| נשלח ב-5/12/2010 13:08 |
|
| |
איך מתמודדים עם המצפון?!
כולם מדברים על זה שאין כמו בעל שישב וילמד כל היום ושהאישה תדאג להכל לבית לילדים לפרנסה וכולי...לכן אני מחפשת אחד של "חצי חצי" למרות שאני בחורה מאוד חזקה בהשקפות אמנם מתלבשת קצת מודרני(או איך שתרצו לקרוא לזה) אבל לא עושה הרבה שטויות שבנות שרוצות אחד שישב וילמד עושות (כגון סרטים וכולי...)
מה לעשות עם המצפון הזה שמצד אחד אני יודעת את הערך הזה של בחור שלומד ומצד שני לא מסוגלת לחשוב על כל העול שיפול עלי??
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 13:18 |
|
| |
לעניות דעתי.. נראה לי שזה תלוי במחשבה שלך..
אם תחשבי שזה לא "עול", אז זה לא יהיה עול... תלוי מאיפה מסתכלים.
ועוד מילה, אם את רוצה אחד שבפונטנציאל יוריד לך את העול... ספרי לו ע"כ, בפגישות המאוחרות יותר.. תאמיני לי שלא חסר בחורים שאומרים שהם ילמדו וכ"ו, ורוצים להיות כנים כמוך. ומאחל לך שתמצאי את המתאים לך..!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 13:24 |
|
| |
איך תקרא לזה אם זה לא עול??? זה אולי עול ששווה את זה אבל זה עול... וחוץ מזה שאני שונאת את הרמאות הזאת שאומרים בשידוכים משהו אחד ואח"כ עושים משהו אחר... לכן אני אומרת את זה מלכתחילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 13:25 |
|
| |
הרמב"ם היה רופא, רבי יוחנן היה סנדלר, לח"ח היתה חנות מכולת. רק בדור האחרון מצפים מגבר שישב וילמד כל היום ומהאישה שתפרנס, ולמרות שזהו באמת המצב האידאלי, זאת לא חובה, ורבים וטובים מאיתנו לאורך כל ההיסטוריה למדו וגם עבדו לפרנסתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 13:36 |
|
| |
את צודקת אז איך את מסבירה את זה שהיום בחור כזה הוא סוג ב' או איך שתרצו לקרוא לזה...??
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 13:49 |
|
| |
ואיך את מסבירה את זה שבחורה שלובשת רח"ל חצאית ג'ינס נקראת סוררת? ואיך את מסבירה את זה שבחור שדורש דירה נחשב פצצה? זה עניין של מוסכמויות חברתיות אוויליות ומעוותות. את צריכה להתנתק מכל אלו וללכת עם האמת שלך, ותאמיני לי שאם שאת בחורה טובה אלוקים יודע את זה וישלח לך את המתאים לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 13:51 |
|
| |
| אנימותק כתב: |  | את צודקת אז איך את מסבירה את זה שהיום בחור כזה הוא סוג ב' או איך שתרצו לקרוא לזה...?? |
|
אם כרגע הוא בחור ישיבה לכל דבר, ורק בעתיד יצא לעבוד, מי יחשיב אותו כסוג ב'? חוצמיזה, מה אכפת לך איך הוא מקוטלג בחברה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 14:04 |
|
| |
הבעיה שעכשיו הוא לא בגדר של בחור ישיבה למה הוא עובד בשביל לפרנס את עצמו..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 14:43 |
|
| |
אגב היה לי איזה הצעה של בחור שאבא שלו לומד והאמא לא עובדת ולכן הוא צריך לפרנס את עצמו אז הוא יצא לעבוד אז מה תאמרו על מצב כזה שאין לו ברירה אחרת??
