| נשלח ב-31/1/2011 11:22 |
|
| |
האם יש בחורי ישיבה לא ג'נטלמנים??..............
כבר קרו כמה פעמים שהייתי אמורה להפגש עם בחור פעם ראשונה
וניסיתי לקבוע דרך השדכנית.. (כרגיל)
והיא הייתה עונה:
הבחור שאל אם את יכולה להגיע קרוב לישיבה שלו, או לביתו..
פעמים שזה מרחק של כשעה+נסיעה..
ואני שואלת :
האם לבחור אין כבוד?
שלפחות בפגישה הראשונה יגיע לאן שנח לבחורה???
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 12:58 |
|
| |
מצטערת לתקן אותך אך המשמעות ג'נטלמנים ממש לא מתאימה פה! ג'נטלמן הוא אחד שמכבד את עצמו ולאורך כל הפגישות מגיעה לבחורה. לדעתי ,הרבה סימני שאלה אמורים להתעורר לך עם כל אחד שמבקש אחרת. . .
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 14:40 |
|
| |
בטח שיש גנטלמנים אבל תחשבי על זה שיכולהיות שזה גורם לו לביטול תורה, ויש לו הצעה כל שבוע והוא לא יכול להרשות לעצמו לפספס שעות מהישיבה בגלל זה מצד שני, ייתכן שזה מראה על מידות לא טובות אצלו אבל אל תשפטי אותו על פי זה
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 15:36 |
|
| |
כל השדכניות אומרות לך אותו הדבר ?
תשאלי מה הסיבה שאת אמורה להתקרב אליו יותר מהוא אליך.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 15:46 |
|
| |
צריך לשקול כל מקרה לגופו וכמו שהעירו אבל בגדול מי שעושה כך זה לא מראה הרבה חיובי.
|
| נשלח ב-1/2/2011 11:03 |
|
| |
לא אמרתי שכל הגברים שמציעים לי כאלה.
אבל היו כמה פעמים כאלה.
וזה הרגיז אותי בטירוףףףףףףףףףף
שגבר לא מכבד בחורה על הפגישה ה1 ומבקש לבא לקראתו.!!!!
פסלתי פעמיים גבר בגלל זה.
ואח"כ אמרו שאני בררנית.....
מה לעשות?..
לא מסוגלת לסבול חוסר כבוד לבחורה!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2011 20:26 |
|
| |
אם את גרה במטולה או באילת, הבקשה לגיטימית לחלוטין.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 00:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 16:19 |
|
| |
אסור להכליל אבל התופעה בהחלט נפוצה. זה לא נובע מרוע לב כמו מחוסר חינוך לנושא. ככלל הבחורים ניגשים לפרק האיש מקדש לרוב בלי הכנה מראש. האחריות מונחת על ההורים לחנך את 'התכשיט'. מה לעשות שלפעמים ההורים עצמם לא ג'נטלמנים ואז לילד יש ממי ללמוד... 'אמת-ליעקב' התירוץ של 'ביטול תורה' אין לו שום בסיס הלכתי. אא"כ מדובר בגאון מוילנה...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 23:00 |
|
| |
לגבי שאלת הכותרת: יש. (כל הזכויות שמורות לליטאי)
ולגבי שאלת האשכול: אם את גרה בדימונה בקשת הבחור לגיטימית, בני ברק ירושלים וכדו' לא ליגיטמי, וזה נכלל בתשובה בראשית תגובתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2011 12:21 |
|
| |
ועל זה אמרו חזל הרוצה את הרב יבוא אליו הרוצה את הרבנית יבוא במונית
|
| נשלח ב-4/2/2011 13:46 |
|
| |
אויש ליטאי.... הפעם איכזבת בתשובה.. התרגלנו לפצצה של תשובות..
|
| נשלח ב-4/2/2011 14:52 |
|
| |
מענין שזה קורה לך הרבה,אולי את גרה באיזה חור שקשה להגיע לשם... אין לי בעיה לכבד בחורה, יש לי בעיה לכבד בחורה 'שדורשת' שיכבדו אותה.
לא אשכח את הפעם שנסעתי 4 שעות.....בשביל כלום!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2011 14:48 |
|
| |
אם הבחורה גרה בחור, היא צריכה לבוא לבחור. ואם היא לא גרה בחור מקובל שהבחור מגיע אליה. וראוי לבחורה לכבד את הבחור ולהקל עליו כמה שאפשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2011 12:10 |
|
| |
גם אם את גרה ברכסים והבחורים מתפרח זה נראה סביר ולמה שלא תקבעו איפשהו "באמצע"? (ואולי יש שמועה שאצלך "מלחיץ " להפגש? אם יש חבל להתעסק עם זה-סעי קצת ומצאי את האחד.)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2011 02:09 |
|
| |
יש בחורים לא גנטלמים. אני לא חושבת שזה מתבטא בלהגיע לבחורה. אמנם כך נוהגים בהתחלה, לא יודעת אם זה קשור בכלל לג'נטלמניות , כמו משהו שהשתרש.. האם זה אומר שהבחור הזה יהיה אדיב ואכפתי ודואג ומסור גם אחרי נישואים? לא בטוח בכלל.. ובחור שלא הגיע עד אליך, ונסעת עד אליו.. זה אומר שלא תהיי מאושרת איתו בנישואים? לא הייתי חורצת גורלות על סמך זה.. תוכלי להתיחס לזה כאל אינדיקציה, ולבחון ולברר על הבחור איך מתבטא אצלו אכפתיות והתחשבות ומסירות כל מה שאת מתיחסת אליו כאן כג'נטלמניות זה שואו. הרי נדיר שמישהו פותח את הדלת ברכב לאשתו.. נכון? אני חושבת שלהוריד בחור שביררת עליו ואמרו עליו שהוא בחור טוב ואכפתי ומתחשב ויש לו תכונות טובות, אבל נפל בענין אחד מולך.. זה קצת מוגזם.. זו דעתי. יתכן שיש לו סיבה. יתכן שאין לו מודעות וברגע שיתעורר לענין, הוא יהיה מסור אליך ויעשה בשבילך שאלה לגבי הסיטואציה.. קבעו ביניכם פגישה, ובמהלך הסידורים איפה נפגשים, החלטת להוריד? מה התגובה בצד השני?
|
|
|
|
|