| נשלח ב-22/7/2011 11:11 |
|
| |
זו אופציה להשאר רווק ולהיות נורמלי?
כאחד שמתייאש סופית ממציאת בת זוג שתעניין אותו, רציתי לשאול האם אני באמת חייב להתחתן? אולי אפשר להשאר רווק ולהיות סתם כך אדם גדול בתורה? לדוגמא הגאון ר' חיים ויסוקער שהיה גדול בתורה וגם רווק, או שזה בלתי אפשרי?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 11:31 |
|
| |
לא מוקדם להתייאש?!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 11:39 |
|
| |
כן, בהחלט. אני חושבת שהקמת משפחה היא עוד אבן דרך בתרבות שלנו, אבל לא בהכרח מעידה על התאמה בין נורמליות לרווקות. פשוט תחשב לאחד שלא הלך בתלם התרבותי.
עדיין, ???? מעדיפה לאחל לך שתמצא את שלך בקרוב ממש (קלות לא כל כך הייתה כאן).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 11:53 |
|
| |
אתה לא צריך לסגור לגמרי את האופציה הזאת. אתה יכול להמשיך לחיות את חייך ומי יודע, אולי גם זה יבוא. אתה לא חייב להכריח את עצמך לאהוב מישהי...
נ.ב. כבר אמרו ש: 3 דברים באים בהיסח הדעת - משיח, מציאה ועקרב.. ומה יותר מציאה מאשר בת זוג לחיים? "משל לאדם שאבדה לו אבידה מי חוזר על מי? בעל אבידה מחזר על אבידתו"
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 12:00 |
|
| |
בעיניים הקטנות שלי אני חושבת שיש מצב שדווקא הנישואין מפריעים לגדול בתורה.. [אישה, פרנסה, ילדים, עול...;]
אבל אין ספק שהנישואין הכרחיים להתפתחות האדם. הכל נתפס שונה כאדם נשוי. אין לי בזה ספק. אמנם לא 'מנסיון'....
אותי מעניינת הנקודה: 'מציאת בת זוג שתעניין אותו..'
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 13:35 |
|
| |
אני, הכל שונה?? לא הצלחתי לראות אברך אחד שבעקבות נישואיו נוספה לו אונה כלשהיא במוחו. אדרבה לי נראה שההתעסקות היומיומית בזוטות כמו איזה פרח יצית את הלפיד הרומנטי של זוגתי הנאוה שמקרה מלאו לה היום שבעה עשר אביבים תמימים לא תורמת במיוחד להתפתחות מוחית.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 13:49 |
|
| |
זאב, התפתחות שכלית היא לא הכל יש גם מושג של אינטלגנציה רגשית, שבלעדיה גם גאון לא יכול להתקיים ואני חושבת שאדם נשוי מפתח יותר אינטלגנציה רגשית, לעומת רווק שבדר"כ הולך ונהיה אגואיסט.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 14:06 |
|
| |
שירלי, אכן תובנה חדשה שבעלי המוסר ישמחו לאמץ, קח לך אשה כפתרון מוכח לתיקון המידות!! לי זה לא נשמע הגיוני, כי התפתחות רגשית תלויה אך ורק במציאת האפשרות הזמינה להשתמש ברגשות ולאו דווקא בחיי נישואין שהמטלות הימיומית לא נותנות לך לשמוע את עצמך חושב.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 14:08 |
|
| |
אני מכיר אחד בן מעל 40 עכשיו הוא במצב....
מ א ו ר ס !
שנים כבר הוא טען שהוא לא רוצה להתחתן וטוב לא ככה. כשזה מגיע, זה מגיע!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 14:27 |
|
| |
| זאב1 כתב: |  | | , כי התפתחות רגשית תלויה אך ורק במציאת האפשרות הזמינה להשתמש ברגשות ולאו דווקא בחיי נישואין שהמטלות הימיומית לא נותנות לך לשמוע את עצמך חושב. |
|
לחשוב זה טוב ויפה- אבל הכל בתאוריה!
בתאוריה אתה יכול להיות משה רבינו
השאלה היא מה באמת? תיקון המידות מגיע ממעשים, מפעולות
ולדעתי דווקא חיי הנישואין שהם שגרה יומיומית של ויתורים, קבלה של בן אדם נוסף וכו'
ז"א מעשים, באמת יכולה לשנות בן אדם.
תראה אברכים סביבך, אתה לא חושב שהם יותר מעודנים מאשר רווקים? (שיש להם יותר זמן לקרוא ספרי מוסר)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 16:53 |
|
| |
השאלה למה אתה מתכוון ב"נורמלי" J הנורמה היא שאדם בגיל מסוים כבר נשוי...
