| נשלח ב-12/6/2010 21:28 |
|
| |
האם ישנה חובה הלכתית על אישה להנשא?
.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2010 21:59 |
|
| |
לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2010 22:07 |
|
| |
מסכת יבמות, דף ס"ה - מחלוקת תנאים האם גם האשה מחוייבת בפריה ורבייה. להלכה (כמדומני) נפסק שלא. החובה להתחתן לא מופיעה בתורה, גם על הזכר. אלא שה-"היכי תימצי" לקיים מספר מצוות הכתובות בתורה היא רק ע"י חתונה. אשה שמתחתנת ומקימה בית הכולל ילדים וכו' מקיימת מצווה\ת לכל הדעות, אך אין זו חובה עליה. לו יצוייר מקרה בו האשה לא תוכל להביא ילדים, לעניות דעתי אינני רואה כל חובה\מצווה מבחינתה להתחתן. (וכנ"ל הגבר)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2010 22:08 |
|
| |
"טב למיתב תן דו מלמיתב ארמלו" פרוש אשה מעדיפה לשבת שניים מלשבת לבד נפסק להלכה! ונפק"מ אמיתית לרצונה לקביעת כתובה. כך שלשאלה זו, שנשאלת ע"י אשה זה קצת מפחיד. ועכשיו לדין: כמדומני שאת ספרדית ולכן הבאתי מילקוט יוסף:
| פרק א' - מצות הנישואין ועניני שידוכין |
|
|
| נכתב על ידי צוות האתר |
| שלישי, 21 אפריל 2009 |
א חייב כל אדם לישא אשה כדי לפרות ולרבות. ומצוה גדולה היא שבה תלוי קיום וישוב העולם. [ילקו"י שובע שמחות ח"א מהדו"ק עמוד ז'. ובספר חופה וקידושין מהדורת תשס"ד עמוד ז] ב אשה פטורה ממצות פריה ורביה, ומכל מקום האשה נחשבת כמסייעת במצוה. ובכל אופן אין לאשה לשבת בלא איש. [שובע שמחות ח"א עמוד י'. ובחופה וקידושין מהדור' תשס"ד עמוד ט]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2010 22:09 |
|
| |
אור לגוים, נפסק אני זוכר רמב"ם שכותב שאסור לשבת לבד ללא אשה, ללא להתיחס להבאת ילדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2010 22:23 |
|
| |
במסכת יבמות נחלקו תנאים האם אישה מצווה על פריה ורביה או לאו. להלכה אינה מצווה על פריה ורביה. ואף שנשים לא מצוות על פריה ורביה, מכל מקום הן מצוות להנשא. גדר החיוב של נשים להנשא נתון במחלוקת האם הוא חיוב תורה או חיוב אחר. ברמ"א בשו"ע כתוב (אה"ע א, יג, וכן הוא ברמב"ם עפ"י הגמ' יבמות לעיל) שאישה לא תעמוד בלא איש משום החשד. יש שכתבו שהחיוב הזה הוא מדברי חכמים ויש שכתבו (רד"ך) שזה דאורייתא ונלמד מהפסוק "לא טוב היות האדם לבדו" שמחייב בין איש ובין אישה. יש שכתבו שחיוב האישה להנשא זוהי מצווה מדברי סופרים וסמך לזה בפסוק בישעיה "לא תוהו בראה לשבת יצרה". לגבי נישואי אישה אומרת הגמ' שאישה תנשא כמה שיותר מוקדם ומתבטאת בלשון חריפה כ"ביתך בגרה - שחרר עבדך ותן לה", כלומר תשיא את ביתך במהירות אף שהמחיר הוא שתצטרך להשיאה לעבד כנעני משוחרר. לשון כזאת לא נמצאת בנישואי איש (אם כי גם עליו אמרו חז"ל שלא ירבה לדקדק בענייני נישואיו ויקדים להנשא).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 00:03 |
|
| |
כרגיל כולם משבשים את העובדות. לגבר קיים מצוות פרו ורבו. לא חובה להנשא. בפועל יש סעיף הלכתי אחר שמחייב נישואין על מנת להתיר לאדם לשכב עם אשה. השאלה היא מה קורה בהיכי תמצי שאשה/גבר יוכלו להביא ילד בלי נישואין, והנושא מורכב וסבוך ולא רלוונטי לפורום שידוכי חרדים, שרוב האנשים בו מחפשים להשתדך מטעמי לחץ חברתי גרידא ולא בגלל מצוות פרו ורבו.
|
| נשלח ב-13/6/2010 00:09 |
|
| |
ובשורה התחתונה.. יש או אין? מצווה או לא מצווה? חיוב או לא חיוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 00:13 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | ובשורה התחתונה.. יש או אין? מצווה או לא מצווה? חיוב או לא חיוב?
|
|
אין עלייך חיוב להתחתן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 00:33 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | כרגיל כולם משבשים את העובדות. לגבר קיים מצוות פרו ורבו. לא חובה להנשא. בפועל יש סעיף הלכתי אחר שמחייב נישואין על מנת להתיר לאדם לשכב עם אשה. השאלה היא מה קורה בהיכי תמצי שאשה/גבר יוכלו להביא ילד בלי נישואין, והנושא מורכב וסבוך ולא רלוונטי לפורום שידוכי חרדים, שרוב האנשים בו מחפשים להשתדך מטעמי לחץ חברתי גרידא ולא בגלל מצוות פרו ורבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 00:36 |
|
| |
אהבתי ת'אשכול.
