| נשלח ב-6/4/2011 19:45 |
|
| |
הבחורה 'משהו משהו'. אבא שלה 'לא משהו'... מה דעתכם?
יש לי שאלה שאני מתחבט בה רבות והצדדים שקולים לכאן ולכאן. שמח שיש את המקום האיכותי הזה לשתף ולהתייעץ אתכם, ותודה למנהל היקר.
יש מישהי בסביבה שלנו, שאני מכיר את אביה. הבחורה ממש מיוחדת לפי מה שאמא שלי כ"כ מפרגנת ומתעקשת שאני אפגש עמה. אפילו אחותי שמאוד בררנית היא בשבילי, מחכה מאוד להעביר את ההצעה הזו לפסים מעשיים, אותה אחת היא חברה שלה. באופן כללי זה נראה מתאים, ואפילו מאוד מתאים. (מהבחינה החיצונית והרושם הכללי)
אך הבעיה ההיא אבא שלה, אני מכיר את האיש, וגם אבא שלי מכיר אותו טוב מאוד, והם ידידים קרובים. מלבד האי-נעימות כשאני יוריד את ההצעה מכיווני, יש לי בעיה אחרת. אבא שלה, הוא איש חשוב-ואפילו מאוד חשוב. אך ההתנהלות שלו איתי ממש לא מוצאת חן בעייני, שלא לדבר שממש שנאתי אותו במשך תקופה. הוא עסק בתחום הפוליטי, וממש לא ידע להעניק סמכויות, שלא לדבר על היחס שלו לגבי הסביבה. גם אבא שלי רמז על כך שאולי זה לא מתאים מהבחינה הזאת... מה גם שבעבר (לפני שהייתי בשידוכים) הוא בירר אצלי, על חבר שלי וראיתי שהוא ממש מרגיש בעלות כלפי ביתו.
מצד אחד, נראה לי שהעסק מתאים מבחינת הבת. מצד שני לא מתאים לי שאבא שלה ירגיש בעלות על בתו וחתנו. אך לפחות זה טוב שאני יודע זאת מראש. (ואמא שלי לוחצת עלי כ"כ, שרק זה גורם למרדנות שבי להגיד 'לא')
מה דעתכם/ן?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 21:33 |
|
| |
א. הדבר מאוד מאוד תלוי בך, אני למשל, כמי שמידותיו לא מתוקנות כל הצורך, אינו יכול לדור בכפיפה אחת, עם אדם שמתואר כנ"ל. אך יש ממודעי, שאין דבר זה נעמד כנגדם כלל.
ב. כמו"כ הדבר מאוד תלוי בבחורה, אם היא בחורה פיקחת, שעיניה בראשה, היא תהיה (או כבר) מודעת לבעיה, ותדע לספק לבעלה מה שהוא צריך. וההיפך, בהיפך.
ג. אני יוצא תמיד מתוך הנחה, שיחסי שווער - חתן, אף הם צריכים השקעה מסויימת, וחיכוכים זעיר שם זעיר שם, אינם דבר שמחריב את העולם. אך לפי המתואר, מדובר על משהו מעבר לנורמלי.
ד. מקום המגורים מאוד בעל משקל להכרעת השאלה. שכן הנמצא תחת חוטמו של השווער, ב' מקרים יפגושוהו, האחד שכל תנודה שלך מעוררת את חמתו ואפו, והשני שהעשן היוצא מאפו, מיד פוגע בך.
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2011 23:16 |
|
| |
ה. תצא, תבדוק אם יש בכלל על מה לדבר... ו. מה שנגזר על האדם, נגזר, כאן אתה יודע את זה קודם אבל אפחד לא יודע מה יהיה לו בהמשך... ז. בהצלחה..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 13:56 |
|
| |
אם אתה חושב שהיא משו מיוחד מאד, אז אל תוותר, כי לפני החתונה אתה יכול להתקופף לאבא שלה, להשמיע לו את מה שהוא רוצה לשמוע וכו', אחרי שהבת שלו תהיה אישתך, אתה כבר תוכל לעשות מה שאתה רוצה (פחות או יותר).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 17:54 |
|
| |
עיין ״החברים של ר׳ נאור״. פרק 3 סעיף א׳ שיצא עכשיו. יש שם התייחסות לסוגייא שהעלית.
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:01 |
|
| |
אדם וכו'- כתבת טוב וכתבת יפה, לקחתי זאת לתשומת לבי ומחשבתי. תודה ענקית.
אני הק'- את צודקת באיזשהוא נקודה, אך מאוד מפחיד אותי להתעסק עם אנשים מהסוג הזה ושזה ירד בסוף בגללו.
