|
|
| נשלח ב-12/6/2011 10:36 |
|
| |
לאהוב את עצמנו, בכדי שנוכל לאהוב...
בעקבות תגובתה של אנוני_מוס באשכול התמונות, בו הזכירה 'אחד שיודע לפנק ולהתפנק', נזכרתי ברעיון מפורסם ששמעתי בעבר. אשר חושבני שהוא מתאים לנו הרווקים והרווקות. (על פי חוק שוויון הזדמנויות בתעסוקה, המודעה פונה לשני המינים כאחד ומטעמי נוחות נכתבה בלשון זכר)
נאמר 'ואהבת לרעך כמוך' כשההבנה הפשוטה מילדותנו היא כמאמר חז"ל 'מה ששנוא עליך אל תעשה..'. ישנו רובד פנימי ועמוק יותר שבו ההתייחסות למשפט הזה הוא במילת המפתח שלו 'כמוך'.
אחד שיודע להשלים עם החסרונות שלו ולאהוב את עצמו, יוכל להשלים עם חסרונותיהם של האחרים ולאהוב אותם. אחד שיודע לפנק את עצמו, ידע בעתיד איך לפנק את בת זוגתו. כי הוא כבר יודע איך מפנקים. בדיוק כמו אחד ששונא טיולים, לא יחשוב באופן נורמלי שזה יגרום הנאה למישהו בכך שהוא מוציא אותו לטיול, כך גם אם תדע לפנק את עצמך בטיולים (ובכל דבר) כן תדע לפנק את האחר בכך.
בקיצור, כדאי לפנק ולאהוב את עצמנו כשאנו רווקים- בטיולים, פרגון לעצמנו, ובמשהו קטן וטוב בסופו של יום, בכדי שנוכל להעניק את ה'כמוך' - 'לרעך' באופן הכי טוב שיש. (ולא רק בשנה הראשונה שה'הדרכה' בדמנו)
נ.ב הדברים לא אמורים לאותם אנשים אגואיסטים ואגוצנטרים, אלו יודעים לפנק עצמם טוב מאוד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 10:40 |
|
| |
איזה יופי, קיבלתי לגיטימציה לכמה סעיפים בחיים שלי... ;)
דברי שלום ואמת. יש לי מאמר שלם לכתוב בנושא.. אך מקוצר הזמן, בינתיים זה בגדר הגיגים..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 10:41 |
|
| |
בס"ד
יפה.
אבל חשוב להוסיף שבין תענוג לתענוג אל לבחור לשכח את רעייתו לעתיד שבשבילה הוא נהנה כעת....
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 10:43 |
|
| |
וואו. יפה.
אבל סתם כך, זו עבודה עצמית לא קלה לאהוב את עצמי. צריך לדעת מה הגבול בין זה לבין גאווה.. וזה ממש לא פשוט.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 10:43 |
|
| |
חשוב לזכור לא להתרגל מידי לתענוגות ולהיות פתוח לשינויים, כי לעולם אינך יכול לדעת מה יענג את אשתך/בעלך לעתיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 10:58 |
|
| |
בעקרון ההתרגלות היא להתחיל לדעת לפרגן לעצמנו, כשהמחשבה היא ההתרגלות לגבי העתיד.
ברור, שאם משהו לא מפרגן לה, אז אנו לא נעשה את זה, ההתייחסות היא על המצווה שמצווה את המצווה, ולא על המצווה בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 11:45 |
|
| |
סליחה, אבל אני לא מסכים כלל להודעה זו. נניח שאדם לא אוהב טיולים, האם הוא באמת לא יוכל להעלות על הדעת שאחרים גם לא אוהבים טיולים???? האם אנשים הם באמת כל כך מרוכזים בעצמם שהם לא יודעים אפילו להבין שיש לאנשים העדפות שונות משלהם????
כל האשכול נשמע לי פשוט תירוץ בכדי לאפשר לעצמנו כל מיני הנאות ללא הצדקה אמתית. אנחנו לא צריכים לאכול שוקולד בתדירות בכדי להבין שמדי פעם צריך לקנות לבן זוג קצת שוקולד.
