| נשלח ב-26/7/2010 14:49 |
|
| |
לכל סיר יש מכסה ?
שאלה לי אליכם חברים מלומדים.
לאחרונה, עת התגברו התחושות של כמיהה ורצון עז לנישואין,
חשבתי ואף 'התעצבנתי' על כל האומרים:
"בסוף הוא עוד יבוא" "לכל סיר יש מכסה" ועוד כהנא וכהנא חכמות.
האם אין כאלה אשר נגזר עליהם להיות רווקים כל ימי חייהם ?
חברה שלי טוענת שאין דבר כזה והרי כתוב "40 יום ... בת פלוני לפלוני".
אז לכולם יש בן/ת זוג, רק יש את אלה אשר מפספסים מזלם.
אנא, החכימו אותי, עדיף עם מקורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 15:08 |
|
| |
אני לא מבינה בגזירות
בלי לייאש אני כן מכירה כמה שנפטרו עריריים........
אני כן יודעת שהקב"ה מוליך את האדם בדרך הטובה ולא סתם אדם מפספס את שידוכו אלא אם כן הוא לא הולך בדרך התורה............. ומתעקש על דברים שלא צריך להתעקש עליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 16:08 |
|
| |
אני שונאת את כל האשכולות הדכאוניים האלו.... אבל אני ינסה לעזור.
לגבי גשמים, פרנסה וילדים כתוב שהמפתח הוא בידי הקב"ה לבדו ולא נמסרו לשום מלאך, ואין הבטחה שלכולם יהיו ילדים ופרנסה בשפע. הכל בידי הקב"ה (וכמובן תלוי במעשי האדם ותפילותיו) ואילו לגבי זיווג , אם 40 יום לפני יצירת הוולד מכריזים מי הזווג שלו, משמע שאין אדם שאין לו זווג!! הנסיון שלנו זה ההתמודדות עם ההמתנה, עם התקופה הזמנית הזו . כי לכל אחד ואחד יש זווג שמוכן ומחכה לו. אין לנו אלא להתאזר בסבלנות עד שנזכה להכיר אותו, כי גם הוא מחכה....
בקרובבבב!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 16:21 |
|
| |
| גילו_לי כתב: |  | לגבי גשמים, פרנסה וילדים כתוב שהמפתח הוא בידי הקב"ה לבדו ולא נמסרו לשום מלאך,
ראשית תיקון: מפתח של גשמים (ונכלל בזה פרנסה), מפתח של חיה (= לידה, פי' ילדים), ומפתח של תחית המתים. (תענית ב' ב').
אך מ"מ לא הבנתי לשם מה הקדמה זו. ואם הם בידי מלאך אז מה?
ואין הבטחה שלכולם יהיו ילדים ופרנסה בשפע. הכל בידי הקב"ה (וכמובן תלוי במעשי האדם ותפילותיו)
מיניה וביה לא ברור מש"כ. אם זה תלוי בידי הקב"ה מה מועיל מעשי האדם ותפילותיו, ואם מועיל מעשי האדם ותפילותיו לזה, מה אלו הדברים שונים משאר הדברים הנשפעים מלמעלה. (מיועד למאמינים בקל אחד ולא בשיתוף).
ואילו לגבי זיווג , אם 40 יום לפני יצירת הוולד מכריזים מי הזווג שלו, משמע שאין אדם שאין לו זווג!!
נכון, אבל אולי הוא נפטר. (בעוונות, או לא).
הנסיון שלנו זה ההתמודדות עם ההמתנה, עם התקופה הזמנית הזו . כי לכל אחד ואחד יש זווג שמוכן ומחכה לו.
אין לנו אלא להתאזר בסבלנות עד שנזכה להכיר אותו, כי גם הוא מחכה....
בקרובבבב!!! |
|
לא באתי לקנטר. אך תראו כמה בתבונה כתב כאן מי שכתב שהוא רוצה מקורות.
תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 26/07/2010 16:23:23
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 17:19 |
|
| |
לפינג'ן אין.. אז כל עוד את לא פינג'ן, יש לך גם מכסה 
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 21:04 |
|
| |
תקבלי על עצמך לשם שמיים לסדר את בית הכנסת או בית המדרש השכונתי בערב שבת, ובע"ה מקווה שתתבשרי בקרוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 21:38 |
|
| |
לכל אדם נקבע זוויגו 40 יום לפני לידתו. כאשר נשאל ע"כ הרב אינהורן הוא ענה שיש לאדם ת'בחירה לבטל את זיווגו ע"י מעשים שונים. אם מישי נפגשה עם בחור שהוא מושלם מבחינתה, והיא יודעת שהוא המושלם שלה אך רוצה לחפש מושלם+ היא יכולה לאבד אותו ועל זאת הדרך.....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2010 01:03 |
|
| |
אדם, יש לך אולי תשובה לשאלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2010 01:11 |
|
| |
לצערי לא. אבל, על מה שלא שמע אומר לא שמעתי. (אבות ה' ז').
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2010 01:18 |
|
| |

ומצאתי את זה:
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2010 09:24 |
|
| |
קטנה, תודה על העידוד ; )
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2010 16:19 |
|
| |
שמעתי בשם הרב בן צור שאדם יכול להפסיד את זיווגו שלו, והוא יוכל להתחתן עם מישהי שגם הפסידה את מזלה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2010 16:23 |
|
| |
והילדים, מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2010 16:26 |
|
| |
יתחלקו חצי חצי..
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2010 02:45 |
|
| |
כהנא וכהנא או כהנה וכהנה!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2010 03:09 |
|
| |
אנשים אחרי השואה, ראו את התופת את המות והרוע ועדיין הלכו יום יום לחפש את קרוביהם!!! אין יאוש בעולם זה לא משפט קופצני של ברסלב, זה פשוט יסוד קטן באמונה, כי מי שמאמין אין לו ממה להתיאש, מעולם לא היה שייך לו כלום וכל מה שיקבל יגיד תודה , ויבקש ויקבל את הטוב ביותר. אז בלי דיכאון.
|
|
|
|
|