| נשלח ב-3/11/2010 21:17 |
|
| |
מה אתה עושה לעזור לעצמך?
כולנו פה מחפשים... ורובנו לא מצאו.
אולי אנו צריכים לשנות משהו בנו, בכדי למצוא את האדם הנכון?
אז השאלה היא, איך אנחנו עובדים על עצמנו? איזה חסמים פרצנו? באיזה שבילים לא נודעים הלכנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 21:20 |
|
| |
קודם השאלה אם צריך לשנות, לעבוד, לפרוץ, ללכת...
ואם כן, מי שהלך ומצא. הלך...... ומי שהלך ולא מצא, ממשיך לנסות.......
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 22:32 |
|
| |
בליקשר אנחנו מנסים לשנות ולהשתנות לטובה. להיות אנשים טוביםיותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 22:47 |
|
| |
אני הצעיר חושב שהכל משמים ואין קשר בין שינויים באדם לזיווג מה שכן כמובן תמיד מנסים להשתפר וכנ"ל בדברי החכמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2010 23:50 |
|
| |
תאמת... לא הבנתי...
אתה מתכוון שינוי באופי? שינוי ביחס בבן אדם לחברו? או בבין אדם למקום?
למה הכוונה בפריצת חסמים? שביל לא נודע?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2010 03:24 |
|
| |
גם אני מאמין שהקב"ה מזווג זיווגים. רק שאני מאמין בנוסף, שהקב"ה יכול לזווג לי זיווג נכון והגון, ואני אדחה אותו בגלל שהקב"ה נתן לי את האפשרות לבחירה.
אז השאלה שלי היא, האם זה שלא מצאנו שידוך, האם זה בגלל שבאמת השידוך שלנו מתקשה להגיע, או שיש לנו נטייה לא טובה, הגורמת לנו לאבד את השידוך.
למשל, מה יקרה אם הקב"ה זיווג בחור ספרדי לבחורה אשכנזית, האם הבחורה תסכים לשידוך כזה. או אם הקב"ה זיווג בחורה גרושה לבחור רווק, האם הבחור יסכים להצעה כזו?
ומה יקרה אם הקב"ה זיווג לבחור רגיל לחלוטין, בחורה עם מום כל שהוא, צולעת או מגמגמת, האם עלי להסכים להצעה כזו?
ומה יקרה אם הקב"ה זיווג לי בחורה שיש לה קצת בעיה במידות או שהיא בוגרת ממני בכמה שנים טובות...
ובקיצור, איזו גבולות אנחנו אמורים למתוח, בכדי להגיע לאפשרות של זיווג הגון?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2010 11:44 |
|
| |
שמעתי שכתוב"מה' אישה לאיש"-כשהק"בה יזווג לך את זיווגך הוא יתן בליבך ובליבה לגמור ובשעה טובה ומוצלחת תבואו בברית הנישואין. ולכן היום לצערינו קורים מקרים כו גרושים וכו.. כדי שפלוני זה ימצא את פלונית זו דוקא.(כשהיו רווקים לא היו מגיעים זה לזה מסיבות שפירטת כו מוצא ,מום וכד'..) לתקן את המידות תמיד צריך ,הרי לשם זה הגענו לעולם. ולוואי ונצליח!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 01:35 |
|
| |
משתדלים.. מה שאנחנו יכולים לעשות עם עצמנו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 13:23 |
|
| |
להתקדם תמיד צריך וכדאי. אני רק חושבת שגם ה' יודע ומכיר את המוסכמות, ואם הוא היה חושב שלא יהיה מצב בעולם שספרדיה תתחתן עם אשכנזי, שרווק יתחתן עם גרושה וכו' הוא לא היה מזווג אותם.
מקווה שהובנתי, אם לא- אסביר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 14:33 |
|
| |
התכוונת שמותר ללבת לפי המוסכמות כי בטח ה' לא שם את הבן זוג המיועד במקום שלא נגיע אליו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 15:10 |
|
| |
"ה' לא שם את הבן זוג המיועד במקום שלא נגיע אליו" זה בדיוק מה שאמרתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 15:38 |
|
| |
יש בזה הרבה אמת. אבל כבר היו סיפורים איך שדברים התגלגלו בצורה מדהימה ונעשו שידוכים שאיש מהצדדים לא חלם עליהם אבל זה נדיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 15:44 |
|
| |
נכון, נסים גלויים לא קורים בדור שלנו, לכן ה' השאיר איזה כמה אחוזים קטנים שבהם הוא יוכל לעשות הניסים בדרך מוסתרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 17:56 |
|
| |
האם יש סיבה הגיונית למה שאשכנזי לא יתחתן עם ספרדיה, ובתנאי שהם מתאימים מבחינת אופי? למה שהקב"ה לא יעשה זיווג מסוג זה? בגלל שאנחנו מקובעים, הקב"ה חייב לרקוד לפי צלילי החליל המטופש שלנו? לא כן אחי (ואחיותי), הקב"ה מזווג זיווגים, כפי מה שראתה חכמתו העליונה, ואנחנו יותר מדי פעמים מקלקלים לעצמנו! אם לא היינו מקלקלים לעצמנו לא היו היום עשרות אלפי רווקים רווקות! שמחפשים שידוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:04 |
|
| |
בס"ד מעפיל, הפעם צדקת!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 18:15 |
|
| |
מעפיל, כנראה שה' כן מתיחס לסטיגמות האלה, כי תראה כמה אחוזים של "נישואי תערובת" יש..
לא נכנסת כרגע לזה אם הסטיגמות מכונות או לא, אבל זו מציאות.
|
|