |
|
| |
| מאזדה_שש כתב: |  | ליטאית
שירה העלתה נקודות נכונות
אבל הפרפקציוניזם בתור דרך חיים זה באמת בעיה |
|
אנילא!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2010 12:47 |
|
| |
| shira88 כתב: |  |
(ואם זה הפוך??) ואם את שומעת גלגלצ באוטו, והוא רואה סרטים? דעתי שמטופש להכנס ככה לפרטים, צריך רק לדעת שהכיוון הוא אותו כיוון... - ואם זה הפוך אז זה גם לא מתאים לא אמורים להיות פערים משמעותיים מאוד. זה אורח חיים. זה הבית שהולכים להקים יחד ואם כך את רוצה שהבית יראה וזה מה שהילדים יספגו, שיבושם לך.
שאלתי פה גם מה תעשי אם בחלק מהדברים שאת מקפידה הוא לא מקפיד, וחלק מהדברים שהוא מקפיד את לא???? הרי לא מציאותי בכלל למצוא מישהו שמקפיד בדיוק על אותם הדברים! לכן כתבתי שמה שחשוב זה הכיוון ולא הפרטים... (לא רק זה, לפעמים דווקא אלה שלא עושים כל מיני דברים לפני החתונה רואים את החתונה בתור שחרור ומתחילים להתפרע...)
נכון את לא יודעת איך הוא יראה ואיזה כרס תיהיה לו אבל את תדעי שאת אוהבת אותו למרות איך שהוא נראה. אז מה זה משנה איך הוא נראה בתמונות של החתונה? ) |
|
|
|
|
|
|