במסגרת פרויקט אצלנו בעבודה, יצא שהתקבצו אל חדר אחד קשת של דתיים חילונים וחרדים. התפתח לו דיון שבו סבר בחור דתי, כי הבחורות החרדיות בוגרות יותר מהבחורות החילוניות.
מה דעתכם, האם נכון? מה הגורם?
נשלח ב-2/5/2011 17:47
קודם אכתוב את דעתי, אני חושבת שאכן בחורות חרדיות בוגרות יותר, כי הם נולדות לחיים שיש להן יותר אחריות על הכתפיים, הם שומרות על האחים הקטנים, צריכות לעזור בבית וכו'.
נשלח ב-2/5/2011 20:43
בוגרות יותר, ללא ספק. הם יודעים מה זה 'אחריות' כלפי אלוקים ומציאות העולם, וממילא הם אחראים יותר. וזה בנוסף למה שכתבת.
נשלח ב-2/5/2011 21:04
הן יודעות מה זה התמודדות בחיים עם נסיונות..
נשלח ב-2/5/2011 21:15
אולי פחות מכירות את הבלי העוה"ז.
וודאי בוגרות יותר.
נשלח ב-2/5/2011 22:37
מותק- למה נראה לך שלחילוניות אין התמודדויות? קטנה- נראה לך שזה שאנחנו מכירות פחות את הבלי העולם הזה, זה קשור לבגרות?
נשלח ב-2/5/2011 22:39
אהה. עוד משו שאני חושבת עליו, אנחנו לומדות מהזה דחיית סיפוקים (ע"י שמירת המצוות) אני חושבת שזה בהחלט אקט בוגר.
נשלח ב-2/5/2011 23:05
ומצד שני, בחורה לא דתית בד"כ יוצאת לצבא בגיל 18, דבר שדורש התמודדות , ואחר כך יוצאת להתגורר מחוץ לבית בהרבה מקרים, וגם זה דורש עצמאות ובגרות.
נשלח ב-3/5/2011 00:23
בס"ד
ואיך זה קשור לשידוכים?
נשלח ב-3/5/2011 01:21
ולמה באשכול הזה נשאלת שאלה איך זה קשור ולא נמחק ישר? לא שיש לי בעיה עם האשכול הזה אבל זה לא פייר מצידך.
נשלח ב-3/5/2011 02:34
אני לא בטוחה שזה נכון.. יש ויש.. אני חוששת שבחורות יותר מצטטות מאשר בוגרות באמת. ויחד עם זה, חילוניות צעירות גם לצטט לא תמיד יודעות..
נשלח ב-3/5/2011 12:17
אני לא מכיר חילוניות.
אבל נראה לי שזה שני סוגים של בגרות.
נשלח ב-3/5/2011 16:23
סנטה, אתה יכול לעשות את החלוקה ביניהם?
נשלח ב-3/5/2011 16:35
אני לא מדבר מידיעה אלא מנתוח מושכל...
לדוגמא אם תקחי בחורה חרדית ותצינחי אותה בתאילנד היא לא תמצא ידים ורגלים ובהלה תאחז בה, לעומת בחורה חילונית שעברה צבא, יצא לטיל בעולם (זה לא טיולים של בנות חרדיות...) יש להם בגרות להסתדר לבד וכו'
לעומת זאת המטרה בחיים לאן אנו הולכים למה אנחנו שואפים להגיע יש לבחורה חרדית הרבה יותר, תמיד שיש מטרה, לגדל ילדים, לחנך ליראת שמים, להתחזק תמיד, זה הופך את האדם לבוגר יותר, אדם שמשתדל לעבוד על המידות הוא תמיד יותר בוגר ויותר חושב והכי חשוב יש לו מטרה שהיא מצריכה עבודה ומשמעת עצמית שהיא כמובן מבגרת.
כך נראה לי...נכון?
נשלח ב-3/5/2011 16:43
אממ.. יש צדק בדברים. השאלה איזה בגרות יותר נצרכת לנו בחיים..
נשלח ב-3/5/2011 19:09
כמובן שהבגרות של בחורות חרדיות נצרכת לחיים,וזאת אפילו המטרה שלה!אך גם לא יזיק לבחורה חרדית להיות בוגרת בעוד תחומים ולא כל בחורה חרדית שתצניח אותה בתאילנד לא תדע להסתדר.זה יותר תלוי באופי ומכיון שיש בחורות חרדיות שאולי זה טמון בהם אך אין להם שום דרך לממש את זה! ואפשר לראות את בדברים הקטנים,ולא דווקא בצניחה במקום כל שהוא