| נשלח ב-23/12/2010 15:12 |
|
| |
לא מרגיש טוב /טור אישי. וגם שאלה קטנה...
טור זה נכתב במצב בו מוחי שרוי בהגדרה של "מעונן חלקית עד בהיר, עם עלייה קלה בטמפרטורות".
ביממה האחרונה אינני חש בטוב, נזלת אינסופית נוזלת ממני, ברמה שהייתה מעלה באופן ניכר את המפלס בכנרת.
אני מגניב מבטים לצידי ובאין רואים אני משמיע בקול רעש גדול "חחחחחרררררחחח" ומוריק ליחה שהצטברה במשך עשור.
בעוד אני שרוי במצבי, עלו במוחי הקודח כמה הרהורים. אזי למרות שידי עסוקות לרוב בממחטות נייר אנסה להקליד קצת...
את מה שאני חש סביבי, אפשר להגדיר כ-"ארבעת הבנים שבהגדה" חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול ו---"הבן החמישי".
חכם- טוב הוא לא רק חכם, הוא "גאון" מדובר בחבר חדר שלי בישיבה שעשה הסבה לנטרופט מהמכון לרפואה טבעונית.
הוא מסביר לך על סגולות ה-"תה", וכמה חשוב לשתותו עם נענע/דבש (כנראה שהוא מחבב קורנפלקס עם נגיעות דבש).
אני פועל לפי המרשם שלו, עד שנפלתי על המיטה כשבידי האחת כוס התה ה-19 ובידי השנייה ממחטת נייר.
נזכרתי בחורף דאשתקד שבו הרגשתי עיקצוץ בעין שלא הפסיק, אותו חבר-רופא המליץ לשים תה חם בעין ללא הפסקה...
כשהגעתי לקופ"ח לאחר כמה יום של סבל, הפנו אותי בדחיפות למומחה לעניים ששלף מעיני כנף זבובון שעף לתוך עיני.
רשע- מדובר באותו האיש שיודע לכוון את השעה בדיוק כמו "בלעם הרשע". ובעווני אני "האתון" התורן שלו.
והוא מסביר מדוע מגיע לי את הסבל והצער, בדיוק כמו שאתמול הוא הסביר לך שהעליהום על "אלי ישי" הוא בגלל "אמסלם"..
כן. הוא גם ידע להסביר מדוע קיבלנו השנה סיוע מן היוונים בחנוכה, אך מדוע יש שלגים באירופה הוא עדיין אין לו הסבר.
רק שהתחשק לי לשאול אותו במה חטאתי ופגמתי שאני הוא החברותא שלו בסדר א', אך עדיין לא נפתח "פה האתון" שבי.
תם- היינו דכתיב "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" וזה קרה לי עם המפגש לאחר אותו "רשע".
אני מסתובב ומסביר בתמימות שאני צדיק הסובל "בעוונות הדור", וכנראה שהדור עשה הרבה עוונות.. שאני צריך לבטל דינים. עד שפונה אלי אותו "תם" ושואל אותי בתמימות האם עקב מחלתי הוסיפו לי את השם "דור" שאני סובל בעוונות (ה-)דור?
החיוך שלאחר אותה שאלה "תמימה" הסתתר בתוך הממחטה בדרך לשבירת שיא עולמי בניגובי אף ליום.
ושאינו יודע לשאול- כך הרגשתי בעצמי לאחר יום שלם של מכואבים, בו הכרתי ממש מטושטשת ומסוחררת הגעתי לקופ"ח.
לאחר המתנה ארוכה ניצבתי בפני הרופא-חוקר וכבר הייתי מוכן להודות בכל האישומים שמיוחסים אלי...
יכולתי להודות גם שאני וסגן שר הבריאות ליצמן גנבנו בביקור פתע בביה"ח "סורקה" סמים שנועדו לצרכי רפואה...
ומכרנו אותם לליברמן, כשהתכנון הוא להפיל את התיק על "אלי ישי" ובכך גם לדרוש תשלום מאמסלם /אטיאס /דרעי.
בסוף התהליך אותו רופא לא נתן לי "תרופת קסם" והעדיף לתת לי להתמודד לבד עם הבעיה ולתת לגוף לרפאות את עצמו.
"הבן המישי"- בדרך כלל זו ההגדרה לאותו בן "שבבניק" אבל כאן ניצב מולך בנאדם שממש לא שבבניק, אלא חבר טוב..
