בית פורומים שידוכי חרדים

בלית ברירה בלית בחירה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2011 16:42 לינק ישיר 
בלית ברירה בלית בחירה

אחד הדברים הכואבים ביותר בעיני בציבור שלנו (החרדי) זה העדר הבחירה – בבן/ת הזוג שאיתו/ה נבלה את שארית החיים שלנו. העובדה שבן/ת הזוג שלנו נבחר/ת על ידי אחרים, לאחר היכרות הכי שטחית שיש ביננו, זה פשוט פשע כלפי שנינו שנקשרים בדרך הזו.

אמנם, לפי אורח החיים שלנו, נראה שאין לנו הרבה ברירה. אם אנחנו לא יכולים להיות יחד לבד, לדבר לכל היותר פעמיים בשבוע בפלאפון ולהיפגש רק פעם בשבועיים (לפחות לפי מה שאני שומע מחבריי המאורסים) איך אפשר בכלל להכיר אחד את השנייה? דרך כמה שיחות "סטריליות" בסלון, עם כל הדודות והדודים משפחה וידידים חברות וחברים מסביב? "מה שלומך?", "ברוך השם בסדר, מה איתך"? "ברוך השם", ויאללה לחופה?

אם זה המצב, אולי כבר עדיף באמת שהמבוגרים האחראים יחליטו. במיוחד כשגיל הנישואים הממוצע הוא צעיר מאוד (בחורות 19-20 ובחורים 20-22) ולמעשה מדובר ב"נישואים" של שני צעירים שלא בדיוק יודעים מהו מוסד הנישואין. במצב כזה, באמת לא מפתיע שה"הורים" חושבים שהם יודעים מה הכי טוב ל"ילדים" שלהם.

אבל כמובן שכל העניין הזה פגום (לפחות לדעתי). נישואים זה לא צעצוע שאבא או אימא צריכים לבחור בשביל הילד/ה שלהם. נישואים אמורים לבטא קשר עמוק בין שני אנשים, קשר שנמשך לכל החיים, שמוביל ליצירת משפחה. זו אחריות גדולה מאוד על גורלם של הרבה אנשים, זה לא דבר שאפשר לסגור ב"דיל" בין שני זוגות הורים, בזמן שהילדים משחקים בחצר.

איך אפשר בכלל לבחור בן זוג לכל החיים בלי באמת להכיר אותו? בלי לבלות איתו זמן אינטימי (לא לחשוב רחוק מידי), בלי לגלות עד כמה באמת עמוק ויציב וחזק הקשר בין שנינו? ההחלטה להתחתן ולהיות יחד כל החיים צריכה לבוא בסוף תהליך קבלת ההחלטות, ולא בהתחלה. זו צריכה להיות תוצאה של אהבה מתמשכת ועמוקה, שמחזיקה מעמד זמן מה, שנבחנה ונוסתה בכל מיני מצבים. זו לא צריכה להיות "נקודת פתיחה" או "הימור" על החיים של שנינו. קודם תתחתנו, ואחר כך נראה. אולי יתברר שהוא טיפש, אולי יתברר שהוא בטלן (לאו דווקא בלימוד), אולי יתברר שהיא לא הכי חכמה בלשון הַמְעָטַה, אולי יתברר שסתם אין ביניהם שום כימיה או משיכה. נו שוין, אז יתברר. אז הם יחיו יחד 50-60 שנה באומללות ואז ימותו, מה כבר קרה?