שיר- לפני החתונה אני חייב להתכופף, וגם אחרי אם חשוב לי הכבוד שלו, ושהוא לא יזיק ביחסים שלו איתי וזה ישפיע על אשתי. הרי ביננו אם אני יריב איתו, מי שהכי תסבול מזה זה הבת שלו-אישתי. לא חבל?!
ליטאי- אחפש את זה.
תודה לכולכם!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:07 |
|
| |
אוקי, אבל אם היא משו מיוחד לא חושבת שאתה אמור להפסיד את זה בגלל האבא. וכמו שכתב אדם- אם תגורו רחוק ויהיה לך קשר יפה עם אישתך, זה ממש יכול להיות בסדר. לא יהיה לך מידי הרבה סיבות לריב, והוא ילמד עם הזמן שהוא יכול לומר מה שהוא רוצה, אם תעשו את זה או לא- זה עוד משו. בקשר שלכם אתם מחליטים ולא הוא.
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:10 |
|
| |
צודקת, כתבת טוב וכתבת דברח\ים שאני מקבל (נדיר) תודה רצינית.
אחד הבעיות היא, שהם גרים שכונה לידנו, ושהיא עובדת באותה עיר כך שהיא אפשר לברוח לג'ונגל..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:15 |
|
| |
| קרונפלקס כתב: |  | צודקת, כתבת טוב וכתבת דברח\ים שאני מקבל (נדיר) תודה רצינית.
|
|
אוקי, דבר ראשון- הנ"ל לא מחמיא לך בכלל.
דבר שני- אפשר לגור בקצה השני של העיר, פלוס כמה פקיקים נחמדים, כיאה לכבישים ישראלים.
דבר שלישי- זוגיות מעל הכל- אפשר לעבור עבודה ועיר. והיו דברים מעולם, זה לא תירוץ.
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:19 |
|
| |
ראשית, מאוד מחמיא לי שאני יודע לכתוב גם את החסרונות שלי ולא רק את המעלות. ותודה ששמת לב שזה חסרון.
(למרות שאינני רוצה להיכנס לזה, רציתי רק לומר שאת הכל אני מקבל בתור דעה, כמו שאני נהנה להשמיע דעות הפוכות ממני. אך אולי לא כלפי מה שאני אמור לעשות אלא רק לאחר שאני חושב ומחליט, ובמקרה שלך נדיר שהחלטתי כך על המקום, כי כתבת נכון וטוב.)
תודה על הרעיונות, וכמו שאמרתי קיבלתי את זה. רק שאני צריך לבדוק את זה עד הסוף, ולהתייעץ. ושוב, תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:25 |
|
| |
בבקשה.
רק תזהר לא להתבלבל מרוב יועצים צעות הצעות וכדו'... מה שאתה מרגיש שהכי טוב לך לעשות-תעשה. אם נראה לך שתוכל לחיות טוב עם זה-סע.
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:28 |
|
| |
כמאמר החכם..
סע לשלום- המפתחות בפנים. (וכל מילה נוספת מיותרת)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:30 |
|
| |
אהה.. ועוד משו,
יכול להיות שהטוב הוא לא מושלם, כי תאמר הייתי רוצה בחורה מצויינת ומתאימה, אבל שגם אבא שלה יהיה נפלא. אבל כמו שאנחנו יודעים אין מושלמות, אתה צריך לחשוב בצורה של, האם אני מוכן לוותר על שווער נעים תמורת אישה שאני רוצה?
אין לי זמן להרחיב, אם יהיה צורך, אהעשה את זה מאוחר יותר. בהצלחה.
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:32 |
|
| |
| קרונפלקס כתב: |  | כמאמר החכם..
סע לשלום- המפתחות בפנים. (וכל מילה נוספת מיותרת) |
|
ואז אתה מגיע עם מאסטר, פותח את הרכב, ונוסע כמו גבר.
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:36 |
|
| |
ברור שאין מושלמות, אלא יש רק מושלמות שהיא בשבילי, שזה אומר שהחסרונות שלה מתאימים לי.
לכל בחור/בחורה יש איזה תמונה בראש או בכיס שלהם איך תראה הכלה/חתן שלהם. ותמיד, תמיד אי אפשר שזה יהיה תואם לאותה תמונה. אז מה שקורה שהם נשארים תקועים, ולא יודעים שעם תמונה אי אפשר להתחתן.
אני טרי וחדש בעסק השידוכים (חודשיים אחרונים) מקווה שאני יפטר מהר מהתמונה שלי. שזה באיזשהוא מקום דומה למה שנכתב באשכול, למרות שמתאים לי שווער אחר. צודקת.
ולגבי הרכב, זו נקודת חולשה שלי (חחח).
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2011 11:28 |
|
| |
קורנ', מה קרה בסוף?
|
|