אם הכוונה אם הוא יכול להישאר שמח, חיוני, לא לדרוך במקום, להתקדם הלאה – אז ברור שאפשר J השליטה על התוכן והצורה שאנחנו חיים את החיים שלנו לא צריכה לנבוע ממקום או מקור חיצוני (כך קרה לי, הם עשו לי, בגלל שאמרו לי), אלא האדם עצמו אחראי להתנהלות שלו. אם יש מהמורות בדרך – הכח שלנו הוא לדלג מעליהן... (גם בתור נשואים לא נהיה פתורים מהעבודה הזו J )...
נכון שלרווקים יש יותר יכולת להשמט ממחויבויות, לתת לשגרה לעבור דרכם ולא לקחת אחריות על דברים. אחריות שאנשים נשואים מעצם היותם בני-זוג והורים חייבים לקחת על עצמם. אבל זה לא אומר שמי שרווק לא אחראי / לא שמח / דורך במקום וישאר שם לנצח... J
אבל מה? אף אחד לא מאחל לעצמו להיות לבד, ואם אתה אומר שהתייאשת סופית, אז כנראה שמלכתחילה רצית. ואם הרצון קיים – אז למה להתייאש? למה להתכחש?
נכון זה קשה, ארוך, מתיש, אבל זה ניסיון שכוון אלינו (ממשהו שאוהב אותנו J ). ואנחנו נצליח לעבור אותו. כי מי שהביא את הניסיון הזה עלינו, לפני כן דאג שנוכל לשאת אותו.
אני לא יודעת מה צופן העתיד, יכול להיות שיש מישהו שהניסיון שלו זה להשאר רווק (שלא נדע), אם השאלה אם הוא יכול להשאר באותה רמת חיוניות של אדם נשוי – לדעתי, התשובה היא כן מוחלט. אבל לא נראה לי שאנחנו צריכים לכוון לשם את המחשבה שלנו' אם זה לא הרצון הבסיסי שלנו.
בהצלחה !!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 01:10 |
|
| |
| זאב1 כתב: |  | כאחד שמתייאש סופית ממציאת בת זוג שתעניין אותו, רציתי לשאול האם אני באמת חייב להתחתן? אולי אפשר להשאר רווק ולהיות סתם כך אדם גדול בתורה? לדוגמא הגאון ר' חיים ויסוקער שהיה גדול בתורה וגם רווק, או שזה בלתי אפשרי?
|
| רק אם תהיה גדול בתורה אז אפשר..
ואם לא תהיהגדול בתורה?
הקשר ביןן להיות גדול בתורה לרווק????
תוקן על ידי מזדקן ב- 25/07/2011 01:18:07
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 02:06 |
|
| |
התשובה היא לא חד משמעית אבל לדעתי התשובה היא: בגדול? לא!!!! פעם חשבתי שכל ה'טיפוסים' בעלי המוזרויות בישיבה נתקעו בגלל אישיותם ה"מעניינת". אבל כשביררתי אצל אנשים מאותה שכבה התברר לי כי אדרבה בגלל גילם ומצבם הם סיפחו לעצמם הרגלים שונים ו'טיקים' משונים. אני כותב את זה משום שלרבים מן המתבגרים גם כשמוצאים משהו טוב פתאום צצה השאלה מי אמר שחייבים להתחתן ? ולמה לי לקחת סיכונים. אז התשובה היא שהמצב ההפוך הוא יותר מסוכן מהכל. בלי להפחיד יותר מדי ברור שרווקות נצחית היא לא אופציה על השולחן בכלל. גם מבחינה הלכתית יש חיוב להתחתן שלא לדבר שע"פ הקבלה אדם שהולך לעולם הבא בלי להשאיר זכר תיקונו קשה מאד. וגם בגמ' מוזכר שכשמגיע לשמיים אחת השאלות הראשונות שנשאל היא : האם עסקת בפריה ורביה?! כמובן שאסור חלילה להתייאש. תיאורטית יתכן שבעוד חצי שנה תציץ באשכול הזה ותגיד לעצמך: הייתי כל כך מיואש???
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 09:04 |
|
| |
אשכול הזוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 13:44 |
|
| |
אני רוצה לאחל שתזכה גם לגדול בתורה וגם אישה טובה שתעניין אותך.
בכל מקרה, אתה יכול להתחיל את המסלול של הת"ח, מקסימום בדרך תעלה איתך טרמפ איזה רעבבטזין אחת..
|
|
|
|
|