אני חושבת שאין בחורה ש'טיפה' מתבגרת בגיל ושזה לא עובר לה בראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 00:37 |
|
| |
ליטאי,תעדן ווקשה את ההתנסחויות שלך!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 09:46 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | ובשורה התחתונה.. יש או אין?
מצווה או לא מצווה?
חיוב או לא חיוב?
|
|
המשגיח כבר כתב תגובה טובה ומפורטת, אני רוצה להוסיף נקודה מסוימת.
א. אשה אינה מצווה על פריה ורביה. זו מחלוקת תנאים, ונפסק להלכה שאשה פטורה.
ב. יש ראשונים (ריב"ם בתוספות) שכתבו שאשה חייבת במצוות "לא תוהו בראה , לשבת יצרה" (ישעיהו מ"ה פסוק י"ח), כלומר שהקב"ה ברא את העולם כדי שיתקיים ויהיה מיושב.
ג. יש ראשונים הסוברים שהיא מקיימת מצווה בזה שהיא מסייעת לאיש לקיים את מצוותו (ר"ן)
ד. הרמב"ם פוסק במפורש שאשה אינה חייבת להינשא.
ה. המחבר בשולחן ערוך אינו מתייחס ישירות לשאלה , אלא רק לענין שאשה פטורה ממצוות פריה ורביה.
ו. הרמ"א בשולחן ערוך מוסיף שיש אומרים שמכל מקום אשה צריכה להנשא משום חשד.
ו. והנקודה העיקרית שרציתי להוסיף - דברי ערוך השולחן. לדעתו אשה אינה חייבת לא במצוות פרו ורבו, ולא במצוות "לא תוהו בראה , לשבת יצרה" . ובכלל הפסוק "לא תוהו בראה - לשבת יצרה" לדעת ערוך השולחן אינה מצווה אלא תיאור רצונו של הקב"ה שהעולם יהיה מיושב, וזה שייך לגבי אשה כמו לגבי איש. כלומר : אם נבחן את הדברים מבחינת ההלכה - אשה פטורה, אבל ברור שיש חשיבות רבה לאשה להנשא, להקים משפחה, כי זה רצון ה', ובזה היא מקיימת את הייעוד של העולם , ואין בדבר זה הבדל בין איש לאשה. וזה עיקרון שמלמד אותנו ערוך השולחן : יש דברים שאינם נכללים בתרי"ג מצוות, אבל יש חשיבות רבה בעשייתם וקיומם
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 09:57 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | כרגיל כולם משבשים את העובדות.
לגבר קיים מצוות פרו ורבו. לא חובה להנשא.
בפועל יש סעיף הלכתי אחר שמחייב נישואין על מנת להתיר לאדם לשכב עם אשה.
השאלה היא מה קורה בהיכי תמצי שאשה/גבר יוכלו להביא ילד בלי נישואין, והנושא מורכב וסבוך ולא רלוונטי לפורום שידוכי חרדים, שרוב האנשים בו מחפשים להשתדך מטעמי לחץ חברתי גרידא ולא בגלל מצוות פרו ורבו. ~~-~~
~~ הבלוג של הליטאי ~~
~~-~~
|
|
בס"ד
מה אתה אומר????
טוב לדעת!!!
אני למשל רוצה מאד להתחתן לא בגלל שרב החברות שלי נשואות
ולא בגלל שכולם לוחצים עלי ומרחמים עלי
ממש לא!!!!!!!!!!
אני רוצה להתחתן כיוון שאני רוצה שתהיה לי המשכיות.
שיהיה לי זרע שיהיה לי טוב וכיף!!!!!!!!!
זה הכל
אולי אתה חושב כך אבל זה לא נכון להכליל את הכל!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 10:01 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | כרגיל כולם משבשים את העובדות. לגבר קיים מצוות פרו ורבו. לא חובה להנשא. בפועל יש סעיף הלכתי אחר שמחייב נישואין על מנת להתיר לאדם לשכב עם אשה. השאלה היא מה קורה בהיכי תמצי שאשה/גבר יוכלו להביא ילד בלי נישואין, והנושא מורכב וסבוך ולא רלוונטי לפורום שידוכי חרדים, שרוב האנשים בו מחפשים להשתדך מטעמי לחץ חברתי גרידא ולא בגלל מצוות פרו ורבו.
|
|
כל הפוסל במומו פוסל! אתה, אם יורשה לי, למה רוצה להתחתן? ולמה אתה בפורום הנכבד הלזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 12:08 |
|
| |
תמי השאלה שלך לא נובעת מצורך לדעת את ההלכה לענ"ד , זה לא הנשוא פה ! פשוט תמשיכי לעשות את ההשתדלות מצידך ובע"ה אין לך מה לדאוג את תמצאי מישהו איכותי וטוב כמוך !! רק לא להפסיק לחפש !! שיהיה לך חודש טוב מלא בשורות משמחות בע"ה בקרוב ...
|
|
|
|
|