טענתו שהגוף דורש את שלו, ולאחר המאמץ המוחי של החודשים האחרונים, אנו זקוקים למנוחה בשבת הקרובה בצפון הארץ. לפי גישתו, הצינון והרגשתי הכללית הם רק סימפטום לבעיה שקימת בי והינה חוסר מנחוה כללי וחוסר זמני בטיולים.
אתה מנסה לומר לו שרק לפני שבוע קפצנו בבוקר לים המלח, אך הוא כבר בירר שבשבת יהיה חם ונעים, ובדמינו הוא בכנרת.
השעה 4 לפנות בוקר, אני מתעורר פתאום כשראשי קודח ומרגיש צורך להתאוור קצת, אני יוצא מהחדר ונוטל את ידי.
שם. במעמד נטילת הידים הבטתי ממול אל המראה. וניסתי לזהות בפנים שהציצו מהקפוצ'ון מלאות הסבל, את עצמי.
כמעט ולא זיהתי את עצמי, אך הסתכלתי אל תוך עיניו והרגשתי שאני הכי מבין אותו שבעולם.. ים של אמפתיה הרגשתי כלפיו.
כאב לי עליו, אך התחשק לי לומר לו בעוקצנות..
שאם גברים היו צריכים להוליד ילדים, אוכלוסיית העולם הייתה מצטמצמת לגודל של "זיכרון יעקב".
נראה לי שהוא הרגיש במה שרציתי לומר לו, שמתי לב שהוא חייך חיוך קטן לתוך המראה..
וכאן עולה במוחי הקודח שאלה, נניח ועובר עליכם יום שכזה אך בסופו של יום נקבעה לכם (כבר מלפני כמה ימים) "פגישה"..
האם הייתם הולכים לאותה פגישה? וסתם... מה עושים שפתאום לא מרגישים כ"כ טוב או שאין מצב רוח בשביל לצאת?
תוקן על ידי קרונפלקס ב- 23/12/2010 15:30:54
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 15:16 |
|
| |
אם אתה ממש לא כשיר לצאת - תודיע.
זה עוד לא אסור להיות חולה... (וככה אתה גםיכול לבדוק את הגמישות שלה!)
סתם הרגשה רעה זה לא סיבה, היא הרבה פעמים נעלמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 15:20 |
|
| |
תודה אינסופית (למרות שאני עדיין לא בשידוכים) אך הסתקרנתי לדעת איך זה הולך..
אגב, אם היו מבקשים ממני לענות על אותה שאלה.. הייתי עונה לפי הניסיון שצברתי אתמול... אז נכון שהרגשתי הכללית הייתה גרועה, יצא לי לראות לכמה דקות מישהי וירטואלית שהכרתי.. ואיכשהוא זרמתי, למרות שלא כ"כ הייתי במיטבי. אז נראה לי שאם עברנו את פרעה, אפשר לעבור גם את זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 15:24 |
|
| |
תודה אחי על הפרגון והתשובה...
אך למה שאר החברים לא ענו על שאלתי? אני שוקל ברצינות אולי להיפגע עמוקות...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 15:36 |
|
| |
אז זהו שקראתי את זה (למרות האורך) כי אני לא מרגישה טוב עכשיו.... 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 16:05 |
|
| |
פגישה? תלוי כמובן ברמת הצינון.
רפו"ש בתושח"י מהרה.
אגב סוף שבוע צפוי להיות סוער.
כתיבתך מעולה כתמיד לא רואים שאתה לא מרגיש טוב.
|
| נשלח ב-27/12/2010 16:13 |
|
| |
אוהב, תודה על הפרגון. באם מעניין אותך לקרוא אותי חפש אותי בבלוג.
מותק, רפואה שלמה במהרה.. אל תדאגי זה יעבור כמו שעבר לי...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 16:13 |
|
| |
קורנ' יש לך את זה  וכבר ענו לך- אז דעתי מיותרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 16:14 |
|
| |
טנקס גם לך, ומה שכתבתי לאוהב, תקף גם לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 16:16 |
|
| |
למה שלא תעלה קישור?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 16:23 |
|
| |
קורן אודה אם תבהיר לי איך מגיעים לבלוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 23:10 |
|
| |
סיפור אישי. הייתי אצל דודים בי-ם. לקחתי פסק זמן מהעולם אחרי שכמעט התארסתי. (סיפור עצוב כמו הסיפורים שלי אז,במבט..אבל ב"ה,ואני בסיידר גמור.) חברה שלי מתקשרת,הצעה שהוצעה לי כשהייתי עם הבחור ההוא,עדיין בעינה. לא היה בא לי להיפגש,אבל לא רציתי לדחות,ולכי תדעי אולי זה הוא,ואח"כ אל תגידי כך ותגידי כך,ואל תנסי את שיטת ניחומי המצפון שלך. זה לא ילך.
