| נשלח ב-1/8/2010 19:16 |
|
| |
איך מתגברים על קפידה?
מחר בערב מתחתן מישו שאני מאוד אוהבת ומעריכה. יצאנו (בדרך של שידוך) לפני כחצי שנה,ומסיבה שאינה תלויה בנו-השידוך ירד, עם המון כאבי לב לשני הצדדים-אבל במיוחד לי. כי לבחור היתה אפשרות,בדיעבד,לשנות את המצב. והוא בחר שלא לעשות זאת,כי הוא פחד מתגובה של כמה אנשים בסביבתו. הבנתי אותו מאוד-אבל עדיין נשארתי פגועה. וככה נפרדנו. שבועיים לאחר הפרידה הוא התארס עם חברה די טובה שלי. שמחתי מאוד (!!) בשבילו שהוא זכה בה. ושמחתי בשבילה שהיא זכתה בו. באמת!!! האמנתי מכלללל הלב שהוא לא שלי. ואין בי שום קנאה בחברה שלי או משו כזה. להיפך,אני מחר הולכת לרקוד לה הכי חזק בעולם. אבל מה שכן,יש לי קפידה מאוד גדולה על הבחור. אני עדיין פגועה מהצורה בה נפרדנו. ומהעובדה ששבועיים אחרי הפרידה הוא כבר התארס. (וגם היה עוד מהלך מגעיל בדרך..) בקיצור,אני כרגע באמת רוצה את הטוב בשבילו,וקצת "מפחדת" שהוא יתחיל את החיים שלו כשיש לי קפידה עליו!! אבל מצד שני מאוד קשה לי לסלוח לו!! במיוחד שהוא אפילו לא חושב על אפשרות של בקשת סליחה או משו. מה עושים?
אה ו...אין צורך ב"ניחומים" של הכל משמיים...כי אני לא כואבת על זה שהוא התחתן עם חברה שלי דווקא.
אני מאמינה באמונה שלימה שהוא לא שלי..אני נטו מדברת על הפגיעה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 19:42 |
|
| |
אם הקפידה באמת תזיק, הוא כבר ימצא מהר את הדרך לבקש ממך סליחה. ואז כשתראי בסבלם, ייקל לך לסלוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 20:03 |
|
| |
עד כמה שידוע לי.
האפשרות שלך להזיק לו היא באחד משני האפשרויות.
א. שאת "תלמיד חכם", אשר נשיכתו נשיכת שועל ועקיצתו עקיצת עקרב ולחישתו לחישת שרף. (אבות ב' י').
ב. אם תעוררי עליהם דינים של מעלה. ואז יתפסו בחטאיהם, ויענישום ב"ד של מעלה. וקצת אפרש הענין.
כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא. (קהלת ז' כ'). וכל אדם יש לו עבירות ופגמים מסויימים, שצריך להענש עליהם.
אלא שהמדה היא שהקב"ה מאריך אף לחוטאים כדי שישובו בתשובה. (עי' בראשית רבה ס"ז ג'). וכל זמן שמאריך להם, אינו נפרע מהם. ורק אם לא שבו, אז גובה את חובם, ומענישם כפי חטאתם.
יש דברים מסויימים אשר יגרמו שיתבטל אריכות האף של מעלה כלפי החוטא, ויפרעו ממנו את חובו מיד. לדוגמא אתן, אחד מדברים אלו, הוא המכניס עצמו למקום סכנה.
אם תסתכלי עליהם בעין רעה, ובכעס. ויתרה מזו אם תמסרי דינם לשמים, פירוש, שתאמרי, מגיע לו עונש כזה על שפגע בי. דבר זה מהדברים הממשיכים דינים על האדם, ומבטלים את אריכות האף, ואז יענשו.
אך אם את בשמחה ובטוב לבב, ומאחלת להם, (יתכן שטוב בפה), הצלחה וכל טוב. אין לך מקום לחשוש.
ובשכר זה נשמע בשורות טובות בקרוב.
תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 01/08/2010 20:18:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 20:35 |
|
| |
אדם, דבר ראשון תודה על תגובתך המפורטת.
דבר שני,את האשכול החלטתי לפתוח אחרי קפידה מאוד קשה שהיתה על אחד מבני משפחתי הרחוקה.
ואותו אדם שהקפיד עליו ממש לא היה צדיק עם נשיכות וכאלה....
לכן חששתי..
דבר שלישי, לפעמים כשאני נזכרת בו,אני כן מוצאת את עצמי פתום "מאחלת" לו שהקב"ה יכאיב לו כמו שכאב לי...אבל אז מיד אני "תופסת את עצמי",ומשתיקה את עצמי..אבל באיזשהוא מקום,כמה שאכפת לי ממנו,אני עדיין רוצה שהוא יחוש את הכאב שחשתי.