החיים האלה - היחידים שיש לנו - הם יקרים מדי מכדי "להמר" עליהם. אנחנו לא בובות שמונעות על חוט. אנחנו בני אדם. ולפני שאנחנו קושרים את גורלנו עם אדם אחר לכל החיים, צריכים לתת לנו את זכות הבחירה המינימאלית, את הזכות להכיר לעומק את הבן אדם שכל האושר שלנו בעולם הזה יהיה תלוי בו. אני לא אומר שצריכים לתת לנו שנתיים לבחון את אהבתנו אבל וודאי לא שעתיים, לא ביקשתי שנה להבין האם אנחנו מתאימים או לא אבל צריך לתת לזה זמן מינימאלי שבאמת יאבחן האם הם אוהבים באמת או שהיא מצאה חן בעיניו במראה החיצוני שלה ושלא יקומו פתאום כל החכמולוגים ויגידו שאף אחד לא בחר את אשתו בגלל איך שהיא נראית חיצונית הבחירה שלהם הייתה נטו הפנימיות שלה. איך שהיא מתנהגת, מהן השקפותיה, איך מידותיה, צניעותה וכדו' כי לא באמת תוך 30 שעות (פלוס מינוס) אפשר לזהות הכול. מישהו פעם סיפר לנו מה התגובות שלה כשהיא עצבנית? מה קורה כשלא בדיוק הכול הולך כפי שהיא רוצה? מה קורה כשיש טיפה לחץ? לא. בפגישות היא אף פעם לא עצבנית (גם אם כן היא לא תראה את זה), בפגישות הכול הולך כפי שהיא רוצה, בפגישות אין לחץ אבל מה יקרה בעוד שנה שנתיים שהאהבה קצת תשקע (זוהי דרך העולם) ויתחילו הבעיות אז יצטרכו למצוא פתרונות. במקום להיות חכמים ולנסות לדחוק את הבעיה אולי עדיף להיות נבונים ולא להיכנס לבעיה הזו? ואפשר לא להיכנס לבעיה הזו אם רק ניתן זמן לפני החתונה שבו ימדדו בני הזוג אחד את השנייה גם במצבים כאלו ולראות אז איך הם יתמודדו...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 16:55 לינק ישיר 

בשביל באמת לגלות מי עומד מולך אתה צריך לחיות איתו, הכרות גם של שנה לא תשנה את הבעיה, יש קלישאה שתמיד אומרים אבל היא נכונה!!!!!!!!!!!!!! ראית שאחוז הגרושים בציבור החילוני קטן יותר או להפך!!!!!!!אהבה היא מידה שיש לפתח ואם היא קיימת, תמיד אפשר להציף אותה חזרה........................ ולראות חסרונת תמיד צריך את אהבה שתחפה- הכרות היא לא אהבה, כשבני זוג אוהבים הם יכולים לפתור את כל הבעיות, ולהתמודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 17:01 לינק ישיר 

הדשא של השכן!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 17:07 לינק ישיר 

נשמע שאתה מתייחס לשיטה החסידית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2011 17:51 לינק ישיר 

רלי- אני לא בא למחוק לגמרי את השיטה של שידוך אני אפילו תומך בה באיזה שהוא מובן שלא הועלה על הכתב אבל אני יותר בעד שיהיה לי את האפשרות (ובנישואים- את הזמן) באמת לדעת עם מי אני מתחתן...
כשכתב את "ראית שאחוז הגרושים בציבור החילוני קטן יותר או להפך" למה התכוונת? ששם האחוז הוא יותר גבוה או נמוך? 
ואת רוצה להגיד שתוך כמה פגישות קיימת כבר אהבה?

מזדקן- מה יש לדשא של השכן? הוא ירוק יותר? אולי הוא סינטטי?

שיר- אני למדתי בעבר בישיבה ליטאית ומה שכתבתי נבע מהשיטה ששם ראיתי.
ממש לא התכוונתי לשיטה החסידית שלה אין שום הבנה והיגיון ואני מקווה שבזה גם את מסכימה.... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 21:30 לינק ישיר 

נתי כוונתי היתה:1: אחוז הגירושין יותר גדול במגזר החילוני, שם ממסד נישואין מת מזמן, הוא לא קיים, הם מכירים את המחור/ה שנים, כך שהכרות עמוקה לא תמיד עוזרת.
אין אהבה תוך כמה פגישות!!!!!!!!!!!! וזו היתה כוונתי אבל אהבה זה רגש נבנה,והולך ומתעצם עם השנים,זוג נשוי לעניות דעתי בונה את הקשר ,התיקשורת ע"י התמסרות נתינה חיים משותפים וכו' כשאתה אוהב מישהו אתה יכול לספוד את החסרנות שלו, אתה יכול לגשר איתו עם היתרנות שלך, החסרנות שלו מתגמדים ואהבה והקשר הם אלו שמחפים, לכן בדיוק הכרות ממושכת שמסוססת על רגשות שיטחייםו, לא  מבוססת על אהבת אמת לא תעזור לך, אגב, אני אינני מבינה את מיסד הנישואין החסידי, אבל המציאות מוכיחה שהם חיים יפה............וזה מוכיח שאהבה ניקנת אחר החתונה והיא זו שפותרת את רוב רובם של הבעיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 21:49 לינק ישיר 

רלי לכי לבדוק מה אחוז הגרושים אצל החסידים ואח"כ תסיקי מסקנות....

נתי יש לך אלטרנטיבה אחרת????

