| נשלח ב-17/5/2010 18:04 |
|
| |
בחור שלא סגור על עצמו
בס"ד
הכרתי בחור שהתרשמתי ממנו כמקסים, אינטליגנטי, רגיש, עם לב של זהב ואופי רגוע ושלו.
אך נראה שמידי פעם הבחור מתהפך -
פעם אחת הוא נחמד ומבין עניין, עד שנופל עליו רגע שמשהו בחשיבה שלו משתנה, והוא נהפך להיות מעט קר, עויין ועוקצני.
אני לא יודעת האם הבעיה בי. אולי משהו באופי שלי, בצורת הדיבור שלי, או לא יודעת מה, מגרד את סף היכולת של ההתנהגות שלו, והוא פתאם משתנה ומראה פן אחר בעצמו. או אולי יש אנשים כאילו, שקשה לצפות אותם מראש, שמשנים את עצמם מרגע לרגע, כי הם לא סגורים על עצמם.
מה עושים במקרה כזה? זה הגיוני בכלל?! שפוי?!
אהיה לרגע קט כמו חיים הכט ואשאל - "מה אתם הייתם עושים"?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 18:34 |
|
| |
אולי תשאלי את החברים שלו, או אחרים שמכירים אותו..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 18:41 |
|
| |
בס"ד
ואת חושבת שהם יגידו לי ת'אמת? קשה לי להאמין..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 18:44 |
|
| |
אולי תשאלי בצורה שהם יהיו חייבים להגיד משו. או שהם יתחמקו ואת זה תשמעי בתגובה.. תשאלי משו כמו: "יש לו פן ציני באופי?" או משו דומה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 18:51 |
|
| |
בס"ד
ציניות לא מראה על התהפכות באופי.. - זה משהו שונה לחלוטין זה הדבר שהכי מפחיד אותי אנשים שמתהפכים. שהם נהפכים להיות דמות אחרת פתאם. זה כ"כ לא צפוי!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 18:52 |
|
| |
שנונה, מה שאת מתארת כאן נשמע כמו בעיה פסיכוטת מאד (מאד) קשה. בחור שמשנה מרגע לרגע את סבר פניו, והופך מחביב לרגזן, שרוי במצוקה נפשית אמיתית. לפני שאת מפנה אותו בבהילות לאברבנאל, נסי נא לברר האם זו הרגשה בעלמא? א. ייתכן מאד שרוגז פנימי או התפוצצות על זה ש"די כבר אל תהיה כל-כך נחמד" משדרת את הגל הפנימי על פני הפרטנר. כך, שהבחור הנחמד עדיין נחמד ודבר בו לא השתנה, כיוון הראיה שלך הוא שהשתנה. ב. היות שאת בקשר עם הבחור הנ"ל, לא ייתכן שהוא אכן נגוע בבעיה נפשית. וייתכן מאד שעדיין לא הכרת את הצד השנון שבו (הציני קראת לזה)שבו כאשר השיחה גולשת לפסים עוקצניים, מראה ה'נחמד' את כוחו גם בזה. אדרבה, אני מעריך הרבה יותר בחור (ובחורה) שידיו רב לו הן בנחמדות נימוסית והן בשנינות צינית מהירה, מבחור משעמם ו"נשי" תבדקי את שלושת האופציות הנ"ל ותנהגי בהתאם. אשמח מאד לקרוא את מסקנות הבדיקה!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 19:26 |
|
| |
לא מומלץ לחיות עם בנאדם הנתון למצבי רוח משתנים (אם זה מה שאת רואה לפני מה יהיה אחרי?)
אך, לפני שתכריעי כדאי שתבררי זאת היטב ותפגשי שוב כדי שלא תצטערי ע"כ מאוחר יותר.
שיהיה פווול הצלחה והחלטה ללא ספקות
תוקן על ידי וולפית ב- 17/05/2010 19:34:30
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 20:47 |
|
| |
| יידי כתב: |  | שנונה, מה שאת מתארת כאן נשמע כמו בעיה פסיכוטת מאד (מאד) קשה.
בחור שמשנה מרגע לרגע את סבר פניו, והופך מחביב לרגזן, שרוי במצוקה נפשית אמיתית.
לפני שאת מפנה אותו בבהילות לאברבנאל, נסי נא לברר האם זו הרגשה בעלמא?
א. ייתכן מאד שרוגז פנימי או התפוצצות על זה ש"די כבר אל תהיה כל-כך נחמד" משדרת את הגל הפנימי על פני הפרטנר. כך, שהבחור הנחמד עדיין נחמד ודבר בו לא השתנה, כיוון הראיה שלך הוא שהשתנה.
ב. היות שאת בקשר עם הבחור הנ"ל, לא ייתכן שהוא אכן נגוע בבעיה נפשית. וייתכן מאד שעדיין לא הכרת את הצד השנון שבו (הציני קראת לזה)שבו כאשר השיחה גולשת לפסים עוקצניים, מראה ה'נחמד' את כוחו גם בזה. אדרבה, אני מעריך הרבה יותר בחור (ובחורה) שידיו רב לו הן בנחמדות נימוסית והן בשנינות צינית מהירה, מבחור משעמם ו"נשי"
תבדקי את שלושת האופציות הנ"ל ותנהגי בהתאם.
