| נשלח ב-5/1/2011 09:22 |
|
| |
"שידוכים מעורבים"
מה דעתכם על שידוכים מעורבים
בין בחור אשכנזי לבחורה ספרדיה
או ההפך ,בחורה אשכנזיה לבחור ספרדי
האם הבדלי מנטליות כל כך חזקים בשידוכים מסוג זה ,הם לא מתכון לכישלון מהתחלה?
או בשידוכים בין בחור חסידי לבחורה לטאית ,
או ההפך בחורה חסידית לבחור לטאי.
שם זה פחות מנטליות ויותר מנהגים
אשמח לראות את תגובתכם
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 09:31 |
|
| |
כל שידוך מעורב ובפרט בין אשכנזים לספרדים זה דבר נפלא שמראה על ראש בריא הלא כולנו אחים.
אבל זה ברמה העקרונית כי במציאות יש הבדלי מנטליות וזה ודאי מקשה מאוד אמנם לא מוכרח שיהיו וזה תלוי איפה ההורים התחנכו וכו'.
אגב לדעתי בין הליטאים לחסידים יש הבדלי מנטליות לא פחות מבין אשכנזים לספרדים. וזה לא רק הבדלי מנהגים (כמובן אני מדבר על חסידים חזקים לא על פושרים).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 10:22 |
|
| |
בס"ד כמו אוהב. זה חמוד,נחמד. מראה על קירבה מסויימת בין הקבוצות שלנו.
אבל אני אישית לא הייתי רוצה להשתדך עם מישהו שלא מהקבוצה /עידה(טוב.לא ממש עידה אבל לפחות משהו שקרוב אלי)אליה אני משתייכת. מהסיבה של מנהגים,הלכות. החמרות והתרים. למה להיכנס לבלאגן כזה. אלך לי כמנהג אבותי...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 02:24 |
|
| |
לא יודעת אם הייתי רוצה להתערבב.. אני שייכת לציבור הליטאי.. וחסידים לא מתאים לי מה קשור שטריימל לחיים שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2011 21:07 |
|
| |
האמת שהגעתי למסקנה שעדיף להשתדך עם בנות עם מנטליות פחות אשכנזית ויותר מזרחית. אבל זה נראה לי זה עניין של כל אדם ובחירתו.
|
| נשלח ב-11/1/2011 09:10 |
|
| |
בס"ד
אבל אתה ליטאי,איך תסתדר עם ספרדיה?
תוקן על ידי טיע ב- 11/01/2011 09:11:31
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2011 17:46 |
|
| |
| טיע כתב: |  | בס"ד אבל אתה ליטאי,איך תסתדר עם ספרדיה? תוקן על ידי טיע ב- 11/01/2011 09:11:31 |
| אשכנזי עם ספרדיה זה לא סיפור ואפילו פלוס.
העניין מורכב יותר עם אשכנזיה שנישאת לספרדי.
כך מסרו לי אבותי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2011 18:29 |
|
| |
| ענפה כתב: |  | בס"ד אבל אתה ליטאי,איך תסתדר עם ספרדיה? תוקן על ידי טיע ב- 11/01/2011 09:11:31 אשכנזי עם ספרדיה זה לא סיפור ואפילו פלוס.
העניין מורכב יותר עם אשכנזיה שנישאת לספרדי.
כך מסרו לי אבותי |
|
כך מסרו לי גם רבותי. בסוף יהיה מחסור בגברים אשכנזים
|
| נשלח ב-11/1/2011 18:35 |
|
| |
בס"ד אתה עד כדי כך שונא את העידה שלך????
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2011 18:46 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | בסוף יהיה מחסור בגברים אשכנזים
ההיצע של גברים אשכנזיים מלכתחילה היה דל.
וטיע, הוא רק החמיא לאצולת גיזעו _________________
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2011 22:54 |
|
| |
האמת היא, אותי מאד מאד מרתיע.
אבל אני בטוחה שיש בחורים/ות שגדלו בבתים נייטרלים וזה יכול להיות שילוב מוצלח !
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2011 18:44 |
|
| |
כמו שכבר כתבתי.אני בת 14..אבל בכל אופן אני לא חושבת שיש איזושהיא בעיה עם שידוכים מעורבים.דווקא להפך.אני חושבת שיש לעודד את זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 11:39 |
|
| |
כחלק בלתי נפרד משידוך, הינו הצורך למצוא התאמה אופטימלית ומושלמת. למרות שתמיד לא יהיה כאן שלמות, אלא רק ע"י עבודה יומיומית של התאמה בין בני הזוג.
בעקרון, אני נגד שידוכים מעורבים מכל מין וסוג. מלכתחילה כמנסים להתאים, לא מתאימים דברים שיכולים להוות ניגוד חריף. אין כאן ענין של גזענות, אלא של מנטליות והתאמה.
אך, ישנם מקרים שבהם ישנה התאמה מושלמת בין בני הזוג, והבעיתיות היא שהינם בעלי רק שונה ספרדי-אשכנזיה ולהפך, וחוששים מי- "מה יגידו"... יעוין ערך האשכול, "אני ספרדייה והוא אשכנזי". אזי, צריך לשים קץ לאותה מוסכמות חברתית, ולצעוד יד ביד על עבר העבודה המשותפת, שתספק חיים מאושרים. למרות החששות ממה יגידו/ירכלו.. וכ"ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 16:31 |
|
| |
בעיני זה דבר מבורך
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 22:07 |
|
| |
אני חושבת שזה יכול להיות חמוד ונחמד.וזה תלוי באופי של הבנאדם.כי בחור\ה שהיא קנאית לשורשיה
יהיה לה קשה,להתחתן עם בחור לא מהזרם שלה.
אני אישית חושבת שכמובן מלכתחילה ארצה מהזרם שלי
אך כמובן אם יציעו או דברים דומים............לא אפסול שום יהודי,ואבדוק מה הרמה של ההתאמה..
תוקן על ידי בלנדר5 ב- 10/03/2011 22:08:07
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 12:03 |
|
| |
אם רוצים להסתדר מסתדרים! אם רוצים להקל כדאי במה שאפשר ולכן -עדיף ממנטליות דומה. (למרות שכנראה שהיום כווווולנו מרוקאים...).
|
|
|
|
|