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/8/2011 23:41 לינק ישיר 

אחת-יש לך אחוזים????????? זה מענין- לא הסקתי שום מסקנות, הרב הנורמנלי חי יפה.יכול להיות שאחוז המתגרשים גבוה יותר{לא ניראה לי} אבל בסה"כ הם חיים באושר ובעושר.....גם אם אנחנו לא מבינים איך 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 23:52 לינק ישיר 

רלי אין לי אחוזים..
פשוט לראות כמה חסידיות גרושות יש היום בסמינרים, אפילו תוך כדי שנת הלימודים....
לא שאצל אחרים אין... אבל שם ביתר שאת...
מי שחי טוב - שיערב לו... לא אמרתי שלא... פשוט נקודה למחשבה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2011 12:29 לינק ישיר 

רלי הסיבה שאחוז הגירושין בציבור החילוני גבווה בהרבה, זה לא רק בגלל שהם חיים יחד אלא פשוט שאצלם להיות גרוש זה לא פסול כמו בציבור החרדי בעצם בציבור שלנו להיות גרוש זה לא רק פסול זה מום שאין לו פיתרון. ואפילו אם הסיבה שאחוזי הגירושין שלהם גבוהה הוא בגלל שהם נמצאים ביחד תקופה ארוכה זה שונה מכוונתי אני לא מתכוון שיהיה מותר לנו לעשות הכל (לגור יחד, ללכת לים יחד, ולבלות במעודונים יחד) אני מתכוון שניהיה קצת יותר משוחררים... שגם אחרי יום לימודים מתיש יהיה מותר לפגוש את הבחורה בלי לרוץ הביתה להביא כובע חליפה עניבה ונעלי שבת ושהבחורה לא להרגיש שהבחור זילזל בזה שהוא בא עם קצת זיפים או עם חולצה בלי חפתים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 12:30 לינק ישיר 

כן אחת, יש לי אלטרנטיבה וכבר שלחתי לך אותה בפרטי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 13:48 לינק ישיר 

אוקי, כמה שאלות:
1. כמה זמן לדעתך צריך לתת לזוג כדי להכיר בצורה שאתה רוצה?
2. איזה גיל לדעתך מתאים יותר לנישואין?

הערה מהצד: העניינים לא ממש מתנהלים כמו שתיארת. כיום לפני חתונה יש כאלה שעושים 
7-8 פגישות.. ויש פגישות ארוכות.. 
בין אירוסין לחתונה מדברים הרבה יותר מפעמיים בשבוע, וגם נפגשים יותר. 
תכל'ס אפ'חד לא 'שומר' על הזוג, שורה תחתונה הם יכולים לעשות מה שבא להם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2011 14:49 לינק ישיר 

נתי,אם זו כוונתך אני מסכימה........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 15:51 לינק ישיר 

אותי ההורים שלי לא מחתנים, הם כן מייעצים לי אבל בסוף אני בוחר לבד.....

כמובן שלא אני בשידוכים אלא אמא שלי היא זו שבשידוכים..........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 16:02 לינק ישיר 

ממש לא נכון.
אני אולי לא אוהבת בכלל את השיטה של השידוכים, אבל אם מישהו מוצא חן בעיניך אף אחד לא מחייבת ללכת לפי הקו של קיצוצים בדיבורים וקיצוצים בשיחות!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2011 19:35 לינק ישיר 

nati1989 כתב:

אחד הדברים הכואבים ביותר בעיני בציבור שלנו (החרדי) זה העדר הבחירה – בבן/ת הזוג שאיתו/ה נבלה את שארית החיים שלנו. העובדה שבן/ת הזוג שלנו נבחר/ת על ידי אחרים, לאחר היכרות הכי שטחית שיש ביננו, זה פשוט פשע כלפי שנינו שנקשרים בדרך הזו.

אמנם, לפי אורח החיים שלנו, נראה שאין לנו הרבה ברירה. אם אנחנו לא יכולים להיות יחד לבד, לדבר לכל היותר פעמיים בשבוע בפלאפון ולהיפגש רק פעם בשבועיים (לפחות לפי מה שאני שומע מחבריי המאורסים) איך אפשר בכלל להכיר אחד את השנייה? דרך כמה שיחות "סטריליות" בסלון, עם כל הדודות והדודים משפחה וידידים חברות וחברים מסביב? "מה שלומך?", "ברוך השם בסדר, מה איתך"? "ברוך השם", ויאללה לחופה?

