| נשלח ב-8/7/2010 12:18 |
|
| |
אני מדי תמימה או מה?
שמתי לב, שיש פה רווקים\ות בפורום שלא בטוחים שהנישואין שלהם יצליחו.
אני בטוחה ששלי כן.
ולמה?
כי אותי למדו: ש "אין דבר העומד בפני הרצון".
וברור לי שלא אקבל בחור מושלם, כי אין כזה בעולם, (וגם אני לא מושלמת)
אך אני יודעת שנישואין זה דבר שצריך מסירות נפש.
כדי שאצליח לבנות מערכת של יחסים טובה, וחיים של הרמוניה ושלום,
אני יודעת ללא ספק שאצטרך לוותר ולהבליג ולתת בלי סוף שהיסודות שלנו יהיו חזקים.
וגם אם "הוא" יהיה אחד איגואיסט ח"ו, כשאתן לו בלי סוף ואדאג ואקשיב לו וכו'
בסוף הוא ילמד ויתרכך, כי בנ"א נורמלי, לא יכול רק לקבל ולקבל...
הבאתי רק דוגמא למשהו רע, שבסוף אפשר לצלוח עליו,
וכך בכל דבר ובכל תכונה רעה, אם יש רצון להקריב, אפשר להצליח בנישואין.
וכשאני רואה כאלה שלא בטוחים שהם יצליחו, כי ראו אנשים שנכשלו וכו', זה מציק לי,
כי בסטנדרט כולם יכולים להצליח, אם הם יסכימו להשקיע המון (במיוחד ביסודות- השנה הראשונה וכו')
אלא אם כן, ח"ו, הם יתחתנו עם בן זוג מושחת שא"א לחיות בקרבתו. (ועל זה אני אפילו לא חושבת)
אני מקווה שאני לא מדי תמימה.
מה שאני עושה למען זה כיום, כמובן תפילות, וכן, אני עושה שעורי בית,
אני מתרגלת כבר היום עם אחותי המעצבנת, המבולגנת והרחפנית,להתנהג אליה לא כמו שאוטומטית בא לי.......
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 12:26 |
|
| |
וואו!! גישה מדהימה לחיי הנישואין. מתכונת להצלחה. את לא תמימה, את דווקה מאוד ריאליסטית. שיהיה המון בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 13:03 |
|
| |
ברור שזו הגישה, אבל ברור עוד יותר שלא רק את יודעת את זה- אלא גם כל הנשואים. ואיזה הסבר יש לך לכך שרב רובם של הנשואים לא מאושרים? את חושבת שהם לא שמעו על התאוריה שלך? רק שהמציאות מראה ששאיפות לחוד ומעשים לחוד, מי שרוצה להשקיע יש לו איזה סיכוי להצליח (ולא רבים הם אלו שמצליחים) כי צריך להשקיע המון- יותר ממה שאת חושבת. ומי שאפילו לא מנסה להשקיע מאבד כבר מהרגע הראשון את הסיכוי שלו לאושר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 13:15 |
|
| |
שיריש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כבוד כבוד!!!!!!
כתבת את המחשבות שלי אחת לאחת!!!!! אני בדיוק כמוך!!!!
צודקת בכל מילה!!!! אנשים,תתחילו לשנות גישה.. ו...כן,גם אם זה נשמע לכם נאיבי,עדיפה הנאיביות הזאת על פני הפסימיות!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 13:17 |
|
| |
משום מה, לא נתקלתי ברווקים שחושבים שחיי הנישואים שלהם לא יצליחו.
בוודאי אי אלו משפטים שנכתבו בבדיחות הדעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 13:26 |
|
| |
| שיריש1 כתב: |  | שמתי לב, שיש פה רווקים\ות בפורום שלא בטוחים שהנישואין שלהם יצליחו.
|
|
לכתוב את הדעה והגישה שלך, זה דבר אחד, לכתוב השמצות, זה דבר אחר, ובכלל לא יפה!
לגופו של עניין, תלכי עם התמימות היפה שלך להקים בית, ותהיי מאושרת! (לא בצחוק, ברצינות גמורה) רק אל תשכחי בשעת מעשה את האשכול הזה, כאן בפורום..
