פעם יצא לכם לאחר מספר פגישות ואתם רואים שבאמת אתם מתאימים, ללכת לרב על מנת להתייעץ, להתברך ו...
הרב אומר, לא זה לא מתאים.
מהבנה מהיכן זה הגיע - הבחור הציג את הדברים בצורה מתלהבת כזו, כאילו הוא חי באופוריה, למרות שכל מה שהוא אמר זו מציאות.. רק הטון בו הוא הציג - כאילו זהו זה..
אז זה מה שקרה לי..
וואו. זה קשה.
אני מנסה להתחזק, אבל רציתי לשמוע את דעתכם.. אם ישנה כזו.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 19/05/2011 08:43:42
נשלח ב-19/5/2011 09:59
מה תגיד על זה - בחור מגיע לרב שמכיר אותו טוב ,שואל אותו על בחורה שהוא נפגש איתה כמה וכמה פעמים והרב עונה " תעשה את מה שצריך לעשות"
הבחור לא מבין את התשובה ושואל שוב,והרב עונה "תעשה את מה שצריך לעשות"
הבחור יצא מבולבל - מה צריך לעשות????
נשלח ב-19/5/2011 10:02
אני בת..
ואמת, זה קשה. אבל מה שצריך לעשות לא בהכרח מחייב - לעצור.. לא יודעת מה הייתי עושה..
נראה לי מתפללת שה' יתן לי הבנה מה הרב התכוון...
נשלח ב-19/5/2011 10:06
אני לא רוצה להיכנס לשאלה האם נכון להתייעץ עם רב בענייני היומיום, אבל אם מישהו כבר הלך והתייעץ כדי לקבל תשובה - שיעשה מה שאמר לו הרב. אחרת למה מלכתחילה הלכת לשאול רב?
נשלח ב-19/5/2011 10:15
א. זה לא ענייני יום יום, אלא לכל החיים. חוצמזה שהיתה סיבה נוספת לשאלת רב הזו. ב. ברור שכך, הלכנו לרב, ועשינו כהוראתו. מה שכתבתי שזה קשה, לא שיש צד להמרות את פיו.
נשלח ב-19/5/2011 10:23
זה שעוזרים לך לקבל החלטות בחיים זה הדבר הכי כיף שיכול להיות, ולכן ללכת לרב זה הדבר המוצלח ביותר. וכמובן ועשית ככל אשר יורוך, זה גם מצוה (לפעמים היא המצוה הנוכה ביותר ולפעמים הקשה ביותר...).
נשלח ב-19/5/2011 10:31
כן, הצדק איתכם.
זה היה ברור שהוא יגיד חיובי, כי כל מי שהכיר אותנו, ידע שבאמת זה יכול להתאים, בלעה"ר.. רק שהעניין של השכרון הזה שהבחור היה נראה שהוא שרוי בו, הראה לרב שהוא מתלהב סתם, ללא בסיס... הבחור הבין זאת, אבל מאוחר קצת...
:(
לפחות אני יודעת שאם זו דחיית מזל לא אני עשיתי זאת, אלא זה הוראה של גדול..
נשלח ב-19/5/2011 12:24
אגב, גם כשאת פוסלת אתם שואלים אותו? כי כמו שהוא יכול לפסול אנשים שלכאורה מתאימים, הוא יכול גם להגיד לך להמשיך עם מישהו למרות שלא נראה לך מתאים...
נשלח ב-19/5/2011 12:34
אז למרות שפסלתי הייתי מקשיבה לרב,
אבל העניין של ההתייעצות היתה מכיוון אחר, לא כדי להיות בטוחים בהחלטה.. אני לא חסידית.
נשלח ב-19/5/2011 13:06
הרב דיבר עם הבחור פעם אחת לפחות?
נשלח ב-19/5/2011 13:10
כן, הוא דיבר איתו פעמיים.
הבעיה העיקרית היא שהבחור הציג כאילו הוא בבועה של התלהבות... כך זה היה נראה לרב.. ולמעשה זה ממש לא כך, הוא הציג את הדברים כמות שהם.. אבל כשהוא מציג דברים.. הוא חי אותם.. אצל הרב זה היה סימן שלילי....
נשלח ב-19/5/2011 13:25
טוב, תראי, אם אתם סומכים בעיניים עצומות על שיקול דעתו של הרב תעשו כדעתו. לשקוע במחשבות "מה היה אילו..." לא מוביל לכלום, רק לבלבול ועגמת נפש..
(נראה לי שאת לא משלימה עם קביעתו של הרב וחושבת שאולי הוא טעה ואם הוא היה יודע יותר טוב הוא היה אומר אחרת...)
נשלח ב-19/5/2011 13:30
טוב, אני אוחזת שהיחיד שיודע באמת מי אנחנו וכמה אנו מתאימים זה הקב"ה..
והוא זה ששם לרב את המילים האלו בפה, אז ברור שאני מקבלת.
משום מה נראה לי שאתה מנסה למצוא אצלי פקפוק בדברי חכמים, בעוד שכל האשכול הזה נפתח ע"מ לדבר על הקושי שבזה, שהרי אף אחד לא אמר שאמונת חכמים זה קל.
נשלח ב-19/5/2011 13:54
ממש לא, פשוט היה משתמע כך מהמשפט האחרון בתגובה שהגבתי לה..
נשלח ב-19/5/2011 18:15
מעריץ את אלו שמסוגלים להכניס אנשים אחרים להחלטות החשובות בחיים. אך זה תלוי בסגנון הבחור והמשפחה שלו, ועד כמה הם שואלים ומתיעצים... גם כשמדובר רק בכך שהאם צריך ללכת לשירותים או שלא?!
אחד שהולך לשאול, במקרה שלא מדובר בשאלה קריטת שהבחורה היא כך.. והאם זה מתאים לי?! אלא סתם בשביל ברכה, צריך לקחת בחשבון גם את התשובה השלילית, למרות שלא נראה לי שהיא תתכן במידה והכל נראה כשורה.
כי אם לא כן, סימן שלא שאלת.
נשלח ב-19/5/2011 21:12
אם זה רב אמיתי, ואני חוזרת ואומרת א-מ-י-ת-י שמקובל עלי וכו וכו' וכו'...ברור שאקשיב! וכי יש לו איזה אינטרס להרוס לי שידוך? אודה- זה כבר קרה לי פעם... וב"ה, אז לא הבנתי- עכשיו כבר כן.... ודווקא אני בעד להכנים דמות סמכותית להחלטות החשובות בחיים שלי. כי אני- חסרת ניסיון לחלוטין, למה ללמוד מהטעויות של עצמי אם אפשר לעשות את זה על הטעויות של האחרים????