אם זה המצב, אולי כבר עדיף באמת שהמבוגרים האחראים יחליטו. במיוחד כשגיל הנישואים הממוצע הוא צעיר מאוד (בחורות 19-20 ובחורים 20-22) ולמעשה מדובר ב"נישואים" של שני צעירים שלא בדיוק יודעים מהו מוסד הנישואין. במצב כזה, באמת לא מפתיע שה"הורים" חושבים שהם יודעים מה הכי טוב ל"ילדים" שלהם.

אבל כמובן שכל העניין הזה פגום (לפחות לדעתי). נישואים זה לא צעצוע שאבא או אימא צריכים לבחור בשביל הילד/ה שלהם. נישואים אמורים לבטא קשר עמוק בין שני אנשים, קשר שנמשך לכל החיים, שמוביל ליצירת משפחה. זו אחריות גדולה מאוד על גורלם של הרבה אנשים, זה לא דבר שאפשר לסגור ב"דיל" בין שני זוגות הורים, בזמן שהילדים משחקים בחצר.

איך אפשר בכלל לבחור בן זוג לכל החיים בלי באמת להכיר אותו? בלי לבלות איתו זמן אינטימי (לא לחשוב רחוק מידי), בלי לגלות עד כמה באמת עמוק ויציב וחזק הקשר בין שנינו? ההחלטה להתחתן ולהיות יחד כל החיים צריכה לבוא בסוף תהליך קבלת ההחלטות, ולא בהתחלה. זו צריכה להיות תוצאה של אהבה מתמשכת ועמוקה, שמחזיקה מעמד זמן מה, שנבחנה ונוסתה בכל מיני מצבים. זו לא צריכה להיות "נקודת פתיחה" או "הימור" על החיים של שנינו. קודם תתחתנו, ואחר כך נראה. אולי יתברר שהוא טיפש, אולי יתברר שהוא בטלן (לאו דווקא בלימוד), אולי יתברר שהיא לא הכי חכמה בלשון הַמְעָטַה, אולי יתברר שסתם אין ביניהם שום כימיה או משיכה. נו שוין, אז יתברר. אז הם יחיו יחד 50-60 שנה באומללות ואז ימותו, מה כבר קרה?

החיים האלה - היחידים שיש לנו - הם יקרים מדי מכדי "להמר" עליהם. אנחנו לא בובות שמונעות על חוט. אנחנו בני אדם. ולפני שאנחנו קושרים את גורלנו עם אדם אחר לכל החיים, צריכים לתת לנו את זכות הבחירה המינימאלית, את הזכות להכיר לעומק את הבן אדם שכל האושר שלנו בעולם הזה יהיה תלוי בו. אני לא אומר שצריכים לתת לנו שנתיים לבחון את אהבתנו אבל וודאי לא שעתיים, לא ביקשתי שנה להבין האם אנחנו מתאימים או לא אבל צריך לתת לזה זמן מינימאלי שבאמת יאבחן האם הם אוהבים באמת או שהיא מצאה חן בעיניו במראה החיצוני שלה ושלא יקומו פתאום כל החכמולוגים ויגידו שאף אחד לא בחר את אשתו בגלל איך שהיא נראית חיצונית הבחירה שלהם הייתה נטו הפנימיות שלה. איך שהיא מתנהגת, מהן השקפותיה, איך מידותיה, צניעותה וכדו' כי לא באמת תוך 30 שעות (פלוס מינוס) אפשר לזהות הכול. מישהו פעם סיפר לנו מה התגובות שלה כשהיא עצבנית? מה קורה כשלא בדיוק הכול הולך כפי שהיא רוצה? מה קורה כשיש טיפה לחץ? לא. בפגישות היא אף פעם לא עצבנית (גם אם כן היא לא תראה את זה), בפגישות הכול הולך כפי שהיא רוצה, בפגישות אין לחץ אבל מה יקרה בעוד שנה שנתיים שהאהבה קצת תשקע (זוהי דרך העולם) ויתחילו הבעיות אז יצטרכו למצוא פתרונות. במקום להיות חכמים ולנסות לדחוק את הבעיה אולי עדיף להיות נבונים ולא להיכנס לבעיה הזו? ואפשר לא להיכנס לבעיה הזו אם רק ניתן זמן לפני החתונה שבו ימדדו בני הזוג אחד את השנייה גם במצבים כאלו ולראות אז איך הם יתמודדו...

ידידי
החיים יפים.
צא , תאכל , תשתה, תשמח.
את אשתך כשתדע שזאת היא אתה תדע, גם למרות כל הקשיים שציינת לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בלית ברירה בלית בחירה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext