| נשלח ב-16/6/2011 21:53 |
|
| |
ראש פתוח דורש ניתוח!!!
שאלה לי אליכם בחורים ובחורות:
רבים ורבות מחפשים בן/בת זוג עם "ראש פתוח" לדעתי הדבר דורש ניתוח ראש פתוח!!!
למה אתם מתכוונים כשאתם מדברים על פתיחות?
הרבה מסתכלים על החיצוניות של המדוברים וכך מחליטים על פתיחותם או צימצומם.
לדעתי פתיחות מתחילה בראש - בהשקפת החיים ובהנהגה האמיתית, ברצון המרכזי של האדם בחיים.
ולא כמו שהרבה אומרים: יש לו כיפה בלי סרט (סתם בשביל הדוגמא)
הוא יכול להיות מצומצם בטרוף, אך הכיפה נובעת מהרצון להשתייך לקו מסוים של בחורים..
מצד שני בחורה, למשל, יכולה להראות צנועה וחסודה- אבל בפנים יש הכל חוץ מצניעות!!!
איך אתם מגדירים פתיחות?
מה אתם מצפים שיהיה בבחור/ה פתוח/ה?
פעם שמעתי משפט חכם:
יש אנשים שפותחים חלונות אל החושך!!
מה אתם מחפשים חושך או אור???
מי ממכם יוכל על הסוגיה לשפוך אור?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 21:57 |
|
| |
אחת,יש לך אשכולות עסיסיים ומעניינים.... שאני מתכוונת לפתיחות הכוונה בדיוק כמוך,הגדרת נכון,כך שאין לי הרבה מה לכתוב
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:02 |
|
| |
| אחת_מהישוב כתב: |  |
הוא יכול להיות מצומצם בטרוף... |
|
אני רואה שיש לך כבר הגדרה על מצומצם, אז ההגדרה של פתוח זה ההיפך מזה..
פתיחות מתבטאת בהרבה דברים. כיפה עם/בלי סרט זה שטויות, זה מקסימום גילויי מרדנות נגד המסגרת או נסיון לשיוך לקבוצה מסויימת. בן אדם יכול להיות, למשל, פתוח לדיעות שונות - ז.א. שהוא מוכן לשמוע (ולשקול) דברים באופן אובייקטיבי..
השאלה הנכונה שצריכה להיות היא: פתוח, אבל במה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:05 |
|
| |
פתוח לקבל דעה שונה גם אם הוא אינו מסכים לה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:07 |
|
| |
פתחתי את האשכול בעקבות בחור שהוריד אותי בטענה שהוא מחפש אחת (מהישוב) עם ראש יותר פתוח!! נפגשנו בסה"כ שתי פגישות ובפגישה השנייה הוא אמר משהו בסגנון: אני שומר על זמנים של תפילות וסדרים וכו' אבל את יודעת ככה במצוות אני נוהג למחצה.. אני אמרתי לו משהו כמו: מה זתומרת הלכה זו הלכה.. והיה נשמע שהוא התעצבן על המשפט הזה לפי תגובתו חסרת הטקט שלא אזכירה כאן... הוא עשה לי רושם כזה (אולי אני טועה) שפתיחות מתבטאת בטיולים ומסעדות, וזה היה פשוט ביזארי ומגוחך!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:15 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
הוא יכול להיות מצומצם בטרוף...
אני רואה שיש לך כבר הגדרה על מצומצם, אז ההגדרה של פתוח זה ההיפך מזה..
פתיחות מתבטאת בהרבה דברים. כיפה עם/בלי סרט זה שטויות, זה מקסימום גילויי מרדנות נגד המסגרת או
נסיון לשיוך לקבוצה מסויימת.
בן אדם יכול להיות, למשל, פתוח לדיעות שונות - ז.א. שהוא מוכן לשמוע (ולשקול) דברים באופן אובייקטיבי..
השאלה הנכונה שצריכה להיות היא: פתוח, אבל במה?
|
|
למה אתה מוציא דברים מהקשרם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:28 |
|
| |
| נועם222 כתב: |  | | פתוח לקבל דעה שונה גם אם הוא אינו מסכים לה |
|
זה בעיקרון ההגדרה של פתוח (טוב, אולי יש גם את ההפך מסגור)
אבל בציבור החרדי שאומרים על מישהו שהוא פתוח זה מתבסס יותר על המראה החיצוני שלו ופחות על אישיות.
טוב לפחות ככה אני משתמשת בביטוי "פתוח"
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:37 |
|
| |
| אחת_מהישוב כתב: |  | פתחתי את האשכול בעקבות בחור שהוריד אותי בטענה שהוא מחפש אחת (מהישוב) עם ראש יותר פתוח!! נפגשנו בסה"כ שתי פגישות ובפגישה השנייה הוא אמר משהו בסגנון: אני שומר על זמנים של תפילות וסדרים וכו' אבל את יודעת ככה במצוות אני נוהג למחצה.. אני אמרתי לו משהו כמו: מה זתומרת הלכה זו הלכה.. והיה נשמע שהוא התעצבן על המשפט הזה לפי תגובתו חסרת הטקט שלא אזכירה כאן... הוא עשה לי רושם כזה (אולי אני טועה) שפתיחות מתבטאת בטיולים ומסעדות, וזה היה פשוט ביזארי ומגוחך!! |
|
כל מי שנמצא במסגרת הוא "סגור" יחסית.. (הרי השורש של מסגרת זה ס.ג.ר.)
