| נשלח ב-25/7/2011 13:26 |
|
| |
מי אמר שחוזר בתשובה זה רע
בס"ד
קודם כל,
היי לכולם אני רשמית חדשה פה.
דבר שני קראתי כמה הודעות שאני מרגישה שאני חייבת להגיב עליהם.
תקראו בשקט בלי להתעצבן. בבקשה.
וזה לא נגד אף אחד אלא בעד כולנו, כי בסופו של דבר כולנו באותו מצב בעניין השידוכים.
1. בעלי תשובה.
נכון, להיות "חילוני" ולגדול בעולם לא נקי זה לא פשוט והאדם שחזר בתשובה בא עם שק מלא איכס (אני מקצינה)
אבל. אני חושבת שאיפשהו אבדנו הרבה אהבה לכל יהודי, עזרה וקרבה והסתכלות כל מקרה לגופו.
אני מתכוונת לכמה דברים. לא כל חוזר בתשובה בא עם שק מלא עברות. יש אנשים שאמנם גדלו בסביבה כזאת אבל זה לא אומר שנכנסו לכל המקומות האסורים ועשו הכל נגד התורה הקדושה חו"ש. יש הרבה שכן שמרו כשרות, כן שמרו שבת כן שמרו... רק במגבלה של כמה שידעו. יש לכם מושג איזו מסירות נפש זה לחזור בתשובה?? בפי
זה קשה. כל החברים חושבים שאתה משוגע, לא נורמלי אבל אתה מרגיש זה לא נכון עושה מאמצים לא תמיד פשוטים ויתורים על דרך חיים שהכרת. תנסו אפילו דבר קטן לשנות זה קשה.
ובסוף שאתה בא לשידוכים אתה במקרה הטוב סוג ד.
מה קרה לנו? מה עם אהבת ישראל? למה לא לראות את הדרך שהבן אדם עבר להשתנות? להתקדם זה לא מראה משהו על האופי שלו?
מה אין מלא אנשים שכביכול נולדו חרדים מבטן ומלידה אבל בלי שאף אחד רואה או אפילו שכן, לא ממש נוהגים על פי ההלכה.
ה' קבע איפה נולד. לא אנחנו. ובסוםפו של דבר כולנו יהודים. צריך לחשוב על זה.
זה נראה לי ארוך אז אולי אמשיך בפעם אחרת על שאר הדברים ב"נ.
רק רציתי להזכיר לכולם שבעל תשובה זה לא סוג ד. להיפך לפעמים הוא יותר חרדי מהאחר.
ושוב אני לא באה לומר על אף אחד כלום אלא לצרוח משהו שמאוד כואב.
תוקן על ידי לאהקט ב- 25/07/2011 13:31:17
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 13:32 |
|
| |
התשובות כאן:
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 19:55 |
|
| |
למה??? כי אצלנו כל דבר שלא מצוי ולא מקובל- הוא חריג. אף אחד לא רוצה להשתייך לחריגים גם אם ואפילו הם יותר טובים... מפחדים מהמה יגידו... ולא קולטים בעצם שגם אם ידידו, ירכלו, ידברו זה יהיה עד לדבר הבא שיעסיק אנשים וזהו!!! למה אף אחד לא קופץ למים???? כי נחשון היה אחד ומיוחד, לא מוצאים הרבה כאלה בכל דור...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 22:42 |
|
| |
דווקא יש סיבות טובות למה לא.. כל הדברים שאנחנו הורגלנו אליהם, שאצלנו זה א'-ב' ומתייחסים אל זה כמו אל יהרג ואל יעבור, אצלהם זה חדש. וזה לא בדיוק מתאים בד"כ שאחד יסתכל על השני בתימהון כל הזמן איך זה שהוא שוכח את זה.. ולא יודע את זה.. וכו' וכו'. יש הרבה בעיות שלא חושבים עליהם מלכתחילה והם צצות, והם משמעותיות וכו' אפילו דוגמה של: מה האבא מדבר עם הבן שלו ואיך הוא מסביר לו דברים וכל זה.. אם אין לו את זה מהבית אין סיכוי שהוא יעביר את זה לבן שלו כמו שצריך. (מה שכן, הוא יכול בצורה מסויימת ללמוד מאחרים איך לדבר עם הילדים שלו ולהסביר להם דברים מגיל קטן. אבל אוטומטית זה לא יבוא)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 22:45 |
|
| |
מי מדבר על חוזרים בתשובה שחזרו לפני שבועיים או שנתיים????
מדובר על חוזרים בתשובה ותיקים!!!
וחוץ מזה לפעמים חוזרים בתשובה אפילו לפני שנה או קצת יותר יכולים לעלות עשרת מונים על חרדי מבטן ולידה!!!
תוקן על ידי אחת_מהישוב ב- 25/07/2011 22:49:16
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 22:52 |
|
| |
הם יכולים להיות יותר מחרדים הם לא יכולים להיות ממש כמו חרדים, שזה יהיה טבעי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 22:59 |
|
| |
את צודקת בזה שלפעמים הם יכולים להיות יותר קיצוניים ולהקפיד על כל קוצו של יוד... זה רע??? מי שלא מתאים לו שלא יפנה לכיוון, אבל לא חסרים כאלו שזה היה מתאים להם בול!!! עם הזמן זה יהיה טבעי.... יש כאלה חוזרות ותיקות שאני מכירה (אמהות לילדים נשואים כבר...) ששואלים אותם באיזה סמינר הן למדו....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 23:04 |
|
| |
לאהקט
כתבת נכון מאד ויפה ! צריך לדעת להוקיר, לאהוב ולכבד בעלי תשובה. אמנם ברור שלא כל בעל תשובה מתאים, צריך להתחשב גם בקשר המשפחתי, בסביבה שלו וכו' אבל גם לא כל חרדי מבטן ומלידה הוא טוב ומתאים. יש בהחלט בעלי תשובה טובים שאפשר להקים אתם בית נאמן בישראל ולא לראות כל אחד מראש כסוג ד,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 23:05 |
|
| |
לא רק זה שהם קיצוניים, אלא מה שאמרתי קודם לפעמים דברים שאצלנו הם א'-ב' אצלהם זה חדש יחסית.. וזה לא מתאים ככה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 23:38 |
|
| |
אפשר פירוט??? נכון שאת צודקת באיזשהו מובן.... אבל תמיד אפשר להשלים פערים ולהיות (ולא רק להראות) בני אדם מהישוב....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2011 23:48 |
|
| |
את יכולה לראות דוגמא חחיה על מה שעובר על חוזרים בתשובה של שנה שנתיים שאולי אז הם עולים עשרת מונים מהחרדים.... השאלה מה נשאר אח"כ... יש ע"כ דיון באשכול חצויה...תהני!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2011 00:41 |
|
| |
א"א להתכחש לעובדה שלבעלי תשובה יש סוג התנהגות מאד מסויימת... לא שזה נכון להפוך אותם לסוג ד' בגלל זה, אבל אפשר להבין למה חרדי לכתחילה יעדיף את אותו סוג ולא סוג שבא מרקע ועבר שונה לגמרי, בנוסף לכך גם אם חוזרים בתשובה פחות מקובלים ב"שוק" זה לא אומר שמישו' מוריד מהערך שלהם, זה פשוט אומר שכל אחד רוצה למצוא את שלו וטו לא. ואני לא מדברת על המקרים הקיצונים של חוזרים בתשובה משחר ילדותם וכיום הם כמו חרדים רגילים לכל דבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2011 09:30 |
|
| |
הבעיה היא שעושים יותר מדי הכללות : בעלי תשובה הם כאלה ולכן הם לא מתאימים לנו.
צריך לדון כל אחד ואחד (או אחת) לגופו, לראות ולהסתכל על כל אחד מה האופי שלו,
האם הוא יציב בדעותיו, בלימודו ובדרכו, מה המידות שלו וכו'.
השיוך של כל בעלי התשובה לסוג אחד - זו סטיגמה, שצריך לשבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2011 11:08 |
|
| |
| עץ_השדה_1 כתב: |  | הבעיה היא שעושים יותר מדי הכללות : בעלי תשובה הם כאלה ולכן הם לא מתאימים לנו.
צריך לדון כל אחד ואחד (או אחת) לגופו, לראות ולהסתכל על כל אחד מה האופי שלו,
האם הוא יציב בדעותיו, בלימודו ובדרכו, מה המידות שלו וכו'.
השיוך של כל בעלי התשובה לסוג אחד - זו סטיגמה, שצריך לשבור. |
|
נאה דרשת.
שאלה אותי שדכנית, "מה עם בעלת תשובה?". אמרתי שבאופן קטגורי אני לא פוסל, אם כי, באופן פרדוקסלי כמעט אף אחת מהן לא תתאים.
יציבות, זו מילת המפתח.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2011 11:22 |
|
| |
למה אתה חושב שאף אחת לא תתאים? כל החרדים לא אותו דבר וכך גם לא כל התשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2011 15:28 |
|
| |
כתבתי פעם פה איפשהו לפני כמה שנים מה ששמתי מחכם אחד אחד פשט בדברי חז"ל "במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד", וזאת בגלל הסרחון. אינני יודע אם זה הפשט הנכון בדברי חז"ל, אך 70 פנים לתורה.
|
|
|
|
|