אז אוקיי. הסכמתי. זה הצריך ממני להישאר יומיים נוספים בי-ם. רציתי כבר לחזור הביתה,לחדר השקט שלי,ורק בשביל אלמוני פלוני ירום הודו,בוששתי מלהגיע לחדרי הנכסף. הגעגועים גברו כשעברו יומיים,ולא אתבייש לומר,שרציתי הביתה כבר. ואז עשו לי הפתעה. אימא שלי הגיעה לי-ם. מאושרת כמוני לא הייתה. בילינו את היום בשופינג מטורף במלחה,וכשהיא הלכה אל עבר התחנה המרכזית לא יכלתי יותר. רציתי ללכת איתה,ולא להישאר בעיר הקרה והרחוקה,ולהיפגש עם בחור חסר פרצוף במלון זר ומנוכר. כמו טיפשה קטנה התחלתי לבכות,אמרתי לה שאני באה איתה,ומבטלת את הפגישה. התקשרתי בצהרי היום(שאגב,היו נראים כמו ערב ערפילי במיוחד)והבעתי את רצוני לבטל. לבחור אין פלאפון,כך היא טוענת,ואין כיצד להודיע לו. אין ברירה. אלו יהיו פדיחות לא נורמליות אם הוא יגיע למלון ויחכה לי לשווא. הבנתי שאין לי פתח מילוט,וצפיתי באימי עולה על האוטובוס הביתה ורציתי לבעוט בכול מי שראיתי. הגעתי לפגישה. אני מחכה,ומחכה,ואיין. צל צילו של בחור. 2 בחורים הסתובבו שם במלון. הלוך ושוב,הלוך ושוב. אחד מהם ענה על התיאור של חברתי,הוא הביט לכיווני,אך לא ניגש אלי. 20 דק'. אחריהם,הבחור החשוב החליט לגשת למרת. "עדי?" "אברהם?" כן כן,ושנינו בוחרים מיקום. מהדקות הראשונות קלטתי שאין מצב. הבחור פשוט אהבל. חושב שהוא מדווח לי קורות חיים. רשמי תמצתי משמעם. נייר דו"ח של רואי חשבון מעניין. הרבה יותר מעניין. (אותי,בנאדם שלא מבין ככהוא זה את רזי המתמטיקה.) אני ניסיתי לצחוק,לזרום,להפוך את השיחה לחיה,וקלילה, והבנאדם קרש. קרש ארוך ואפרורי. בעעע את האגרטל שהיה על השולחן כמעט זרקתי עליו. בשביל זה נשארתי?? אחרי 34 דק' נגמרה הפגישה. שלום שלום ואל תבואי לי בחלום. התקשרתי זועמת לחברה שאחיה החליט משום מה,שהקרש הנ"ל ואנוכי הם זיווג משמים. ממש חוה פרומה מס' 2.
מסקנתי היא לך אדון קרונפלקס. כשאין מצב רוח,זה לא סתם. כשחולים,זה לא סתם.
הכול מלמעלה. לפעמים יש לנו את החוש השישי הזה בתת מודע. אני לא חותמת על כלום,אני פשוט משתפת בנסיון ובהרגשות. ההחלטה בידייך. אך, "אין חכם כבעל הנסיון."
הצלחות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 00:50 |
|
| |
 סיפור סיפור!!
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 19:37 |
|
| |
קרונ לא יודעת לענות לך..עדיין לא נפגשתי, אבל אתה כותב ממש ממש ממש יפה! כישרון!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2010 14:43 |
|
| |
אם אי פעם חלילה וחס וחס וחלילה
תצטרך לעזוב את עולם הישיבות כדי לפרנס את אשתך והילדים.
תרוץ להיות כתב שטח...
או עיתונאי.
למה יש לך אתזה!
זה היה הסיפור הכי לא מעניין. שעשית ממנו הכי מעניין שיש!!!
|
|
|
|
|