כמעשה התולעת.....
יושב לו בחור בין דפי הספר,נשים נזיקין וכל האחרים, ו לפתע ביום הבהיר נפגש, ומשם במהירות לחתונה גלש. ----- עומד שם צדיק ומתפלא, ואל החתן הצעיר פונה. "אמור נא מדוע ועל מה, הושלכת כה מהר לחתונה"?
- והחתן לצדיק עונה "לא אני הממונה. אבי לפתע פתאום נלחץ, ובנשואי מאוד חפץ".
-"אבי החתן הממונה, אולי תתן לי מענה, מדוע לפתע החתן נלחץ ואל החתונה תכף ומיד רץ?!?"
-ואבי החתן לצדיק עונה: "לא אני הממונה. אשתי לפתע פתאום חשבה, ולפגישה אותי סחבה."
-"אמא, אמא ממונה, אולי מענה תתני לי , נא. מדוע פתאום, בפתע חשבת, ואת בעלך לפגישה סחבת?".
-ואמא לצדיק עונה: "לא אניכאן הממונה. השדכן הציע הצעה, לא עיכבתי ת'תשובה".
-"שדכן, שדכן הממונה. אולי תתן לי מענה. מדוע על האמא תצווה, לבנות לבנה נווה?"
-והשדכן לצדיק עונה: "לא אני הממונה. בורא עולם הגדול והנורא, לעשות זאת לי הורה!!"
-בורא עולם שליט עליון, אולי תענה לי בהגיון, עולל קטן זה מפני מה, הושלך כך לחתונה"?
-והבורא הוא בכבודו, מסביר לצדיק ברוב חסדו: "לסמינר מיד עלה, ומה ששם תגלה.........."
תלמידה יושבת מול מורה, לחוצה ממבחנים נורא, ספרים, דפים ומחברות- בראשה מסתחררות. סימה כבר הר של ספרים, אך נותרו לה עוד כמה הרים, אז קראה לבורא רחמן, "שלח במהירות חתן...!" מיד הוריתי לשדכן, את הבחור בעניין בחן, האם על המשפחה חשבה, את בעלה לפגישה סחבה. והחתן לפגישה הלך, כי אביו אותו שלח, וכשחזר ונשאל מיד ענה- "אני הולך לחתונה...!!!!!!"
את הכלה הציגו לכולם, וכבר הזמינו ת'אולם, את הלימודים בסמינר- החליפה בסינר--------------------
 |
|
|