| נשלח ב-27/10/2010 10:45 |
|
| |
סוגיא בגמרא בפגישה
שלום לכולם,
במהלך דיון עם כמה חברות בנושא, כתבה אחת החברות את התגובה הבאה:
"אתן מוזמנות לצחוק עלי,
אבל אני אוהבת לבקש מבחור, אפילו בפגישה ראשונה, שיתן לי איזה סוגיא מעניינת מהגמרא...
אתן יכולות לחלוק עלי, אבל יש בזה המון יתרונות:
זה שטח שלו, הוא מרגיש שם בנוח ומדבר ביתר חופשיות מאשר השאלות הטיפשיות על חיי הסמינר...
זה מראה עד כמה הוא מסוגל לשתף אישה בעולם שלו
לא בכל המקרים, אבל לפעמים זה גם יכול להראות איפה הראש שלו נמצא
ויש עוד הרבה מעלות,
חוצמזה שזה פשוט מעניין אותי!
(ואני עושה חיים קשים לבחורים שאני נפגשת איתם..)"
מה דעתכם על זה? מה אתם הייתם חושבים/מגיבים לכזו בקשה מבחורה בפגישה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 10:50 |
|
| |
רעיון מעניין.
|
| נשלח ב-27/10/2010 10:55 |
|
| |
אני מעדיף בחורות שמאתגרות אותי, כי זה נותן לי את האפשרות להוכיח (אולי) שאני שוה את ההשקעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 11:34 |
|
| |
הגברים שביננו, נראה לכם שבעולם הבחורים יש מצב שזה יתפס כחפרנות מוגזמת?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 11:34 |
|
| |
רעיון מעולה!! מה שהוא יגיד אני אאמין שזו גמרא.....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 11:40 |
|
| |
העניין הוא לראות אם הוא יכול לשתף אותך בדברים שלו.
רק שאני חושבת לעצמי, כי יכול להיות שבחור שאין לו יכולת שליפה טובה, לא יעבור את המבחן הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 13:08 |
|
| |
חשבתי על זה...
תלוי מאד בסוג הבחורים.. יש כאלה שיסתכלו על הבחורה במבט אלכסוני ויעשו ממנה בדיחה. יש שיזרמו, ויוציאו משהו ל"רמה" של בנות.. ויש שינסו "להראות לה" וממש היא תאבד ידיים ורגליים יש גם התמימים שממש ישבו וילמדו איתה "חברותא"
אני קצת מרובעת בעניין.. חושבת שכן, זה חכם והייתי רוצה לשמוע סוגייא בגמרא, רעיון גדול. (אני עושה את זה עם אבא שלי ואחים שלי הרבה פעמים..)
אבל לבחור בפגישה? לא מדרכי הצניעות,,, לא נראה לי לגמרי מתאים. נשמע מוזר? כך אני חושבת...
וגם אני חושבת שכמו שבחורה מצפה שהבחור יביא מהשטח שלו יש בחורים שמצפים שהבחורות יביאו מהשטח שלהן. וכן השיחה תזרום בקטע יותר קליל, וסיפורי ולא לימוד.
לא יודעת, יש לי מחשבות סותרות בעניין.
תעבירי את הדברים לחברה שלך. כן?!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 16:06 |
|
| |
כמובן! כמובן! ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 16:16 |
|
| |
אני אישית הייתי לוקח את זה בטור סוג של פוזה !!! ולא ניראה לי רעיון נחמד הדבר הזה !!! בעיקר בפגישה ראשונה הבחור וכן הבחורה לא ממש שולטים על המחשבות שלהם ומי יודע איזה פדיחה יכולה להיות הבחור לא מוכן לדברים כאלו !!! פגישה 4-5 אפשרי לבקש כי אז כבר יותר פתוחים אחד לשני!! אבל בפגישה הראשונה לא ניראה לי !! בכולאופו זה בסך הכול רק הדעה שלי !!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 16:45 |
|
| |
בגדול זה תלוי בסוג הבחור כמו שקטנה כתבה, לטעמי האישי זה יכול להיות נחמד, למרות שבד"כ יהיה קשה למצוא משהוא שבאמת יעניין אותה ותתחבר לזה, לכן עדיף לדעתי איזה וואט או רעיון מוסרי שישתלב בשיחה ונוכל להתוכח על זה. למי שרוצה לדבר בלימוד בפגישה הנה מספר הצעות. (הקונטרס המלא יפורסם ביום חתונתי בעז"ה) האם ההורים שלה מוגדרים כשומר אבידה של הבעל? פגישה ראשונה האם נחשב כספק ספיקא? האם זה שהבחור לא נותן דירה זה מדין כל המתחייב בנפשו אינו מחויב ממון (קלב"מ)? אם לא עונים תשובה באותו יום יש דין בל תלין? היום כשהאשה היא המפרנסת האם מעשה ידה לבעלה?
אם אתה מתפלא למה היא שתקה כל ההרצאה שלך בלימוד זה לא בגלל שלא מעניין אותה פשוט שתיקה כהודאה...
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 18:11 |
|
| |
לא נשמע לי.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 18:14 |
|
| |
ודיברת- אהבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 18:58 |
|
| |
ודיברת - חזק!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 09:23 |
|
| |
ודיברת, בהחלט מבריק, נראה לי שהיית עובר את המבחן בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2010 15:03 |
|
| |
עכשיו תוכיח כמה אתך בקי בעניני סמינר..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2010 11:36 |
|
| |
בירץ, האם פגישה ראשונה זה ס"ס... קח מראי מקומות.. כתובות פרק ראשון... דף... הרשב"א על הסוגיא... תוס' הרא"ש ואז אפשר לקפוץ לר' שמעון....
ולענייננו... אם אני יתבקש להוריד סוגיא... (אני אוריד אותה... סוגיית על אחת כמה וכמה...) אני אומר סוגיא הלכתית בבחינת הניפרד מחברו אל יפרד אלא בדבר הלכה...
|
|
|
|
|