ואם נקח את הגישה הזאת עד למסקנה הסופית אולי נצטרך לחבק את עצמנו כל יום, בכדי לזכור שצריך גם לחבק את הבן זוג?
הזוי, אה!
גם לפנק את עצמנו רק בכדי שנזכור לפנק אחרים, נשמע לי הזוי!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 12:01 |
|
| |
מעפיל , יש צדק בדבריך אבל אני חושבת שקורנ התכוון שאדם לא יכול לאהוב את האחר (או לא משנה מה זה) כל עוד אין לו אהבה בסיסית ונורמלית לעצמו וזה לא בא מכיון של אגו ואנוכיות
תוקן על ידי MiniRiki ב- 12/06/2011 12:02:37
תמימות אמיתית היא חכמה עמוקה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 12:13 |
|
| |
איך בדיוק אוהבים את עצמנו? אהבה היא הרצון להתחבר ולהתאחד עם משהו שהוא חוץ ממני.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 12:21 |
|
| |
לאהוב את עצמינו זה להכיר בערך שלנו. להכיר בתכונות ובכישורים שה' נתן לנו . לדעת ש"בשבילי נברא העולם" . . . במילים אחרות: לכבד את עצמינו!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 12:23 |
|
| |
לדעתי-לאהוב את עצמך הכוונה לא לתת לעצמך חיבוק אהבת העצמי זה לאהוב ולהיות מושלם אם מה שאתה עושה,לדעת את הפלוסים והמינוסים ולאהוב את שניהם........להעריך את עצמך ולתת טפיחת שכם שצריך...... לדעת שאתה שווה משהו גם אתה לא עשיר או חכם או אבא שלך ראש ישיבה.כי איך שנולדת זאת התמונה הכי מושלמת לחייך .......... קח לדוג' את כל המתאבדים למיניהם (ה' ישמור) הם לא אוהבים את עצמם וכמובן שלא מעריכים.לכן הם מזלזלים בעצמם ומפקירים את נשמתם אם לא תאהב את עצמך לא תאהב אף אחד
(מקווה שהובנתי .זאת דעתי)
וחוצ מזה יש אהבת השני שזה עוד סיפור ....לכן נאמר :"ואהבת לרעך כמוך"........
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 13:49 |
|
| |
דעתי בנושא.. (נראה לי שזה עונה לכמה מהמגיבים פה) הרעיון הוא להיות ריאלי, הגיוני ולראות את הטוב שבכל דבר.
קצת יותר בפירוט: נתחיל מהטוב שבכל דבר. קודם כל הטוב שנמצא בי, הפלוסים שלי, זה הסיבה הראשונה שתגרום לי לאהוב את עצמי ולהעריך את עצמי. בהמשך זה מה שיניע אותי לפרגן לעצמי בדרך זו או אחרת. להיות ריאלי (מציאותי) במה אני אבחר לפרגן לעצמי כך שיהיה לי גם סיפוק מסויים מזה. אם אני באמצע יום לחוץ אז טיול קטן בהחלט יכול להועיל ולהחשב כפירגון. וכו וכו נשאיר לכם את הדימיון.. וההיגיון מגיע בהמשך כשיש לי צורך לקחת את ההרגל הנחמד הזה שלי, ויש לי הזדמנות לגרום גם למישהו נוסף להנות מההרגל הזה (מה שדובר כאן באשכול, אחרי שמתרגלים כלפי עצמי- אני אוכל לתת גם לבן הזוג שלי בעתיד)
זהו בגדול :)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 18:00 |
|
| |
מעפיל, זו התשובה-
| קרונפלקס כתב: |  | בעקרון ההתרגלות היא להתחיל לדעת לפרגן לעצמנו, כשהמחשבה היא ההתרגלות לגבי העתיד.
ברור, שאם משהו לא מפרגן לה, אז אנו לא נעשה את זה, ההתייחסות היא על המצווה שמצווה את המצווה, ולא על המצווה בלבד. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 10:23 |
|
| |
כמו שאמרו פה, ממקום של הכרה רחבה, הבנה ושלמות עם עצמי, אפשר לצאת ולהבין את האחר- את החולשות, רצונות, צרכים וכו'.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|