בכל מקרה נראה לי שהוויכוח שלכם נסוב על עד כמה סגנון החיים שלכם יהיה חופף לסגנון החרדי הקלאסי. (שגם בו יש כמה סוגים)
אין עבירה ללכת לבאולינג ואין מצווה להסתובב עם שטריימל בקיץ הישראלי, אבל לכמה אנשים זה מייצג מסגרת והם לא מוכנים להיות "סגורים" בתבנית..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:38 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | פתוח לקבל דעה שונה גם אם הוא אינו מסכים לה
זה בעיקרון ההגדרה של פתוח (טוב, אולי יש גם את ההפך מסגור)
אבל בציבור החרדי שאומרים על מישהו שהוא פתוח זה מתבסס יותר על המראה החיצוני שלו ופחות על אישיות.
טוב לפחות ככה אני משתמשת בביטוי "פתוח" |
|
כי הציבור החרדי, לצערנו, מקטלג אנשים לפי מראה חיצוני ועוד כל מיני פרמטרים לא קשורים בעליל...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:45 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | פתחתי את האשכול בעקבות בחור שהוריד אותי בטענה שהוא מחפש אחת (מהישוב) עם ראש יותר פתוח!!
נפגשנו בסה"כ שתי פגישות ובפגישה השנייה הוא אמר משהו בסגנון:
אני שומר על זמנים של תפילות וסדרים וכו' אבל את יודעת ככה במצוות אני נוהג למחצה..
אני אמרתי לו משהו כמו: מה זתומרת הלכה זו הלכה..
והיה נשמע שהוא התעצבן על המשפט הזה לפי תגובתו חסרת הטקט שלא אזכירה כאן...
הוא עשה לי רושם כזה (אולי אני טועה) שפתיחות מתבטאת בטיולים ומסעדות, וזה היה פשוט ביזארי ומגוחך!!
כל מי שנמצא במסגרת הוא "סגור" יחסית.. (הרי השורש של מסגרת זה ס.ג.ר.)
בכל מקרה נראה לי שהוויכוח שלכם נסוב על עד כמה סגנון החיים שלכם יהיה חופף לסגנון החרדי הקלאסי.
(שגם בו יש כמה סוגים)
אין עבירה ללכת לבאולינג ואין מצווה להסתובב עם שטריימל בקיץ הישראלי, אבל לכמה אנשים זה מייצג
מסגרת והם לא מוכנים להיות "סגורים" בתבנית..
|
|
ברוווווווווווווור!
אני דוקא אחת שפורצת גבולות ולא תמיד מצייתת לחוקים, מוסכמויות ועוד שאר ירקות....
גם כשפורצים מסגרת אחת מסביבה יש עוד כמה מסגרות!!!
ואחד שבראש מעיניו מתרוצצים פירסומות על טיולים ( כולל ישומים....- ולא שיש בזה בעיה אבל צריך שזה יהיה בפרופורציה ולא מרכז ההוויה!!), מסעדות ומגדנות - הוא לא אחד שלא מוכן להיות סגור בתבנית-
הוא אחד שלא סגור על עצמו, ובעצמו יש לו ספקות מה הו רוצה מחייו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 22:49 |
|
| |
אז יש לי בשבילך סקופ: יצאת כנראה עם ילד (צוציק בלע"ז).... 
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 23:01 |
|
| |
צודק!!! אגב הצוציק הזה התארס לא מזמן...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 23:27 |
|
| |
מזל"ט.
(כנראה עם הצוציקית מהאשכול השני. אולי שנה הבאה יוולדו להם גמדים..)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 23:34 |
|
| |
| נועם222 כתב: |  | | פתוח לקבל דעה שונה גם אם הוא אינו מסכים לה |
|
יפה הגדרת!!!
לפחות לדעתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 23:48 |
|
| |
נועם שווה להגיב!!........
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2011 02:11 |
|
| |
פתיחות היא בדיוק ההפך ממקובעות.
היכולת לחשוב על כל דבר באופן עצמאי, בלי קשר לתוצאה היא פתיחות, הציבור החרדי ידוע בעדריות שלו, כולם חושבים אותו דבר מתנהגים אותו דבר ועושים אותו דבר, יכול מאוד להיות שבסוף תגיעי לאותה תוצאה, אבל זה מעצמך, מהיכולת הקוגנטיבית שלך, ולא בגלל המקום שבו למדת או גדלת.
|
|
|
|
|