בית פורומים שידוכי חרדים

האם יש לנו בחירה חופשית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/1/2011 15:33 לינק ישיר 
האם יש לנו בחירה חופשית?

האם הסטיגמה החברתית משפיעה על הבחירה שלנו, כן או לא?

שני מקרים מענינים:

למשל, אם יציעו לכם בחור עילוי, מיוחד, ירא שמיים,ברמה גבוהה, בעל מידות נדירות שפיתח לעצמו דרגות נדירות, אם כי הוא למד בישיבות, אבל החליט לשנות גישה ולצאת מהישיבה, כי מסגרת כזאת לא מספקת אותו ברמה שלו,
 הסטנדרט לא מספק אותו, יש לו סדרי לימוד יום יומים וחברותות והוא נמצא תמיד במקומות של תורה.

ומאידך, בחור "שנמצא" בישיבה, סטנדרטי,רגיל,מעט לומד,בחור ישיבה מצוי עם אווירה ישבתית סטנדרטית.

במה תבחרו??

תוקן על ידי בחורמחפש ב- 11/01/2011 15:34:42

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 15:41 לינק ישיר 

בס"ד

נבחר במה שמתאים לנו. אם הוא בחור שנפלט מהמסגרת כי הוא לא מסוגל להסתדר במסגרת יש לזה המון השלכות שליליות אך גם חיוביות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2011 16:30 לינק ישיר 

למה שהוא לא יצליח להתעלות בישיבה?
ודווקא בחוץ?

לא סתם קבעו הרבנים את המסגרת הישיבתית.
הם מבינים לנפשו של הבחור , ומה הוא צריך.

אני הייתי בודקת לעומק למה הוא עזב, והאם הכל בסדר אצלו.

במפורש, זה מרתיע.
אבל,
זה גם לא אומר שאעדיף את הבחור הסטנדרטי, "המעט לומד" וכו'
הרי אני צריכה לקבל את ה"שפיץ" של הישיבה, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 17:39 לינק ישיר 

שיריש1 כתב:
הרי אני צריכה לקבל את ה"שפיץ" של הישיבה, לא?

בס"ד
לא כדאי לך,שפיצים ברוב הפעמים דוקרים.....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2011 20:00 לינק ישיר 

אסיק_good כתב:
בס"ד

נבחר במה שמתאים לנו. אם הוא בחור שנפלט מהמסגרת כי הוא לא מסוגל להסתדר במסגרת יש לזה המון השלכות שליליות אך גם חיוביות.

בס"ד
סלח לי אסיק,
אבל ניסיתי להפוך את המשפט הזה מכל הצדדים ולא מצאתי השלכה חיובית אחת לבחור שלא מסוגל להסתדר במסגרת.
מסגרת זה לאו דווקא ישיבה,זה גם ובעיקר עבודה.
אדם שלא מסוגל להתמודד עם כללי מסגרת לעולם לא יהיה עובד מצטיין!
אדם שלא מסוגל לקום בבוקר לתפילה לא יהיה מסוגל לקום בבוקר לעבודה.
אדם שלא שומע למשגיחים שלו,יהיה לו קשה לקבל מרות גם מהבוס שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2011 20:11 לינק ישיר 

טיע, לפעמים יש אנשים שזה גורם להם לבנות משמעת עצמית,מה שבמסגרת לא תמיד אפשר כי אתה כפוף לכללים ויש תקנון שצריך לעמוד בו, אז אתה לא לגמרי מחליט לעצמך.
(אני רק מנסה לחשוב על צד חיובי...) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2011 00:18 לינק ישיר 

לא מדובר על אחד "שנפלט" "נזרק" וכדומה.
ושוב אני שואל מדוע אתם מתייחסים נטו להסתכלות הזאת??
האם הסתכלות החיצונית מונעת ממנו לבחור באמת מה מתאים לנו? ולא מה שהחברה הרגילה אותנו "לחשוב"?
חוץ מזה בבחור שנמצא במסגרת,יכולים להיות עשרות סכנות חמורות, למשל בחור שהמסגרת "מחפה" עליו, הוא יכול לעשות את כל התועבות, והמסגרת "תחפה" עליו מכל מיני סיבות.
גם מסגרת ברוב המקרים, שוללת לך את הפיתוח העצמי את החופשיות ואת ההסתכלות הפנימית, ובזה מסגרת יכולה להרוס המון, מאידך היא נותנת לך גבול, אבל שוב, הגבול הזה, נמצא בתוך מקום שכובל אותך, ולא מפתח אותך, אז מה טוב בזה?.
לא מדובר על בחור קטונני , שיטחי, ילדותי, אלא רציני, מעמיק ,חושב,מידות מעולות,שלומד כל יום ויש לו שיעורים קבועים.
כתבתי זאת.
על בחור סטנדרטי רגיל שלומד בישיבה, האם השם של הישיבה מעידה על הבחור???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2011 00:21 לינק ישיר 

אני חושבת שצריך להסתכל על כל מקרה לגופו ולא להכליל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2011 11:34 לינק ישיר 

אח של גיסי הוא מתמיד גדול אך הוא לא מצא מסגרת ישיבתית שהתאימה לו.
ולכן הוא מעדיף ללמוד בכולל מאשר בישיבה.

אני חושבת שאנימותק צודקת - צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2011 12:25 לינק ישיר 

ברור לי כשמש שאין לנו בחירה חופשית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2011 16:47 לינק ישיר 

הציבור החרדי אכן מתחנך על ברכי הססיגמה והשיפוטיות. הוא ספרדי/עובד/מודרני/בעל תשובה ועוד סטיגמות רבות. גם כשחרדי כבר לא נמצא במערכת החינוך אלא התבגר ומסוגל לחשוב בצעמו, יש מנגנון שפועל ללא לאות להקשות עליו מאד להשתחרר מהסטיגמות. אם זה משפחה, חברים, מוסדות לימוד, שכולם מכריחים אותו במידה זו או אחרת להיות מחוייב למערכת סטיגמות מסועפת. יוצא אם כך שהשאלה היא, עד כמה יכול חרדי להשתחרר מהאזיקים שכובלים אותו? 