מבין?
תוקן על ידי נאות ב- 01/08/2010 20:36:13
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 20:41 |
|
| |
1. בבקשה. 2. אותו קפוד, יתכן שהיה מהסיבה השנית שכתבתי. אף שהמקפיד לא היה ת"ח. 3. כל זה הבנתי. אלא שלפי ששאלת מה עושים, עניתי. בכל אופן, שיהיה בהצלחה, ובשורות טובות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 01:30 |
|
| |
נאות, אווהה ! סיפור, סיפור.
אין ספק שלמחול ולהעביר זה לא קל בכלל וקפידה זה דבר לא פשוט בכלל. ועוד בדברים שתמיד יש קפלים חבויים בלב....
מה עושים? חברה שלך, אשתו למחר, יודעת על הפגיעה הקשה שלך? בשום שלב לא היתה בקשת סליחה? או שאת מצפה ליותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 01:36 |
|
| |
נאות היקרה דווקא במצב הזה בדיוק הזמן להגיד לקב"ה אתה יודע כמה זה כואב לי. אתה יודע כמה הוא הכאיב לי. אם כל זה אני סולחת לו ואני מבקשת ממך שבזכות זה תזרז לי את הזיווג האמיתי שלי. מידת הותרנות זו המידה הכי מפוארת שיש לאדם. ודווקא במצב הכי קשה והכי מכאיב. תאמיני לי שזה ישתלם לך. ה' ילחם לכם ואתם תחרישון
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 01:43 |
|
| |
עבודה עצמית עבודה עצמית עבודה רצינית ידוע שיותר קל ללמוד את כל הש"ס בלילה אחד מלשנות מדה אחת פשוט תפתחי ספר מוסר במטרה ללמוד על הנושא ואל תדחיקי את זה פשוט תשבי ותחשבי למה אני כועסת וכ"ו ככה תשבי איזה יומיים על הנושא בלי להרפות ולהדחיק תנסי ללמד עליו זכות (מתבייש, לא מספיק חכם, (לפעמים זה גם זכות)) אם קפידות לא משחקים אגב, בעי,: הגעלת אותי איכסלקה עליך ולך נאות זה סוג של אזהרה חסר לך עכשיו שמכל איזה עיכוב, צרה עקתא ושאר מיני בישין ומזיקין שקורים לכל זוג יפלו על מצפונך רק זה סיבה לסלוח לו (וואו, נהייתי חכם כמו יונתן)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 09:35 |
|
| |
ואי, איזו צידקות  אני רואה קפידה על מישהו בתור מעט מן הנקמה המתוקה שאפשר להשיג כשמישהו פוגע בך..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 10:15 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | ואי, איזו צידקות  אני רואה קפידה על מישהו בתור מעט מן הנקמה המתוקה שאפשר להשיג כשמישהו פוגע בך.. |
|
המחשבות השחורות שמישהו מעז לומר בקול..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 11:06 |
|
| |
אוקיי....
בעי- אני באמת לא רוצה להגיע למצב הזה.
אדם-שוב תודה על תגובה מחכימה.
קטנטונת- אשתו לא יודעת על זה.
בחור- נהניתי מאוד מתגובתך, אשתדל ליישם אותה בעז"ה!!!
ננחנחנח- עיין ערך בחור. =) ו..כן,אתה בהחלט יכול לחוש כמו יונתן אחרי תגובה כזו.