וזה שאת מתמחה על אחותך, מראה שאת באמת רצינית בנושא, תצליחי!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 14:37 |
|
| |
נראה לי שעדיף לא לצפות ואז מקסימום להיות מופתעים לטובה-מאשר להתאכזב, אני טועה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 14:49 |
|
| |
זה מה שאמרו חכמים וגדולים מאיתנו: פסימי-אופטימי עם נסיון...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 14:50 |
|
| |
צודקת. גם אני בשיטה כזו. (לא רק בנושא הזה, בכלל בחיים..) השאלה היא אם את באמת לא מצפה? אני אישית , כמו שאמרתי, בטוחה שהוא לא יהיה מושלם, ואצטרך להתמודד...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 15:17 |
|
| |
| שיריש1 כתב: |  | אני מקווה שאני לא מדי תמימה.
מה שאני עושה למען זה כיום, כמובן תפילות, וכן, אני עושה שעורי בית,
אני מתרגלת כבר היום עם אחותי המעצבנת, המבולגנת והרחפנית,להתנהג אליה לא כמו שאוטומטית בא לי.......
|
| נשלח ב-8/7/2010 15:48 |
|
| |
| שיריש1 כתב: |  | אני מתרגלת כבר היום עם אחותי המעצבנת, המבולגנת והרחפנית,להתנהג אליה לא כמו שאוטומטית בא לי.......
|
|
בס"ד
ככה??
חכי חכי מה אני הולכת לומר לאחותך!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 22:36 |
|
| |
מי לא בטוח/ה שחיי הנישואים שלו/ה יצליחו?
לא שמעתי דבר כזה... _________________
תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 08/07/2010 22:36:31
"כולם מבחינים איך אתם נראים, אך רק חלק יודעים באמת מי אתם"
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 22:47 |
|
| |
שיריש, את מותק!!! ואני דווקא כן בעד לצפות.. כי מי שלא מצפה- לא עושה כלום כדי שהציפיות שלו יתממשו... (כי אין לו כאלה...) ורק מי שיש לו למה לחכות ולקוות- מסוגל להשקיע, ולהתאמץ, ולהתקדם. כי יש לו לאן.
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 23:27 |
|
| |
| שיריש1 כתב: |  | צודקת. גם אני בשיטה כזו. (לא רק בנושא הזה, בכלל בחיים..) השאלה היא אם את באמת לא מצפה? אני אישית , כמו שאמרתי, בטוחה שהוא לא יהיה מושלם, ואצטרך להתמודד...
|
|
חיי הנישואים אינם רק אושר ופרחים. זה דורש גם הרבה עבודה. וגם אם הגבר יהיה מושלם, היות והוא בא מעולם אחר לגמרי, החיבור ביניכם ידרוש עבודה והשקעה.
הכנה מתאימה, על דרך שיריש1, זאת באמת סלילת דרך טובה. יש גם מדריכות נישואים שמסבירות לבנות איך להסתדר עם השגעונות של הבנים... וכנ"ל להיפך כמובן. אחרת איך אדע לבחור לכן פרחים יפים? 
תוקן על ידי אברימי88 ב- 08/07/2010 23:28:07
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2010 00:26 |
|
| |
טיע-  אם תכירי את אחותי תביני על איזה כוכב אני מדברת..... רגע- תודה על הפרגון... ברור שאני מצפה, ואני מאד אופטימית , אבל אני מצפה במה שקשור אלי- שתלוי בי. מה שאינו תלוי בי- אני לא יכולה לקדם , רק להתפלל... אבריימי- באמת הגעתי לתובנה הזאת מתוך שעורים של מדריכת כלות שאני משתתפת בהם (מיועד לרווקות)
|
|
| נשלח ב-9/7/2010 10:30 |
|
| |
שיריש: למרות ההרגשה הנהדרת שהאשכול משרה, הדברים אינם כה פשוטים.
א) כמה שהשכל יקבל שבן-הזוג איננו מושלם, יש רגש שמאד מעוניין שהוא כן יהיה מושלם. לרוב, העצבים והתסכול הם על אי-התממשות הפנטזיה ולא על האישיות הלא-שלמה.
ב) "להתנהג" יפה לאדם לא מושלם (הדוגמא מאחותך), שונה לגמרי מ"להעריך" אדם לא מושלם. נשים שאינן מעריכות את הבעל, כל מערכת אהבתן לוקה בחסר.
דרושה עבודה עצמית אחרת לגמרי, ולא כזו שבאה לפני הנישואין.
|
|
|
|
|