כולנו מכירים בחורים או בחורות שיצאו בשאלה. אלה הם אנשים שאכן השתחררו מהאזיקים, אבל עשו זאת על ידי שבירת כל הכלים. לא בזה אנו דנים פה. פה מדובר באחד שרוצה להיות עצמאי, ובו זמנית להיות חלק מהציבור החרדי. 

לי נראה שזה אפשרי, ואני מכיר לא מעט אנשים שעשו זאת בדרך שלהם. אמנם, ללא ספק שלפרוץ את המסגרת דורש כוחות נפש רבים. אבל נדמה לי שזמן לא רב אחרי הפרצה לפחות חלק מהאנשים כבר מבינים שלא מדובר באחד שרוצה למרוד במערכת, אלא אחד שרוצה למצות את עצמו בתוך המערכת. 

האם יהיו אנשים שעדיין ישפטו את אותו אחד עצמאי, ללא ספק. מאידך, יהיו אנשים שיעריכו אותו על האומץ שהפגין כשבחר במה שבחר.

יוצא אם כך שאדם שרוצה לפרוץ את המסגרת צריך לשאול את עצמו כמה שאלות:

1. האם יש לו את כוחות הנפש הדרושים בשביל אותה פריצה ראשונית? נדמה לי שרוב אנשים רוצים לענות "כן" על שאלה זו. אף אחד לא רוצה להודות שאין לו את היכולת לבחור במה שרוצה. ובכל זאת, אני חושב שאנשים רבים אם יסתכלו בתוך עצמם במבט חודר, יצטרכו להודות שהם אכן אינם מסוגלים לבחור את מה שרוצים.
2. בהנחה שיש לו את כוחות הנפש הדרושים, האם שוה לו לפרוץ את המסגרת בשביל המטרה אליה הוא שואף? אולי המטרה לא מצדיקה הקדשת משאבים כל כך גדולה?
3. האם האנשים שהוא איתם יעריכו אותו או יבקרו אותו על החלטתו?
4. האם במשך הזמן כשיראו שהוא שמח ומאושר עם הבחירה שלו, ואדרבה, הבחירה גורמת לו לתפקד יותר טוב, האם האנשים שביקרו אותו בתחילה ישנו את היחס?

ואחרי כל הפילוסופיה הזאת, נדמה לי שאם מצד אחד עומדת אפשרות גורלית שתשנה את איכות החיים לטובה אבל כזאת שדורשת פריצת מסגרת, ומצד שני ישנה המחוייבות למסגרת אפורה ורדודה, עצוב מאד יהיה אם אדם יבחר את הרדוד על פני המשמעותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2011 17:22 לינק ישיר 

בס"ד
מעפיל,
מסכימה איתך רק אם וכאשר הבנאדם שובר את המסגרת על מנת לבנות לעצמו מסגרת חדשה.
ולא על מנת לחיות חיי הפקר ללא מסגרת.
אדם לא יכול לחיות ללא מסגרת כלשהי.
לכן ,אני תמיד אומרת את דעתי על בחור ישיבה שיצא ממסגרת ישיבתית ונשאר בבית,
לדעתי עדיף שילך לצבא,שם הוא יהיה במסגרת שתלמד אותו איך לא לצאת מהמסגרת.

תוקן על ידי טיע ב- 12/01/2011 17:23:18

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2011 17:26 לינק ישיר 

מעפיל כתב:

כולנו מכירים בחורים או בחורות שיצאו בשאלה. אלה הם אנשים שאכן השתחררו מהאזיקים, אבל עשו זאת על ידי שבירת כל הכלים. לא בזה אנו דנים פה. פה מדובר באחד שרוצה להיות עצמאי, ובו זמנית להיות חלק מהציבור החרדי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2011 23:42 לינק ישיר 

בחורמחפש כתב:
האם הסטיגמה החברתית משפיעה על הבחירה שלנו, כן או לא? 

אם כי הוא למד בישיבות, אבל החליט לשנות גישה ולצאת מהישיבה, כי מסגרת כזאת לא מספקת אותו ברמה שלו,
 הסטנדרט לא מספק אותו, יש לו סדרי לימוד יום יומים וחברותות והוא נמצא תמיד במקומות של תורה.

תוקן על ידי בחורמחפש ב- 11/01/2011 15:34:42

לא שמעתי על תופעה כזאת ולא מצליח להבין אותה,שמסגרת ישיבתית לא מתאימה לרמה של הבחור ..

תוקן על ידי מזדקן ב- 12/01/2011 23:45:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2011 00:51 לינק ישיר 

טיע, אני מסכים איתך, אבל רוצה להעיר שאדם יכול לבנות לעצמו מסגרת משלו. למשל, אם הוא יוצא מהישיבה אבל הולך לשחרית כמו שצריך, לומד שעות מסודרות, ולא מבזבז זמנו בשטויות, גם זה מסגרת.

מזדקן, אתה לא מסוגל להבין שמסגרת ישיבתית לא מתאים לכל אחד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2011 00:55 לינק ישיר 

בודאי שמסגרת ישבתית לא מתאימה לכל אחד,
אבל לא בגלל שהרמה של הבחור כל כך גבוה שלא מתאים לו מסגרת ישיבתית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם יש לנו בחירה חופשית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext