בית פורומים שידוכי חרדים

בוחרים שידוך לפי משקל גובה וצבע? איפה הבושה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/2/2011 14:58 לינק ישיר 
בוחרים שידוך לפי משקל גובה וצבע? איפה הבושה?

בבקשה אל תקחו את זה אישי, בתור שדכן אני הופתעי מהעיסוק האובסיבי בגובה של הבחורה, אולם בהמשך נוכחתי לדעת שזו המציאות כיום. 

שוק הרווקות הפך לשוק עבדים, בו נמדדים לפי משקל גובה וצבע. דרך העולם שמציעים שידוך, נפגשים, כן - כן, לא - לא. אבל מכאן ועד פירוט הדרישות כמו בהזמנה של סטייק במסעדה. וכאן מדברים על בחורי ישיבה פרושים.

אתם חושבים שהחזון איש או הסטייפלער גם הגישו רשימה מפורטת איך הם רוצים שהבחורה תיראה!? מי שחושב שיצמחו לנו 'גדול הדור' ככה יכולן לשכוח מזה.

אני לא מכליל כמובן. יש גם בחורים עם לב טוב, כאלה שיוצאים פעמיים שהבחורה לא תיפגע.  אדם הוא לא מלאך וזכותו לבחור את מי שתמצא חן בעיניו, אבל איפה הבושה איפה?

תוקן על ידי אסיק_good ב- 07/02/2011 19:33:02

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2011 19:44 לינק ישיר 

כואב כמה שאתה צודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2011 21:38 לינק ישיר 

בס"ד

ירון יש לך טעות יסודית,
בתור שדכן אולי אתה מעדיף לסגור הרבה חתונות,
אבל לחפש שידוך זה אחרת מלחפש חברותא.

אצל שידוך כמובן שחשוב המידות הפנימיות, אבל צריך גם משיכה חיצונית.
כימה בין בני זוג בנויה אומנם גם מפנימיות אבל גם מחצוניות, 
אתה לא יכול לבטל רגשות של משיכה, וגם האדם המשדוך לא יכול לבטל את הרגשות האלו של עצמו.

תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 07/02/2011 21:39:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2011 21:59 לינק ישיר 

אני חושבת שהוא לא התכוון לחוסר עניין בחיצוניות,
אלא לצורה שבה הכל מתנהל.

אגב, שמעתי שבישיבה אחת (די ידועה), שואלים
מה היקף המותניים של הבחורה. שוק בשר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2011 22:53 לינק ישיר 

ירידת הדורות!!! תתעוררו לפני שיהיה מאוחר!!!

!!Don't sleep! make your dream come true 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/2/2011 01:25 לינק ישיר 

ענפה כתב:
אני חושבת שהוא לא התכוון לחוסר עניין בחיצוניות,
אלא לצורה שבה הכל מתנהל.

אגב, שמעתי שבישיבה אחת (די ידועה), שואלים
מה היקף המותניים של הבחורה. שוק בשר

אני ממש ממש מקווה שזו רק שמועה

"מכיוון שהכל מאיתו יתברך בוודאי שהכל לטובה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2011 20:56 לינק ישיר 

שמח_תמיד כתב:

אצל שידוך כמובן שחשוב המידות הפנימיות, אבל צריך גם משיכה חיצונית.

מסכים מאה אחוז. בשביל נפגשים לראות אם מוצאים חן אחד בעיני השני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2011 14:40 לינק ישיר 

יפה, אז כדי לא להפגש סתם, הבחור/ה מספרים לך מה מוצא חן בעינייהם.
אני לא אוהבת בכלל את העובדה שהמראה חיצוני מעסיק יותר מידי את הבחור,
אבל להגיד באופן כללי מה מחפשים גם מבחינת המראה, מקובל עלי לגמרי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/2/2011 13:23 לינק ישיר 

אז על מי בדיוק אתה מלין? על אלו שגם ככה לא ישתנו  אלו השטחיים שמחפשים התאמה חיצונית גרידא או שאתה סתם עוד שדכן שלא באמת מנסה למצוא התאמות אלא ללכלך על הציבור שממנו אתה מתפרנססססססססס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2011 20:00 לינק ישיר 

אתם צוחקים?!?
שמעתי כמה וכמה שמבררים כמובן אם הבחורה רזה,ושאומרים כן היא חזרה אז הם שואלים אם טבעי או שהיא רזתה..
לאן הגענו?? אני בתור בחורה מלאה ממש חוששת לגורלי.........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2011 00:45 לינק ישיר 

בוחרים בחורה/בחור גם לפי המראה, ולא רק לפי המראה, למה שיצאו סתם לפגישה??

כל ההגזמות לכל צד, זה הגזמה, תחושתי שאיבדו קצת את האמצע, לא צריך להסחף, בחיים צריך לדעת שסברה שאומרת או הכול או כלום לא תופסת ולא מביאה לשום מקום.

לכל הבנות ששומעות "סיפורים שהיו", בכל מקום יש חריגים, ויש סיפורי אלף לילה ולילה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/2/2011 14:46 לינק ישיר 

קודם כל באמת כואב לי לאיזו רדידות ירדנו בדור הזה. דבר שני יצרנו פה תקדים מסוכן מאד. אני מדבר על דרישות סף בלי זה הבחור לא מוכן אפילו לראות את הבחורה. אתם מתארים לעצמכם מה ההשלכות של כזה דבר?
סינטזה, אתה שואל למה שיצאו סתם לפגישה, ובכן זה פשוט, יש בחורות שלוקח כמה פגישות כדי לגלות את היופי שלהן. לא כל אחת מסוגלת "להפיל" ממבט ראשון. לדוגמא, כולנו מכירים שקונים דיסק בגלל להיט בודד. בהמשך  מגלים שירים אחרים, לא פחות טובים, ואתה בכלל שוכח מהלהיט שכבר נמאס...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2011 15:10 לינק ישיר 

ירון

אף אחד לא דיבר כאן על דרישות על, יש דברים בסיסים שבן יודע שהוא לא אוהב, אתה לא יכול להכריח בן אדם לצאת עם מלאה כשהוא יודע שהוא לא אוהב את זה, כל הסיפורים על מדידת סנטימטרים תרשו לי לחלוק ולומר שאם זה מצוי זה מאוד חריג, וודאי שלא דרך של ישיבה, בכל דבר יש חריגים גם בזה.

שדכנים אוהבים לדחוף שידוכים שיצאו להיפגש מה איכפת להם, אח"כ הבחורים/בחורות שוברות את הראש ולא יודעות להחליט או שסתם יש עוגמת נפש, למה לא להודיע מראש על "סוג היופי" של הבחורה/בחור, שלא יבואו לפגישה ויהיו מופתעים, לדעתי אם הנפגשים מוכנים ויודעים לקראת מה הם הולכים הרבה יותר קל להתחבר וק"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2011 22:35 לינק ישיר 

אפרופו שוק הבשר...
ניתתן להוסיף שוק נוסף- שוק הנדל"ן

!!Don't sleep! make your dream come true 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2011 13:10 לינק ישיר 

אחת_מהישוב כתב:
אפרופו שוק הבשר...
ניתתן להוסיף שוק נוסף- שוק הנדל"ן

נכון בהחלט 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2011 11:04 לינק ישיר 

ירון777 כתב:
בבקשה אל תקחו את זה אישי, בתור שדכן אני הופתעי מהעיסוק האובסיבי בגובה של הבחורה, אולם בהמשך נוכחתי לדעת שזו המציאות כיום. 

שוק הרווקות הפך לשוק עבדים, בו נמדדים לפי משקל גובה וצבע. דרך העולם שמציעים שידוך, נפגשים, כן - כן, לא - לא. אבל מכאן ועד פירוט הדרישות כמו בהזמנה של סטייק במסעדה. וכאן מדברים על בחורי ישיבה פרושים.

אתם חושבים שהחזון איש או הסטייפלער גם הגישו רשימה מפורטת איך הם רוצים שהבחורה תיראה!? מי שחושב שיצמחו לנו 'גדול הדור' ככה יכולן לשכוח מזה.

אני לא מכליל כמובן. יש גם בחורים עם לב טוב, כאלה שיוצאים פעמיים שהבחורה לא תיפגע.  אדם הוא לא מלאך וזכותו לבחור את מי שתמצא חן בעיניו, אבל איפה הבושה איפה?

תוקן על ידי אסיק_good ב- 07/02/2011 19:33:02

אדון ירון הנכבד, א. אם אתה רק התחלת בענין השדכנות, ואלו בעיותיך פשוט תפרוש, לא הכרת את השוק לפני??? אין לך מספיק חיספוס לעכל את המציאות,פרוש בשיא!

שאלת אם החזון והסטיפלער גם כן הגישו רשימה, אני מכיר סיפור על הסטיפלער שאחד מתלמידיו הקרובים רצה להישתדך, והסטיפלער היה כאביו ואמו, הוא ביקש תמונה!

אני לא מכיר בחורי ישיבה פרושים (אפשר לאמר שאינם קימים), אני לא מכיר במחשבה המוטעת בה רק פרושים יוצאים גדולי הדור. אני מכיר גמרא שאומרת (קידושין מ"א כמדומני) אסור לאדם שישאנה לפני שיראנה שמה תתגנה עליו! (לא ראיתי שהגמ' חילקה בין פרוש ללא פרוש, לשניהם יש אסור)

מה שכן בזכות האשכול המפוצץ כאילו יש שכר בבשר או בחירת חלק מעגל שחוט... עוררת ענין יתר על המידה, אני לא יודע מה קורה בשוק השידוכים האישי שלך, אדון שדכן אבל בסיביתי ( ולכל מי ששואל ככה זה ללא שום סיפורי נפלאות על ישיבה זו או אחרת ששם יש או בודקים או...) לא הכרתי שוק בשר, הכרתי עניין ביופי הבחורה ובגובה.  
אם זה לא לגיטימי לך אדון שדכן, אתה לא אדם שיכול להטיף למוסר ומסיבה פשוטה, אין שום קשר בין הבירורים והדרישות והרצונות, שהם מחשבת בני אדם גרידא, למחשבת 40 יום קודם יצירת הולד, שידוך זה משמים לא חסר סיפורים על בחורים שהיו בטוחים שהם נפגשים עם הדבר היפה ביותר ביקום.... והתברר כנס אופטי משמים...

(וכן להפך לא זכור פעם שביררו אצלי על בחור ולא שאלו על איך הוא ניראה!)

(הייתי שמח להבין, מה הקשר במשפט האחרון שלך שיש בחורים עם לב טוב שהולכים להיפגש פעמים, א. אין להכליל יש כאלו עם לב טוב, זאת אומרת שמי שבודק יופי ליבו רע?
ב. אני דוקא מכיר סיפורים שבחורות תלו תקוות לשוא, או סתם זה ביזבוז זמן לשוא של הבחור והבחורה.
 ב. לפן ההילכתי, אתה הרב הדגול שתתיר לבחור לשבת עם בחורה במשך שעתים או יותר לצורך יופי הנפש? אני מכיר רבנים שהתירו דברים יותר גדולים בגלל יפוי נפש...)

תוקן על ידי barbrav ב- 03/03/2011 11:07:03

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בוחרים שידוך לפי משקל גובה וצבע? איפה הבושה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext