| נשלח ב-7/12/2010 21:32 |
|
| |
טוב לי ברווקותי. למה לי להתחתן???
אני נמצא פעם ראשונה במצב כזה רציני של החלטה גורלית, ואני פשוט משתגע מזה...
הכל היה טוב ויפה ורגוע בחיים עד שלפתע אומרים לי הורי שיש הצעה רצינית שכבר רוצים לגשת לפגישות..
לא יכולתי לסרב ולדחות את הזיווג שלי במידה וזה הזיווג, אז נגשתי, בהתחלה כשהכל עוד היה בערפל זה היה נראה לי די סבבה הזיווג הזה.
ברור שלא חשבתי להחליט אז, וגם ממש לא יצאתי מהכלים!
אבל המשכתי להתקדם לעוד פגישה ועוד פגישה אבל אני לא רואה סיבה מוצדקת לחיוב ולא רואה סיבה מוצדקת לשלילה.
הבעיה היא, כך מסתבר, בי עצמי...
אני לא הייתי מוכן ולא ציפיתי לזה, כל כך טוב לי כיום ברווקותי, לא חסר לי כלום ואני לא כ"כ רוצה להיתחתן עכשיו!
(אני ס"ה בן 22)
אז אם היה מדובר בשידוך שהייתי מתלהב ממנו ומאוד רוצה אותה הייתי הולך על זה לגמרי. אבל עכשיו המצב הוא שאני לא כ"כ מתלהב, ואם היא תתן תשובה שלילית אני לא אתבאס מי יודע מה, אז איזה סיבה יש לי להתחתן איתה עכשיו???
מה רע לי? מי אמר שיהיה לי טוב איתה ביחד? אני גם לא יכול למשוך אותה יותר מידי זמן כי מסכנה הבחורה, מה היא אשמה?
בקיצור, אני לא יודע מה לעשות....
אני מקווה שהבנתם את התסבוכת שלי... ואני אשמח מאוד לשמוע את דעתכם!
תוקן על ידי אסיק_good ב- 08/12/2010 16:34:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 21:43 |
|
| |
אין לי מה לומר לך זה ממש מצב מסובך.... אני הייתי שואלת רב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 21:59 |
|
| |
איזה שאלת רב יש פה???
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:12 |
|
| |
מבינה אותך לגמרי,גם אני עברתי את הגיל הזה של ה"לא רוצה להתחתן בתכלס" אבל תחשוב לעצמך , יבוא יום ותשתוקק להתחתן, תבכה על זה בלילה (כמו רבים מהחברה פה) ולא יהיה לך עם מי...
לעניות דעתי, וכמו ששמעתי ממקרים דומים: אין צורך במשיכה והתלהבות לפני חתונה! צריך שיהיה נחמד צריך שהבנאדם יהיה כזה שתרגיש שיהיה לך שווה להשקיע בו, צריך שההשקפות יהיו זהות. וזהו, אם אין על מה להוריד
מזל טוב!
שד' יפקח לך העיניים וינחה אותך בדרך הנכונה!!
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:13 |
|
| |
לא התכוונתי מבחינת הלכה..חחח התכוונתי בשביל להיות רגוע שאם תענה לא אז שזה לא יהיה ממך זה יהיה מהרב... חוצמזה שאני שהיהלי רק איזה הצעה והיו לי ספקות (לא הלכתיות) סתם מבחינה כספית אז שאלתי רב. אך כנראה שזה תלוי בסגנון/מגזר וכולי...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:32 |
|
| |
נפגשתי עם אחד כזה... הוא ממש שידר את זה... בסוף הוא הוריד... לא יודעת מה להגיד לך... 22 זה דווקא נשמע לי גיל טוב להתחתן. אבל זה נטו תחושה אישית שלך! אין לי עצה לכאלו תסבוכות... רק תפילה שה' יזכה להאיר לנו את העיניים ללכת בדרך הנכונה...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:36 |
|
| |
שיריש
למה בעצם שלא יהיה לי עם מי להתחתן??
בכלל, שעם קצת ביטחון ואמונה בקב"ה אף אחד או אחת לא היו בוכים בלילה!
אנימותק,
האמת היא שאני כבר מתייעץ עם 2 רבנים על כל השידוך הזה... ועכשיו הגעתי לנקודה שאני לא יודע מה אני רוצה בעצמי.. אז איך הרב יכול להגיד לי מה אני רוצה???
אחת מעל, תודה.