שיריש- גמני אהבתי את תגובתו של בחור.. =)
תמי- אני יותר מידי אוהבת אותו בשביל לרצות שיקרה לו משו. יצר הנקמנות שלי במקרה הזה נדחק הצידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 13:29 |
|
| |
האשכול הזה מכעיס אותי מרגיז אותי מעצבן אותי ואני יסביר : א: תמי – עם הרבה הערכה – ויש הרבה אז א: היא רוצה להשתחרר מזה (למרות שלפי התגובה שלה אלייך לא בטוח בכלל שיש לה קפידא) ב: מה בדיוק תשיגי מזה ? – לנקוס פירושו שהשני מפסיד- וכאן היחיד שמפסיד זו את, שתקועה בעבר, ושנוקמת, מדה גרועה בעיני הבורא לגבי אדם, - הוא צודק, שאם תאמרי בפה איחולי ***** זה גרוע (ולי יש ניסיון רע ומר עם הדבר ויסורי מצפון מפה עד להודעה הראשונה של תמי) אבל גם קפידא בלב היא לא טובה ואין לי כוח לפתוח ספרים ולהביא ראיות מהמקורות כמו אדם אבל לפחות בצורה שלו אני יביא א: למקפיד (ידוע בנושא הזה שמי שמקפיד ומוסר דינו לשמיים הקב"ה מקפיד עליו ומעיין בדינו ג"כ ואני אמנם לא יודע מי את אבל אני יודע באיזה דור את חיה, אז לא נראה לי שכדאי לך) ב: למוקפד ג: ליחסי האנוש התקינים בכדור לגבי חסידי: שמציע עסקה עם הבורא זה לא עסקה שווה מחילה תמורת, חתן, בעל, ארוס, זיווג כי ברור ששוה לך לסלוח ובכלל דעתי אינה נוחה מכל העסקאות האלה (את מבקשת זיווג השני לוטו השלישי טוטו) כמובן אמנם שבדורנו אנו א"א כמעט לעבוד מאהבה אבל עדיין יש דרגות אם תצליחי לעבוד ברצינות ולעקור מן הלב את המדה הרעה הזו זה יכול לעשות נחת רוח למעלה וכנראה תרויחי מזה והם יחליטו מה (יונתן תציל אותי, קח את המושכות, ומהר)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 13:39 |
|
| |
| בעי כתב: |  | אם הקפידה באמת תזיק, הוא כבר ימצא מהר את הדרך לבקש ממך סליחה.
ואז כשתראי בסבלם, ייקל לך לסלוח.
|
|
בס"ד
בחייאת,למה לחכות שיהיו צרות
מחלי לו בלב מעתה.
נכון קשה,אבל מה הרעיון לרצות שמישהו יסבול בגללך???
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 23:01 |
|
| |
או קיי אז זו רק לעניות דעתי בלבד! מטבענו בני אדם יש לנו יצר של הקפדה על אדם מסויים כתוצאה מדבר רע שהוא עשה לנו, אדם בעל אמונה חזקה שיודע שזה מה שמגיע לו והקדוש ברוך הוא "טוב לכל" ו"מאן דעביד רחמנא לטב עביד" אין לו כל סיבה להתעצבן או להקפיד על אדם כזה או אחר, כי הרי הוא מאמין בה', זה הגיון פשוט מאוד, אבל [והאבל גדול מאוד] לא כולנו בדרגת בטחון כל כך גדולה [כנראה] שמאמינים באמונה שלמה ומכאן נובעת ההקפדה. על כן מה נותר לנו לעשות בכל זאת בכדי לא להקפיד, אז נתחיל מהיראה, נאמר על המקפידים שכל המקפיד על הבריות מקפידים עליו מן השמיים, האם את רוצה שעל כל עוון קטן יקפידו עליך? על משפחתך וכו?, ודאי שלו, אז כדאי מאוד שגם את לא תקפידי, מה גם שאם תשבי עם עצמך תראי בחוש שזה לא מעלה ולא מוריד כלום. עוד צד של היראה, כפי שנאמר לעיל, ברגע שהאדם פונה לה' שידון במקרה מסויים אותו אדם נענש תחילה כמו במקרה עם שרה שפנתה לקב"ה בטרוניה על אברהם, והיא נענשה תחילה [בדיוק ההיפך מ"כל המבקש על חברו נענה תחילה", כאן כל המקפיד על חברו מקפידים עליו תחילה]. מצד האהבה לה', בלילה כל יום לפני השינה, יש את העניין של קריאת שמע, תנסי לומר את זה "הריני מוחלת וסולחת לכל מי שהכעיס והקניט אותי בין בגופי בין בממוני.." זה קשה, איך אפשר? אבל אפשר! עם המילים ועם החיצוניות נמשכים הרגשות והפנימיות, תנסי יום יומיים שבוע חודש עד שתסלחי ולא תקפידי כלל ועיקר, מה גם שבבוקר יש נוסח לפני תפילת שחרית של "הריני בא לקיים מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך והריני אוהב כל אחד מבני ישראל כנפשי ומאוד". וה' יעזור, זה אומנם נראה לך "שיעור מוסר" כזה או אחר, אבל אני מדבר קודם כל אליי, גם אני מקפיד על מספר אנשים, אבל מנסיון, זה מועיל!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 23:13 |
|
| |
יוני, לייק!!! כרגיל...=)
הרגע חזרתי מהחתונה...היה ממש ממש ממש יפה!!! יש מן מערבולת של רגשות כזה...
אבל אקח לתשומת ליבי את הדברים שנאמרו...תודה חברהל'ך...=)
|
|
|
|
|