| נשלח ב-12/4/2010 14:36 |
|
| |
ספידייט
בס"ד
למה אין בסקטור החרדי ספידייט?
זה היה חוסך זמן, כסף וכוחות נפש לכולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 14:50 |
|
| |
את משייכת את עצמך לסקטור החרדי? אם שאלה כזאת למה להגיע לספידייט. אולי ערב פנויים פנויות אם כבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 15:13 |
|
| |
בס"ד
היינו הך ערב פנויים פנויות וספידייט..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 15:19 |
|
| |
בסקטור החרדי החוצניקי יש משהו דומה תחת שם אחר. מזדקן, אתה מוזמן להסביר מה לדעתך הבעיתיות שבעניין (מלבד זה ש"לא מקובל")
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 15:29 |
|
| |
| תרי_זוזי כתב: |  | מזדקן, אתה מוזמן להסביר מה לדעתך הבעיתיות שבעניין (מלבד זה ש"לא מקובל") |
|
כי "ראוי לאדם להרגיל עצמו בקדושה יתירה ובמחשבה טהורה ובדעת נכונה, כדי להנצל מלהכשל בדבר ערוה. ויזהר מהייחוד שהוא הגורם הגדול. וכן ינהוג להתרחק מהשחוק ומהשכרות ומדברי עגבים (פירוש דברי שחוק וחשק). וכו'. יתירה מכל זאת אמרו: יפנה עצמו ומחשבתו לד"ת וירחיב דעתו בחכמה, שאין מחשבת עריות מתגברת אלא בלב פנוי מהחכמה". (שו"ע אבה"ע סי' כ"ה ס"א).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 15:32 |
|
| |
וההבדל בין זה לפגישה הוא..?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 15:34 |
|
| |
מהנראה שאף פעם לא היית בספידייט, או שמעולם לא נפגשת.. שפר חלקך, מחלקך יהא חלקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 15:38 |
|
| |
אז בוא תסביר לי במה מדובר. אולי אנחנו בכלל מדברים על שני סוגי אירועים שונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 16:05 |
|
| |
| אדםשתאנוש כתב: |  | מזדקן, אתה מוזמן להסביר מה לדעתך הבעיתיות שבעניין (מלבד זה ש"לא מקובל")
כי "ראוי לאדם להרגיל עצמו בקדושה יתירה ובמחשבה טהורה ובדעת נכונה, כדי להנצל מלהכשל בדבר ערוה. ויזהר מהייחוד שהוא הגורם הגדול. וכן ינהוג להתרחק מהשחוק ומהשכרות ומדברי עגבים (פירוש דברי שחוק וחשק). וכו'. יתירה מכל זאת אמרו: יפנה עצמו ומחשבתו לד"ת וירחיב דעתו בחכמה, שאין מחשבת עריות מתגברת אלא בלב פנוי מהחכמה". (שו"ע אבה"ע סי' כ"ה ס"א). |
|
למה ייחוד? זה עם מלא אנשים ביחד..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 16:40 |
|
| |
ספידייט-מפגש פנויים פנויות זה מידי נואש ועושה את זה זול לטעמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 17:04 |
|
| |
| תרי_זוזי כתב: |  | בסקטור החרדי החוצניקי יש משהו דומה תחת שם אחר. מזדקן, אתה מוזמן להסביר מה לדעתך הבעיתיות שבעניין (מלבד זה ש"לא מקובל") |
|
זה לא שתרי בעד, בכלל לא הוא פשוט רוצה שלך זה יהיה מספיק ברור, למה לא... (שומעים את זה על הקול המורתי שלו..)
ולענייננו זה הרי פשוט לגמרי לא רציני!!!
ואם שאלנו את עצמנו למה לא נפגשים עם 2 בו זמנית הרי זה יכול להקל על ההחלטה
אותה התשובה!
ואם בשידוכים בודקים ומבררים על כל בחור קודם הפגישה בספיד דייט אא לעשות זאת ומי יודע עם מי נפגש ועל מי בדיוק נדלק...