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 16:18 |
|
| |
נגיד שזה נשמע שונה מאד. אני לא מאמינה שהדברים הם כמו שהם מוצגים... לא מצוי שבחורים צריכים לצאת ולפרנס את עצמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 16:29 |
|
| |
אני מספרת לך דברים שבררנו ואני יודעת שזה לאכ"כ מצוי... ואגב אחי סיפר לי שהרבה בחורים כן עושים משהו בשביל איזו הכנסה צדדית והם עושים את זה מאוד בשקט.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 16:46 |
|
| |
משו בשביל הכנסה צדידת זה שונה לגמרי מלפרנס את עצמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 16:53 |
|
| |
מה ההבדל?? התכוונתי שהוא צריך לדאוג לעצמו...דברים בסיסיים..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 17:05 |
|
| |
יש הרבה בחורים, ולא רק בחורים. שצריכים את ההרגשה שיש להם את הכסף שלהם והם יכולים לעשות בו מה שהם רוצים. הרגשה על עצמאות. לכן אני אומרת בין כסף שנועד למחיה- לפרנס את עצמם בשביל דברים בסיסיים, לבין עבודות מהצד, סתם בשביל הכיף וההרגשה הטובה, ושתהיה אפשרות לקנות מותרות..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 17:39 |
|
| |
לא הבנתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 17:49 |
|
| |
אשכול מעניין, קראתי את התגובות פה ש90 אחוז מהם של בנות ורציתי להבהיר כמה דברים מהצד שכנגד ויחד עם זאת להביע את עניות דעתי, אז ככה, רוב הבחורי ישיבות אינם בנים יחידים להוריהם, כמו"כ רוב האוכלוסיה בפרט החרדית אינה נמצאת בעשירון העליון, אי לכך ובהתאם לזאת בחורי הישיבה שלמרות שרבים מהם מקבלים דמי כיס וכלכלה מהוריהם (אגב, יש רבים וטובים שלא מקבלים כלום) עדיין לא מקבלים משכורת וצריכים לכלכל את צעדיהם בתבונה רבה וממש מחזיקים את עצמם! הממוצע הכספי שיש לבחורים הטובים ששקועים בתורה הוא בין 40 ל60 שח בשבוע! שזה נותן להם מידי פעם לקנות חבילת וופלים (או בפלות...) במשך השבוע במקום ארוחת צהריים שפיספסו או שלא הייתה טעימה.. גם נותן להם לשלם 15 ש"ח בשבוע הוצאות כביסה (בממוצע-תלוי בסיבסוד הישיבה) אופציה רווחת בקרב הבחורים הנ"ל להרוויח עוד כמה גרושים (או אלו שלא מקבלים כלל היא ע"י מבצעים ומבחנים שונים שיש בכל ישיבה (99אחוז) וכמו"כ מישיבות הבין הזמנים! אלו הם הבחורים הטובים ביותר שקיימים בעולם הישיבות! למרות שלדעתי חלק גדול מתוכם בכלל לא מודע למעשיו ועושה מה שעושה אך ורק כדי להיות בתוך העדר ולהיחשב ככבשים או העיזים השמנות ביותר! (סליחה על הציניות אבל זה נושא שמאוד כואב לי..) הבחורים הנ"ל מסתכמים בין 20 ל40 אחוז מכל עולם הישיבות! כל ה70 אחוז הנותרים ראשם אינו מונח בגמרא בלבד אלא גם או רק בהנהות העולם הזה שמצויים בתחומי הישיבה ופעמים רבות מחוצה לה... הסטנדרטיים שבהם שמקפידים להיות סוג של ייצורי כילאיים בעיני הרבנים, ההורים, ושאר סובביהם..קרי: מקפידים להישאר בחורי ישיבה חלקים ללא תלונות והערות וללא "שם" רע עדיין פועלים באותה שיטה כלכלית של הסוג הראשון שהזכרתי שהיא קצת יותר קשה בשבילם מטעמים מובנים..ולכן מידי פעם אבל ממש מידי פעם בתדירות של אחת לשבוע עד אחת לחודש תלוי באופי ואומץ החור מוצאים איזושהי הכנסה צדדית שהם יעשו אותה הכי בשקט שאפשר! בלי שאף אחד ידע גם לא החברים הטובים ביותר! יש כאלו שרק לחברים הטובים ביותר יספרו אבל זה נדיר... הצד השווה בין כולם הוא רמת החיים התת אנושית בה הם חיים (-50 שח לשבוע שיש פחד גדול לקנות במבה בתחילת השבוע...) והפחד הגדול לעשות משהו להכניס עוד טיפה כסף! בינתיים תקראו את החלק הזה של ענ"ד אני צריך לצאת ובעזרת השם אמשיך לספר לכם בערב על ה10 אחוז הנותרים של הלו שמגלגלים חובות גדולים מאוד מאוד ושל אלו שלהיפך ועובדים יפה מאוד ועדיין בחורי ישיבה הינם! וגם על הסוג האחרון שיצאו ממסיכת הצביעות של הישיבה שגם המה מתחלקים לשתיים! בלי נדר בהיזדמנות! בכאב לב רב! יצחק. (בדוי)
 |
|
|
|
|
|