יש לי קטע כזה, שאני מאוד נהנה מהמקלחת בסופו של יום. ולא רק מהסיבה של נקיון הגוף, אלא מנקיון המחשבות בראש.
כשהמים זורמים-המחשבות זורמות, מאורעות היום עוברים וחולפים על פני. והמקלחת גורמת לי לסדר וניקוי במחשבות.
אפשר לומר שבכך אני שוטף את היום, ואם אני צריך לקבל החלטה מסוימת. לרוב החשיבה וההחלטה מתקבלות שם בחדר המקלחת.
לימיים גילתי שלא רק במקלחת, כשהמיים זורמים-המחשבות זורמות אלא גם בשטיפת כלים המחשבות זורמות ביחד עם המיים.
כך קרה שפעולה שהייתה שנואה עלי בצעירותי, כיום היא נהפכה לפעולה מהנה בזכות רעינון המחשבה, בדיוק כמו במקלחת.
הרבה פעמים כשאני בבית אני נגש באופן אוטומט לשטוף כלים, מה שגרם לאימי לשיר "מה נשתנה" שלא בזמן המקובל לשיר.
בבין-הזמנים האחרון, כשטילנו כמה חברים, בין היתר עשינו מסלול ברכיבה על סוסים לאורך חוף ימה של העיר נתניה.
היצרתיות שלי התבטאה בכך שקלטתי איך לגרום לסוס לדהור במהירות ועשיתי זאת למרות צעקות המדריך וההבטחות לחדול. בעוד אני עסוק בלהאיץ את הסוס, חשבתי שאפשר להנות מהרגע ולהתבונן בנוף הנשקף והגלים המתנפצים והפסקתי.
אני חושב כעת, מכל דבר בעצם אפשר להינות. אילו רק אדע לחשוב באופן שיגרום לי הנאה ממה שאני עושה.
כמו שהתחלתי להינות משטיפת כלים למרות שזה היה שנוא עלי וכמו שנהנתי מהעובדה שאני על סוס ללא "ריגושים" מיוחדים. כך גם בשאר הדברים בחיים אילו תהיה לי חשיבה שבכך אני נהנה אזי גם מהדברים שלכאורה מעצבנים ומרגיזים לא יפריעו.
לדוגמא באם אני ממהר לאיזשהוא מקום ולחוץ בזמן (שזה מרגיז) אפשר להינות מזה שאחשוב שאני לא "תקוע" במקום ומתקדם...
ועכשיו, אלך עם החשיבה הזו יותר רחוק, כך גם בפגישות בשידוכים נניח ונפגשת וההצעה ירדה מכל סיבה שהיא.
הרי אילו אותה בחורה ח"ו הייתה נטבעת והייתי מצילה אזי כאילו קימתי עולם מלא, יוצא איפו שנפגשתי עם "עולם מלא".
אזי למרות שההצעה ירדה, אפר להינות מעצם הרעיון שהכרתי לרגע "עולם מלא" בדרך לבניית הבית הפרטי שלי.
וכמו בשטיפת כלים שנהפכה מבחנתי לפעולה מהנה, אם נשברה צלחת או כוס אין בזה טעם לפגם בהנאתי-
כך גם אם לכאורה לא יוצא מאותה הצעה משהו, אין בזה טעם לפגם במצב הרוח ואפשר להינות גם מזה שהיא לא שלי.
אך איחולי שמהפגישות בקרוב תשבר צלחת ולאחר תקופת האירוסין גם כוס (ושיותר לא ישבר שם כלום. ברור?!

)
ובנימה אישית אישית-
פוסט טור אישי זה כמו שאר הטורים, גורם לי חיזוק וקיבעון לתובנות שלי הרבה יותר טוב מלפני שכתבתי זאת.
כך גם אם מאן דהו יחלוק עלי (מאוד לגיטימי בעיני) אין בזה טעם לפגום בהרגשתי ובהנאתי.
ואם זה יגרום למישהו או למישהי לחשוב לרגע בצורה אופטימית ונחמדה על החיים, אז בכלל אני 'מבסוט'.
אגב, הנקודות העיקריות בטור זה וההחלטה על פרסומו היו בזמן (איך לא?) שטיפת הכלים.
ואם אסכם את דברי לכמה מילים, זה יצא כך...
"מדהים מה אפשר ליצור מהדברים הפשוטים בחיים" אינו רק סלוגן של חברת שטראוס-עלית.
אלא סלוגן אינדוידואלי לכולנו שאפשר ליצור הנאה מהדברים הפשוטים בחיינו, אילו רק נדע לחשוב בצורה שתגרום לנו הנאה.
תהינו.