עוד סיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 17:32 |
|
| |
למה את אומרת שאני לא בעד? וזה לא הקול המורתי, זה הקול שרוצה לשמוע דיבורים עניינים ולא קריאות תדהמה \ ציטוטים לא קשורים מהשו"ע. אני אישית חושב שזה יכול להיות רעיון טוב במצבים מסוימים, למשל למבוגרים יותר. (אני מניח שזו הייתה כוונתה של שירה כשאמרה "נואש") . לגבי טענת הזילות וחוסר הרצינות שבעניין: יש בזה משהו, ללא ספק, רק צריך לזכור, שבד"כ, הגישה קצת משתנה עם השנים. מבררים פחות לפני פגישה, הרבה מהדברים השוליים כבר פחות משמעותיים, והסיכוי ש-"נדלק" על מישהי ונסחף בהתלהבות הוא הרבה יותר קטן. בקיצור, המרחק בין ספידדייט לפגישה רגילה כבר הצטמצם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 17:38 |
|
| |
זה נכון!
אחי אומר לי שאם אני רוצה לרוץ..
אני צריכה להפגש ה מ ו ן ! לפחות עם 2 בחורים בשבוע (!)
לא משנה שזה לא קורה אבל יש בזה משו למרות שאני לא לגמרי מסכימה איתו...
המרחק מצטמצם אבל זה עדיין לא אותו דבר ואני לא רוצה לפרט בעיות נוספות שיש בזה כמו- רצתה אותו, היא לקחה אותו וכ' בעעעע
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 18:03 |
|
| |
איך שאת מתארת זה נשמע כמו איזה אופרת סבון, ואיך שאדש"א מתאר, זה נשמע כמו איזה ערב בילוי בפאב, אך כיוון שנראה לי שאני היחידי שבכלל הייתי בכזה מפגש, אני אתאר מה היה, ואתם מוזמנים להגיב.
את הערב שבו השתתפתי אירגנו קבוצה של שדכנים\שדכניות, וההשתתפות הייתה בהזמנה בלבד על בסיס היכרות עם אחד השדכניות. הוא נערך באיזשהו אולם קטן והיו דמי כניסה מיזעריים לכיסוי עליות, כגון כיבוד קל.
הבנות הגיעו ב-19:00 ועד 20:00 ישבו ודיברו והציגו את עצמן בפני השדכניות. הבנים הגיעו ב-20:00 ואז חולקו כולם למספר שולחנות כאשר בכל שולחן 3 בנים, 3 בנות ושדכנ\ית. כל אחד הציג את עצמו בקצרה והשדכן שבכל שולחן העלה נושא\שאלה שאמור היה לגרום לדיון קצר או לפחות לתשובה מפי כל אחד מהמשתתפים. אחרי 10 דקות ניתן האות והבנים קמו ועברו לשולחן הבא.
לכולם היו תגים עם השמות + דף ועיפרון. לאחר שעשו סיבוב שלם, הבנות זזו הבייתה והבנים נשארו לדבר עם השדכניות.כל אחד היה אמור לומר מי מצאה חן בעיניו או על מי הוא רוצה עוד אינפורמציה וכך גם עשו הבנות אחר כך. השדכנים ניסו לבצע התאמות ולהציע הצעות לפי המשוב שהם קיבלו.
לא אמרו גילאים בזמן המפגש אבל הטווח היה משהו כמו 25-35 לבנות ו- 28-40 לבנים.
היה קצת מביך, היה קצת תקוע, אבל בגדול לא היה נראה לי כמו כזה דבר נורא.
תוקן על ידי תרי_זוזי ב- 12/04/2010 18:05:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 20:54 |
|
| |
חחחחחחהה בחיים לא שמעתי על דבר כזה אז זה היה טוב שנתת תאור ואל המשכנו לקשקש על ריק.
לאודעת מה לחשוב מצד אחד נשמע חוויה, וסקרנית כמותי, לא היה אכפת לי לבא לכזה מפגש מצד שני, חתיכת פדיחה, במיוחד שאני לא טובה בלייצג את עצמי בפני כמה...
עדיין נשמע לי ליצנות אחת גדולה, ידוע לך על איזה זוג שהתחתן בעקבות זה?
ואם תדע על עוד מפגש כזה, אולי תעדכן אותי...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 21:11 |
|
| |
זה לא ממש ספידייט. מה שאני ראיתי (לפי פרק של סרוגים) זה פשוט עוברים אחד אחד ומדברים דקה שתיים ואם רוצים מחליפים פרטים.
זה נשמע סופר פדיחות מה שהיית.
|
|
|
|
|