תוקן על ידי כאב_לב ב- 07/12/2010 22:38:25
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:46 |
|
| |
טוב אז אין לי מה לומר... 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:46 |
|
| |
תעשה הפסקה שבוע , תנקה תראש.. ואז אחרי זה תראה אם תתגעגע אליה. או שלא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:47 |
|
| |
כאב לב- עם קצת אמונה ובטחון אף אחד לא היה בוכה בלילה... קל לך להגיד את זה מהמקום שלך עכשיו. נפגשת וראית כי טוב... לא נפגשת עם כמה בחורות וירד. לא יצאת לפגישות מתוסכלות וחסרות תוכן וחזרת מדוכא הביתה... לא הרטבת סידור בבכי ש-"אם זה הוא אז בבקשה ה' תעשה שזה ילך מהר ואם לא- שירד מהר..." לא חווית חודשים של דממה ואין הצעות ואתה כבר מתפוצץ... פשוט הכל הלך לך קל... (אני מתארת לעצמי שזה השידוך הראשון שלך לפי איך שכתבת...) אז כרגע אתה בטוח שיש עוד המון בחורות שיכולות להתאים לך. אז לא זו? תבוא האחרת בקלות כמו שזו באה בקלות... יתכן שזה באמת מה שיקרה. ואני מאחלת לך שבאמת כך יהיה אם תוריד את ההצעה הזו. אבל... יתכן גם שלא... בכל מקרה- אני לא רוצה לשכנע... אבל אני לא רוצה גם שתחשוב שזה כל כך קל. ולפסול על שום סיבה כי "אני צעיר ואין לי על מה למהר... ישנם עוד המון בחורות" תעשה את השיקול שלך... בכל מקרה באמת הצעה נבונה הציעו מעלי- לעשות הפסקה שבוע- שבועיים. וזו באמת אחת העצות שבד"כ מיעצים במקרים כאלו וזה הכי נכון לפי דעתי.
תוקן על ידי אחת_מעל ב- 07/12/2010 22:49:25
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 22:49 |
|
| |
אהבתי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2010 23:23 |
|
| |
אוקיי, קיבלתי נשמע הצעה טובה... תודה אביטל.
אחת מעל, לידיעתך, אמנם זו הצעה ראשונה, אבל היא באה אחרי שנה וחצי שאני "התחלתי" לשמוע... ועשרות אם לא מאות הצעות פסלו אותי עוד ליפני שלב הבירורים (רק בגלל שאני לא בחור ישיבה סטנדרטי! למרות שאני לומד יותר מ70 אחוז הבחורים רק שהרגשתי שבישיבה אני לא מתקדם בתורה, והלכתי למסגרת עצמאית יותר שבה אני קורע את ה... על הגמרא, ולמרות זאת כיוון שאני טיפה עובד, נהייתי מזמן סוג ב' שלא מוכנים לשמוע אפילו...) אבל עם כל זאת לא הצטערתי לרגע. אני יודע 2 דברים על כל הצעה שנפסלת, וכדאי לכולם לחשוב ככה. א. אם לא רוצים אותי, זה הפסד שלהם! לא שלי! ב. אם לא רוצים אותי, ברור לגמרי שזה לא הזיווג שלי אז אני רק שמח שזה ירד בשלב הזה, ולא יותר מאוחר!
ובכלל אני אמרתי להורים שלי שלא יספרו לי שום דבר מההצעות שמסתובבות, אלא, אך ורק אם זה משהו רציני ומעשי! ככה אני גם לא יודע ולא מעניין אותי מה קורה.. פחות פונטציאל להיתאכזבות! תחשבו על זה... _________________
תוקן על ידי כאב_לב ב- 07/12/2010 23:24:58
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2010 15:35 |
|
| |
לדעתי אם אתה לא משוכנע שאתה רוצה להתחתן
זה ממש עוול להפגש
כשנפגשים זה על דעת להתחתן אם מתאים ולא שפתאום תסתפק אם אתה רוצה בכלל להתחתן
אל תיפגש קודם החלטה סופית שאתה רוצה להתחתן
תוקן על ידי אוהביהודי ב- 08/12/2010 15:37:12
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2010 15:51 |
|
| |
בס"ד כאב, לפי מה שהבנתי זה ירד כבר,נכון? חסכה לך...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2010 16:17 |
|
| |
דברים משתנים כ"כ מהר זה אמנם ירד, כך הייתה התשובה לפני שעתיים. אבל לפני חצי שעה קיבלתי טלפון מהשדכנית עצמה שהבחורה התקשרה אליה ישירות והיא לא מורידה... היא רוצה אותי ומוכנה לחכות שבוע לתשובה שלי... בקיצור, שיגעו אותי לגמרי ! ! !
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2010 16:24 |
|
| |
בס"ד באמת שיגעון!!! ומה אתה מתכוון לעשות?
|
|
|
|
|