| נשלח ב-30/5/2010 17:32 |
|
| |
קשרי חברוּת בין בחור לבחורה
אני מתחבטת באלה הזו כבר זמן מה, האם לפי דעתכם, ניתן ליצור קשר חברי בין בני מין שונה, שלא למטרת נישואין? (סתם, להחליף דעות, רעיונות, מחשבות, מבט על החיים..) האם זה יכול להרוס את הרגש הבסיסי שקיים בכל בנאדם כלפי המין השני? האם יש אפשרות ליצור כזה קשר עם גבולות, בלי לתת לרגש להתפתח יותר מידי?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 31/05/2010 00:51:23
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 17:35 |
|
| |
אפשר. ודאי שאפשר. אך אסור!!!!!!
אסור לבחורה לדבר עם בחור וכן ההיפך. לבחור זה אסור מדאוריתא!!!! זה כיף ונחמד אך לא מותר......וגם לא להתכתב..........
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 17:36 |
|
| |
איפה כתוב שאסור להתכתב?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 17:37 |
|
| |
צודקת, בזמן מתן תורה לא היה מיילים ומסנג'רים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 17:38 |
|
| |
אני שואלת ברצינות!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 17:39 |
|
| |
ואני עונה ברצינות.
התורה אסרה כל דבר שגורם לקשר בין בחור לבחורה, מכיוון שאין אפורופוס לעריות!!!!!
רוצה לשמוע סיפורים עד היכן הגיעו התכתבויות תמימות?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 17:44 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | אני מתחבטת באלה הזו כבר זמן מה, האם לפי דעתכם, ניתן ליצור קשר חברי בין בני מין שונה, שלא למטרת נישואין? (סתם, להחליף דעות, רעיונות, מחשבות, מבט על החיים..) האם זה יכול להרוס את הרגש הבסיסי שקיים בכל בנאדם כלפי המין השני? האם יש אפשרות ליצור כזה קשר עם גבולות, בלי לתת לרגש להתפתח יותר מידי?
|
|
שימי לב מה שאלתי!
שאלתי אם זה ראלי בכלל, לא שאלתי אם מותר או אסור!!!
תוקן על ידי פווווווווו ב- 30/05/2010 17:44:34
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 17:48 |
|
| |
לא. זה לא ראלי. את לא מתעסקת כאן עם רגשות אלא עם תאוות. תאוות אין בהם כללים וגבולות, הן פורצות.
וכן, כשתתחתני את תעשי השוואות בין הבחור הזה לבעלך בעז"ה כי הרי את עצמך אמרת שזה לא למטרת נישואים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 17:53 |
|
| |
היי פווו.....
לדעתי תלוי באיזה מיקרים.
יכול להיות שמסתם שיחות פה ושם לא יתפתח כלום,
ויכול מאד להיות שתהיה כימיה מיוחדת ויתפתח משהו שהוא הרבה מעבר, למרות שמלכתחילה לא התכוונו לזה בכלל... מניסיון...!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 18:01 |
|
| |
תשובה שקיבלתי בפרטי:
אני יודעת שהנטיה היא לומר שלא, אני חושבת שזה לא חד משמעי. לדעתי זה תלוי בהמון גורמים אחרים: למה הקשר? מה המטרה שלו בעצם? לשני הצדדים ברור שזה לא למטרת חתונה או שצד אחד מקווה שהצד השני ישתכנע בהמשך שזה כן? ועוד הרבה... ואחת השאלות הכי חשובות היא האם המטרה היא הבנאדם עצמו או קשר עם המין השני, ומה בעצם הערך המוסף של הקשר הזה על פני קשרים עם חברים מאותו המין?
חכם!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 18:12 |
|
| |
ציטוט: (אני לא יודעת איך מצטטים... סורי)
"תשובה שקיבלתי בפרטי:
אני יודעת שהנטיה היא לומר שלא, אני חושבת שזה לא חד משמעי. לדעתי זה תלוי בהמון גורמים אחרים: למה הקשר? מה המטרה שלו בעצם? לשני הצדדים ברור שזה לא למטרת חתונה או שצד אחד מקווה שהצד השני ישתכנע בהמשך שזה כן? ועוד הרבה... ואחת השאלות הכי חשובות היא האם המטרה היא הבנאדם עצמו או קשר עם המין השני, ומה בעצם הערך המוסף של הקשר הזה על פני קשרים עם חברים מאותו המין?
חכם!"
נשמע חכם, אבל--
מה אם הקשר התחיל כסתם ידידות תמימה, כאשר לשני הצדדים ברור שזה אך ורק ידידות אבל במשך הזמן זה התפתח למשהו מעבר??
ולמה שזה לא יקרה? בחור ובחורה שכיף להם לדבר ולצחוק יחד, שנהנים אחד עם השני, רוב הסיכויים שלא ישאר ידידות בעלמא...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 18:14 |
|
| |
(בשביל לצטט לחוצים על המרכאות בצד שמאל של ההודעה)
אחת השאלות שלי היתה: האם יש אפשרות ליצור כזה קשר עם גבולות, בלי לתת לרגש להתפתח יותר מידי?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 18:22 |
|
| |
לא. אי אפשר. הרגשות פועלים אחרת. את לא יכולה להגיד לעצמך: אל תיקשרי. נקשרים לבד. וכבר קרו מקרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 18:24 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | (בשביל לצטט לחוצים על המרכאות בצד שמאל של ההודעה)
אחת השאלות שלי היתה: האם יש אפשרות ליצור כזה קשר עם גבולות, בלי לתת לרגש להתפתח יותר מידי? |
|
יש מיקרים שכן ויש מיקרים שלא....
אם הקשר טוב וכיפי אז הגיוני ביותר שהוא יתפתח יותר מידי, לא?
לי זה קרה.......
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 18:53 |
|
| |
מרגישה עוול לא להביא לכאן את מה שמצאתי!
עונה על השאלות שלי, אחת לאחת, שווה קריאה!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2010 20:09 |
|
| |
אם זה עזר וזה ישמור עליך אני שמחה...!
|
|
|
|