| נשלח ב-8/8/2011 11:11 |
|
| |
הסכם ממון - בעיה?
אתם בטח שמעתם לפחות פעם אחת על המושג הזה שעיקרו הוא הסדר חלוקת הרכוש במקרה של גירושים. בד"כ עושים את זה על דברים מאוד יקרים (אוטו, דירה..) אבל עקרונית אפשר לסדר בו כל דבר. (אישה שתהיה עקרת בית למשל רוצה להבטיח לעצמה שבגירושים היא תקבל כסף מכל מה שבעלה עבד וכו') במובן הזה גם כתובה היא סוג של הסכם ממון - שאם מתגרשים יש סכום מסוים שמתחייבים לתת לאשה..
לא נראה לי שבציבור החרדי השתמשו אי פעם בהסכם ממון רגיל (למעט במקרים נדירים), בכל מקרה החתן והכלה תפרנים וההורים סוגרים את העניינים בוורט.
אבל נניח וצד אחד קונה דירה שלמה, האם מקובל לערוך הסכם ממון? (אני כבר מדמיין את הפרצוף של האבא של ה"שפיץ" של הישיבה שדרש סידור מלא כשהוא שומע שהצד השני מסכים אבל עם הסכם ממון) איך את/ה תגיב אם נניח הצד השני ידרוש הסכם ממון על משהו? תיקח/י את זה כאי-אימון? או לא?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 08/08/2011 11:13:13
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 12:00 |
|
| |
וואו... שאלה מורכבת... אז ככה... לי אישית לא נראה שאני אתחתן בשידוך מסורתי שמנוהל ע"י ההורים... ככה שהקשר שלי הולך להיות מול הבחור עצמו, אני גם לא מאמינה שיהיה לי או לו יותר מדי מה לתת... אז אין טעם לערוך כזה הסכם. אם וכאשר דבר כזה ידרש ממני- ההסכמה שלי תלויה בנסיבות. כי החיים לימדו אותי- שהאהבה והזיקוקי דינור לא נמשכים לנצח ושלצערי יש זוגות שמתגרשים בעולם הזה... ואני עשויה להבין את הדרישה הזו. אבל אם יכנס סעיף של "והיה אם הכלה תבגוד חלילה" אני בטח לא אחתום על כזה דבר- כי זה מראה על חוסר אמון. אם יכנס סעיף של "והיה אם יהיו לזוג חילוקי דעות בלתי ניתנים לפשרה" זה יהיה אפשרי כנראה.
בשורה התחתונה- כל אחד מעדיף לחשוב שהנישואים שלו ימשכו לנצח. במיוחד אני. אבל גם צריך להיות מציאותיים ולהבין שלא תמיד זה ככה, אז עדיף שתהיה תעודת ביטוח :-/
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 12:28 |
|
| |
נשמע לי הגיוני בעליל ול משנה איך ינסחו את זה. הרי גם ככה כולם מאמינים שלהם זה לא יקרה, אבל מה'כפת שיהיה ליתר ביטחון...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:18 |
|
| |
השאלה, שאלה. ניסיתי לחשוב.
שאני אבקש הסכם ממון? כנראה שלא. בעיקר בגלל שזה לא מקובל. יש כתובה, וזה מספיק. שהצד השני יבקש? לא מסתבר. בדר"כ הנשים מבקשות דבר כזה כדי להיות בטוחות..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:24 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | השאלה, שאלה. ניסיתי לחשוב.
שאני אבקש הסכם ממון? כנראה שלא. בעיקר בגלל שזה לא מקובל. יש כתובה, וזה מספיק. שהצד השני יבקש? לא מסתבר. בדר"כ הנשים מבקשות דבר כזה כדי להיות בטוחות.. |
|
בדר"כ אנשים שמבקשים הסכם ממון- זה אנשים עם כסף... והרבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:27 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | שהצד השני יבקש? לא מסתבר. בדר"כ הנשים מבקשות דבר כזה כדי להיות בטוחות.. |
|
לא יודע אצל החרדים, אבל אצל החילונים קורה שלגבר כבר יש דירה והוא לא רוצה להפסיד חצי מליון אם מחר מאיזושהי סיבה הנישואים לא יעלו יפה..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:29 |
|
| |
אוקיי. נגיד. באמת האישה חושבת לקחת לו את הדירה אם מאיזושהי סיבה הנישואים לא עלו יפה??
[או שאני טפשה או שאני לא מבינה....]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:35 |
|
| |
לפי החוק בגירושין מתחלקים בהכל חצי חצי.
(ואם יש ילד אז בכלל, הגבר צריך לחפש לעצמו דירה אחרת והאמא תישאר עם הילד בדירה אפילו שהגבר קנה את כל הדירה לפני החתונה)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:40 |
|
| |
באמת סליחה על הבורות, לא מכירה ב"ה מקרי גירושין מקרוב..
לפי החוק, זה אומר גם אצל החרדים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:40 |
|
| |
לא שווה להיות גבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:44 |
|
| |
לפי החוק זה אצל כולם. הלוואי שאף אחד לא ידע מה זה, יש לי חבר עם ילד שהתגרש וזה סיפור שלא מהעולם הזה (הוא רואה את הילד פעם-פעמיים בשבוע, האמא מגדלת אותו, הוא משלם מזונות וכו')
שיר: תשאלי את הגרושים בארץ.. =)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:48 |
|
| |
כנראה ששתי צדדים למטבע כמו בכל דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:49 |
|
| |
סליחה. אבל ממש לא הבנתי את השאלה.
הסכם ממון, לטובת מי זה? הגבר או האישה?
[פשוט כדי להבין מי נגד מי...;]
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:51 |
|
| |
בד"כ עושה אותו מי שחושב שיפגע במקרה של "פירוק החבילה"..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:56 |
|
| |
אהה. אני מקווה שעכשיו הבנתי..
דעתי היא שכנראה זה טוב בכל מקרה. רק צריך לדעת לנהל משא ומתן טוב.
=)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2011 13:58 |
|
| |
כן, נראה אותך אומרת לחתן "טוב אני מביאה דירה אבל תחתום לי פה ופה ופה שאם אנחנו ח"ו נתגרש שלא תקבל כלום ממנה.."
=)
|
|
|
|
|