כשאדם הולך לקנות רכב, הרי הוא מתייעץ ולומד את השוק לפני כן, ואחרי זה ניגש לבצע את העסקה. כך זה ברכב, שהיום נוסע ומחר הוא מובל למחזור.
כשאדם הולך למצוא את בן/בת זוגו, ברור עוד יותר ובלי מקום להשוואה שהוא צריך ללמוד ולהתכונן לפני כן. הרי מדובר במישהי/ו ל-80 שנה הבאים, על כל המסתעף והמשתמע מכך.
איזה ספרים אתם קוראים, או איזה מרצים אתם שומעים כהכנה לאותם הימים? יהיה זה טוב בשביל כולנו, כדי לדעת איך להתכונן, ואיזה מומלצים יש לכם.
נשלח ב-10/4/2011 20:43
וכפי שנהוג, פותח האשכול הוא זה שעונה ראשונה (ובתקווה שלא 'אחרונה' חחחחח)
הספרים של הרב שמחה כהן, 'הבית היהודי'. חוברת שאינני יודע לומר בדיוק את שמה, ומפורסמת כמומלצת ע"י הרב וולבה זצ"ל.
בקטע של הרצאות, הרב "צביאלי בן-צור" יש לו סדרה נחמדה של 'ערכים'. הרב שלום סברניק, שלמרות שהוא מדבר בסמינר לחזרה בתשובה על זוגיות, הוא ממש שינה לי את החיים.
נשלח ב-10/4/2011 20:52
"זכו"- הרב נחום דיאמנט.
סדרת הרצאות של הרב דיאמנט.
"אורחות הבית" של הרב ש"ך.
מהסיפורים המאלפים קיבלתי המון לחיים.
"הבית היהודי" של הרב פינקוס.
הרצאות של הרב שטיין- מוקלטות.
תוקן על ידי חנשי ב- 10/04/2011 20:52:00
נשלח ב-10/4/2011 21:23
מה שברור שגם בן/ת זוג וגם רכב צריכים תיקונים אחרי הקנייה..
נשלח ב-10/4/2011 21:31
חבר'ה, ליסינג!
תראו כמה גוגל מצא תוך 8 מאיות שניה: תוצאות 1 - 10 מתוך כ- 2,580,000 עבור ליסינג (0.08 שניות
נשלח ב-10/4/2011 21:43
אני בוחנת בעיניים קטנות ומדויקות איך כדאי לתפעל ולנהוג באותם ימים...
נשלח ב-11/4/2011 11:04
סדרת ספרי 'נפלאותיו לבני אדם'- חובה! ממה שזכור לי יש גם את "דרך השידוך" ו'עשרה נסיונות' שהם ספרים טובים
בתחום ההרצאות ממליץ בחום,כמו קודמיי,על הרב מנחם שטיין והרב נחום דיאמנט
נשלח ב-11/4/2011 11:46
קרונפלקס כתב:
איזה ספרים אתם קוראים, או איזה מרצים אתם שומעים כהכנה לאותם הימים?
יהיה זה טוב בשביל כולנו, כדי לדעת איך להתכונן, ואיזה מומלצים יש לכם.
בס"ד
רואים שאתה עדיין בתחילת הדרך...
טוב טוב לא אדכא אותך.
אני לא קוראת שום ספר וגם לא שומעת אף שיחה.אין לי זמן !
בסמינר שמענו הרבה...
אם יש עניין שמצריך רב אני מתייעצת עם הרב דיאמנט בטלפון.
נשלח ב-12/4/2011 01:33
בגדול אתה צודק: אין הבדל מהותי בין בחירת בן זוג לבחירת רכב, ועל כן את התובנות שלי לענייני שידוכים אני נוהג ללקט ממחירון רכב יד-2 ומגזין "אוטו".
כך למשל:
במודעות תמיד מתואר הרכב כ"הכי שמור בארץ! אין כאלה דברים!" ורק בפגישה מגלים שיש לו גם תאונות, שפשופים ופירורי קרקרים בין המושבים.
הכל שאלה של מחיר, אבל על שילדה-גיר-מנוע לא כדאי להתפשר.
בדיקה במכון, בדיקת בעלות, בדיקה אצל רשם המשכונות – חשוב לברר היטב לפני הקנייה.
גם אם ברור שעשית את זה במיוחד בשביל הפגישה, משתלם לשטוף את הרכב לפני שמראים אותו לקונה.
אם ברדיו דיסק יש CD של מוזיקת טראנס, יש מצב שהגיר שחוק.
"לרציניים בלבד. לא להתקשר סתם ולבלבל את המוח" – מי שאין לו כיוון ולא יודע לאן הוא רוצה לנסוע, חבל שיילך לחפש רכב.
על כל שנה חולפת יש לרכב ירידת ערך של כ-10% בממוצע.
נשלח ב-12/4/2011 09:31
תרי- הציניות במיטבה :)
נשלח ב-12/4/2011 17:12
תרי_זוזי כתב:
בגדול אתה צודק: אין הבדל מהותי בין בחירת בן זוג לבחירת רכב, ועל כן את התובנות שלי לענייני שידוכים אני נוהג ללקט ממחירון רכב יד-2 ומגזין "אוטו".
כך למשל:
במודעות תמיד מתואר הרכב כ"הכי שמור בארץ! אין כאלה דברים!" ורק בפגישה מגלים שיש לו גם תאונות, שפשופים ופירורי קרקרים בין המושבים.
הכל שאלה של מחיר, אבל על שילדה-גיר-מנוע לא כדאי להתפשר.
בדיקה במכון, בדיקת בעלות, בדיקה אצל רשם המשכונות – חשוב לברר היטב לפני הקנייה.
גם אם ברור שעשית את זה במיוחד בשביל הפגישה, משתלם לשטוף את הרכב לפני שמראים אותו לקונה.
אם ברדיו דיסק יש CD של מוזיקת טראנס, יש מצב שהגיר שחוק.
"לרציניים בלבד. לא להתקשר סתם ולבלבל את המוח" – מי שאין לו כיוון ולא יודע לאן הוא רוצה לנסוע, חבל שיילך לחפש רכב.
על כל שנה חולפת יש לרכב ירידת ערך של כ-10% בממוצע.
קילומטרז מוריד מערך הרכב. החלפת בעלויות מוריד מערך הרכב.
אבל לידיעת פותח האשכול הבדל אחד יש והוא: שבשבת אנו שרים, וגם לשדך את הבנות, ועל הרכב כתוב: לא בשבת!