אשמח מאד לקרוא את מסקנות הבדיקה! |
|
א. ציינתי בהודעתי הראשונה שיכול להיות שמשהו בי מצית פתיל נסתר באשיות שלו. אין לי מושג איזה פצעים בעלי מוגלה מסתובבים בנפש של כל אחד, ועל מה יכול להיות שדרכתי בטעות פטאלית.. זו אופציה שאני כלל לא שוללת!!!
ב. ברור לי שלא מדובר בבחור בעל בעיה נפשית פסיכוטית, היות וניכר עליו שהוא בעל מידות ואיכות.
אפילו יש בו סוג של סטואיות פנימית, עד כדי אדישות ללחצים ולמטרידים, שלא ראיתי בהרבה אנשים. ועם זאת, נראה שיש בו משהו קיצוני באופי. למשל אם הוא יחליט משהו לגבי חייו הוא יהיה נחוש עם זה עד הסוף, ולא משנה מה יעמוד בדרכו הוא יעשה את זה בלי לראות בעיניים. זה דבר טוב שאנשים עומדים בהחלטות שלהם, אבל האם צריך לעשות זאת בכל מחיר, ובכל צורה לא משנה מה?! אולי משם נובעת ההתהפכות באופי שלו כמו שנראה לי, כי פתאם הרצונות משתנים אצלו, ואז הוא מוכן לשבור את כל המוסכמות וללכת עם זה עד הסוף.
ולא, לדעתי טעית בתאוריה שלך על צורת הדיבור שלו. לדעתי היא אינה נובעת מסרקזם בריא זורם וכייפי. נראה שהוא רציני ומתכוון לכל מילה שלו. נראה לי, שאני מסוגלת להבדיל בין בחור שמתבל את דבריו בציניות לבין רצינות טהורה.
ימים יגידו עם מי יש לי עסק...
תודה על הקונספירציות שנתת לי. אבדוק את הכל ליתר ביטחון, למרות מה שנראה לי..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 21:32 |
|
| |
שNונה,, את בקשר איתו? אני אתן לך את ההמלצה שאני נותנת לכל אדם, במיוחד בקשר למערכת יחסים זוגית: ת-ד-ב-ר-י-! בפעם הבאה שהוא ככה,(או לאחר זמן, אם את חוששת שגם התגובה שלו באותו רגע תהיה עוקצנית...) תאמרי לו משהו כמו: כשאתה מדבר ככה, זה לא נעים לי/ האם יש משהו שאני אומרת שגורם לך להרגיש לא בנוח ולהגיב בצורה מסוימת?/ וכד.' במערכת יחסים נכונה- אפשר לדבר, יש פתיחות לדבר, וכדאי לדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:12 |
|
| |
| רגע_קט כתב: |  | שNונה,, את בקשר איתו? אני אתן לך את ההמלצה שאני נותנת לכל אדם, במיוחד בקשר למערכת יחסים זוגית: ת-ד-ב-ר-י-! בפעם הבאה שהוא ככה,(או לאחר זמן, אם את חוששת שגם התגובה שלו באותו רגע תהיה עוקצנית...) תאמרי לו משהו כמו: כשאתה מדבר ככה, זה לא נעים לי/ האם יש משהו שאני אומרת שגורם לך להרגיש לא בנוח ולהגיב בצורה מסוימת?/ וכד.' במערכת יחסים נכונה- אפשר לדבר, יש פתיחות לדבר, וכדאי לדבר.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:13 |
|
| |
לא יודעת למה לא התווסף מה שכתבתי. רגע קט- את יועצת נישואין או משו?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:18 |
|
| |
| רגע_קט כתב: |  | שNונה,, את בקשר איתו?
אני אתן לך את ההמלצה שאני נותנת לכל אדם, במיוחד בקשר למערכת יחסים זוגית: ת-ד-ב-ר-י-!
בפעם הבאה שהוא ככה,(או לאחר זמן, אם את חוששת שגם התגובה שלו באותו רגע תהיה עוקצנית...)
תאמרי לו משהו כמו: כשאתה מדבר ככה, זה לא נעים לי/ האם יש משהו שאני אומרת שגורם לך להרגיש לא בנוח ולהגיב בצורה מסוימת?/ וכד.'
במערכת יחסים נכונה- אפשר לדבר, יש פתיחות לדבר, וכדאי לדבר.
|
|
ואם הוא יכחיש שאני סתם מדמיינת? הוא הרי ייצג את עצמו הכי טוב שיש באותו רגע, וימצא דרכים להראות לי שאני טועה..
אף אחד לא מוכן להודות שמשהו בהתנהלות של החיים שלו אחרי 29 שנה לקוי לא?
חייב להיות פיתרון אחר..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:20 |
|
| |
תנסי. לא תפסידי מזה. מקסימום, הוא יגיד שאת מדמיינת.. ואולי הוא דווקא ייפתח ויספר לך?
קחי ת'הזדמנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:26 |
|
| |
ציקבעריתוש- אופס, לא התכוונתי להשמע כזאת... שNונה- בחור שלא מסוגל להודות בטעויות, ומתמקד בעיקר בלייצג את עצמו- ככה את רואה אותו? סליחה על הנימה, אבל ככה זה מרגיש לי...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:32 |
|
| |
בס"ד
אני מאד מבולבלת.. סה"כ מכמה שאני התרשמתי מדובר באמת בבחור משיכמו ומעלה. פרט לקטע הזה שדי מציק לי. מפחיד אותי מ-א-ד מאנשים שמשנים את ההתנהגות שלהם בלי התראה מראש..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:43 |
|
| |
רגע קט, כך היה נשמע. מה את במקצועך?....
|
|
|
|